365 napos visszatérítési politika indok nélkül
Ingyenes szállítás 11 999 Ft rendelés felett.
i
06-1-998-9225 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Keresési eredmények erre ""
Ingyenes szállítás 11 999 Ft rendelés felett.
i
Trendhim
×
Nyelv:
Minden kategória
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Férfi ingek
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Órák
Övek
06-1-998-9225
Munkanapokon 09-17 óráig
Kiegészítők kombinálása egyszerűen

De van egy sor előre válogatott, jól bevált és népszerű összeállításunk is. Ha szívesebben vásárolnál egyből egy szettet, iratkozz fel a hírlevelünkre és mindent elküldünk neked!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg
Köszönjük

Ígérjük, csak jó dolgokat küldünk majd!

Bezárás
Igen, szeretnék hozzáférést az útmutatókhoz

A férfi kiegészítők kombinálásának hét alapszabálya

Az alábbi sorokban javasoltak már többször is kiállták az idők próbáját. Gondolj csak bele, többé nem kell azon morfondíroznod, hogy az a nyakkendő mennyire illik majd pl. a kedvenc nadrágtartódhoz.

Mindenkinek ismerős lehet a helyzet. Töprengve állsz a tükör előtt, a kezedben azzal a kiegészítővel, amiről nem tudod, hogy jó ötlet-e már arra rávenni, amit már viselsz. Szívesen öltöznél változatosan, de ugyanakkor nem akarsz hibákat sem elkövetni?

Mielőtt feladod és inkább ragaszkodsz a már bevált kombinációkhoz, fogadd el a segítségünket. Hét alapszabályban foglaltuk össze, mire kell figyelni, ha egy új megjelenést állítasz össze magadnak.

Ez talán soknak hangzik elsőre, de ahogy megismerkedsz ezekkel a szabályokkal, látni fogod az egyszerű koncepciót mögöttük, hogy az egésznek a kulcsa inkább a magabiztosság, mint a sok szabály észben tartása!

Ez a magabiztosság csak növekedni fog benned, ahogy megtanulsz majd bízni az intuíciódban. A mostani idő- és energiaráfordításod jutalma, hogy azzal a tudattal hagyhatod el az otthonod, hogy az öltözeted és a megjelenésed nemcsak rendhagyó, hanem hibátlan is!

A megfelelő kiegészítők kiválasztásának a kulcsa, hogy nem kell kapkoddni. A kiválasztás szabályai sincsenek kőbe vésve. Időnként érdemes lehet ezeket a szabályokat újraértelmezni vagy megszegni, ha csak így tudod magadról azt a bizonyos üzenetet átadni.

A híres amerikai tábornok, Douglas MacArthur egyszer azt mondta, ‘Azok után a szabályok után fognak rád emlékezni, amiket megszegtél.’ Nagy kockázatnak nagy a jutalma.

Először is, öltözz fel

Ezt az útmutatót azoknak szántuk, akinek az alapvető ruhadarabjai már megvannak, viszont a kiegészítőket tekintve még bizonytalanok. A megfelelő kiegészítők beszerzése előtt kezdjük három dologgal, mit érdemes észben tartani.

Mindig viselj valami egyszínűt
A ruháid közül mindig legyen legalább egy olyan, ami egyszínű, például egy csíkos ing mellé jobb, ha a zakód vagy öltönyöd egyszínű. Ezzel szemben egy tyúklábmintás férfi blézer egy virágmintás inggel együtt már határozottan sok.

Mindig biztosra mehetsz egy semleges+ 1 másmilyen színnel
Ha éppen nincs semmi ötleted, nyugodtan maradj meg egy olyan semleges alapszínnél, amit bármilyen kedvedre valóval kiegészíthetsz. Az ilyen alapszínek a fekete, a fehér, a szürke, a tengerészkék és a barna, illetve azok árnyalatai.

A kiegészítőket kell a ruházatodhoz illeszteni – és nem fordítva
Ne a meglévő nyakkendőidre gondolj, ha éppen új inget, zakót vagy farmernadrágot veszel. Sokkal egyszerűbb dolgod lesz így, mintha vennél egy dögös díszzsebkendőt, csak aztán azt veszed észre, hogy egyik ingedhez sem megy.

Ha már megvannak az alapvetű ruháid, na akkor lehet elkezdeni a kiegészítőkkel játszadozni.

1. A bőrszíneknek egyezniük kell

Az első, önkényesen kiragadott, ám fontos szabály, hogy ha bőrt viselsz, akkor az összes bőr holmid színenek egyeznie kell. Ha barna bőrcipőd van, akkor legyen az öved is barna. Ilyen apróságoktól is már letisztultabb és áramvonalasabb hatású lesz a megjelenésed.

Ez persze nem azt jelenti, hogy árnyalatnyi pontossággal kell ezt az egyeztetést elvégezni, elég ha az alapszín stimmel.

A kiindulópont viszont minden esetben a cipőd színe, mert az van a legjobban szem előtt.

Bőrtáska

A kivétel a fenti szabály alól a táska. Ne aggódj, hogyha a cipőd és a táskád bőrszíne nem egyezik, ez inkább kellemes változatosságot jelent, nem pedig diszharmóniát okoz.

Tehát ha megtetszik egy szép bőrtáska, ne gondolj a cipődre!

Bőr óraszíj

A karórád bőr óraszíja is ugyanannak az alapszínnek a palettájába kell, hogy tartozzon, mint az öved vagy a cpőd. Még jobb, ha az övcsat színe megegyezik a karórád számlapjával.

Bőr karkötők

Egy bőr karkötőnél érdemes a cipőhöz és a bőrövhöz képest a sötétebb árnyalatokat választani. Világosbarna bőröv mellé viselj egy sötétbarna karkötőt. De az is működik, ha egy földszínű barna gyöngyös karkötőt emellé még felveszel egy fekete bőr karkötőt is.

Bőrtárca

Ha szereted mindenkinek megmutatni a bőrtárcád, akkor sem a cipőd a kiindulópont. Mivel egy bőrtárca elsősorban egy praktikus kellék, ezért nem számít, ha más az alapszíne, mint az övednek vagy a tárcádnak. Ha mindenáron nagyon kifinomult benyomást akarsz kelteni, a tárca színét a bőrtáskáddal egyeztesd.

De mi van, ha én nem viselek bőrcipőt vagy bőrövet?

A következő szabály éppúgy érvényes egy vászoncipőre vagy egy szandálra. Ha bármilyen bőrt viselsz, annak a színét a lábbelivel egyeztetni kell.

2. Fémek egyeztetése

Itt több kiegészítőre is ugyanaz a szabály vonatkozik. Kiindulópont, hogy a fémszíneknek, akárcsak a bőrnek, egyeznie kell. Ha sikerül ugyanolyan árnyalatű fém kiegészítőket találnod, azzal a megjelenésed egyszerre lesz friss, rendezett és kifinomult!

Karórák

A karórád teljesen fémből készült vagy az óraszíj már bőr? Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor a feljebb leírtaknak megfelelően az óraszíj bőrszínét a cipő, illetve a bőröv színével, a karóra számlapjának a színét pedig az övcsattal kell egyeztetni.

Egy teljesen fém karóra esetén könnyebb dolgod van. Egy aranyszínű karórához egy hasonló aranyszínű övcsat illik. A pontos árnyalatnak itt sem kell tökéletesen egyeznie; például egy csiszolt acél övcsat remekül megvan egy ezüstszín által dominált karórával.

A kiegészítők kiválasztása a karóránál kezdődik, minden csak ez után következik!

A karóra pedig meghatározza az övcsatot. A cipő meghatározza az öv szíjának a színét. Karóra és cipő, mind kiindulópont - ha ezeket megjegyzed, máris sokkal többet tudsz az öltözködésről, mint a legtöbb férfi!

Mandzsettagombok

Mivel a mandzsettagombok közel találhatók a karórához, ezért az néz ki a legjobban, ha a fémszíneik egyeznek. További vizuális szabály, hogy a mandzsettagombok fémszínei ugyanazok legyenek, mint a nyakkendőtűé vagy nyakkendőcsíptetőé.

Ha a mandzsettagombjaid valamilyen szövetből készültek, akkor is a szín számít.

Tudni szeretnéd, melyik az a mandzsettagomb, ami mindenhez megy?

Mi már kiválogattunk előre egy sor olyan mandzsettagombot, amik jól mutatnak egy fehér, kék, rózsaszín, fekete vagy mintás ing mellett. Ha feliratkozol, azonnal elküldjük neked a külön mandzsettagombos útmutatónkat!

Nyakkendőtűk és nyakkendőcsíptetők

A nyakkendőcsíptetők és nyakkendőtűk színeinek egyeznie kell a hajtókatűével, mivel vizuálisan ugyanabban a magasságban helyezkednek el. A karóra számlapjának színével nem kötelező őket egyeztetni, de azért ajánlott.

Gyűrűk és nyakláncok

Mivel egy gyűrű a karóra közelében látható, ezért a fémszíneket itt is egyeztetni kell. Itt azért van némi mozgásszabadság, ugyanis egy jegygyűrű színének például nem kell egyeznie a karóráéval.

Legyen szó bármilyen fém nyakláncról, annak a fémszínét egyeztetni kell az összes többi fémével, amit viselsz. Kivételt jelenthet, ha valami nagyon személyes vagy vallásos kötődésed van a lánchoz, amit viselsz.

Karkötők

Először is senkinek nem kell fém karkötőkkel telepakolnia magát. Egy férfinál ez nem is mutat jól, és sok macerától is megkíméled magad.

De mivel egy karóra közel található a karórádhoz, vagy ugyan a másik karodon van, de vizuálisan ugyanabban a magasságban helyezkedik el, ezért itt is fontos a színek egyeztetése. A mi legnépszerűbb karkötőinkben gyakran található egy-két fémből készült gyöngy vagy márkajelzés. A bökkenő, hogy ezeknek a színeknek is meg kell egyezniük a karóráéddal.

Ha mégis szeretsz több karkötőt egyszerre hordani, mi azt javasoljuk, hogy a fémekből készült darabokat kombináld bőr vagy gyöngyös karkötőkkel. És noha a karkötő(k) színét elsősorban a karóráéval kell egyeztetni, de az apró gyöngyök, karkötődíszek vagy márkajelzések ez esetben jelentenek annyi kellemes változatosságot, hogy a fémszínnel szembeni kontrasztok ne legyenek zavaróak.

Nadrágtartók

Ha a nadrágtartódban van fém (ha csipeszes, akkor biztos lesz), akkor a nadrágtartó fémrészeit és a karórához kell igazítani. Persze mellőzheted is ezt a szabályt, ha úgy vagy vele, hogy úgyse veszed majd le az öltönyöd vagy a zakód, és a nadrágtartód nem látja majd senki.

Fülbevalók

Egy fülbevaló ugyan kicsi, de mégis azonnal szembe ötlik. Hogy megőrizd az esztétikus és elegáns összhatást, érdemes egyeztetni a fülbevaló színét a nyakkendőtűével és a hajtókatűvel. Ha ilyesmit nem viselsz éppen, akkor a fülbevaló színét a karórával kell egyeztetni.

De akkor sincs baj, ha a kedvenc karórád aranyszínű és a kedvenc öved csatja pedig ezüst. Ilyenkor annyit kell tenned, hogy a többi fémből készült kiegészítődnél is betartod az arany- és ezüstszín kontrasztját. Például egy pár mandzsettagomb egyszerre ezüst és aranyszínben kifejezetten harmonikus benyomást kelthet.

Ha mégis bármikor kétségeid vannak, a biztos módszer a fémszínek egyeztetése. Ez biztos, egyszerű és mindig működik.

Mi van, ha még nincs karórám vagy övem?

Manapság nagyon sokan már csak a telefonukról olvassák le az időt. De megnyugtatunk, a telefon tokját vagy a telefont magát nem kell hozzáigazítani színben és anyagban semmihez.

3. Hogyan válasszak színt?

A fémekkel és bőrökkel kapcsolatos "egyeztetős" szabályokat könnyű megérteni és megjegyezni. A dolog ott bonyolódik, ha bejönnek a különféle színek. Mivel a kiegészítőknél is temérdek szín van, egyetlen koherens szabályt képtelenség rájuk megalkodni. Mi annyit tudunk az ügy érdekében tenni, hogy hozzásegítünk annak a megértéséhez, hogy végül is az számít, te hogy látod magad és mit akarsz magadról üzenni.

Emlékszel a színesceruza-gyüjteményedre, amivel olyan sok kellemes időt töltöttél el gyerekkorodban? Most mutatunk valami nagyon hasonlót.

A színkerék

A színkerékről leolvasható, illetve összeállítható a világ összes színe.

Neked a színösszeállítások három alapvető típusával kell megismerkedned. Ha megismered őket és megérted, hogy működnek, onnantól kezdve ezt a tudást mindenhol tudod majd alkalmazni, legyen szó egy díszzsebkendő vagy nyakkendő kiválasztásáról.

Fontos megjegyezni, hogy a színösszeállításoknak nem az összes alaptípusa szól a figyelem felkeltéséről. Ha jól megnézed a lenti képeket, megfigyelhető, hogy az egyes összeállításoknál ugyanannak az alapszínnek több árnyalatát is felhasználják.

A monokróm színösszeállítás
Egy monokróm színösszeállításnál ugyanannak az alapszínnek az árnyalataival játszanak el. Egy ilyen összeállítás attól még monokróm marad, ha feketét vagy fehért kombinálnak egy másik alapszín árnyalataival.

Mutasd Nyers kasmírgyapjú nyakkendő barna színben, Arany-ezüst mandzsettagombok és rövid nyakkendőcsíptető tigrisszemmel & Kézzel varrott, világosbarna gyapjú díszzsebkendő

Ebben a monokróm összeállításban a barna különféle árnyalatai alkotnak egy ízléses és elegáns egészet

Analóg színek összeállítása

Analóg színeknek nevezzük a színkeréken egymás mellett található olyan színeket, amik egymásba átmenve középen osztoznak egy domináns színen. Analóg színek kombinálásához már kell némi vállalkozó kedv, de őrültségek nélkül is kellemes dolgokat lehet összerakni. Lentebb egy példa erre:

Mutasd Boho Bernie selyem nyakkendő & Boho Bjorn selyem díszzsebkendő

Egy világoskék nyakkendő jól mutat együtt egy díszzsebkendővel és vissza.

Triadikus színek
Triadikus színnek számít három olyan szín, amikor egymástól egyenlő távolságra találhatóak a színkeréken. Ezek helyes alkalmazása egy megjelenésnél mindig kiegyensúlyozottan elegáns hatást kelt.

Mutasd Vörös színű, kasmírmintás pamut díszzsebkendő & ​Vajszínű hajtókavirág

A sárga kevésbé harsány árnyalatai anélkül illenek jól össze a piros vagy kék megfelelőivel, hogy túl gyerekes legyen az összhatás

Komplementer színek
A komplementer színek egymáshoz képest a színkerék ellentétes oldalán helyezkednek el. Ezek a színek lehetnek merészek és tekintetet vonzóak éppúgy, mint ugyanezeknek a színeknek az enyhébb, visszafogottabb árnyalatai.

Mutasd Szögletes nyakkendőlánc, Fényes barna selyem nyakkendő fehér pöttyös mintával - 6 cm, Lágy krém- és olajszínű hajtókavirág & Élénk paisleymintás pamut díszzsebkendő

Például a zöld és a narancsszínek egyszerre komplementerek egymással, és közben nem is rikítóak

A Trendhim saját interaktív színkereke

Ez a kis online kütyü lesz a legjobb barátod, amikor válogatsz a kiegészítőink között! Szánj rá egy percet a megismerésére!

MonokrómEz még komfortzónán belül van
AnalógKezd izgalmasabbá válni
Hármas felosztásúFérfiasan bátor
KomplementerNagyon tökös

Képzeld el, hogy találtál egy gyönyörű piros nyakkendőt. Már alig várod, hogy viselhesd, ugyanakkor nem tudod, milyen díszzsebkendő is illene hozzá. A díszzsebkendő vagy más kiegészítő színének kiválasztásához nem kell többé újra és újra Google-t használnod, elég lesz, ha most könyvjelzőzöd a színkerekünket. Nézd meg most a színkeréken, milyen szín illik a piroshoz!

Először válaszd ki a színt (először legyen piros) és az összeállítás típusát (monokróm, triadikus vagy komplementer) majd kattints a színkerék alatt a keresett kiegészítő ikonjára. Ekkor megjelenik egy vagy több kis "kocka" (piros, kék és sárga) a többi kiegészítővel és azok ajánlott színeivel, és máris tudod, hogy például a piros nyakkendődhöz milyen színű díszzsebkendő illik!

A "Vásárolj" ikonokra kattintással egyből egy, e szűrésnek megfelelő termékek oldalára jutsz!

A színekkel való játszogatással és kombinálással tényleg sok időt el lehet tölteni. Fontos, hogy a színkeréken nincsenek fenn az olyan semleges színek, mint a fehér, a szürke, a barna vagy a fekete. Ez azért van, mert ezek a színek szinte mindenhez ugyanolyan jól mennek.

A színkereket persze más kiegészítők egymás mellé válogatására is használhatod, nemcsak azokhoz, amiknek külön ikonja van a kerék alatt.

Például okáért van egy kék nadrágtartód, és szeretnél találni egy hozzá illő színű csokornyakkendőt. Válaszd ki a színkeréken a kék színt, a színkombináció alaptípusát, innentől már csak le kell olvasnod, hogy a színkerék közepén lévő "inga" milyen más színeket ajánl a kék mellé.

Jó szórakozást a színkerékkel!

Karkötők

A legtöbb férfi karkötő olyan természetes anyagokból készül, mint a bőr, a lávakő, a kókusz vagy valamilyen kő. Ezeknek a színei tipikusan az univerzális barna, fekete, ezüst, bronz vagy arany árnyalatai. Egy ilyen karkötő kiválasztása általában egyszerű, hiszen ezek a színek szinte mindenhez mennek.

Fontos észben tartani, hogy az egyéb színű karkötők fém- és bőrszíneit mindig egyeztetni kell a többi kiegészítővel.

Kíváncsi vagy a legnépszerűbb karkötőinkre?

Lépj Te is közénk, és máris megmutatjuk, hogyan és mivel kell a legmenőbb karkötőinket viselni!

4. Ne félj a mintás dolgoktól

Az egymáshoz illő minták összeválogatása legalább annyi bosszúságot tud okozni, mint a különféle színek. A követendő folyamat nagyon hasonló ahhoz, mint amikor a színkereket használod.

Mielőtt itt továbbmegyünk, le kell szögezni, hogy mi itt egy mintás kiegészítőhöz segítünk egy hozzá illő másik mintás kiegészítőt találni. Az teljesen más, mint amikor mintás ruhadarabokat kell összeválogatni.

Alapszabályok egyszerűen: ha kockás, csíkos vagy más mintás az inged, minden másnak egyszínűnek kell lennie rajtad, a kiegészítőket is beleértve!

Tegyük fel, hogy van egy szolid színű inged egy komplementer színű zakóval. A lenti díszszebkendőt úgy választottuk ki, hogy a virágos minta mellett legalább öt másik szín is szerepeljen rajta.

Hogyan válasszunk csokornyakkendőt ehhez a díszzsebkendőhöz?

Az első lépés abban a mintában levő színnek az azonosítása, amihez további kiegészítőt keresel. Ha biztosra akarsz menni, akkor válaszd a legdominánsabb színt - ami ebben az esetben a lila. A példánk alapján válasszuk ki a világoskéket, amit a szárban és a levelekben használtak.

Ha ez megvan, válaszd az összeállítás színsémáját. Most válasszuk az analóg típust, hiszen ez csodás anélkül is, hogy rögtön mélyvízbe ugranánk!

Az interaktív színkeréken kattints a világoskékre. A zöld és a kék lett ugrik fel, mint lehetőség. Kattints a csokornyakkendő ikonra és válassz a kék árnyalatának egyikéből - mi a sötétebb kéket választottuk.

Ha így teszel, megjelennek a kínálatunkban elérhető csokornyakkendők ebben az árnyalatban. Ezek közül a lehetőségek közül mi a világoskék-pöttyös csokornyakkendőt választottuk.

Miért jó ez a csokornyakkendő? Ez a csokornyakkendő azért jó választás, mert színre hasonlít a díszzsebkendő világoskékjére és a mintázata kisebb, mint a virágos.

Fontos, hogy az egymáshoz illesztett kiegészítők mintázata arányban legyen egymással. Tökéletes méretegyezésre nincs szükség, de a mintázatok mérete nem is lehet túl távol egymástól. Ez ugyanúgy érvényes a sűrűségre is.

A két kiemelt kiegészítőnek a színvilága egyébként is elég visszafogott. Ilyen csöndes színekkel jobb kezdeni a mintázatok és színek összeillesztését, mint rikítóakkal.

A mintázatok párosításának szabályai a kiegészítőknél

  • Ha egynél több mintás kiegészítőd van, használj egy apró, egy közepes és merész mintás kiegészítőt
  • Kísérletezz az arányokkal - például párosíts egy csíkos díszzsebkendőt egy nagyobb csíkos nyakkendővel
  • A különféle mintázatok színvilága egyezzen, vagyis maradj meg például egy monokróm vagy analóg párosításánál

Mi van akkor, ha nem viselek öltönyt vagy zakót?

Ha egy elegáns hétköznapi öltözéked van, arra ugyanúgy érvényes az összes kiegészítőkkel kapcsolatos szabály, mint egy formális viseletnél.

Fekete chino nadrágot viselsz fehér pólóval?? Tedd érdekesebbé az összeállításod egy NATO-pántos óraszíjjal vagy egy feltűnő színű parakord karkötővel. Ennyit számíthat itt-ott egy kis minta, extra textúra vagy szín.

5. Ne felejtkezz el a textúráról

A texturáltság is legalább annyira fontos a kiegészítők párosításánál, mint a szín vagy a minta.

Gondolj egy kötött nyakkendőre, ami egy selyem nyakkendő mellé van kiterítve. Ugye, mennyire feltűnően más a két nyakkendő felszíne? Ezt a kontrasztot kell megcéloznod a más fajtájú kiegészítők összeválogatásánál is. Ez különösen igaz, ha nyakkendő mellé keresel díszzsebkendőt és vissza.

Amire figyelni kell, hogy nem szabad halmozni egy öltözeten a texturált kiegészítőket. Maradjon az egyik kiegészítő texturált, mert egy kontraszt e tekintetben mindig elég. Ha a nyakkendőd felszíne szép sima, a díszzsebkendőd már lehet durvább pamut vagy gyapjú. Ha viszont a nyakkendőd szép texturált, amellé jobban illik egy szép sima selyem díszzsebkendő.

Bónusz tipp

A texturált kiegészítő maradjon egyszínű. A texturált felszín már önmagában elég változatosságot jelent, mellé egy merész minta már túl sok.

6. Az évszak szempontjai

Talán magától értedődik, de azért legyen megemlítve. Amikor kiválasztasz egy kiegészítőt, a praktikusságot soha ne írják felül a divat szempontjai vagy a minták és színek párosításának szabályai. Csak azért ne viselj sálat és egy sapkát csak azért, mert úgy érzed, az összeállításod csak velük lehet teljes. Viszont ha vakít a nap, még akkor is vegyél fel napszemüveget, ha annak a stílusa nem illik össze a karóráéddal.

Amikor kesztyűt keresel magadnak, mindig az legyen az első számú szempont, mennyire melegítik majd a kezed. Ha a színe passzol az övedhez, az már extra. De ha fázik benne a kezed vagy nem tudod benne az érintőképernyő telefonod használni, akkor már értelmét veszíti az egész.

Visszatérve a sálakhoz

Ha feliratkozol a hírlevelünkre, egy öt sálkötési módot is tartalmazó útmutató is a postaládádban landol majd!

7. Vedd számításba, hova készülsz

A viselet mindig az alkalom és a helyszín függvénye. A rikító, merész színek inkább hétköznapibb, kötetlen helyzetekben ajánlottak. A visszafogottabb színek és stílusok az üzleties és formális viseleteknél jó választás.

Az itt leírt szabályok és tudnivalók többségét az olyan férfinak szánjuk, aki szeretné valamivel feldobni az öltönyös vagy zakós szerelését, de az elegáns hétköznapi viseleteknél is jó hasznukat veheti majd.

Néha viszont jó megszegni a szabályokat; jóleshet keverni a fémszíneket, akár 8 különféle mintázatú kiegészítőt viselni. A mi szabályaink olyanok, akár egy navigációs alkalmazás által ajánlott útlevél. Legtöbbször ez a legegyszerűbb, de ha itt-ott letérsz, attól még ugyanúgy célba érhetsz!

Most, hogy minden gyakorlati tanács elhangzott, hadd segítsünk neked még egy tippel. Ez inkább a divathoz való hozzáállást érinti. A kulcsszó a türelem, ami a magabiztosság felépítéséhez szükséges. Nem kell egyik napról a másikra lehengerelni mindenkit a külső átváltozásoddal. Élvezd ki inkább az apró, de sikeres lépések örömét, mert biztosan el fogsz jutni oda, ahova akarsz!

Kérdések és Válaszok

Egyeztetni kell a nyakkendő színét az övemével?

A nyakkendőd színének az ingedhez kell passzolnia. Az öved színének a cipődével kell nagyjából egyeznie.


A nyakkendőm és a díszzsebbendőm lehet ugyanolyan színű és/vagy mintájú?

Lehet? Persze. Ajánlott? Nem igazán.

A díszzsebkendők terén aztán igazán nagy a változatosság, teljesen felesleges pont ugyanolyant keresni, mint amilyen a nyakkendőd. Az egyetlen kivétel az esküvő lehet, amikor a menyasszony ráparancsol a vőlegényre, hogy mindenképpen egyforma színő kiegészítőket viseljenek. A '80-s évek trendje újra divatban!


A nyakkendőnek és a nadrágnak mennyire kell egyeznie?

A választ erre a kérdésre nehéz egy szóban megfogalmazni. Egy nadrágnak ugye elsősorban az öltönyhöz/zakóhoz kell illenie, az ingednek pedig a zakódhoz, végül pedig a nyakkendőnek az ingedhez.

Szóval a válasz röviden igen... De nem olyan sorrendben, mint gondolod!


A nadrágtartóm színének is egyeznie kell a szettemmel, ha az amúgy nem fog látszani?

Ha nem szándékozod egész este levenni a zakód, akkor nem. Ha biztosra akarsz menni, akkor válassz olyan nadrágtartót, ami megy a legtöbb fémhez, bőrhöz és színekhez is.


Mennyire szigorúak ezek a szabályok?

Ezzel kezdtük; szabályokat követni mindenki tud, igazi figyelmet a megszegésükkel fogsz kapni!

Mi csak biztatni tudunk a kísérletezésre!


Új cikkek

Öt tuti szakállápolási tipp – Egyenest a borbélytól!

Ha nem tudsz mindig profi borbélyhoz eljutni, otthon is nagyon sokat tehetsz a szakállad ápolásáért! Legyen szó nyírásró...

Lapos sapkák férfiaknak - a tökéletes útmutató

Ez az életed első igazi, 'melós' stílusú lapos sapkája? Ebben az útmutatóban ennek a kékgalléros kiegészítőnek a történe...

Hogyan kell megkötni és viselni egy csokornyakkendőt?

Az önkötő csokornyakkendők kötése és viselése egy külön művészet, ha lehet ilyet mondani. Mi itt senkitől nem várunk el...

Hogyan köss nyakkendőt: 30 különböző nyakkendőcsomó

Tanulj meg nyakkendőt kötni lépésről lépésre 30 különböző technikával - a klasszikus nyakkendőkötéstől a legizgalmasabb...

Mit vegyek fel egy esküvőre? Esküvői viseletek férfiaknak

Meghívtak egy esküvőre, de nem vagy benne biztos, hogy mit kellene felvenned? Ebben segíthetünk! Az alábbiakban olvashat...

Kiegészítők a vőlegénynek – A Tökéletes Útmutató

Egy esküvő remek alkalom arra, hogy végre több hangsúlyt fektess a kiegészítőidre! Mandzsettagomb, csokornyakkendő, övsá...

Fülbevaló Útmutató Férfiaknak

Itt mindent megtalálsz, ami csak érdekelhet a férfi fülbevalókkal kapcsolatban! A különböző fülbevaló stílusoktól kezdve...

Kezdők Útmutatója - A férfi fülbevalók

Szeretnél egy fülbevalót, de nem tudod milyet válassz? Most feltárjuk a legfontosabb tudnivalókat erről a kiegészítőről....

Hét olyan táska, amire szükséged lehet!

Legyen az egy hétvégi kirándulás vagy edzőterembe járás, egy jó táska mindent megkönnyít! Itt olyan táskaféléket mutatun...

Az összes cikk
Vissza
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg