365 napos visszatérítési politika indok nélkül
Ingyenes szállítás 11 999 Ft rendelés felett.
i
06-1-998-9225 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Keresési eredmények erre ""
Ingyenes szállítás 11 999 Ft rendelés felett.
i
Trendhim
×
Nyelv:
Minden kategória
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Férfi ingek
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Órák
Övek
06-1-998-9225
Munkanapokon 09-17 óráig
Tekintsd meg az öt legnépszerűbb karkötőnket

Tekintsd meg az 5 legnépszerűbb karkötőnket és tanuld meg, hogyan hordd és párosítsd őket! Ezek azok az alap darabok, amik biztosan kellenek majd a saját a karkötő-kollekciódba!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg
Köszönjük

Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! Ígérjük, csupa jó dolog vár rád!

Bezárás
Tekintsd meg a legnépszerűbb karkötőinket

Hogyan hordj karkötőt – Anélkül, hogy túlzásba esnél

A legfontosabb, amit meg kell tanulnod az ékszerviseléssel kapcsolatban, hogy ne tűnj úgy, mintha túl sokat készülődtél volna otthon.

Férfi karkötők az elmúlt évtizedekben számtalan formában készültek. A tengerparti nyaraláson beszerezhető kagylós karkötőtől kezdve az iskolákban betiltott neonszínű karpántokig , amik a '90-es évek igazi klasszikusai voltak. Azt se felejtsd el, hogy a műanyag neonszínű karkötők már 2004 óta divatban vannak… egyszer még mindenkinek a csuklóján ilyen darabok voltak!

Tudjuk, ezek közül mind kiment már a divatból. De mi maradt meg belőlük? Hát a karkötők!

A karkötő a legegyszerűbb ékszer amit csak hordhatsz. Egy kis bőr vagy gyöngy karkötő csodákat tehet az összeállításoddal, arról nem is beszélve, hogy így még jobban kimutathatod az öltözékeden keresztül a valódi személyiséged. Így az irodában is egy kicsit megmutathatsz önmagadból és még fel is dobhatod vele a megjelenésed.

A karkötőviselés kulcsa a könnyedség.

Erre mindig emlékezz, hogy nem kell minden divathullámnak bedőlni - mint amilyenek például a WWJD karkötők voltak. Másrészt azt sem jó, ha úgy tűnik, mintha most érkeztél volna Baliról vagy egy jógakurzusról.

Hogyan válaszd ki a megfelelő karkötőt

A könnyed kinézetet úgy érheted el, ha odafigyelsz pár alapvető szabályra

  • Arányosság és illeszkedés
  • Általános stílus
  • Megfelelő alkalom

Arányosság & Illeszkedés

A karkötőnek arányosnak kell lennie a te méreteidhez és megfelelően kell illeszkednie.

Vastagabb csuklóra nagyobb karkötőt válassz, vékonyabbra pedig keskenyebb darabokat.

Az is fontos, hogy a karkötő elég szoros legyen a csuklódon, mégis kényelmes maradjon. Egyes karkötők, mint a gyöngyös darabok, elasztikus gumira vannak felfűzve, így egy méret szinte mindenkin tökéletesen áll. Persze ennek is megvan a maximális kapacitása, hogy a szalag meddig tud nyúlni.

Egy lötyögő vaskos fém karkötő hamar unalmassá válik majd. Minden olyan karkötő, aminek súlya van pontosan kell, hogy illeszkedjen a csuklóra. A könnyebb karkötőkkel egyszerűbb a viselő dolga

Hogyan találd meg a megfelelő méretet

Egy jó karkötő és a csuklód között általában marad egy kis hely... de nem annyi, hogy fel-alá csúszkáljon.

Egy vagy két ujjnyi hely kell, hogy legyen a karkötő alatt.

A legjobb, amit tehetsz, hogy a karkötőd is ugyanúgy az ingujjad alatt tartod, mint az órád. Arra azért mindenképpen gondolj, hogyha egy vaskos karkötőt veszel fel, lehet, hogy kidomborodik majd az inged alatt vagy egyáltalán nem fér be alá.

Általános stílus & Kinézet

A kulcskérdés ilyenkor mindig az, hogy milyen megjelenésre vágysz. Egy karkötő- ahogy a többi kiegészítő általában - egy megjelenés személyre szabására szolgál. Egy karkötő azt az üzenetet erősíti meg - jobb esetben -, amit az öltözeteddel szeretnél elérni.

Emlékszel a könnyedségre és lazaságra? Na ez kell most nekünk.

Első körben érdemes megmaradn az olyan természetes anyagoknál, mint a bőr, a fa, vagy a kő. Ezek jól bírják a sok használatot és az idő múlását. A színeik is jól viselhetőek és szinte minden stílushoz jól illeszthetőek.

A csillogó fém karkötőknek van egy hiphopos vibe-ja. Ha neked még nem múltak el a 90-es évek, arra azért ügyelj, hogy természetes elemek ne keveredjenek a fémekkel. Ez alól kivétel a bőr, ami még nem tompítja a fém férfias sugárzását, ugyanakkor jó értelemben véve szelidíti is annak hivalkodását.

A karkötőd mindig üzen valami rólad, és lesznek, akik majd rá is kérdeznek erre. Ezért olyan karkötőt válassz, ami érzéseket, emlékeket idéz fel benned, legyen mögötte egy történet.

Nem minden alkalomra

Egy karkötő nem való mindenhova, még a kedvenceid sem.

Ha egy dress code-os hivatalos eseményről van szó, vagy olyan alkalomról, ami formális viseletet igényel, maradj meg egy egyszerű, vékony, sötét színű darabnál, ha karkötő nélkül meztelennek érzed magad. Csillogásra ott vannak a mandzsettagombjaid. Arra ügyelj, hogy a nyakláncod színe egyezzen az utóbbiakkal.

Mit tegyek, ha mégis ki akarok tűnni?

A szórakozóhelyek, koncertek, sportesemények tökéletesek arra, ha több díszt akarsz magadra aggatni, hogy kitűnjél a tömegből. Ilyenkor legyél csak merész, hiszen ezek az alkalmak rólad szólnak.

Hogyan kell karkötőt viselni?

Ma már mindent le lehet lesni az Instagramról, márkát, stílust, képbeállítást...Mi inkább azt valljuk, hogy az influenszerek másolása helyett olyasmit keress, ami benned kelt jó és harmonikus érzést. Például felesleges halmozni a karkötőket a csuklódon csak azért, mert láttál erről egy jó képet. Ez élőben, mozgás közben közel sem működik olyan jól, és mindenki csak erre komikus részletre fog figyelni. Az aranyszabály a karkötőknél is az, hogy:

Az egyszerűbb többnyire jobb.

A stílus és az öltözködés a megfelelő arányok megtalálásáról szól. Gondolj úgy a két csuklódra, mint egy klasszikus mérleg két oldalára, ahol az egyik tányér kissé jobban meg van terhelve, mint a másik. Ennek a koncepciónak "vizuális súly" a neve.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha nem akarsz ízléstelen túlzásokba esni, semmiképpen ne viselj több karkötőt az egyik csuklódon, miközben a másik csupaszon marad. Külön tiltótáblája van annak is, ha pontosan ugyanazt akarod mindkét oldalon viselni. Az nem lazaságot, felszabadultságot sugároz, hanem olyan, mintha bilincsben lennél.

Mindig nézd meg magad a tükörben, ha kipróbálsz egy karkötőt. Ha cseppnyi kétséged van, inkább vedd le. De ne dobd ki vagy rakd fel egyből a Vaterára. Lehet, máshoz még jó lesz.

Hogyan viseljek egyetlen karkötőt?

A legtöbben meg is elégszünk ennyivel. Húzz egy vagy két karkötőt az egyik csuklódra, és meg is vagy.

A tudnivalókkal ezzel még nem értek véget. Ha karórát is viselsz, a karkötőt inkább a másik kezeden viseld (lehet ugyanazon is, erről még lesz szó). Vagy pedig az egyiket ezúttal hagyd otthon. Arra is érdemes ügyelni, hogy a karóra és a karkötő szélessége (a vizuális súly szabálya szerint) ne legyen azonos. Egy vastag szíjas óra mellé egy vékonyabb karkötő passzol és vica versa.

A karkötő színe jó, ha már szerepel az öltözetedben máshol. Válassz egy visszafogottabb árnyalatot, mint például az inged vagy a gombjaid színe, a karkötőd is legyen ilyen. Az is jó stratégia, ha megmaraddsz a természetes színeknál, mint például a fa vagy a bőr, ezek általában mindenhez passzolnak.

Hogyan viseljek több karkötőt egyszere?

Vannak jócskán influenszerek, akik ezt a sokat utazó, gondtalan, individualista vibe-ot akarják eladni nekünk. Na de hogyan kell a több karkötő viselését jól csinálni?

Ha 15 karkötő csúszkál fel és alá az egyik karodon, az talán egy pillanatban jól mutat, de nagyon macera viselni. Munka közben útban van, de ami még rosszabb, úgy fogsz velük kinézni, mint egy háttértáncos egy bollywoodi filmben.

Ha mégis több karkötőt szeretnél egyszerre, maradj max. három-négy darabnál. Még jobb, ha ezeket valami közös téma össszeköti. Ugyanakkor soha ne viselj több karkötőt úgy, hogy azoknak tökéletesen egyeznek a színei vagy ugyanolyan fémből készültek.

Egy jó, menő szettben többféle anyag és szín is eléfordul. Például nyugodtan egymás mellé tehetsz két gyöngyös karkötőt (az egyiket mondjuk lávakőből, a másikat tigrisszemből). Ez jól is mutat és magabiztosságot és sugároz, sőt, még hozzájuk tehetsz egy eltérő szélességű bőr karkötőt is.

A karórád ilyenkor egy további karkötőnek számít, amit bele kell számítani a súlyozási egyenletbe. Karórával együtt soha nem lesz két karkötőnél többre szükséged.

*Néhány stílus, amivel kísérletezhetsz.**

  • Különböző méretű és formájú gyöngyök karkötői egymás mellé
  • Barna bőr és acél karkötők együtt
  • Bőr és gyöngyös karkötők kombinációja, ami igazán laza!
  • Különféle láncos és monogramos karkötők együttese az igazán férfias vibe-ért

Karkötőhalmozási tippek

Karkötőket egy bizonyos számig lehet egy csuklón halmozni, a színeket már kevésbé. Két színes karkötőt mindig oldjunk egy semleges árnyalatúval.

A vastag, fém karkötőkből sem érdemes többet egymás mellé rakni.

Elég, ha az egyik csuklón viselsz karkötő-összeállítást. Ugyanez mindkét csuklón nem is kényelmes, és a viselt szettek kioltják egymást.

Hogyan viseljek karkötőt karóra mellett?

Igen, mégis lehet karkötőt a karóra mellett, ugyanazon a csuklón viselni. Egy-két vékony karkötő még jól is mutathat, ha a karóra vonala felett viseled őket. Felette nem is praktikus és nem is néz ki jól.

A karóra-karkötők kombináció egy csuklón akkor mutat jól, ha kerülöd a nagy kontrasztokat. Ügyelj arra, hogy az órád, az övcsatod, a nyakkendőtűd és a karkötőd anyagai és/vagy a fémes árnyalatai megegyezzenek.

Ha azt szeretnéd, hogy a karórád legyen a központban, akkor olyan karkötőket válogass mellé, amik csak mellékszereplők. Egy vaskosabb karóra mellett még elfér egy vastag karkötő, de egy kifinomultabbat már inkább egy vékonnyal párosíts. A karóra és a karkötő nem küldhet más üzenetet rólad, különben zavaros és ezáltal hatástalan lesz az összhatás.

Egy jó karkötő ugyanarra jó, mint a többi kiegészítő, teljessé teszi a megjelenésed.

Sose feledkezz meg a vizuális mérleg koncepciójáról, ha karkötőkkel kísérletezel.

Ha minden ajánlás ellenére sem jön be neked egy karkötő, vedd le nyugodtan, nem benned van a hiba. Ez minden kiegészítőre igaz, az ajánlások és figyelmeztetések nincsenek kőbe vésve. Próbálkozz, kísérletezz, találd meg magadnak a saját összeállításod!

Ha úgy döntöttél, hogy a karórád mellé szeretnél egy-két karkötőt is, akkor örömmel jelentjük be, hogy ha már idáig eljutottál, akkor mindent tudsz ezzel kapcsolatban! Mehetsz is shoppingolni!

Kérdések és válaszok

Melyik csuklón kell egy férfi karkötőt viselni?

Ha karórával együtt akarsz karkötőt viselni, akkor azt az órás vagy a másik csuklón is viselheted.

Olyan praktikus szempontokat azért érdemes figyelembe venni, hogy a karkötő a munkád során ne legyen útban. Vagyis ha jobbkezes vagy, akkor inkább a bal csuklódon viseld és fordítva.

Önmagában semmit nem jelent, hogy melyik csuklódon viselsz karkötőt, a szexuális preferenciáidról sem mond semmit az ilyen választás.


Milyen karkötőt viselhetek edzőteremben?

Edzőteremben egy olyan gyöngyös karkötőt ajánlunk, ami szorosan simul a csuklóra. Egy ilyen karkötő rugalmas szalagja nem szívja magába az izzadtságot, és a nagyobb mozdulatoknál sem kell attól tartani, hogy a karkötőd lerepül rólad.

Viselj egy férfias fekete láncos karkötőt, ha olyasmit keresel, ami jól mutat együtt a fitneszóráddal. Egy rozsdamentes acél karkötő pedig elkísérhet a zuhanyzóba is.


Viselhetek egyszerre karórát és karkötőt?

Persze. Teljesen rendben van, ha ügyesen tudsz párosítani egy karórát egy vagy két karkötővel. Arra figyelj, hogy a karkötőket mindig az óra felett, a tenyérhez közel hordjad, és hogy a karkötő és az óra anyaga ne karcolják egymást.


Viselhetek mindkét csuklón egyszerrre karkötőt?

Igen, csak ne legyen a két oldalad teljesen szimmetrikus, mert az egyik csuklódon viselt karkötő(k) így teljesen kioltja vizuálisan a másik hatását.

Ne feledkezz meg a mérlegszabályról. Ügyelj arra, hogy az egyik oldalad (csuklód) vizuálisan mindig kicsit "nehezebb" legyen a másiknál, így mindkét oldal a maga módján hívja fel magára a figyelmet.


A tigrisszem tényleg veszélyes?

Valami rosszat hallottál a tigrisszem féldrágakőről? Ez esetben megnyugtatnánk, ugyanis mi nem tudunk semmilyen káros mellékhatásról. Elő is kerestünk neked ezzel kapcsolatban egy cikket, hogy a tigrisszem nemcsak szép, hanem biztonságos is.


Viselhetem a karkötőmet a zuhanyzóban? Vajon vízálló a karkötőm?

Ez az anyag függvénye. A viaszolt pamut karkötők és persze a rozsdamentes acélból készült darabok akár egész nap rajtad lehetnek.

De egy férfi karkötőt egyébként is könnyű fel- és levenni. Inkább szánd rá az időt, és vedd le, mielőtt az óceán habjaiba veted magad. És akkor legalább emiatt sem kell aggódnod.


A vörösréz karkötők tényleg gyógyhatásúak?

A '20-as években még úgy tartották, hogy a vörösréz karkötők jók a köszvényre, viszont ez sajnos nem igaz.


Hogyan tudom, mi a megfelelő méret?

A csuklód körméretét mérőszalaggal vagy egy darab cérnával is lemérheted. A mérést pont a csuklócsont felett kell végezni és ehhez hozzá kell adni még 2 cm-et, hogy megkapd a jó karkötőméreted.


Hogyan tisztítsam a karkötőm?

Sajnos a körkötők is éppúgy koszolódnak, mint például a nyakkendők. A helyes tisztítás módja az anyagtól függ.

Fém karkötők: Első lépésként meg állapítani, milyen fémről is van szó. Ha rozsdamentes acél, akkor szappannal és vízzel tisztítható. Ügyelj arra, hogy a végén teljesen le legyen róla törölve a víz. Ha nem vagy biztos abban, hogy valódi arannyal vagy ezüsttel van dolgod, vidd el egy ékszerészhez.

Bőr vagy gyöngyös karkötők: Az ilyen karkötőt először töröld alaposan meg egy nedves ruhával. A használt törlőruha ne legyen csöpögősen nedves és a karkötőt se mártogasd vízbe. A karkötőt finoman töröld vele tisztára, aztán pedig egy száraz ruhadarabbal töröld le róla a nedvességet.


Milyen karkötőt viselhetek hivatalos eseményekkor?

Egy formális öltözetet igénylő eseményen egy arany- vagy ezüstláncos karkötő mutat jól, legyen a dress code öltöny vagy szmoking. A fémeket, illetve a fémszíneket viszont egyeztetni kell. Például viselj – egy ezüstszínű karkötőt az ezüstszínű mandzsettagombok mellé.


Mi az a karperec?

A karperecek általában fémből készülnek, és nem járják körbe teljesen a csuklót. A fel- és levételük rendkívül egyszerű, csak fel kell őket pattintani.. Elegáns hétköznapi és méretre készült elegáns öltözetek mellett mutatnak igazán jól, és jól bírják a sok viseléssel és az idővel járó megpróbáltatásokat is.

Ahogy a többi karkötőből, ebbő se viselj két ugyanolyat magában mindkét csuklón, mert az már tényleg olyan, mintha meg lennél bilincselve.


Mennyi ideig hordhatom a fesztiválos karszalagokat?

Vágd le a karodról, amikor a parkolóba érsz! A fesztiválnak vége, pont mint a karszalagnak...


Új cikkek

Öt tuti szakállápolási tipp – Egyenest a borbélytól!

Ha nem tudsz mindig profi borbélyhoz eljutni, otthon is nagyon sokat tehetsz a szakállad ápolásáért! Legyen szó nyírásró...

Lapos sapkák férfiaknak - a tökéletes útmutató

Ez az életed első igazi, 'melós' stílusú lapos sapkája? Ebben az útmutatóban ennek a kékgalléros kiegészítőnek a történe...

Hogyan kell megkötni és viselni egy csokornyakkendőt?

Az önkötő csokornyakkendők kötése és viselése egy külön művészet, ha lehet ilyet mondani. Mi itt senkitől nem várunk el...

Hogyan köss nyakkendőt: 30 különböző nyakkendőcsomó

Tanulj meg nyakkendőt kötni lépésről lépésre 30 különböző technikával - a klasszikus nyakkendőkötéstől a legizgalmasabb...

Mit vegyek fel egy esküvőre? Esküvői viseletek férfiaknak

Meghívtak egy esküvőre, de nem vagy benne biztos, hogy mit kellene felvenned? Ebben segíthetünk! Az alábbiakban olvashat...

Kiegészítők a vőlegénynek – A Tökéletes Útmutató

Egy esküvő remek alkalom arra, hogy végre több hangsúlyt fektess a kiegészítőidre! Mandzsettagomb, csokornyakkendő, övsá...

Fülbevaló Útmutató Férfiaknak

Itt mindent megtalálsz, ami csak érdekelhet a férfi fülbevalókkal kapcsolatban! A különböző fülbevaló stílusoktól kezdve...

Kezdők Útmutatója - A férfi fülbevalók

Szeretnél egy fülbevalót, de nem tudod milyet válassz? Most feltárjuk a legfontosabb tudnivalókat erről a kiegészítőről....

Hét olyan táska, amire szükséged lehet!

Legyen az egy hétvégi kirándulás vagy edzőterembe járás, egy jó táska mindent megkönnyít! Itt olyan táskaféléket mutatun...

Az összes cikk
Vissza
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg