Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 300 Ft - ingyenes 11 700 Ft felett-
Kapcsolat

Öt tuti szakállápolási tipp – Egyenest a borbélytól!

Lentebb öt tudnivalót szedtünk neked össze autentikus forrásból, hogy a szakállad jó megjelenésű, a viselete kellemes érzés legyen! Itt megtanulhatod, hogyan kezeld a bőrviszketést és kiszáradást, mit kell tudni a szakáll nyírásáról, és még sok más hasznos dolgot. A tippek megírására egy Alan Dashti nevű profi borbélyt kértünk fel Dániából!

Ha netán Dániában jársz és betévedsz Dashti borbélyüzletébe, egyből tudni fogod, hogy a szakállápolás Mekkájában jársz! Itt minden figyelem az ügyfélre irányul. Nincs fölös bájcsevej, csak szorgos, hozzáértő kezek és a munka zaja, A levegőt áthatják a fókusz és a koncentráltság energiái.

De ezt elmesélni nem lehet, ezt érezni kell! Olyan ez, amikor egy szakállviselő úgy érzi, egy második otthonra talált!

Hogy hol találhatod meg ezt a varázslatos helyet? A Dashti-fivérek szalonja a dániai Horsens-ben található. Ezek a szakemberek mindent tudnak a szakállnyírásról, vágásról, ritkításról és formázásról. A két testvér már 20 éve van ebben a bizniszben, a kezük alól kikerülő szakállak szinte műremekek! Feltétlenül nézz be, ha netán erre jársz!

És most átadjuk Alannek a szót.

1 Öt tuti szakállápolási tipp – egyenest a borbélytól!1.1 1. ismerd meg önmagad!1.2 2. nem szabad kapkodni...1.3 3. az új barátod, a szakállolaj1.4 4. hogyan tartsam tisztán a szakállam? több idő eltöltésével a fürdőszobában1.5 5. egy szakáll legyen nyírt1.6 Kérdések és válaszok1.7 Kik azok a dashti-fivérek?1.8 A fivérek ajánlata

1. Ismerd meg önmagad!

Ahogy Rómát sem egy nap alatt építették fel, úgy egy szép szakáll megnövesztése sem fog menni egyik pillanatról a másikra. Először is tisztában kell lenned az arcod formájával. Ha vékony arccal áldott meg a természet, akkor jobban meg kell növesztened a szakállad, aminek a kontúrja el is térhet az arcod formájától. Ha széles az állad, akkor jobban mutat, ha a szakáll oldalait röviden tartod.

2. Nem szabad kapkodni...

A jó dolgokhoz idő kell. A szakállnövesztés egy egyszerre időigényes és jellemformáló folyamat. Mi arra szoktuk kérni az ügyfeleinket, hogy nyírás és formálás előtt még hagyják 2-3 hónapig nőni a szakállukat. Az arcszőrzetnek idő kell, hogy rendesen megnőjjön és megerősödjön. Egy szépen megnőtt szakállal nekünk is jobb dolgozni.

Ami a köztes időt illeti, ez sajnos azzal jár, hogy eleinte nem fogsz jól kinézni. Itt jön az önuralom a képbe. De ha így is bejössz a partnerednek, az még közelebb is hozhat titeket!

Amivel viszont nem szabad a növesztés időszaka alatt várni, az a szakállápolási termékek rendszeres használata. Gondolj ezekre úgy, mint a megfelelő habarcsra egy jó "alapozáshoz". A szakállnövesztéshez érdemes már előre bevásárolni jó minőségű szakállolajokból és balzsamokból, valamint bőrhidratáló szappanokból/krémekből. Valamit valamiért, ha szép és egészséges arcszőrzetet akarsz nem viszkető bőrrel, arra költened kell.

A borbélyod dolgát nagyban megkönnyíted azzal, ha már karbantartott arcszőrzettel érkezel. A töredezett, korpás szakáll kevésbé is formálható.

Nyugodtan gondold végig a dolgokat. Egyes kulturákban a házasembernek kötelező szakállat viselni, de ez a miénkre szerencsére nem vonatkozik. De ha már belevágsz a szakállnövesztésbe, akkor ne riadj meg az első kellemetlenségeknél és akadályoknál. Mindenre van megoldás és gyógyír!

Mit tegyek, ha a szakállam foltos, egyenetlen növésű?

Mi úgy tartjuk, hogy akinek erősen hézagos, egyenetlen növésű szakálla van, az inkább ne bajlódjon a növesztéssel. Sajnos nem mindenkinek jók az adottságai egy szép szakállhoz. A kisebb foltokat egy jó borbély még el tudja a formálás során fedni, de egy bizonyos pont után már inkább borotválni érdemes. És bárki bármit mond, még senkinek sincs tuti tippje arról, hogyan lehet az arcszőrzetet (vagy a hajat) ismét növekedésre bírni. Ha lenne, mi tudnánk róla.

Te annyit tehetsz, hogy hidratálással a lehető legjobb karban tartod az arcszőrzeted és alatta a bőröd. Ha nem nagyon foltos (hiányos) a szakállad, egy jó borbély meg fogja neked találni az adottságaidhoz leginkább illő formát és stílust. A szakáll kefélését/fésülését, egyéb ápolását és a formáját illetően mindig hallgassunk egy szakember tanácsaira!

3. Az új barátod, a szakállolaj

Készülj arra, hogy a növesztés időszaka alatt napi kapcsolatban leszel a szakállolaj nevű kiegészítővel. A növekedő szakállat hidratáltan kell tartani. Ha ez elmarad, a szakáll száraz, töredezett és korpás lesz, ami kellemetlen és ciki egyszerre.

Sokan amikor először észlelik a fenti problémák egyikét, elrohannak egyből szakállbalzsamot venni, mert azt hiszik, elég a szőrzettel magával törődni. A balzsam fő funkciója a szőrzet ápolása, és ami itt nem lesz elég, mert csak egy szakállolaj tud elég mélyen felszívódni ahhoz, hogy abbamaradjon a bőr viszketése, kipirosodása és egyéb irritációja.

A szakállbalzsam a szőrzet ápolására szolgál, a bőrhöz szakállolaj kell!

A szakállbalzsam azért fontos, mert táplálja és formázás előtt segít kezelhetőbbé tenni a szőrzetet. Reggelenként viszont jobb, ha a kikefélés után szakállolajat masszírozol annak teljes felületén az arcszőrzetedbe és az alá, este pedig meleg vízzel megmosod azt. A szakállolaj napközben szépen felszívódik a bőrbe, és ott is kifejti az áldásos hatását. Ha végeztél a felvitellel, egyszer-kétszer menj át a szakálladon fésűvel is, hogy minél egyenletesebben legyen az olaj szétterítve.

Ha szárazságra hajlamos szakállad van (a legtöbb sajnos ilyen), akkor kell bevonnod a napi rutinodba a szakállbalzsamot is. Olyat keress, aminek számodra kellemes az illata.

A gyakorlott szem egyből felismeni, hogy egy borbélyüzletbe betérők közül ki használja rendszeresen a szükséges kiegészítőket és ki nem. Az ápolatlan szakállal többet kell dolgozni, és a végeredmény sem olyan szép.

Elárulunk egy titkot. Egy szép, egészséges szakáll azért nyűgözi le a gyengébb nemet, mert élettanilag tulajdonképpen felesleges. A fenntartása idő, pénz, figyelem és erőfeszítés. Az extra pedig szexi. A te szép szakállad azt fogja jelenteni a szemükben, hogy másban/máshol is legalább ennyire sikeres és ápolt vagy!

4. Hogyan tartsam tisztán a szakállam? Több idő eltöltésével a fürdőszobában

A szakáll mosására nem ugyanaz igaz, mint a test többi részére. Egy szakállat hetente csak egyszer-kétszer szabad mosni, különben elkezd korpásodni, az érzékeny bőr pedig alatta túlirritálttá válik.

Olyan sampont vagy szappant keress, ami külön szakállhoz készült vagy legalább fel van tüntetve, hogy arra is jó. Egy átlagos tusfürdő vagy szappan ugyanis erre nem alkalmas. A kívánatos termék olyan formulával készül, ami nem szárítja a bőrt és az arcszőrzetet. Továbbá, a szárításnál ne dörzsöld a törülköződ úgy a nedves szakálladba, mint ahogy a hátaddal tennél tusolás után, hanem csak finoman simíts rajta végig.

A fésülés és kefélés legalább annyira fontos része egy jó tisztálkodási rutinnak, mint a mosás. Egy szép szakállat naponta ki kell kefélni! Ezzel nemcsak a csomósodást, a szálak összeragadását előzöd meg. A fésülés és kefélés segít az ápoló- és formázóanyagok egyenletes szétterítésében, valamint a keringés javításával valamelyest a növekedést is serkenti.

Hogyan tisztítsam a szakállkefém?

Ha már használtál azelőtt szakállkefét, biztos találkoztál azzal a bosszantó jelenséggel, amikor beleragad a szőr és mindenféle anyagmaradványok. Ettől a kefe ragadós lesz, már nem siklik olyan simán, na meg gusztustalan bacik is megtelepszenek benne.

Az alábbi öt lépéssel tudod tisztán tartani a szakállkeféd:

  1. Fogj egy sűrű szálú fésűt, és azzal húzd ki a kefébe ragadt szőrt, port és termékmaradványokat. A kifésülés bentről kifelé történjen. Ezt az eljárást érdemes mindig megismételni, miután a szakállkefét használtuk.
  2. Egy edénybe vagy lavorba rakjál annyi meleg vízet, ami arra elég, hogy az belepje a kefe szálait. Adj hozzá a vízhez néhány cseppnyi szakállsampont vagy valami enyhe babasampont.
  3. A kefét szálakkal lefelé mártsd a vízbe (hogy a farész ne legyen vizes). Mozgasd körbe-körbe, hogy leváljon róla a még mindig beleragadt szennyeződés.
  4. Addig cseréld a vizet és ismételd meg az előző folyamatot, amíg a víz tiszta nem marad. Minél többször kell a vizet cserélni, annál koszosabb volt a szakállkeféd.
  5. A keféből rázd ki a benne maradt vizet, használat előtt pedig hagyd teljesen megszáradni. A szárítás közben a kefét mindig szálakkal lefelé tartsd, hogy ki tudjon belőle peregni a víz.

Hogyan szabadulhatok meg a szakállkorpától?

A szakállkorpa még a legjobbakkal is megesik néha. Ez a probléma 10-ből körülbelül négy szakállviselőt férfit érint valamilyen rendszerességgel. A szakállkorpa tulajdonképpen száraz, túlirritált, hámló bőr, ami az arcszőrzeten is megjelenik. A szakállkorpa veszélyét szakállolaj rendszeres használatával tudod mérsékelni. Ez utóbbi segít hidratáltan és puhán tartani a bőrt, miközben a hámlást is gyógyítja.

Ha súlyos a probléma, használj szakállbalzsamot is az olaj mellé. Egyszeri kezelés viszont nem lesz elég. A megfelelő szakállolaj (és balzsam) rendszeres használatával azonban a probléma jó eséllyel megszűnik. Nem szabad gyors sikerre számítani, egy hónapba is beletelhet, míg búcsút mondhatsz a szakállkorpának.

5. Egy szakáll legyen nyírt

Sokan kérdezik, hogy milyen gyakran kell a szakállat nyírni? Egyéne válogatja; ez függ a szakáll sűrűségétől, a növekedés gyorsaságátótól, na meg attól, mikor kezd el a szakállad formája és a kusza, kilógó szálak irritálni.

Ha már rászántad az időt, költséget és gondoskodást a szakálladra, akkor ne bukj fel a célegyenes előtt azzal, hogy nem nyírod vagy nyíratod a szakállad!

Mi azt javasoljuk neked, hogy a szakáll széleit ne magadnak nyírd otthon. A szakáll formájának kialakítását és megőrzését inkább bízd egy borbély szakemberre!

A te dolgod a növesztés, a bőr és az arcszőrzet ápolása. Egy igazi borbély egyenes borotvát fog használni a nyíráshoz, mert ezzel könnyebb szép tiszta, egyenes vonalakat kialakítani.

Kérdések és válaszok

Mi olyat tud egy borbély nyújtani, amire otthon nem vagyok képes? Miért menjek el egy borbélyüzletbe?

Egy jó borbély mindig jobb tanácsokkal tud ellátni, mint amit az interneten találsz! Tapasztalt szemmel méri fel a bőröd és az arcszőrzeted, majd gyakorlott kézzel alakítja ki a hozzád leginkább illő szakállat.

Mi az üzletben egész nap olyan férfiakkal foglalkozunk, amilyen te is vagy! Tudni fogjuk, mi kell a te szakálladnak. A nyírás után pedig el tudunk látni tanácsokkal is az otthoni szakállápolást tekintve.

Gondolj úgy a borbélyüzletre, mint egy tiszta orvosi rendelőre, ahol szakértői kezekben vagy! Ha valami panaszod van, akkor sem az a legjobb stratégia, hogy az interneten keresel diagnózist és rendelsz valami kétes eredetű és hatékonyságú "csodaszert". Keress magadnak egy olyan borbélyt, akiben megbízol, aki csak veled foglalkozik majd a kért időpontban!

Ez az út a borbélyüzletbe biztos meg fogja neked érni! A világ többi borbélyának nevében is szeretettel várunk!

Milyen szakállápolási trükköket tanulhatok el egy borbélytól?

Az összes titkunkat és trükkünket persze nem lesheted el, de azért adunk két olyan tanácsot, aminek biztosan nagy hasznát veszed a napi szakállápolási rutinod során!

Mi a szokásos szakállápolási termékekből kevesebbet használunk fel. A tapasztalatunk szerint az átlagos felhasználó túl bőkezűen bánik ezekkel anyagokkal és nem kis részét elpocsékolja.

Vegyük például a szakállolajat. Mi ebből csak egy-két cseppet masszírozunk bele a szakállba. A szakállviaszból egy ujjbegynyi mennyiség már elég. A lényeg nem a mennyiségen van, hanem a technikán. Legközelebb ha borbélyüzletben jársz, figyeld meg, milyen technikával masszírozza bele a szakálladba a borbély az oltalmazó nedüt!

A másik fontos dolog, hogy már a szakáll növesztésének kezdetétől fogva törődjünk a bőrápolással! Nagyon sokan azért adják fel már egy korai szakaszban a szakállnövesztést, mert úgy érzik, nem bírnak el bőrviszketéssel. Sajnos a bőr a szakáll alatt nehezebben jut levegőhöz és nedvességhez, ezért megfelelő termékek (szakállolaj!) képében segítségre van szüksége.

Ha valaki szép és egészséges szakállat akar, milyen lépést nem szabad semmilyen körülmények között kihagyni?

Akár viselsz szakállat, akár nem, akkor is keress magadnak egy bőrhidratáló krémet. Olyat nézzél, ami nem túl zsíros, nem tömíti el a pórusaid. Ha találsz fényvédős (SPF) krémet, az még jobb.

A szakállnövesztést viszont nem fogod megúszni szakállolaj nélkül. Különben meg fogsz bolondulni a viszketéstől.

Kell mindennap szakállolajat használnom?

Szakállolajat naponta kell használni. Sajnos a kimaradásnak hamar jelentkezik a szakállnál a következménye.

Mit tegyek, ha göndörödik a szakállam? Ki lehet egyenesíti egy göndör szakállat?

Az a helyzet, hogy a göndör szakáll egyre trendibb. Szerintünk élj az adottságaiddal! A göndör szakáll sűrűbbnek is hat. Kérdezz rá a borbélyüzletben, hogy az arctípusodhoz mennyire passzolna egy göndör szakáll, mielőtt egyenesítést kérsz.

A szakálltól férfiasabb lesz a megjelenésem?

Röviden, igen. A csajokba ez így van kódolva. De csak akkor, ha a szakáll ápolt és szépen nyírt is egyben. Nemcsak a látvány miatt, hanem mert mutatja, hogy rászántad az időt, költséget és erőfeszítést. Az extra, ahogy mondtuk, szexi!

Persze ettől még egy szépen borotvált arc is lehet férfias, nem is tud mindenki szakállt növeszteni. De ha már választani lehet, hogy szakállal vagy anélkül, akkor már inkább szakállal!

A szakáll gyorsabban nő a kikeféléstől?

Ilyen hatásról nem tudunk. Ami biztos, hogy a szakáll a fésüléstől és keféléstől sűrűbbnek tűnik és egyenletesebb lesz, aminek megvan a maga esztétikai értéke

Kik azok a Dashti-fivérek?

A Dashti-fivéreké Dánia egyik legnépszerűbb borbélyüzlete, a The Dashtis. A 2010-ben létrehozott üzlet napjaink stílusirányzataira fazonírozott klasszikus stílusokat is ajánl. A Dashti-fivérek egyébként kurd származásúak, akik Dániában találtak második otthonra.

21 év munkatapasztalattal a hátuk mögött a Dashti-fivérek a legnaprakészebb tudással és utánozhatatlan kézügyességgel hozzák ki a legtöbbet az hozzájuk forduló férfiak arcszőrzetéből!

A fivérek ajánlata

Teljes körű szakállápolási szettek