Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
365 napos visszatérítési politika indok nélkül
Szállítási költség 1 900 Ft - 11 999 Ft felett ingyenes
i
06-21-200-7871 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
Szállítási költség 1 900 Ft - 11 999 Ft felett ingyenes
i
Trendhim
×
Trendhim
Nyelv:
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Órák
Övek
06-21-200-7871
Munkanapokon 09-17 óráig
Összes megtekintése

Mit vegyek fel az állásinterjúra: Egy öltözkedési útmutató férfiaknak!

Behívtak az interjúra, de mit vegyek fel? Nem számít, milyen munkára jelentkezel, mi segítünk összeállítani a legjobb megjelenésed!

Az önéletrajzod szuper lett, belőtted előre a kézszorítás megfelelő erejét, fejben felkészültél a legfontosabb várható kérdésekre. Igen, ez egy olyan helyzet, amit érdemes túlgondolni!

De mit tehetnél még ezen felül a biztosabb sikerért?

Már csak a megfelelő szerelés kiválasztása van hátra. Biztos említettük már azelőtt, de nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy az öltözeted mindig üzen rólad valamit. Ez soha annyira nem igaz, mint egy állásinterjú során. A cél pedig az, hogy te kontrolláld, hogy mit 'osztasz' meg ilyenkor magadról.

Az alábbi útmutatóban olyan tippekkel és trükkökkel igyekszünk ellátni, amiknek a segítségével a Te megjelenésed és kisugárzásod veszi át az irányítást az állásinterjú alatt. Van egy mondás, miszerint a csaták vagy ütközetek többsége már az első puskalövés előtt eldől. Mi pedig nyerni szeretünk, ugye?

Kezdjük az elején...

Nézz utána, mit viselnek a jövendő kollégáid! Nézz körül a cég weboldalán, LindekIn-en vagy más közösségi média felületen, hogy mit hordanak a jövőbeli kollégáid.

Esetleg tegyél kitérőt ebédidőben a jövőbeli munkahelyednél. Figyeld meg, mit viselnek az ott dolgozó férfiak. Öltönyben vannak vagy smart casual a megjelenésük? Összegezd a megfigyeléseid. Amit ők csinálnak, te csináld még jobban! A cél az, hogy HR-es azt érezze, hogy te máris ott dolgozol. Beleilleni a közegbe éppen olyan fontos, mint kitűnni az állásinterjún!

Tudjuk, hogy egy nagy nemzetközi multi és egy startup teljesen más várhat el a munkahelyi szociális attitűd és az öltözet terén.

Mégis, mi azt valljuk, hogy még egy lazábbnak ígérkező munkahelyre is érdemes inkább kiöltözni. A szandált és a rövidgatyát most hagyd otthon. Ezzel azt üzened magadról, hogy nagyra értékeled a lehetőséget, hogy az adott cégnél dolgozhatsz.

Kiöltözési tippek interjúra formális, üzleties vagy nagyvállalati környezetben

 • Kétgombos, egysoros öltöny vagy zakó egyszínű faszén vagy tengerészkék színben, hegyes hajtókával
 • Az öltöny/zakó színének függvényében kék vagy fehér, egyszerű henger (nem pedig dupla 'francia) kézelős ing, egy szolid csíkozás az ingen is működhet
 • Az öved színe egyezzen a cipődével
 • Mindig viselj nyakkendőt
 • A zokni legyen sötét színű
 • A cipő legyen alkalmi és bőr. Egy elegáns 'quarter brogue' (perforált mintás) vagy oxford fazonú (egybefejes) fűzős cipő a legjobb ilyenkor. A szín legyen fekete/barna/tengerészkék.

Ha a dress code elegáns hétköznapi (smart casual) vagy átlagos munkahelyi (business casual) viselet

 • Tengerészkék vagy faszén-szürke színű férfi blézer
 • Legombolható, egyszerű kézelős fehér ing
 • Sötét denim farmer vagy khaki chino nadrág – ez még elég elegáns és nem slampos
 • Oxford fazonú bőrcipő
 • Alternatíva: Barna, fekete vagy tengerészkék pulóver vagy ing. A pulóver texturája legyen tiszta és egyszerű.

A nyakkendő

A legjobb benyomást egy állásinterjún a hagyományos nyakkendők szokták kelteni

A színekkel és a hatásokkal ráérsz kísérletezni azután, hogy megkaptad az állást. Az interjún a választásaid legyenek inkébb szolidak és konzervatívok. Ilyenkor nem akarhatsz egy egomániás vagy túl excentrikus személynek tűnni.

Ha mégis mintás nyakkendőt szeretnél, maradj meg az olyan egyszerű pöttyös, csíkos vagy kasmírmintás modelleknél, ahol nem hivalkodóak a színek.

Egy nyakkendőtű is már kellően formálisan, előkelően hat. Persze az sem utolsó szempont, hogy a napi végéig nem kell ismét a reggel nagy gonddal megkötött és kiigazított nyakkendővel foglalkoznod.

Ha nem tudod, milyen csomóra kösd a nyakkendőd , a legbiztosabb választás az un. fél-Windsor .

A laza, bulis nyakkendőket inkább most hagyd otthon. Még jól jöhet a céges karácsonyi bulira.

Viselhetek csokornyakkendőt állásinterjúkor? Egy egyszerű, visszafogott, szerénységet sugalló csokornyakkendő nagyon is jól működhet egy állásinterjún! A szerződés aláírásakor már viselhetsz egy ünnepélyesebb, látványosabb nyakkendőt. Az interjút viszont ne a lehengerlő öltözeteddel akard megnyerni, hanem a képességeiddel és a kiállásoddal. Az alkalomhoz illő öltözet egy fontos kellék, ami az esélyeidet növeli. Kicsit szemét dolog, de ha nem öltözöl ki rendesen, akkor magadat kaszálod el. Ha megfelelően kiöltözöl, az csak egy kötelező belépő.

A karóra

Akárcsak a nyakkendőnél, egy állásinterjú során a karóránál is érdemes megmaradni az egyszerű, nem színpompás, letisztult vonalú modelleknél.

Hogy milyen karórát érdemes egy állásinterjú során viselni? A nyakkendő után a karóra lesz az, amit az öltözeteden biztos meg fognak nézni. A szabály ugyanaz; a kevesebb itt is több.

Az interjú során minden apró részlet, amit viselsz, hozzáadódik ahhoz a képhez, ami az életrajzod alapján kialakult rólad. Ha pontosságot, fókuszt, megbízhatóságot akarsz magaddal kapcsolatban eladni, akkor egy nem professzionális hatást keltő, önelégedettséget sugalló karóra ez ellen a kép ellen fog dolgozni.

Lehetsz elegáns flancos cuccok nélkül is! Ha öltönyben vagy zakóban mész az interjúra, akkor a karórád is egy egyszerű formalitást kell, hogy tükrözzön. Olyan karórát válassz, ami a színeiben és a formatervében is jó értelemben vett egyszerűséget és letisztultságot sugároz.

Ha a dress code átlagos munkahelyi (business casual) öltözet, te pedig a sportos karórák kedvelője vagy, válassz olyat közülük, ami nem üt el nagyon az öltözeted színvilágától.

A karóráknál arra kell még figyelni, hogy a fémszínek egyezzenek a a több viselt kiegészítő fémszíneivel . Ha a karórádnak egy valódibőr-pántja van, akkor annak egyeznie kell a bőröved színével.

Táska az állásinterjún

Állásinterjúra egy egyszerű, klasszikus vonalú bőrtáska a biztos választás.

Táska nélkül, a telefonod nyomogatva ne menj be az állásinterjúra! A sporttáskádat is hagyd inkább ezúttal otthon.

A munkáltató előtt jó benyomást tudsz azzal is kelteni, ha mindig magaddal hordasz egy laptopot/notebookat és ha mindig van nálad saját toll. Még ha egy szót sem kell írnod, a toll akkor is látszódjon. Ez azt üzeni rólad, hogy mindig készen állsz a munkára és figyelsz a részletekre.

Előfordulhat, hogy az interjún további referenciákat, példákat kérnek a korábbi munkáidból. Ilyenkor nagyon jól tud jönni, ha magaddal hoztad a laptopod. A referenciamunkád legyenek letöltve előkészítve, ugyanis egy interjún kicsit ciki a Wi-Fi után kérdezősködni. A legjobb, ha az asztalon egy mappában van összegyűjtve minden, ami szóba jöhet, hogy ne kelljen az interjú közben hosszasan kutakodni. Ezzel is a rendezettséged, összeszedettséged és a gyors reakcióidőd demonstrálod.

Vissza a táskákhoz az interjún. Arról már volt szó, hogy egy sporttáska ilyenkor nagyon nem jó ötlet. Egy áramvonalas, laptoptartós futártáska vagy válltáska is beválhat az esetek többségében. Egy klasszikus formájú, valódi bőrből készült táska pont azt a régimódi eleganciát jelenti ebben a helyzetben, ami a munkáltatók túlnyomó többségére jó benyomással van.

Egyéb táskatípusok, amik még jó benyomást kelthetnek, ezek a tote táskák , a dedikált laptoptáskák végül pedig a régies irattartó 'folio' táskák.

Az öv

Állásinterjún maradj meg a legegyszerűbb bőrövednél!

Az öv színének mindig egyeznie kell a cipőd színével. Jó, ha mindkettő bőr. Sötét zakó vagy blézer mellé ne vegyél világos cipőt vagy övet!

Most egy egyszerű fémcsatos övet viselj. Ha fém karórát is viselsz, akkor válassz hozzá hasonló színű fém övcsatot.

Az apró részletek

Ha be tudod bizonyítani, hogy az apró részletekre is figyelni tudsz, akkor nyert ügyed lesz!

Mi nyilván imádjuk a kiegészítőket. Minden apró kiegészítő segít abban, hogy jobban elmeséld a történeted. Egy interjún azonban nem szabad túlzásba esni.

Gondold át, hogy tényleg szükséges-e mandzsettagomb , nyakkendőcsipesz, díszzsebkendő vagy hajtókatű az interjúra. Lehet, a kedvenc kiegészítőid más benyomást fognak kelteni, mint amit most te célzol meg.

A cél az, hogy az öltözeted professzionális hatást keltsen. Ha olyan a megjelenésed, mintha épp buliba készülnél, akkor valószínűleg túltoltad...Na hagyd hogy az öltözeted elvonja a figyelmed a tudásodról és a képességeidről.

Felvehetek karkötőt az állásinterjúra? Inkább hagyd a karkötőd addig otthon, amíg meg nem szerezted az állást.

Ahogy az övcsatnál és a karóránál, más kiegészítőkre is igaz az, hogy a fémszíneiket mindig egyeztetni kell!

A legfontosabb kiegészítő – az arcod!

Talán közhely, hogy az állásinterjún a legjobb arcod kell mutatnod. De erre is fel lehet gyakorlással készülni.

Mielőtt elkezdenél a tükör előtt gyakorolni, melyik a legmegnyerőbb mosolyod vagy a legérdeklődőbb, figyelő tekinteted, csak figyelmeztetni szeretnénk, hogy sem a borosta, sem az ápolatlan szakáll nem fog jó benyomást kelteni.

Érdemes az olyan egyszerű dolgokat is bevetni, mint egy bőrhidratáló krém . A fénytelen, száraz arcbőr mindig lehangoló.

Ahogy az öltözeted, a szakállad is készítsd elő az interjúra. Ha nem is kell éppen nyírnod, szakállolajat azért dörzsölj bele az interjú előtt. Ha a borotvált arcra esküszöl, aznap reggel borotválkozz meg . Szánd rá az időd, legyél alapos, ne kapkodj, a ragtapasz miatti pironkodás az interjú során egy tökéletesen mellőzhető momentum. :-)

Ne feledkezz meg a hajadról sem! Rendesen fésülködj meg, tincsek ne lógjanak a homlokodra. Ha amúgy is fodrászhoz vagy borbélyhoz kéne menned, azt tedd meg két nappal az interjú előtt.

Öt tipp a tuti CV-hez

A tényleges interjú előtt érdemes még egyszer átfutni a szakmai életrajzodat, mert biztos, hogy rá fognak kérdezni dolgokra. Hagyd, hogy az interjúztató végigmondja a kérdését vagy észrevételét, és csak utána, nyugodtan és részletesen válaszold meg azt.

Mi ezzel kapcsolatban kikérdeztük Daniel Baunt, a Trendhim saját HR menedzserét, hogy mi az, amit ő szívesen lát viszont a beérkező pályázatokban.

 1. Az életrajzoddal a munkát célozd meg, ne az interjút! “Nekem azonnal látnom kell, hogy miért és hogyan tudnád a meghirdetett pozíciót betölteni. Tényekre, tételesen felsorolt tapasztalatokra van szükségem. Én ezekből azonnal látni fogom, hogy többet akarok-e tudni az illetőről.”
 2. Legyen az életrajzod áttekinthető! “A jó CV az, ami tagolt és gyorsan áttekinthető. Egy kimaradt szóköz vagy egy elütés már figyelmetlenségről, felületességről tanúskodik. Minden egyes pont az önéletrajzodon elmond valamit rólad. A CV-ben tételesen és lényegretörően sorold fel, mit és hol csináltál azelőtt. Például: Hírlevelek írása háromszor egy héten 15000 olvasónak, amit még egy 280-as listáról kezdtél felépíteni. A pontos adatok fontosak!”
 3. PDF, PDF, csakis PDF! “A CV-d és a motivációs leveled csak és kizárólag PDF-ben küldd! Ezt a formátumot nekünk is könnyebb megnyitni és gyorsan áttekinteni.”
 4. Légy önmagad! “Ha az álláshirdetés szövege is lazább volt, te is jelentkezhetsz az állásra hasonló hangnemben. Innen már tudjuk, hogy be tudnál illeszkedni! Ha a hirdetés nagyon formális, a pályázatod stílusa is az legyen. Mi a Trendhimnél például olyan munkavállalókat keresünk, akik feltalálják magukat a munkában és nem kell nekik folyton megmondani, hogy mit és hogyan kell csinálni.”
 5. Ellenőrizd másnap! “Szánj időt egy, a pozícióra szabott önéletrajz és motivációs levél megírására! Ne kapkodj, inkább olvasd át mégegyszer másnap.”

Kérdések és válaszok

Ha szépen felöltözök egy interjúra, az azt mondja el rólam, hogy odafigyelek a részletekre?

Lehetséges. De egy alapos interjúztató az előre megírt kérdései alapján fogja megállapítani, hogy mennyire is ügyelsz a részletekre.


Ha kiöltözöm az interjúra, azzal mindig jó első benyomást fogok kelteni?

Hacsak nem egy divatcéghez adtad be a jelentkezésed, az interjúztató aligha lesz képben az aktuális trendekkel. Az is előfordulhat, hogy olyan személy interjúztat majd, akinek fogalma nincs a férfi divatról és hogy te mennyi erőfeszítést tettél azért, hogy ilyen jól nézz ki.

Azt bezzeg mindenki észreveszi, ha valaki slampos vagy rosszul öltözött. Az öltözet és a megjelenés egy állásinterjú során olyasvalami, amit kötelező megugrani, de pluszpontok nem járnak érte. Divatbeli stílusgyakorlat helyett inkább koncentrálj az olyan kérdésekre való felkészülésre, amik az életrajzoddal és kísérőleveleddel kapcsolatban felmerhetnek.


Mehetek feketében egy állásinterjúra?

Mi azon a véleményen vagyunk, hogy miért is ne. Sokan ódzkodnak a feketétől a komor hangulata miatt, de emiatt ne aggódj, ha jól rajtad az a fekete ruha, akkor nem lesz gond.

De ha van egy sötétszürke vagy tengerészkék zakód, akkor inkább azt válaszd.


Ha nem teljesen jó rám a zakóm mérete, akkor is azt vegyem fel az interjúra?

Ahogy korábban is mondtuk, az fogja eldönteni, hogy felvesznek-e, hogy mennyire meggyőzően és talpraesetten tudod megválaszolni az interjú során a neked feltett kérdéseket. Egy picit kisebb vagy nagyobb zakó miatt nem fogsz bukni, egy látványosan rosszméretű viszont már nevetségesen hat. Apu régi zakója tehát semmiképpen nem lesz jó, azzal biztosan rossz benyomást tennél a HR-esre.

Ha nem pontosan a te méreted az adott zakó, azt még tudod kompenzálni azzal, ha ápoltan, egyenes nyakkendővel és tiszta, fényes cipőben jelensz meg az interjún. Tedd tökéletessé mindazt, amit csak tudsz! Az első fizetésedből majd veszel egy rendes zakót. :-)


Új kollekciók

Puha, viszketésmentes sálak és beanie sapkák

A lélegző és hőmegtartó anyagnak köszönhetően a Montagna kollekció minden sálja és sapkája tökéletesen alkalmas a tél le...

Karórák, amiknek látod a szívverését

A Dante karóráknak a karod mozgása adja az energiát. Amíg mozogsz, addig jár az óra is. Ne hagyd abba a mozgást!

Összehajtható, utazásra kész táskák városi felfedezőknek

A Dániában tervezett Lazy Bear összehajtható táskákat könnyen megpakolhatod egy utazáskor, és bármilyen kalandra alkalma...

Az Olasz Bőröv Kollekció

A kollekció minden egyes darabjánál az olasz szakértelem és a dán dizájn egyesül harmónikusan. Egy igazi frigye a hossza...

A Kite Kollekció

A Kite Kollekció könnyed beanie sapkák változatos összeállítása! A kollekció minden egyes darabja 100%-ban természetes p...

A Lincoln táska- és tárcakollekció

A megannyi színben érkező rugalmas, valódi bőrt egy-egy funkcionális dizájn kelti valósággal életre! A Lincoln Kollekció...

A Moda Kollekció

A Moda kollekciónál letisztult dán dizájnok találkoznak az olasz kézműves alapossággal. A kollekció kalapjai és sapkái a...

A Vista Napszemüveg-Kollekció

A Vista kollekció polarizált lencséi 100%-os védelmet kínálnak az UV-sugarakkal szemben, hogy tágra nyitott szemmel tapa...

Az Aviator karóra-kollekció

A Fawler Aviator kollekciójának karórái az egyszerűséget és a célratörő funkcionalitást egyesítik a pontossággal. Az oly...

Az összes kollekció

Új cikkek

Mit viselj egy zenei fesztiválon – Nyári fesztivál stíluskalauz

Ha egy fesztiválon vagy, akkor minden a kiegészítőkről szól (és a szórakozásról). Összeállítottuk a legjobb tippjeinket,...

Apák napi ajándék ötletek

Mutasd meg édesapádnak, hogy szereted, azokkal az ajándék ötletekkel, amiket apák napjára válogattunk össze.

4 stílustipp a férfi gyűrűk viseléséhez

Tanuld meg, hogyan kell hordani a férfi gyűrűket, és nézd meg a legnépszerűbb termékünket az inspirációhoz.

Utazol valahova? Hogyan pakolj be egy üzleti útra

Tanuld meg, hogy hogyan pakolj be a következő üzleti utadra. Tudd meg, hogy mit tegyél a táskádba, mit hagyj otthon, ill...

Válassz megfelelően már az elején! Gravírozás tippek & ötletek

Ez egy útmutató a nálunk is elérhető ajándékgravírozáshoz, hogy telitalálat legyen a választásod!

Minden, amit a borotvapamacsokról tudni kell - Az egyetlen útmutató, amire szükséged lesz!

Borzsörte, vaddisznósörte, lószőr és szintetikus szálas pamacsok - ezek finom különbségeiről is szó lesz ebben az útmuta...

Vizes borotválkozás – A tökéletes útmutató

Egy férfi sem érdelmi meg, hogy borotválkozás után kipirosodjon az arcbőre! Ebből, a minden részletre kitérő útmutatóból...

Öt tuti szakállápolási tipp – Egyenest a borbélytól!

Ha nem tudsz mindig profi borbélyhoz eljutni, otthon is nagyon sokat tehetsz a szakállad ápolásáért! Legyen szó nyírásró...

Lapos sapkák férfiaknak - a tökéletes útmutató

Ez az életed első igazi, 'melós' stílusú lapos sapkája? Ebben az útmutatóban ennek a kékgalléros kiegészítőnek a történe...

Az összes cikk
Vissza
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg