Húsvét miatt a rendeléseket kedden, április 2-án, kedden postázzuk.

Húsvét miatt a rendeléseket kedden, április 2-án, kedden postázzuk.

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 300 Ft - ingyenes 17 700 Ft felett-
Kapcsolat

Hogyan köss nyakkendőt: 30 különböző nyakkendőcsomó

Mindegy, hogy életed első nyakkendőjén próbálod ki ezeket a nyakkendőcsomókat vagy gyakorlott vagy a témában, ezzel az útmutatóval lépésről lépésre segítünk nyakkendőt kötni, 30 különböző módszerrel!

1 Hogyan köss nyakkendőt: 30 különböző nyakkendőcsomó 1.1 Így kezdj neki1.2 Nyakkendő fun facts1.3 Ti kérdeztek – mi válaszolunk

Így kezdj neki

Minden csomónak van egy egyedi karaktere és hangulata. A Van Wijk csomó például a leghosszabb létező csomó, míg a Windsor csomó inkább elegáns alkalmakra készült, például ezt választják a brit Király Légierő tagjai. Bármelyik csomót is választod, gyakorold a nyakkendőkötést még mielőtt élesben kell elkészítened a csomót.

Mindössze egy nyakkendő, egy ing és egy tükör kell ahhoz, hogy nekikezdj. Emellett még kelleni fog az útmutatónk – ami persze éppen előtted van – meg persze türelem, elszántság és kitartás. Bár nem ismerünk személyesen, de hiszünk benne, hogy megvan benned mindhárom, ha ezt az útmutatót olvasod éppen! Ne felejtsd el megmosni a kezed nyakkendőkötés előtt és érdemes a körmeid is levágni, nehogy megsérüljön a nyakkendőd anyaga.

Elkészítettünk Nektek egy útmutatót lépésről lépésre. A rajzokon a tükörképet látod, tehát, amikor a nyakkendőt kötöd a tükör előtt, azt kell látnod, amit a rajzokon is látsz.

A következő 30 nyakkendőcsomón kívül még olvasd át a A nyakkendő - A tökéletes útmutató című cikkünket és tudd meg, hogyan kell tisztán és gyűrődésmentesen tartani a nyakkendőid. Szükséged lenne egy díszzsebkendőre, ami kiegészíti az új, izgalmas nyakkendőcsomód? Nem gond, a díszzsebkendők hajtásában is tudunk segíteni.

NYAKKENDŐ FUN FACTS

Nyakkendőt viselni jó. Nyakkendőkről beszélgetni kevésbé élvezetes. Legalábbis eddig. Kicsit körbenéztünk az interneten és összegyűjtöttük a legjobb és (legizgalmasabb) tudnivalókat erről a kiegészítőről! Olvasd át, próbáld meg memorizálni és nyűgözd le a barátaid és családtagjaid az új tudásoddal. Ha a vonaton szemben ülő srác elkezdi bármulni a tökéletesen kötött Cape csomót a nyakadban, őt is lehengerelheted egy jó sztorival.

  • A nyakkendőgyűjtő nemzetközi megnevezése Grabatologist. A legnagyobb nyakkendőgyűjtemény 21 321 darab nyakkendőből áll és az új-zélandi Irene Sparks a tulajdonosa. Ha esetleg ismered Irenet, mutassátok meg neki a Trendhim kollekcióját, hogy biztosan megtartsa a Guinness rekordját.
  • A klasszikus amerikai csíkos nyakkendőkön a csíkok a jobb felső sarokból futnak a bal alsó sarok felé. Vajon miért? Hogy megkülönböztessék magukat a britektől, ahol a csíkok a szívtől vezettek a kard irányába!
  • Tényleg léteznek golyóálló nyakkendők.
  • Egy darab minőségi selyem nyakkendő készítéséhez 120 selyemhernyó gubót használnak fel, amiből összesen 54 864 - 99 060 méter (180 000-325 000 láb) selyem szál készül!
  • Az első nyakkendőket horvát katonák viselték. Jól jött volna nekik az a golyóálló nyakkendő.
  • Számos cikk szerint nagyjából 100 000 módszer létezik a nyakkendő megkötésére. Képzeld el, hogy mennyi időt kellene tükör előtt tölteni, hogy mind kipróbáld...
  • Ha túl szorosra kötöd a nyakkendőd kevesebb vér fog az agyadba jutni. Ebből mi a tanulság? Kösd meg szépre a csomót, de ne túl szorosra!
  • A Suashish nyakkendő a legdrágább a világon. Nagyjából $220,000 amerikai dollár az ára és színtiszta selyemből készült, 150 gramm arannyal és 271 gyémánttal díszítve.
  • A világ nyakbavalóiból (nyakkendők és csokornyakkendők) származó árbevétel körülbelül $3 535 000 000 amerikai dollár volt 2019.
  • Apák Napjára tökéletes ajándék… mondják ezt a világ minden táján a gyerekek.

Mindegy, hogy éppen tökéletes ajándékot keresel karácsonyra vagy apukád, esetleg egy haverod szülinapjára... egy olyan darabra lesz szükséged, ami illik a stílusodhoz és elmeséli a te saját történeted. Nézd meg a honlapunkon a kollekciónkat, biztosan megtalálod benne az a darabot, amire már régóta vágytál. Ha ezen túl vagy, jöhet a csomó kiválasztása.

Külön köszönet Joven Santosnak az illusztrációkért!

Ti kérdeztek – Mi válaszolunk

Melyik csomót válasszam, hogy kiemeljem a láncos nyakkendőtűm?

Az Onassis csomó lesz a megfelelő választás.

Melyik nyakkendőcsomót válasszam a gallértűm mellé?

Próbáld meg a négyes csomót vagy a Fél-Windsor csomót. Egyik sem fogja eltakarni a tűt.

A négyes csomót itt a Fél-Windsor csomót pedig itt nézheted meg.

Melyik csomót a legkönnyebb megkötni?

Az Oriental csomót – egyszerű csomóként is szokták emlegetni.

Melyiket a legbonyolultabb megkötni?

Az Eldredge csomót tartják az egyik legbonyolultabb és legkomlexebb nyakkendőcsomónak – bár sokáig tart elsajátítani ezt a kötést, megéri!

Vőlegényeknek milyen nyakkendőcsomót javasoltok?

A legtöbb esküvő stílusához a Windsow és a Fél-Windsow nyakkendőcsomó megy a legjobban és még könnyű is őket elsajátítani. Ha valami romantikusabbra vágysz, próbáld meg a Trinity csomót vagy a Truelove csomót.

Ha még több inspirációt keresel esküvő ügyben, olvasd át a tökéletes útmutatónkat vőlegényeknek.

Milyen anyagot válassz, hogy vastagabb legyen a csomó?

Nézd meg a nyakkendőd bélését. Ha vastagabb a nyakkendőd szövete, akkor a csomód is vastagabb lesz. Ha a nyakkendőd belső része vékonyabb, akkor a nyakkendőcsomód is vékonyabb lesz. Próbálj ki egy Fél-Windsor csomót vagy egy Pratt csomót a vékonyabb nyakkendőkön és egy négykezes csomót a vastagabb darabokon.

CSATLAKOZZ ÉS NYERJ 150000 FT-OT

Iratkozz fel a stílustippek, különleges ajánlatok és az új termékek bevezetéséről szóló információk folyamatos áramlására. Automatikusan részt vehetsz egy havi sorsoláson, amelyen 150000 Ft értékű ajándékkártyát nyerhetsz.

Tisztában vagyok a Trendhim Adatvédelmi irányelveivel. Bármikor leiratkozhatsz..