365 napos visszatérítési politika indok nélkül
Ingyenes szállítás 11 999 Ft rendelés felett.
i
06-1-998-9225 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Keresési eredmények erre ""
Ingyenes szállítás 11 999 Ft rendelés felett.
i
Trendhim
×
Nyelv:
Minden kategória
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Órák
Övek
06-1-998-9225
Munkanapokon 09-17 óráig
De előbb, öt tuti tipp a megfelelő tárca kiválasztásához

A tárcád a táskád kiterjesztése, itt tárolod a legértékesebb dolgaid, ezért nem mindegy, hogy az milyen. Ha feliratkozol a hírlevelünkre, elküldjük neked azokat az útmutatókat, amik alapján biztos a te tárcád lesz a legmenőbb a társaságban!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg
Köszönjük

Ígérjük, csak okosságokat és jó dolgokat küldünk majd

Bezárás
Hogyan válasszak tárcát a táskám mellé?

Hét olyan táska, amire szükséged lehet!

Legyen az egy hétvégi kirándulás vagy edzőterembe járás, egy jó táska mindent megkönnyít majd! Mert mindig jó érzés a fontos dolgainkhoz gyorsan és rendezetten hozzáférni!

Biztos te is görnyedél már az iskolatáska alatt. Ez a táska aztán az évek alatt szinte a társaddá vált, ahogy mindent belegyömöszöltél a tolltartódtól kezdve az uzsonnásdobozon át a laptopodig.

Egy jó férfi táskának ma legalább ennyi funkciója van. Igyekeztünk olyan funkcionális táskák listáját összeállítani, amelyek a modern férfi életében jól hasznosíthatóak. Plusz az összes itt listázott egyes termék csak nálunk kapható! Arról is biztosítunk, hogy ezekkel a táskákkal sosem lesznek helyproblémáid!

1. Egy hátitáska

Jelentkezzen az, akinek élete első táskája szintén egy hátitáska volt!Tudod, az, amibe minden iskolába való holmit megpróbáltál belegyömöszölni, még a tisztasági felszerelést és a tornazsákot is a könyvek/füzetek fölé!

Az általunk bemutatott hátitáskák sok közös vonást mutatnak majd azokkal, amik elkísérték a gyermekkorodat. Egy jó férfi hátitáska legalább annyira sokoldalú, mint egy iskolatáska, anyagában viszont minőségibb, részleteiben finomabb. Az új célterület pedig nem az iskolapad, hanem az iroda vagy a munkahely.

Hogyan válasszak hátitáskát?

Egy hátitáskában először azt kell figyelni, hogy vállszíjak párnázottak legyenek. Attól függően, hogy munkába, edzőterembe vagy ezekre egyszerre szánsz egy hátitáskát, mindig vedd számításba a rekeszek, zsebek számát, valamint azt, hogy van-e külön rekesz a laptopnak és mekkorának.

Ha úgy gondolod, hogy egy hátitáska nem való az irodába, azért tegyél egy próbát! Olyan hátitáskát keress, aminek letisztult vonalai vannak. Még egy vászontáska is beválhat, csak jól és ízlésesen legyen megvarrva. Túl sok felesleges részlet egy irodában már gyerekesen hat. Ha mindezeket számba véve találsz egy kedvedre való hátitáskát, nem fenyeget az a veszély, hogy a munkahelyeden esetleg gyakornoknak néznek majd.

2. Futártáskák

Mi a közös Indiana Jones-ban és Will Smith-ben a Legenda vagyokból? Ők mindketten tudták, hogy semmilyen kaland nem teljes egy jó futártáska nélkül!

Azok az idők már elmúltak, amikor a válltáskákat csak még félig kábult, kora reggeli ingázók, katonák vagy korbácsos hősök viseltek. Egy váll/futártáskát ma már tudatosan terveznek az aktív/elfoglalt életvitelűek és azok számára, akiknek mindkét kezükre szüksége van, ha éppen el akarnak A-ból jutni a B-be.

Miért fontos ez utóbbi? Próbálj egyszer messengerezni, miközben tartanod kell a kávédat is, vagy kerékpárral munkába járni. Na ilyenkor jön jól egy futártáska.

Hogyan válasszak futártáskát?

Bringával jársz munkába? Egy magad mellé csúsztatott futártáskához menet közben is könnyen hozzáférsz, míg alapesetben biztonságosan elterülhet a hátadon. Külön ügyelj arra, hogy a mindenes táskád cipzáras legyen, így kevesebb dolgot hagysz majd el egy gyors kanyar közben.

A tágas belső tér kötelező. Belül legyenek külön zsebek, tolltartó rekeszek, és főleg egy olyan (bélelt) laptoptartó, ami méretben is megfelel. Egy táska hiába szép, ha nem fér el benne minden, amire egy átlagos nap közben szükséged lehet.

Valami professzionalisabb stílusúra vágysz, mint egy sima vászontáska? Keress bőr válltáskát (ez az un. satchel). Egy satchel olyan, mintha egy aktatáska klasszisságát kombináltuk volna a futártáska hordhatóságával. Felnőtt választás egy felnőtt férfinak!

3. Laptoptáska vagy tok?

Itt azért komoly véleménykülönbségek léteznek, hogy laptoptáskát vagy tokot érdemes-e inkább vásárolni. Mindkettőnek megvannak az előnyei, de mivel egy laptoptáska inkább egy futártáskára emlékeztet és a tudását megkapod az utóbbival is, ezért tiszta funkcionalitásban ezt a kört egy laptoptok nyeri.

Egy laptoptok olyan, mint egy telefonos tok a laptopodnak. Az olyan minimalista felhasználóknak van szánva, akiknek nincs szükségük arra, hogy egy egész táskával járjanak. Van valami belsőségesen kifinomult abban a vékony, kompakt kialakításban és abban a gesztusban, ahogy a tokot a honod alá csapva közlekedsz, mintha csak egy darab újságról lenne szó. Ebből a retró képből már csak egy cilinderkalap hiányzik!

Hogyan válasszak laptoptokot?

Egy laptoptok legyen mindig bélelt/párnázott. Amit benn tartasz majd, az általában többet fog érni, mint a tok maga, ezért ezen a részleten semmiképpen nem szabad spórolni! Érdemes még olyat keresni, aminek a belsejében van külön zseb és némi extra hely további papíroknak.

Ha extra stílusbeli pontokat akarsz szerezni, akkor bőrt kell választanod. Egy tiszta vonalú, minőségi bőr laptoptok praktikus kellékből ruházati kiegészítővé lép elő! De ha több holmira van a laptopodnál/tabletednél nap, mint nap szükséged, akkor már táskát, ne tokot keress!

4. A sporttáska

Sokan meglepődnek, idővel mennyi mindent kell bepakolniuk csak azért, ha valamilyen edzésre akarnak járni. A csereöltözetet, az edzőtermi cipőt, a táplálékkiegészítőket, a törülközőt és a tisztálkodószereket leginkább egy olyan "düftin" táskában érdemes tartani, ami elég nagy a feladathoz, viszont még elfér az öltözőszekrényben.

A sikeres emberek között sokan azt tartják, hogy úgy érdemes öltözködnöd, ahogy azt az álmaid munkájában elvárják. Mi úgy gondoljuk, ez olyan értelemben igaz a táskákra is, hogy olyat válasszál, ami ahhoz a sporthoz, amit űzöl meg megcélzol, ideális. Ha az imidzsed/önképed része a sport, akkor úgy is kell kinézni, mint aki komolyan veszi!

Hogyan válasszak sporttáskát?

Elmenni az edzésre/a terembe a táskával az ugye egy dolog, elvánszorogni a kocsiig egy Spartan Race verseny után egy teletömött, ráadásul már eleve nehéz sporttáskával viszont már nem kihívás, hanem inkább felesleges kínlódás. Olyan sporttáskát érdemes keresni, aminek a kapacitása megfelelő és könnyű is. Az extra súlyokat inkább a teremben emelgessed. Nagyon hasznos tud lenne egy levehető és párnázott vállszíj, ha nagyobb távolságokat kell majd a táskával megtenned.

Ha ugyanazt a düftin táskát akarod használni edzésre és a munkahelyeden, olyat keressél, amiben nem tudnak az átizzadt ruháid és személyes higiéniai holmijaid keveredni mondjuk az ebédeddel. Ezen kívül egy ilyen "kettős rendeltetésű" táska a vonalait tekintve legyen tiszta, a színeiben visszafogott.

5. A hétvégi vagy kirándulótáska

Na igen, a "weekender" táska. Egy hasznos és hű társ, mint egy jó hétvégi táska, még évek múlva is felidézi majd benned a legjobban sikerult túrák vagy kirándulások legjobb és legbosszantóbb pillanatait egyaránt; a tábortűz melegét és a természet harmóniáját ugyanúgy, mint azt a küszködést, mint akikor megpróbáltad a táskát betuszkolni a repülőgépen a turistaosztályos csomagtartóba.

Sok férfi számára a mindennapos hátitáskáról a váltás egy dedikált hétvégi táskára elég nagy váltásnak számít. A hétvégi táska szögletes kialakítása több öltözetet és kisebb csomagot is elbír. Egy jó hétvégi táskában mindennek el kell férnie, amire egy péntek délutántól vasárnap estig tartó úton szükséged lehet!

Ha még nem gondolkodsz máshol alvós túrákban, akkor az olyan kisebb táskákat keresd, amik sporttáskaként is funkcionálnak. Léteznek ilyen "hibrid" táskák, amik aztán igazi mindenesnek bizonyulhatnak.

Hogyan válasszak hétvégi táskát?

Ha sokat kell kell pakolnod, feltétlen egy hétvégi táskát válassz. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy mekkora táskát tudsz magaddal felvinni egy légijáratra, ami még elfér az ülés fölötti csomagtartóban. Ha egyben egy gyúrós táskádra is szükséged van, akkor érdemes kideríteni, még mekkora táska fér el az adott edzőterem zárható szekrényeiben.

Mi nagyon ragaszkodunk a bőrtáskákhoz. Egy bőrtáska azt üzeni a viselőjéről, hogy arra valami érdekes vár vagy valami nagy élményben volt része. Ha már a munkahelyedre magaddal kell vinned a hétvégi táskád, ott se árt, ha valami szépet hozol magaddal.!Egy hétvégi táskát ne impulzus alapján válassz! Ha rászánod a megfelelő összeget és alapos megfontolás után megleped magad egy minőségi, rugalmas bőrből készült táskával, egy olyan társ érkezik melléd, ami még öt év múlva is kitart majd melletted úgy, hogy még szépülni is fog!

6. Piperetáskák

Viszont a világ legjobb hétvégi vagy kirándulótáskája sem alkalmas arra, amire egy dedikált férfi piperetáska. Fantasztikus érzés tud lenni, amikor egy hosszú autóút során egy panzióban vagy egy motelszobában csak előveszed és széthajtod a férfi neszeszered, és minden személyes higiéniai és szépészeti holmid ott áll kézre!

A férfi piperetáska vagy neszeszer a hétvégi táska hűséges és elválaszthatatlan kistársa. Ezt a kis táskát pont arra találták ki, hogy az összes napi testápolási, példáulborotválkozási holmijaidat mindig, biztonságban és rendezetten magadnál tudd! Ezek a holmik sajnos nem olyanok, hogy érdemes lenne őket mással egy nagyobb táskában keverni.

Hogyan válasszak piperetáskát?

Mi a fontos egy férfi piperetáskában vagy neszeszerben? Először is legyen vízálló, vagy legalább vízlepergető. Ebből a szempontból a legjobb a viaszolt vászon, aminek semmilyen gőzfürdő nem árt. A bőr ugyan szebb, jobban mutat majd a fürdőszobában, de több törődést is igényel.

Vedd számításba, miből és mennyit akarsz a piperetáskában magaddal vinni, ez dönti el a méretbeli kérdést. Mi az olyan piperetáskákat ajánljuk, aminek saját horga/akasztója van. Egy utazásra szánt piperetáskának a legjobb helye egy fürdőszobafogason van, ahol azt csak szét kell hajtani és kényelmesen kivenni belőle, amire éppen szükséged van.

7. A parittyatáska

Gondolj egy olyan helyzetre, hogy a kirándulás során, egy frissítő zuhanyt követően csak kiruccannál valahova, ahol, úgy gondolod, csak a tárcádra, a kulcsokra, meg a telefonodra lesz szükséged. Aztán eszedbe jut, mit láttál reggel az AccuWeather-ön, hogy kéne egy esőkabát is, hogy jó lenne magaddal vinni egy palack ásványvizet, biztos, ami biztos, a telefontöltőt, na meg a tableted. Egyik dolog a következik a másikból, az első verzióhoz még sok volt egy hátitáska, az utolsóhoz pedig már kevés.

Itt kerül a képbe a sok néven ismert, de itthon még ritkán használt, hátul sréhen hordott parittyatáska.

Az összes holmi, ami itt az előbb szóba került, az elfér egy parittyatáskába. A kapacitása mellett még nagy előnye, hogy a viselése közben mindkét kezed szabad marad. Viselhető sréhen hordva hátul, de elől is, ha úgy nagyobb biztonságban érzed azt az értékes holmit, amit belepakoltál.

Hogyan válasszak parittyatáskát?

Az összes sréhen,vagy átalvetve hordott táskánál a méret az elsődleges szempont. Ha a parittyatáskád túl kicsi, akkor nincs értelme azt választani egy rendes futártáska helyett. Ha túl nagy, akkor már inkább vegyél egy hátitáskát. Először azt kell eldönteni, milyen helyzetben mit akarsz egy táskádban magadnál tudni és utána dönteni, milyen táská(k)ra is lesz szükséged.

Vannak nagyon szép, minimális díszítettségű bőr parittyatáskák, amik az általvetve hordás lezsersége helyett inkább keltenek férfias és klasszis benyomást. Egy ilyen szép bőr táska még sok utazásod alkalmával hűséges társad és megannyi szép emlék előidézője lehet!

Vannak férfiak, akik szerint a táskahordás eleve nem férfias. Nekünk különvéleményünk van a dologról; szerintünk ők sok mindentől megfosszák magukat azzal, hogy tudatosan döntenek egy szép és praktikus táska által nyújtott előnyök ellen. Ők lesznek azok, akik akkor győződnek meg a nézeteik helytelenségéről, amikor látják, milyen jól mutatnak és milyen jó szolgálatott tesznek az adott táskafélék másoknak!

És még több táska, amiről érdemes lesz tudnod!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mindig az elsők között értesülsz majd arról, amikor egy új táskakollekció érkezik!

Kérdések és válaszok

Viselhetnek-e a férfiak futártáskát?

A rövid és egyszerű válasz az, hogy igen!

Mindegy, hogy melyik néven vagy verzióban találkozol vele, egy sokoldalú futártáska sok elfoglalt férfi számára a mindennapjai része.


Mi a legjobb táska nekem, ha kerékpárral járok dolgozni?

Kerékpárral olyan táskára van szükséged, amit a hátadon is viselhetesz. Neked egy hátitáskához vagy hátul átalvethető futártáskára lesz szükséged.

Úgy válassz, hogy a táskába elférjen a laptopod és az ebéded mellé még elférjen minden papír, amire a munkád során szükséged lesz.


Egyetemre/fősuliba járáshoz mi a legjobb táska?

Erre célra bármilyen fajta táskát használhatsz, mi mindent tekintetbe véve a hátitáskákat javasoljuk. Keress olyan hátitáskát, amiben a tableted/laptopod mellett elférnek majd a tollaid, a jegyzeteid, néhány könyv, na meg az uzsonnád. Egy jó hátitáska elősévesként és a PHD-s évek alatt is ugyanúgy jó szolgálatot tesz majd!

Arra ügyelj, hogy ne terheld a táskával csak az egyik vállad. Használd ki mindkét vállszíjat; a kedvezőbb súlyeloszlás kevésbé fáraszt és nem annyira balesetveszélyes, mintha a táskát az egyik szíjánál fogva csak a hátad egyik felén viselnéd.


Melyik a legjobb táska irodai munkához?

Amikor egy környezetbe vagy feladatra a legmegfelelőbb táskád keresel, ami alapján döntened kell, hogy végiggondolod, mit akarsz benne hordani. Például ha csak egy laptopodra és esetleg néhány mappára lesz szükséged, akkor neked elég egy laptoptáska.

Ha magaddal akarod vinni a sportszerelésed vagy az ebéded, akkor már érdemes megfontolni egy sport/düftin vagy egy kisebb hétvégi táskát.

Azt is érdemes számításba venni, hogy mi a munkahelyed dress code-ja és hogy vajon a táskád színe vagy stílusa nem-e üt el attól túlságosan. Például egy középiskolás stílusú, rikító hátitáska egy nyakkendős és zakós/férfi blézeres dress code-hoz biztos nem fog passzolni.


Hogyan lehet kiválasztani a tökéletes férfi táskát?

A tökéletes táska arról ismerkszik meg, hogy a feladatát hibátlanul el tudja látni, és amit rendszeresen használnak is. Egy kisebb gyúrós táska például már nem lesz elég egy egész hétvégi túrára. Egy bőr parittyatáska olyan zsebbel vagy rekesszel, ami kesztyűként simul a laptopodra, már tökéletesnek tekinthető.


Miért nem hord annyi férfi táskát magával, mint nő?

A férfiak általában általában nem hordanak annyi holmit magukkal, ezért a piac kevesebb táskafélével szolgálja ki őket. Mára azonban sokan közülük tudatában vannak azoknak az előnyöknek, amiket a különféle táskák kínálnak. Talán meglepőnek hangzik, de egy férfi táskának sokkal inkább van egy, a nemre jellemző funkciója, mint a női táskáknak.

Az egyik saját márkánk, a Lucleon vezető dizájnerének a véleménye szerint a jó férfi táskákat elsősorban a férfi test arányait tekintetbe véve tervezik. Minden számításba van véve, a szíj hosszától kezdve az egyes rekeszek méretéig. Senki nem akar olyan táskát magával cipelni, ami lelóg a földre vagy nem lehet a vállon hordani. Egy igazi férfi táskának elsősorban nem divat-, hanem egy gyakorlatias funkciója van. Tehát amikor választasz, mindig elsősorban a funkció és a cél lebegjen a szemed előtt.


Egy férfi melyik vállán hordja elsősorban a táskáját?

Egy férfi bármelyik oldalán viselheti a táskáját. Előfordulhat, hogy a cipzáras oldal hátrakerül, amikor vállat cserélsz a táska cipelésénél, de ennek legfeljebb funkcionális vonzata van, esztétikai vagy stílusbeli nincsen.


Mennyira hordjam magasan vagy alacsonyan a hátitáskámat?

Abszolút értelemben erre nincsen egy helyes és helytelen mód. Az összes hátitáskánknak állíthatóak a vállszíjai, így mindig te határozhatod meg, melyik hossz neked a legkényelmesebb, illetve hogy melyik felel meg a stílusodnak, az ízlésednek.

Egészségügyi szempontból ha túl alacsonyon viselsz egy hátitáskát, az jobban megterheli a vállat és alháti fájdalmakhoz is vezethet. A vállszíjakat érdemes lazán tartani, hogy könnyebb legyen a táskát fel- és levenni. Mindig igazítsd meg azt/azokat újra, ha magasabbra húzod a táskát a hátadon, így a testtartásod is jobb lesz.


Új cikkek

Hogyan köss nyakkendőt: 30 különböző nyakkendőcsomó

Tanulj meg nyakkendőt kötni lépésről lépésre 30 különböző technikával - a klasszikus nyakkendőkötéstől a legizgalmasabb...

Mit vegyek fel egy esküvőre? Esküvői viseletek férfiaknak

Meghívtak egy esküvőre, de nem vagy benne biztos, hogy mit kellene felvenned? Ebben segíthetünk! Az alábbiakban olvashat...

Kiegészítők a vőlegénynek – A Tökéletes Útmutató

Egy esküvő remek alkalom arra, hogy végre több hangsúlyt fektess a kiegészítőidre! Mandzsettagomb, csokornyakkendő, övsá...

Fülbevaló Útmutató Férfiaknak

Itt mindent megtalálsz, ami csak érdekelhet a férfi fülbevalókkal kapcsolatban! A különböző fülbevaló stílusoktól kezdve...

Kezdők Útmutatója - A férfi fülbevalók

Szeretnél egy fülbevalót, de nem tudod milyet válassz? Most feltárjuk a legfontosabb tudnivalókat erről a kiegészítőről....

Kik vagyunk és mit akarunk?

Egy férfi azért visel kiegészítőket, mert valamit üzenni akar magáról. Mindenkinek van egy története vagy üzenete. A tié...

Nyakkendőtárolási, tisztítási és vasalási útmutató

Ebben az útmutatóban minden elmondunk arról, hogyan gondoskodj a selyemből, gyapjúból, poliészterből és pamutból készült...

A férfi kiegészítők kombinálásának hét alapszabálya

Ez az útmutató azért készült, hogy gyorsan és hatékonyan megtanítson, hogyan kombináld a kiegészítőket szín és anyag sze...

Nyolc tudnivaló a sálviselésről

Minden, amit a férfi nyaksálak viseléséről tudni kell, avagy hogyan válasszuk ki a színt, az anyagot és a hosszt, illetv...

Az összes cikk
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg