365 napos visszatérítési politika indok nélkül
Ingyenes szállítás 11 999 Ft rendelés felett.
i
06-1-998-9225 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Keresési eredmények erre ""
Bezárás
Minden eredmény megtekintése
Ingyenes szállítás 11 999 Ft rendelés felett.
i
Trendhim
×
Nyelv:
Minden kategória
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Órák
Övek
06-1-998-9225
Munkanapokon 09-17 óráig
Keresési eredmények erre ""
Minden eredmény megtekintése
Szeretnéd tudni, milyen nyakkendőtű illik a kedvenc nyakkendődhöz és zakódhoz?

Mi már kigondoltunk előre mindent; számba vettük a hosszt, a szélességet, a színt, az anyagot, a típust, a népszerűséget, valamint az árat, és összegyűjtöttük neked azokat a legsokoldalúbb nyakkendőtűket, amik az összes nyakkendőhöz illenek!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg
Köszönjük

A számos útmutatónk közül csak az egyik a a mindenre kiterjedő nyakkendőtűs cikkünk!

Bezárás
Új vagy a nyakkendőtűk/csíptetők világában?

A nyakkendőtű - A tökéletes útmutató

Tudj meg mindent a nyakkendőtűkről, nyakkendőcsipeszekről és csíptetőkről, és a többi nyakkendős kiegészítőkről! Itt mindent megtudhatsz a helyes viselettől kezdve az anyagokig, és az egész mindössze 10 percig fog tartani!

A nyakkendőtű, és a nyakkendőcsipesz/csíptető (időnként szinonimaként is használjuk majd ezeket a fogalmakat, de azért vannak különbségek) egy fémből készült, klassz és menő kiegészítő, ami a nyakkendődet az ingedhez rögzíti. Ebben az útmutatóban megtanulhatod, hogyan kell egy nyakkendőtűt / nyakkendőcsíptetőt viselni, hogy a lehető legnagyobb hatást érd ezzel a kis kellékkel!

Miért viselj nyakkendőtűt vagy csíptetőt?

Feltétlen viselni kell egy nyakkendőtűt? Nem kell feltétlen. De mi azért összeszedtük neked azokat az okokat, amik miatt érdemes.

 • Mert praktikus. Egy nyakkendős kiegészítő célja, hogy a nyakkendőd egész nap ugyanazon a helyen maradjon az öltözeteden.
 • Mert így tisztább marad a nyakkendőd. Többet nem kell attól félned, hogy a nyakkendőd véletlen ételhez/koszhoz/ más nem kívánt anyagokhoz ér.
 • Mert nagyon jól mutat és más kiegészítőkhöz hasonlóan nagyon jó arra, hogy személyre szabhasd a megjelenésed és kifejezhesd a stílusod! Mert ki nem akar fessül és egyénien kinézni?
 • Mert a nyakkendőtűk alkalmasok arra is, hogy valahova tartozást fejezzenek ki, utaljanak egy hobbira vagy más személyes szenvedélyre.
 • Mert egy nyakkendőtűvel hullámosra is kialakíthatod a nyakkendőd viseletét, ha neked az jön be. Ez a viselet egyébként kényelmesebb is, mint a tök egyenes.
 • Ha a vállaid netán görbék, a nyakkendőtűt a nyakkendőd kiegyenesítésére is használhatod.
 • Szükség esetén egy nyakkendőcsíptető életmentő lehet akkor, amikor más sürgős célra éppen nagyon jól jönne egy kicsi, hosszúkás fémdarab (bomba hatástalanítása, zárnyitás).

A nyakkendő-kiegészítők fajtái

Leggyakrabban nyakkendőtűvel vagy nyakkendőcsipesszel/csíptetővel lehet találkozni, de itt kitérünk majd az olyan változatokra is, mint a láncos nyakkendőtű. Szó lesz a nyakkendőláncról, a nyakkendőszíjról és a gallértűről is.

A nyakkendőcsipesz

A nyakkendőcsipesz egy vékony, összehajtott formájú fémdarab, ami egy hajtűre emlékeztet. Egyszerűen felcsúsztatva össze kell fogni vele a nyakkendőt és alatta az inget.

Egy nyakkendőcsipesz azoknak tökéletes, akik szorosan lesimulva viselnék a nyakkendőjüket vagy a finomabb anyagú nyakbavalókat részesítik előnyben.

A nyakkendőcsíptető

A nyakkendőcsíptető az előzőnél annyival komplikáltabb, hogy egy rugós mechanizmus is besegít abban, hogy a nyakkendő szorosan az inghez legyen rögzítve.

Egy nyakkendőcsíptető azoknak tökéletes, akik szeretnek kötött vagy filcnyakkendőket viselni. Noha egy nyakkendőcsíptetőt finomabb szöveteknél is lehet használni, azért előfordulhat, rongálni vagy gyűrni fogja azokat, ha a csíptető túl szoros.

A nyakkendőlánc

Egy nyakkendőlánc a nyakkendőt egy laza lánccal rögzíti az inghez. Az ingnyíláshoz a láncvégi pánttal lehet rögzíteni, vagy pedig először rá kell akasztani a pántot a közepénél a nyakkendő mögött egy gombra, és utána át kell dugni ezen a láncon a nyakkendőt. A nyakkendőlánc helye ugyanott van, mint a nyakkendőtűnek. A pánt szélességének kb. 2,5 centivel kell kisebbnek lennie, mint a nyakkendőének, hogy az előbbi a viselet közben rejtve maradjon.

Egy nyakkendőlánc azoknak a választása, akik a retró megjelenést kedvelik vagy nem bánják, ha a nyakkendőjüknek van viselés közben némi mozgástere. A láncnak elég hosszúnak kell lennie a lazasághoz. Fontos, hogy a lánc ne fogja túl szorosan a nyakkendőt.

A nyakkendőtű és a láncos nyakkendőtű

Egy nyakkendőtű és egy láncos nyakkendőtű abban egyezik, hogy mindkettő viseléséhez át kell szúrni a nyakkendő anyagát. A láncos típus egy lényegesen összetettebb darab. A viseléséhez először ki kell gombolni az inget egy választott helyen, majd át kell a gomblyukon dugni a láncos pántot, visszagombolkozni, (ezzel rögzítve lett az inghez). Ezután ki kell húzni a tűs részt a lánc másik végén lógó foglalatból, átszúrni a nyakkendőt, majd visszadugni a foglalatba (ezzel rögzítve lett a nyakkendő).

Egy láncos nyakkendőtű azoknak tökéletes választás, akik inkább a stílust és az előkelőséget részesítik előnyben a praktikussággal szemben. Azt tudni kell, hogy minél feljebb szúrod át a nyakkendőt, annál kevésbé fog a nyakkendőtű fogni. Érdemes ritkábban szőtt vagy masszívabb anyagok mellé használni, mert a tű lyuka igencsak meg tud látszani egy finomabb nyakkendőn.

A nyakkendőszíj

A nyakkendőszíj egy viszonylag új találmány. Egy műanyag vagy szövet nyakkendőszíj ugyanazt a célt szolgálja, mint a többi kellék, a nyakkendő rögzítését. Viselés közben nem látható. Egy gomblyuk található mindkét végén. A viseléséhez a megkötött nyakkendő keskenyebbik végét először át kell dugni a nyakkendő belső hurkán. A nyakkendőszíj a keskenyebbik vég fölé kerül a hurkon belül, majd az inget rá kell gombolni a szíj két gomblyukára.

Egy nyakkendőszíj azoknak lehet jó választás, akik nem szeretik a feltűnést és semmiképpen nem szeretnék rongálni a nyakkendőjük anyagát.

A nyakkendőtű viselete

Egy nyakkendőtű/csipesz/csíptető egy elegáns és egyszerű megoldás, mégis érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy biztosan helyesen viseld.

A nyakkendőtű szélessége

Egy nyakkendőtű/csipesz/csíptető kiválasztásánál arra kell elsősorban figyelni, hogy annak a szélessége ne haladja meg a nyakkendő szélességének a háromnegyedét. Ennél rövidebb a kiegészítő még lehet, de hosszabb semmiképpen.

A nyakkendőtű magassága

Egy nyakkendőtűt/csipeszt/csíptetőt mindig fentről lefelé számítva a harmadik és negyedik inggomb között kell elhelyezni. Ha ennél magasabbra kerül, kevésbé fog működni, ha alacsonyabbra, akkor el fogja takarni a zakó. A nyakkendőtű helye legyen egy vonalban a zakózsebbel.

A nyakkendőtű szöge

Ügyelj arra, hogy a nyakkendőtű/csipesz/csíptető vízszintes legyen. Attól szép, hogy egyenes. Vannak, akik szerint érdemes ráhagyni egy apró szöget, de szerintünk biztosabb választás, ha a nyakkendőtű fess vízszintes marad.

Ne feledkezz meg az ingről!

A nyakkendő/csipesz/csíptető viselésére be kell vonni az inget is, különben nem fog működni. Ne felejtsd el hozzácsatolni a fajtától függően az ingnyíláshoz/gombnyílásokhoz, különben a nyakkendőd ugyanúgy össze-vissza lóbálni, mintha nem is lenne.

Tartsad kisimítva!

Ügyelj arra, hogy a felcsatolásnál ne gyűrd fel oldalirányban a nyakkendő anyagát. A nyakkendő a beállítás után minden irányban maradjon sima és lapos.

Még néhány tipp

A fenti alap tudnivalókon kívül összegyűjtöttünk neked még néhány extra tippet, amiknek a segítségével elegánsabb lehetsz a többieknél!

A szükséges lazaság

Mutasd Burgundi vörös és kék selyem díszzsebkendő, Dark Sky kék hajtókavirág & Kék / bordó skótkockás nyakkendő

Ha a csomó és a nyakkendőtű között kicsit lazábban hagyjuk a nyakkendőt, az mélységérzetet és némi mozgásszabadságot is ad a nyakkendőnek.

A nyakkendőtűt a beállításánál, a rögzítése előtt érdemes egy kicsit feljebb csúsztatni. Ez a pici lazaság megadja a szükséges mozgásszabadságot a nyakkendőnek a nap folyamán, ugyanakkor egy elegáns térérzetet is ad az öltözetednek.

Egyezzenek a fémszínek!

Ügyelj arra, hogy a nyakkendőtű színe egyezzen a mandzsettagombokéval vagy az öved övcsatjáéval. Így összeszedettebb és kifinomultabb benyomást fogsz kelteni. Tudj meg többet a színekről és arról, hogy érdemes azokat összepárosítani.

Csak lazán!

Egy nyakkendőtű/csipesz/csíptető lazaságot, felszabadultságot is tud csempészni egy amúgy formális öltözetbe! Egy színpompás, feltűnő kellék remek beszélgetőtéma is lehet, ha ismerkedni akarsz!

Mellénnyel együtt ne!

Mutasd Time Keeper aranyszínű és fehér zsebóra, Arany Horgony nyakkendőtű, Sárga kiskacsa hajtókatű & Brown & Tan Roy egyszer körbetekerhető bőr karkötő

Mi kísérleteztünk ilyesmivel és úgy találtuk, egy mellény mellé sajnos sehogy se megy egy nyakkendőtű.

Mellénnyel ne viselj nyakkendőtűt! Egy ilyen ruhadarab már eleve a helyén tartja a nyakkendőd. Nyakkendőtűt mellény mellé viselni olyan, mintha szíj mellé vennél fel nadrágtartót. Mi próbálkoztunk mellényes kombinációkkal, és lehet is erre máshol példát találni, de a véleményünk nem változott.

Tied a választás!

Mutasd Ezüstszínű bajusz alakú nyakkendőtű

Bátran válaszd meg a neked tetsző nyakkendőtűt

Olyat keress, ami illik a személyes stílusodhoz. Egy nyakkendőtű lehet színpompás, látványos és rendhagyó. Ha még nem volt nyakkendőtűd, akkor az ezüstszín mindig biztos választás. A mindenes ezüst fel se került a színkerekünkre, hisz mindenhez és mindenhol mehet.

Az alkalom

Mutasd Sterling ezüst ovális végű rövid nyakkendőcsíptető, Tömör fémcsatos fekete bőröv , Fekete színű-kockás pamut díszzsebkendő & Fekete-kockás pamut nyakkendő

Mindig ragadd meg az alkalmat egy nyakkendőtű viselésére, kivéve egy temetést. Ott azért nem illik.

A különleges alkalmakkor érdemes megfontolni egy nyakkendőtű viselését. Például egy temetésen nem illendőek, egy állásinterjún pedig túl hivalkodónak számítanak. Egy esküvőn, egy partin, vagy egy kaszinóban azonban minden további nélkül mehet!

Vigyázz a csíkokkal!

Csíkos nyakkendőtűt ne viselj csíkos ing mellé és fordítva sem, ez az ellentétes mintázatok szabálya.

A nyakkendőtűk anyagai

A legtöbb nyakkendőtű/csipesz/csíptető fémből készült. Az ennél összetettebb darabokban lehet még fa, szövet, ékkövek, gyöngyök, lehet rajtuk zománc, műanyag, gyanta, de akár üveg is. Mindig úgy válaszd meg a nyakkendőtűd anyagát és díszítését, hogy az megfeleljen nemcsak az elvárt szépségnek és funkcionalitásnak, hanem a várható igénybevételnek is.

Ötvözet nyakkendőtűk

Egy ötvözet kettő vagy három különböző anyag elegye. Számos, az alapanyagoknál kedvezőbb tulajdonságú ötvözetet használnak fel ékszerek és kiegészítők készítésére. Az ötvözet nyakkendőtűket is gyakran borítják be tetszetős arannyal, ezüsttel vagy platinával.

 • Pro: elég olcsóak.
 • Pro: erősek.
 • Pro: bevonhatóak nemesfémekkel.
 • Pro: ellenállnak a karcolásoknak.
 • Kontra: egyes ötvözetelemekkel vigyázni kell, mert allergiás reakciót válthatnak ki, mint a nikkel.

Sárgaréz nyakkendőtűk

A jellegzetesen aranytónusú sárgaréz a réz és a cink ötvözete. A sárgarezet már az ókor óta használják ékszerkészítésre, ugyanis nem fakul úgy, mint az ezüst, az aranynál pedig olcsóbb. Kellő figyelemmel egy sárgaréz nyakkendőtű is lehet egy tartós és tetszetős alternatívája a nemesfém nyakkendőtűknek.

 • Pro: hasonlít az aranyhoz.
 • Pro: olcsóbb az aranynál.
 • Pro: nem fakul olyan könnyen, mint az ezüst.
 • Pro: egyszerű tisztítani.
 • Kontra: a szükséges ápolás nélkül idővel ez is kifakulhat.
 • Kontra: a bevonat nélküli sárgaréz nem gravírozható.

Nyakkendőtűk rozsdamentes acélból

A rozsdamentes acél messze az egyik legerősebb és legtartósabb fém nyakkendőtűk/csipeszek/csíptetők készítésére. Egy ilyen darab egy életen át kitarthat anélkül, hogy bármilyen karcolás vagy sérülés jelentkezne rajta. A rozsdamentes acél felülete is lehet arany- vagy rózsaarany-színű, de akár fekete is, ha az passzolna a megjelenésedhez!

 • Pro: egy igen strapabíró fém.
 • Pro: számos különféle színben is elérhető.
 • Pro: ellenáll a karcolásoknak.
 • Pro: nem fakul.
 • Pro: gravírozható.
 • Kontra: a kosz és az ujjlenyomatok jobban meglátszanak rajta.
 • Kontra: tartalmazhat allergén nikkelt.

Nyakkendőtűk Sterling ezüstből

A 95%-os Sterling ezüst más fémekkel van ötvözve, hogy egy keményebb és tartósabb anyagot kapjunk az tiszta ezüstnél. A Sterling ezüst nem fakul olyan könnyen, a tisztítása is egyszerű. Nikkelt nem tartalmaz, ezért az arra allergiásak is bátran viselhetik.

 • Pro: gravírozható.
 • Pro: nikkelmentes.
 • Pro: könnyű tisztítani.
 • Pro: igen szép látványt nyújt.
 • Kontra: könnyen karcolódik.
 • Kontra: könnyen megfakul.
 • Kontra: ez egy aránylag lágy fém.

Titán nyakkendőtűk

A titán könnyebb és háromszor erősebb az acélnál. A hihetetlen tartóssága folytán ékszerkészítésre is remekül alkalmas. A titán olcsóbb a legtöbb fémnél és egyben hipoallergén is.

 • Pro: gravírozható.
 • Pro: könnyű a súlya.
 • Pro: 100%-ban hipoallergén.
 • Pro: ellenáll a karcolásoknak és a horpadásoknak.
 • Pro: könnyű tisztítani.
 • Kontra: nem ér annyit, mint az arany vagy az ezüst.
 • Kontra: nem forrasztható, ezért a dizájnok nem túl változatosak.

Tungszten nyakkendőtűk

A tungszten vagy volfrám-karbid egy másik tetszetős, rettentő kemény fém, amiből csodálatos ékszerek születhetnek. A gyönyörű felszíne igen ellenálló a kopásnak és a sérüléseknek, emellett viszonylag olcsó és szerencsére hipoallergén is. Egy ilyen anyag nyakkendőtűhöz tökéletes!

 • Pro: rendkívül ellenálló a karcolásoknak és a kopásnak.
 • Pro: a felszíne megőrzi a pazar minőségét.
 • Pro: gravírozható.
 • Kontra: viszonylag nehéz.
 • Kontra: felkapott anyag, ami viszont kimehet a divatból.

A nyakkendőtűk rövid története

A nyakkendőtűk a 19. században csatlakoztak a divat világához.

Az eredeti nyakkendők gyakran készültek olyan könnyű és feltűnő anyagokból, mint a selyem vagy a csipke. A rögzítésükhöz akkor még elég volt egy sima vagy láncos nyakkendőtű. 1926-ban azonban megjelent a rézsútosra vágott nyakkendődizájn, amit már kellett óvni a lobogástól és a koszolódástól. Ekkor léptek színre a nyakkendőcsipeszek és csíptetők, többé nem kellett a nyakkendő szövetét újra és újra átszurkálni!

A második világháborút követően a nyakkendőtű a csoporthoz tartozás, főleg a a céges és a klubos identitások kifejezésének az eszközévé vált. Aztán jött hippikorszak, amikor a természetesség életérzése, a felvállalt hétköznapiság a háttérbe szorította ezeket kiegészítőket.

Szerencsére a jól öltözött férfi mára visszatért a klasszikus gyökerekhez, és a kiegészítők újra a nyakkendőviselés középpontjába kerültek.

Kedvcsináló

Kedvcsinálónak tekintsd meg a nyakkendőtűs viseleteket a heti megjelenéseinkben!

Végszó

Most, hogy tisztáztuk, mit szabad és mit nem, azt azért elismerjük mi is, hogy minden generációnak megvannak a maga lázadói, akik szívesen feszegetik a divat határait is. Ezért azt valljuk, bízz a saját ízlésedben, és váljanak a nyakkendős kiegészítők is az önkifejezésed és stílusod eszközévé, és ne fordítva!

Kérdések & Válaszok

Hogyan viseljem a nyakkendőtűt?

A nyakkendőtűt fentről számítva az ing harmadik és negyedik gombja magasságában kell feltűzni. Egyszerűen csúsztasd vízszintesen rá a nyakkendőre és a mögötte lévő ingnyílásra. A nyakkendőtűnek körülbelül egy szinten kell lennie a zakózsebbel.


Viselhetek nyakkendőtűt temetésen?

Általánosságban nem. Egy nyakkendőtű túl hivalkodó egy ilyen szomorú eseményre.


Viselhetek nyakkendőtűt esküvőn?

Igen és igen. Egy esküvő a lehető legjobb alkalom a személyes ékszerek és kiegészítők megvillantására. Csak ízléssel.


Viselhetek nyakkendőtűt szmokinggal?

Mivel a szmokinghoz csokornyakkendő illik, ezért a nyakkendőtű itt nem játszik.


Mi az a biztonsági lánc?

Egy un. biztonsági lánccal vagy nyakkendőlánccal a nyakkendődet tudod az inggombjaidhoz rögzíteni. Egy nyakkendőlánccal a nyakkendőd nem tud ide-oda lifegni a legnagyobb buli közepette sem.


Hogy vigyázzak a nyakkendőtűimre?

A legtöbb nyakkendőtűt ugyanúgy kell tisztítani, mint az anyagtól függően az ékszereket. Óvni kell őket a nedvességtől, és egy puha rongydarabbal kell őket fényesíteni. Az egyes kiegészítőket érdemes külün zacskóban vagy dobozban tárolni, hogy ne karcolódjanak és feleslegesen ne érintkezzenek a levegővel.


Hogyan tároljam/szállítsam a használaton kívüli nyakkendőtűt?

Kaphatóak külön nyakkendőtűhöz való dobozok. Egy-egy ilyen dobozban egyenként, karcolódás nélkül tárolhatod a nyakkendőtűid, akár utazás közben is.


Az ing melyik oldalára csúsztatom fel a nyakkendőtűt?

A nyakkendőtűt arra az ingnyílásra kell rácsúsztatni, amelyiken a gombok vannak, vagyis igazából csak az ing külső oldalára tudod.


Viselhetek nyakkendőtűt sportzakóval vagy kardigánnal és farmerral?

Mindkettővel lehet, ha ing van alatta. Egy sportzakó vagy férfi kardigán mellett nyugodtan lehet kísérletezgetni merészebb nyakkendőtűkkel is.


Ciki, ha mindennap ugyanazt a nyakkendőtűt viselem?

Ha egy visszafogott, semleges színű nyakkendőtűt viselsz, akkor ez nem lehet gond. A feltűnőbb, alternatív díszítésű darabokat már érdemes cserélgetni. De ha szereted a változatosságot, a gyűjteményed idővel úgyis növekedni fog.


Viselhetek nyakkendőtűt legombolható gallérű inggel?

Hogyne. A nyakkendőtű funkciója, hogy a nyakkendődet az ingedhez rögzítse. Ugyanúgy működik legombolhatú gallérű inggel.


Viselhetek egyszerre nyakkendőtűt és nyakkendőcsíptetőt?

Nyakkendőcsíptetőt lehet viselni együtt mandzsettagombokkal, díszzsebkendővel, de mivel egy nyakkendőtű és egy nyakkendőcsíptető ugyanazt a funkciót látja el, ezért felesleges őket egy nyakkendőn halmozni.


Viselhetek nyakkendőtűt keskeny nyakkendőhöz?

Igen, csak arra kell figyelni, hogy a nyakkendőtű ne legyen hosszabb a nyakkendő szélességénél. De nálunk is vannak nyakkendőtűk külön keskeny nyakkendőkhöz.


Viselhetem ferdén a nyakkendőtűt?

Ha netán túl hosszú a nyakkendőd szélességéhez képest a nyakkendőtűd, ezt kompenzálhatod azzal, hogy azt ferdén, fentről lefelé csúsztatod azt a nyakkendőre. De ennél a kényszermegoldásnál még mindig jobb, ha akkor nem viselsz nyakkendőtűt.


Új cikkek

Az összes cikk

Fizetési opciók

A legtöbb hitelkártyát és bankkártyát elfogadjuk. Amennyiben kérdéseid vannak, írj nekünk!

Kapcsolat

06-1-998-9225
Nyitvatartás hétköznap 9:00 és 17:00 között

Tekintsd meg a kedvcsinálónkat és a remek ajánlatainkat

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg
Bármikor leiratkozhatsz

Oh, yeah!

Üdv a családban!

Pár napon belül számíthatsz tőlünk egy e-mailre.

Ismerj meg minket!

A Trendhim-sztori, avagy hogyan váltunk a semmiből egy több mint 5000 terméket kínáló webes üzletté. A mi történetünkben egy gazella is szerepel!


Találj meg minket

© 2009-2019 | Trendhim.hu | Tel: 06-1-998-9225 - info@trendhim.hu | Felhasználási feltételek | Társadalmi felelősségvállalás (CSR) | Sajtó
Rendben
Bezárás
Kosárhoz adás
Bejelentkezés

Kérünk, ellenőrizd, hogy jó e-mail címet vagy jelszavat adtál meg.

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg
Várj! Ez a mező kimaradt
A jelszavam törlése Fiók létrehozása
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg