Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
365 napos visszatérítési politika indok nélkül
Szállítási költség 1 900 Ft - 11 999 Ft felett ingyenes
i
06-21-200-7871 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
Szállítási költség 1 900 Ft - 11 999 Ft felett ingyenes
i
Trendhim
×
Trendhim
Nyelv:
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Órák
Övek
06-21-200-7871
Munkanapokon 09-17 óráig
Összes megtekintése

Kiegészítők a vőlegénynek – A Tökéletes Útmutató

Válaszd ki, párosítsd össze a színeket, és mondd ki: Akarom! Tedd tökéletessé a ruha-összeállításod a Nagy napra ennek a minden részletre kiterjedő útmutatónak a segítségével!

Az esküvőre való készülődés még azokat a férfiakat is elbizonytalaníthatja, akik egyébként általában biztosak abban, hogy mit kell felvenniük ahhoz, hogy fantasztikusan nézzenek ki. Amikor a hétköznapokra választunk ruhát, az nem éppen ugyanolyan, mint amikor a 'mindörökké' első napjára veszünk fel valamit.

Mi a Trendhimnél imádjuk a jó esküvőket! Segítséget adni ebben a nagy döntésben egy vőlegénynek és a tanújának mindig boldoggá tesz minket! Az útmutatónk készítésekor megkérdeztük Emily Burtont az Emily Burton Designs vezetőjét, hogy segítsen nekünk megkeresni a kötelező esküvő kiegészítőket. Emilyben ezen a téren nagyon megbízunk, hiszen esküvőszervezésben és stílus tanácsadásban is óriási tapasztalata van.

Elkezdtünk összeszedni egy listát arról, hogy miket is kell viselnie egy vőlegénynek és tanújának a nagy napon, és szinte azonnal eszünkbe jutott egy kérdés. Vajon lehet túl sok kiegészítő a jövendőbeli férjen? Emily azonnal válaszolt - "Igen, néha. A saját szabályom az, hogy csak egy feltűnő darab legyen a vőlegényen. Ha azt az egyet jól eltalálod, tökéletes hatást érhetsz el. Viszont ha túl sok minden versenyzik a figyelemért rajtad, az olcsó hatásúvá teheti az összhatást.

Mindig vedd figyelembe, hogy mennyire elegánsra tervezitek az eseményt, és beszélj a partnereddel választás előtt. A menyasszonyod valószínűleg elájul amikor az oltárnál meglátja, hogy rajtad egy Pacman hajtókatű van, amikor ő egy fehér rózsára számított. Nem a legjobb kezdet egy friss házasságnál."

A kulcs az, hogy megtaláld azt az egy kiegészítőt, amit ki szeretnél emelni. Összegyűjtöttük Nektek a kedvenc kiegészítőinket, amik tökéletesek lehetnek az esküvődön. Ezekről alul bővebben is olvashatsz. Választasz valami feltűnőt magadnak? Vagy inkább a hagyományos darabokra pályázol és a reflektorfényt meghagyod a menyasszonyodnak?

Az arcod

Oké, arra biztos nem számítottál, hogy az 'arc' felkerül a kiegészítők listájára, de legyünk őszinték... az arc nagyon fontos. "Az esküvő nem az az alkalom, amikor valami vad dologgal kell kísérletezned. A lényeg az, hogy a legjobb verzióját add önmagadnak!

Az ápolt arcbőr segít magabiztosabbnak érezni magadat. Gondoskodj az arcszőrzetedről; borotváld le a szakállad széleit, ne legyenek apró kiálló szőrszálak az arcodon. Egy teljes borotválkozás is csodákra képes... És még jobban is érzed magad tőle!"

Mihez kezdjek először az esküvő napján?

A legfontosabb, hogy legyen egy kész terved. Tulajdonképpen mindegy, hogy vagány bajszod vagy szakállad van, esetleg teljesen csupasz az arcod. "Ne az esküvőd napján használd először a borotvád, és ne a nagy nap reggelén próbálj ki egy teljesen új stílust, amit aznap láttál egy közösségi média felületen. Ha mégis valami újdonságra vágysz, gyakorolj előre és bizonyosodj meg róla, hogy a partnerednek is tetszik az új megjelenésed."

Ugyanez igaz a jó borotválkozásra is. Bár nem kell előre begyakorolnod (remélhetőleg nem ez az első alkalom, hogy borotválkozol), de mindenképpen készítsd elő a bőrödet egy finom meleg fürdővel és készülj fel előre, hogy minden borotválkozási kellék kéznél legyen.

Nyakkendők

A körültekintő minta-, anyag- és csomóválasztás azt jelenti, hogy a választott nyakkendőd illeni fog az esküvőhöz, bármilyet is terveztek – hagyományosat vagy valami hétköznapit.

Olyan nyakkendőcsomót válassz az esküvő napjára, ami illik az esemény stílusához. "A klasszikus választás a Windsor csomó. Persze, lehetsz kreatív és kipróbálhatsz egy olyan csomót, mint az 'igaz szerelem csomó', de megvan az oka annak, hogy miért a Windsor a legnépszerűbb csomó évtizedek óta. Mindig fantasztikusan néz ki!'

Hogyan válasszam ki a megfelelő nyakkendőt?

"Az esküvő a Ti személyiségeteket kell, hogy tükrözze. Elmesélhetitek a történeteteket a ruhákon, dekoráción, ételeken, italokon és a szórakoztató programokon keresztül... mindezt anélkül, hogy neked meg kelljen szólalnod. Persze ez nem azt jelenti, hogy a beszédes vőlegényeknek nem lehet őrült dekor az esküvőjén.

Nem kell mindennek tökéletesen passzolnia, inkább olyan színeket és mintákat próbáljatok választani, ami megy a ceremónia stílusához. Válaszd ki a tanúd nyakkendőjét és a sajátodat, majd mutasd meg a párodnak, hogy biztosan illik-e a színe az ő elképzeléseihez.

Csak azért, mert a koszorúslányok világos rózsaszínben lesznek, neked még nem kell halvány rózsaszín nyakkendőt viselned. Inkább válassz egy erőteljesebb árnyalatot ugyanabban a színben. Ha lazább esküvőt terveztek, akár választhatsz mintás nyakkendőt is egy halvány rózsaszín árnyalattal, hogy mégis összhangban legyenek a színeid a koszorúslányok csapatával.

 1. Egy fekete nyakkendő mindig jó választás fekete öltönyhöz. Ezt nem lehet elrontani.
 2. Ugyanúgy alacsony a rizikófaktor a szürke vagy ezüstszínű nyakkendőknél is.
 3. Egy lazább esküvőn akár még egy gyapjú nyakkendővel is jó lehetsz, vagy egy kötött nyakkendő is izgalmas válsztás lehet. De ne felejtsd, a selyem nyakkendők minden alkalomra töléletesek lehetnek.
 4. A nyakkendők könnyen gyűrődnek. Bizonyosodj meg róla, hogy helyesen tárolod a nyakkendőd a nagy nap előtt.

Nyakkendőtűk

Adj egy nyakkendőtűt vagy nyakkendőcsipeszt a ruha-összeállításodhoz, és azonnal elegánsabb lesz a megjelenésed! Ha ugyanolyan a fém nyakkendőtűd színe, mint a többi kiegészítődé, mindenki látni fogja, hogy az elegancia csak úgy sugárzik rólad. Nem utolsó sorban a nyakkendőd nem fog belelógni a főételbe az esküvői bulin...

Hogyan válasszak nyakkendőtűt?

A a nyakkendőtű, csíptető vagy csipesz kiválasztásának kulcsa, hogy a kiegészítő arany- vagy ezüstszínű legyen, illetve, hogy a színe igazodjon a többi kiegészítőd színéhez. Karikagyűrűt vagy valamilyen más gyűrűt kapsz majd az oltárnál? Ezzel is számolj a nyakkendőtű választáskor. Ne feledd az összeillő fémek szabályát. Az övcsat, az óra, a mandzsettagombok, stb. helyes összeválogatása tökéletes mód arra, hogy rendezettnek tűnjön a megjelenésed.

 1. A nyakkendőtű maximális hossza nagyjából 70-80%-a legyen a nyakkendő szélességének.
 2. A nyakkendőtűt a 3. és a 4. gomb között helyezd el az inged mellzsebével egy vonalban.
 3. Az, hogy milyen hosszúságú nyakkendőtűt válassz, az a nyakkendőd méretén múlik.

Csokornyakkendő

Valami oknál fogva a csokornyakkendők kevésbé népszerűek, mint a nyakkendők, de pont emiatt kitűnhetsz a tömegből egy ilyen választással. Itt sem kell a teljes összhangra hajtanod. Ha a mintázat egy része hasonló színárnyalaú, mint az ara és a koszorúsányok színvilága, máris kohéziót alakíthatsz ki a ruha-összeállításotok között.

Vannak olyan alkalmak, amikor a csokornyakkendő kötelező viselet. Ha az ingednek rakott minta van az elején, viselj csokornyakkendőt! A rakott mintázatú ingek elegáns alkalmakra készültek, gombok helyett a mellrészt szegecsekkel kell zárni, ezek leginkább a mandzsettagombokra hasonlítanak. Ha egy nyakkendőt vennél hozzá, eltakarnád a lényeget!

Ha frakkot vagy szmokingot viselsz, akkor csokornyakkendőt viselj hozzá. Persze bármilyen alkalomra felveheted a szomkingod, mégis inkább olyan rendezvényeken kellhet, amik igazán elegánsak, esetleg ahol még dress-code-ot is megszabnak.
Ha olyan rendezvényre mész, ahol a dress-code "Black tie", akkor fekete csokornyakkendőt kell viselned. Ha mégis szembemész a hagyományokkal és nyakkendőt választasz a szmokingodhoz, válassz egy szolid színű selyem anyagot!

Hogyan válasszak csokornyakkendőt?

Még a munkában is nyakkendőt kell viselned? Egy csokornyakkendő kizökkenthet a hétköznapokból, és extra löket önbizalmat és stílust is adhat a nagy napon!

 • Minél lezserebb az esküvőd – annál kreatívabb lehetsz a csokornyakkendőd kiválasztásakor.
 • Jelenleg elég népszerű trend, hogy a tanú magának választhatja ki a csokornyakkendőjét, így a személyiségét is kicsit kifejezheti a választásával. Azért mindenképpen ellenőrizd le a választását (a menyasszonyoddal), még mielőtt megvásároljátok neki a kiegészítőt. A tanút a személyisége alapján választják ki. Miért ne lehetne hagyni nekik, hogy maguk fejezzék ki a saját különlegességüket?
 • Ne feledd, vannak izgalmas fa csokornyakkendők is. A textúrája és természetes színei miatt tökéletesek lehetnek egy visszafogott alkalomra.”
 • A csokornyakkendőd széltében ne érjen túl a füleid vonalán és legyen keskenyebb, mint a szemeid külső szélei közötti távolság.
 • Előre megkötött vagy önkötő csokornyakkendő ? Ez csak rajtad múlik.
  Ha az önkötő mellett döntesz, ne felejtsd el gyakorolni a nagy nap előtt!

Kravátli

Valami izgalmasra vágysz? Egy kravátli stílusos választás lehet elegáns alkalmakra. Ha viszont a kravátlit egy ingbe tűröd, teljesen megváltozik tőle a megjelenésed. Egy ascot nyakkendő kevésbé elegáns eseményeken is megállja a helyét.

Stílusban a vőlegény és a tanúja és a násznép között kell, hogy legyen különbség. Egy kravátli vagy ascot garantáltan kiemeli a vőlegényt a tömegből. Akár még hasonló színű csokornyakkendőt is választhatsz a tanúdnak, hogy a két kiegészítő színe ne üssön el egymástól. Így kiemelheted, hogy ez a nap most Rólad is, a vőlegényről szól.

Két módszert ajánlunk a kravátli megkötésére. Mindkét kötés az elegáns galléros ingekhez illik.

Hogyan kössek meg egy hagyományos kravátlit?

 1. Tedd a kravátlit a nyakad köré. Az egyik oldalát engedd egy kicsit hosszabbra. Kereszted a rövidebb oldal felett a hosszabb oldalt.
 2. Majd a rövidebb oldal alatt húzd vissza a hosszabb oldalt.
 3. Újra keresztezd a hosszabb végét a rövidebb felett.
 4. Majd vezesd át a hosszabb oldalt a nyakrésznél levő hurkon.
 5. Miközben rövidebb szárat fogod, kezdd el a csomót óvatosan feljebb húzni a gallérhoz.
 6. Igazgasd meg, ha szükséges.

Hogyan kössek meg egy "ropogós" kravátlit?

 1. Tedd a kravátlit a nyakad köré. Az egyik oldalát engedd egy kicsit hosszabbra. Kereszted a rövidebb oldal felett a hosszabb oldalt
 2. Majd húzd át a hosszabb végét a rövidebb alatt.
 3. Húzd át a hosszabb végét újra a rövidebb felett.
 4. Majd a hosszabb szárat húzd fel a nyakrésznél lévő hurkon keresztül, majd húzd le.
 5. Miközben a rövidebb szárat fogod, kezdd el óvatosan feljebb húzni a csomót.
 6. Igazgasd meg, ha szükséges.

Díszzsebkendők

Egy díszzsebkendővel nagyszerűen kifejezheted a személyiséged az esküvőd napján! Egy vidám és feltűnő díszzsebkendő megmutathatja, hogy milyen is vagy valójában és még a beszélgetéseket is beindíthatja!

A zsebkendő, amit kiválasztasz feltűnést fog kelteni. Beszélni fog róla a násznép. Mindig imádnak a friss házasok ruháiról beszélgetni, nem mellesleg örökké ott virít majd a fotókon! A menyasszonyi ruha kiválasztása általábam rengeteg idő és pénz, szóval te miért ne érdemelnél ki egy kis figyelmet?”

Hogyan válasszak díszzsebkendőt?

“Csak akkor válassz ugyanolyan színű díszzsebkendőt és nyakkendőt, ha elegáns összehatást akarsz kelteni. Vedd figyelembe választáskor az esemény színvilágát. Milyen színűek lesznek a virágok? Van-e egy olyan szín, amit a menyasszonyod már kiválasztott a koszorúslányoknak? Ha van egy ilyen szín, akkor válaszd azt egy árnyalatal sötétebb vagy világosabb változatban. Választhatsz akár két komplementer színt is, amik a színkör ellenkező oldalán foglalnak helyet. Így garantáltan elegáns lesz a ruha-összeállításod, és sokkal izgalmasabb, mintha egyforma színű kiegészítőket választottál volna.

 • A díszzsebkendőt akkor tudod igazán jól kiemelni, ha más az anyaga, mint a zakódnak. A selyem a legbiztosabb választás és még elegáns is!

 • Válassz díszzsebkendőt kézzel sodort szegéllyel , hiszen egyedien mutat majd a zsebedben és extra tartást ad a hajtásnak.

 • A hajtás kiválasztása csak rajtad múlik. A te választásod, hogy szeretnél-e egy kis játékosságot vinni a megjelenésedbe vagy inkább egy hagyományos hajtás mellett döntesz. Mindenképpen gyakorolj a nagy nap előtt!

Ha boutonniere-t vagy más feltűnő hajtókatűt viselsz az esküvőd napján, akkor érdemesebb egyszerű díszzsebkendőt választani. Akár egy fehér zsebkendő is passzolhat hozzájuk. Válassz hozzájuk egy hagyományos díszzsebkendő-hajtást, mint az elnöki hajtás . A boutonniere vagy a hajtókatű remekül kiemelhető egy egyszerű fehér díszzsebkendő mellett. Ha nem viszed túlzásba a kiegészítőket, egyszerű, mégis elegáns összhatást érhetsz el.”

Mandzsettagombok

A vőlegénynek nem kell túlzásba vinni az ékszereket az esküvő napján, hiszen a nagy napon a menyasszony lesz a középpontban. Ettől az összeállításodnak azért még nem kell teljesen visszafogottnak lennie.

Ne felejtsd, hogy a lehető legjobbat szeretnéd kihozni magadból az esküvőn. Ebben segítségedre lehet egy pár mandzsettagomb, egy olyan szofisztikált és stílusos kiegészítő, ami különlegessé teheti a ruházatod.

Ez az aprócska kiegészítő a tanún is jól mutat. Van valami olyan hobbitok vagy egy kedvenc filmetek, amit mindketten imádtok? Egy mandzsettagombbal akár bele is csempészheted a megjelenésetekbe!

Hogyan válasszak mandzsettagombot?

A mandzsettagomb kiválasztását kezdd az ing mandzsettáinál. Szükséged lesz egy francia mandzsettás ingre. A mandzsettagombok szinte kötelezőek, ha szmokingot veszel fel. Ha esetleg öltönyt választasz, akkor nem kell ennyire szigorúnak lenned. Amikor mandzsettagombot választasz, bizonyosodj meg róla, hogy a fém színe illik a többi fém kiegészítődhöz és a menyasszonyod kiegészítőihez.

A nyakbavaló viselése kötelező, ha mandzsettagombot és öltönyt viselsz. A francia mandzsetták túl elegánsak ahhoz, hogy a gallért kigombolva hagyd.

Mindegy milyen párosítást választasz. Ha belegravíroztatod az esküvőd dátumád a manzsettagombba, a későbbiekben is édes emlék lesz felvenni ezt a kiegészítőt! Egy pár gravírozott mandzsettagombbal nem nyúlhatsz mellé, ajándékozd meg a jövendőbelid!” Ebben mi is teljesen egyetértünk.

Hajtókatű

“Egy hajtókatű tökéletes utolsó simítás lehet.” A piacon megannyi elérhető hajtókatűnek köszönhetően könnyedén választhatsz olyan extravagáns vagy éppen szolid darabot, amilyenre csak vágysz! A hagyományos választás esküvőkre a boutonniere – egy friss szál virág rövidre vágva, aminek a története a 16. szádazid visszanyúlik.

Boutonniere egy francia kifejezés, ami “gomblyuk virágot” jelent. A régi időkben a virág a balszerencsét riasztotta el és a kellemetlen testszagokat takargatták vele. Remélhetőleg te az esztétikus kinézete miatt választasz majd boutonniere-t, nem pedig azért, mert kimaradt a reggeli zuhany az esküvő előtt.

Hogyan viselj hajtókatűt & boutonniere-t

Egyetlen aranyszabályt kövess a hajókatűknél . Oda tűzd a hajtókatűt, ahol a kabátod hajtókáján a gomblyuk van (vagy lenne). Ez általában a felső része a hajtókának.

A párhuzamosan helyezkedjen el a hajtókádhoz képest. Ne vertikálisan vagy horizántálisan helyezd el a tűt. Így a hosszabb hajtókatűk elfordulhatnak, ami ronthatja az összehatást.

Bár ez igazán egyszerű, a boutonniere viselésekor is van pár szabály, amiket érdemes követni a tökéletes összhatásért.

 • Pont, mint a hajtókatűnél, itt is a hajtókatű gomblyukához (vagy ahol a lyuk lenne) erősítsd a virágot.
 • Néhány elegáns kabáton találsz egy apró szövetet a hajtóka hátulján, ami segíthet a virág tűzésében.
 • A virág kifelé nézzen.
 • Ha levelek maradnak a virág szárán, bújtasd el őket a szirmok mögé.
 • Ha a zakó hajtókáján nincsen gomblyuk, csak simán tűzd a virágot a hajtókádra, oda, ahol amúgy a lyuk helyezkedne el.
  Győződj meg róla, hogy a virágosodnak van megfelelő boutonniere tűje, sötét öltönyhöz legyen fekete, világos öltönyhöz pedig fehér. Nem minden virágos tudja úgy feltűzni a boutonniere-t, hogy ne látszódjon ki a tű. Kérdezd meg tőle előre, hogy van-e benne tapasztalata.

Övek & Nadrágtartók

Kezdjük az övvel , hiszen ennek a kiválasztása kicsit trükkösebb. Hogy kell-e övet viselned, az esküvőd eleganciáján múlik és azon, hogy hogyan áll rajtad az öltönyöd.

Ha az öltöny-nadrágod tökéletesen rád lett szabva, nem lesz szükséged övre. Azonban, ha a nadrág kicsit lötyög rajtad, érdemes övet venni, nehogy lecsússzon rólad a ceremónián! EGy szmokingok nem kell övet venni.

Egy nadrágtartó ezzen szemben a funkciója és retró kinézete miatt is jó választás lehet. Párosíts össze egy nadrágtartót egy csokornyakkendővel. Ne vegyél fel hozzá zakót, és máris igazi old-school megjelenésed lesz, ami egy kevésbé elegáns esküvőn tökéletesen megállja a helyét.

Egy apró dolog, amire érdemes oldafigyelni. Bár a Pinterest tele van fotókkal arról, hogy a nadrágtartókat övvel hordják a férfiak. Te ne tegyél ilyet. Butaság lenne, hiszen mindkettő ugyanazt a feladatot látja el! Válaszd ki valamelyiket, a másikat pedig felejtsd el.

Hogyan viseljek övet vagy nadrágtartót?

Megkértük Emilyt, hogy adjon pár egyszerű tippet:

 • Nem kell mind a kettő. Öv vagy nadrágtartó.
 • A nadrágtartó egyenesen a válladtól a nadrágodig érjen le.
 • Ne viselj nadrágtartót mellénnyel.
 • Ha övet veszel fel, a bőr színe illeszkedjen a többi bőrkiegészítőhöz , hogy tökéletes legyen az összhatás. Ha csak hasonló a színárnyalata a kiegészítőknek (pl. cipő és öv), akkor kevésbé elegáns lesz a hatása a ruházatodnak, de ez sem probléma általában.
 • Nadrágtartót szinte bármilyen színben és árnyalatban találhatsz. Próbálj meg olyat választani, ami illik az esküvőd színvilágához.

Karórák & Zsebórák

Ha a ceremónia túl hosszadalmas, nem veheted elő a telefonod, hogy új szintre lépj Candy Crushban. Ugyanez igaz a tanúdra is. Ha eddig még sosem viseltél karórát , az esküvő jó alkalom lehet arra, hogy beruházz egyre!

Egy karóra jól mutat a vőlegényen és még praktikus is lehet. Ha izgalmasabb és trendibb verzióra vágysz, akkor gondolkodj el egy zsebórán . Egy zsebóra vidám kiegészítője lehet az öltözetednek és segíthet abban, hogy stílust és személyiséget vigyél az esküvői buliba. Ha egyforma zsebórát választasz a tanúdnak és magadnak, még jobb hatást érhetsz el!

Hogyan válasszam ki a megfelelő karórát?

Fontos, hogy minden kiegészítő, amit kiválasztasz a nagy napra, illjen a menyasszonyod összeállításához is. Gondolj erre az egészre úgy, mintha ez lenne az első feladat, amit össze kell hoznotok, mint házastársak. Plusz, amikor meglátod a szuper esküvői képeket, azonnal el is felejted majd a sok fejtörést, amit a kiegészítők okoztak.

Válassz ezüstszínű órát, ha a menyasszony ezüst vagy fehérarany kiegészítőket visel. Ha az ara aranyat választ, te is inkább aranyat vegyél fel. Vedd figyelembe a stílust is. A menyasszonyod valami klasszikus darabot visel majd? Esetleg egy egyszerű gyöngyös nyakláncot? Bármit is válasszon, te is próbálj meg hasonló stílust választani.

Övsálak

Az övsál a szmoking kiegészítője. Ha felveszel egyet az öltönyödhöz, lehet azt hiszik, hogy elment az eszed.

Az övsálak története Indiába nyúlik vissza, a britek viselték, hogy eltakarják a derekukat. Milyen poizitívumai vannak az övsálnak? Magasabbnak és soványabbnak tűnsz benne, nem mellesleg nem gyűrődik fel az inged sem. Az elegáns ruha-összeállítások alaptörvénye, hogy semmilyen testrész nem lóghat ki a ruhád alól. Pont ezért kerül mandzsettagomb is az ingujjad végére.

Hogyan kell viselni az övsálat?

A legfontosabb szabály az övsálaknál, hogy a sálat a derekadon viseld és a rakott mintázata felfelé álljon. Ez azt jelenti, hogy a nadrágodnak nagyjából a köldöködig kell érnie, így az övsál félig a nadrágod, félig pedig az inged takarja el. Ha az övsálat túl fent vagy túl lent helyezed el, az teljesen elronthatja az összhatást.

A további szabályok, hogy tökéletesen mutass övsálban:

 • Az övsál a szmoking alapvető kiegészítője. Ehhez az összeállításhoz csakis csokornyakkendőt vehetsz fel, nyakkendővel egyszerűen nem mutat jól.
 • Semmiképpen ne vegyél az övsálra nadrágtartót. Ha a kettőt kombinálnád, a nadrágtartó menjen az övsál alá, ez elegánsabb hatást kelt.

Napszemüveg az esküvőn

Általában a megfelelő napszemüveg kiválasztása nem igazán kardinális kérdés az esküvők előtt. Kivéve, ha Mauin tervezel összeházasodni egy gyönyörű napsütéses tengerparton.

Van pár srác, aki szereti, ha a tanúval egyforma napszemüvegben pózolnak a fotókon. A döntés a te kezedben van, és a menyasszonyodéban. Ha jól akarod érezni magad az esküvődön, ne felejtsd el megbeszélni a pároddal, hogy őt zavarja-e, ha ti napszemüvegben álltok az oltárnál. Lehet, hogy az ara nem annyira örül majd az ötletnek... Alighanem ez lesz az egyik első kompromisszum, amit meg kell hoznotok az esküvőtök kapcsán.

Milyen napszemüveget válasszak esküvőre?

Ha úgy döntesz, hogy napszemüveget veszel az esküvőre, győződj meg róla, hogy olyan párt találtál, ami jól mutat rajtad és nem bánod, hogy évtizedekig visszaköszön majd a fotókon. A polarizált lencsés szemüvegek csökkentik a víz felületéről visszatükröződő napsugarak erősségét. Egy ilyen tényleg jól jöhet, ha valóban Mauira készültök, vagy esetleg ha egy tó mellett esküsztök, ahol fehér hattyúk úszkálnak egy megadott koreográfia alapján. A napszemüveg kiválasztásakor feledkezz meg az UV védelemről sem!

Egy pár vastag keretes napszemüveg jó választás lehet. Keress olyat, aminek a cipődhöz hasonló színe van és megy a fém kiegészítőidhez is. Ne egy műanyag napszemüveget dobj fel a homlokodba a helyi szupermarketből! Válassz fekete és arany színű napszemüveget, ha fekete a cipőd és arany a mandzsettagombod. Ha ezüst karórád van és barna cipőt veszel fel hozzá, akkor a napszemüveged is legyen barna-ezüst színű.

Mindegy, hogy egyedül állsz a menyasszonyod mellett az oltárnál vagy a legjobb barátaid is ott állnak melletted, a legfontosabb, hogy a legjobb formádat hozd. Gondoskodj róla előre, hogy annyira jól nézz ki a nagy napon, amennyire csak lehet!

A legjobb, ha a vőlegény és a tanúja ugyanannál a cégnél vásárolja és szabatja az öltönyét, így garantáltan lesz hasonlóság a megjelenésetekben és nem fognak elütni egymástól az öltönyök. Ugyanez igaz az extra kiegészítőkre is. Válassz egy olyan céget, aminek a termékei tetszenek, és keress kiegészítőket az ő kínálatukban mindkettőtöknek.

Végül pedig, a menyasszonyodnak rengeteg dolga lesz a készülődés alatt. Segíts neki és öltöztesd fel magad! Most már tisztában vagy az alapokkal, csak egy kis bátorság kell, és tökéletes lesz az esküvői ruha-összeállításod!

Ti kérdeztétek – Mi válaszolunk

Az esküvő előtt mennyi idővel kezdjem el kiválasztani a ruha-összeállításom?

A legjobb, ha már 3-4 hónappal a kiválasztott dátum előtt elkezded tervezgetni. Így lesz időd arra, hogy magadra szabasd az öltönyöd, kiválaszd a kiegészítőket a és tökéletesítsd a Windsor-csomód kötését! Ennyi idő alatt biztosan megtalálod azt a mandzsettagombot is, ami tökéletesen megy majd a nyakkendőtűdhöz.


A vőlegény és a tanú egyforma öltönyben legyen?

Ez az esküvő stílusától függ. Az egységes megjelenés elegáns, de nem kötelező. Ha mégis egyforma öltönyt választotok, a kiegészítőkben tegyetek különbséget!


A vőlegénynek mást kell viselnie, mint a tanúnak?

Igazából ez is attól függ, hogy milyen az esküvőtök stílusa. Én mindig azt ajánlom, hogy a vőlegényen legyen valami olyan, ami kiemeli és megkülönbözteti a tanútól. Ez lehet egy nyakkendő, boutonniere vagy akár egy díszzsebkendő is.


Hogyan akadályozzam meg, hogy az ingem kitűrődjön a nadrágomból?

Erre egy biztos megoldás van, az ingtartó . Az inged így tökéletesen betűrve marad, akárhányszor is állsz fel tósztot mondani vagy táncolsz a YMCA-re.

Mik azok a stílusok, amik mostanában megint divatba jöttek?

Nehéz kérdés. Ez minden országban más és más, de akár egy-egy régió is különbözhet egymástól. Azt vettem észre, hogy egyre többen esküsznek teljesen fehér öltönyben és még a flip-flop papucsok is megjelentek néhány rendezvényen! Az esküvőd stílusa a legjobb, ha a te ízlésed követi...Ez a te napod, legyen olyan, amilyen te vagy!”

Ismerd meg Emily Burtont – A profi esküvőszervezőt

Emily Burton a tulajdonosa és főtervezője a Emily Burton Designs -nak. Emily legfőbb inspirációja a természet, a divat és persze a megrendelői! Imádja, hogy részese lehet egy szerelmespár történetének és az, hogy esküvőjüket apróságokkal tökéletessé varázsolhatja.

Korábban főtervező pozícióban gyűjtött tapasztalatot ahhoz, hogy elindítsa a saját vállalkozását 2008-ban. Azóta Emily és a csapata szerepelt amerikai televíziókban és rengeteg magazinban, illetve az egyik legkeresettebb esküvőszervezővé nőtte ki magát az Egyesült Államok dél-keleti részén.
Az Emily Burton Designs Brunswickben (Georgia, Egyesült Államok) található, de szerte a világban szerveznek esküvőket.

Ismerd meg a párt a képekről!

Óriási köszönetet szeretnénk mondani Aurélienek és Pierrenek , hogy megosztották ezeket a fantasztikus képeket az esküvőjükről. A tehetséges Brian Photographer örökítette meg ezt a varázslatos napot Franciaországban, és mi igazán büszkék vagyunk, hogy beilleszthettünk a képeiket ebbe a cikkbe! Ha még ennél is több képre vágysz, ide kattintva találsz a kérdéses esküvőről egy bővebb albumot.

Új kollekciók

Waykins összecsukható napszemüvegek + 31 új stílus

Az összecsukható napszemüvegektől a karcálló lencsékig a legújabb napszemüvegeink arra készültek, hogy a mindent tisztán...

Puha, viszketésmentes sálak és beanie sapkák

A lélegző és hőmegtartó anyagnak köszönhetően a Montagna kollekció minden sálja és sapkája tökéletesen alkalmas a tél le...

Karórák, amiknek látod a szívverését

A Dante karóráknak a karod mozgása adja az energiát. Amíg mozogsz, addig jár az óra is. Ne hagyd abba a mozgást!

Összehajtható, utazásra kész táskák városi felfedezőknek

A Dániában tervezett Lazy Bear összehajtható táskákat könnyen megpakolhatod egy utazáskor, és bármilyen kalandra alkalma...

Az Olasz Bőröv Kollekció

A kollekció minden egyes darabjánál az olasz szakértelem és a dán dizájn egyesül harmónikusan. Egy igazi frigye a hossza...

A Kite Kollekció

A Kite Kollekció könnyed beanie sapkák változatos összeállítása! A kollekció minden egyes darabja 100%-ban természetes p...

A Lincoln táska- és tárcakollekció

A megannyi színben érkező rugalmas, valódi bőrt egy-egy funkcionális dizájn kelti valósággal életre! A Lincoln Kollekció...

A Moda Kollekció

A Moda kollekciónál letisztult dán dizájnok találkoznak az olasz kézműves alapossággal. A kollekció kalapjai és sapkái a...

A Vista Napszemüveg-Kollekció

A Vista kollekció polarizált lencséi 100%-os védelmet kínálnak az UV-sugarakkal szemben, hogy tágra nyitott szemmel tapa...

Az összes kollekció

Új cikkek

Egy kalandra kész karóra tervezése

Nézd meg, ahogyan a vásárlói vélemények összeállnak egy Seizmont kalandra kész időmérővé.

Személyre szabott kiegészítők az esküvői öltönyödhöz

Itt megtanulhatod, hogy hogyan adhatod hozzá a végső simítást az öltönyödhöz, profi tanácsokkal a személyre szabott kieg...

A Mateo karóra-kollekció készítése

Az ötlettől a csuklódig. Nézd meg, hogy hogyan készül el a következő időmérőnk.

Napszemüveg – Védd a szemeid a naptól

Minden, amit tudnod kell a szemeid védelméhez a káros UV-sugarak és a vakító fény ellen. Továbbá az, hogy hogyan válaszd...

Mit viselj egy zenei fesztiválon – Nyári fesztivál stíluskalauz

Ha egy fesztiválon vagy, akkor minden a kiegészítőkről szól (és a szórakozásról). Összeállítottuk a legjobb tippjeinket,...

Apák napi ajándék ötletek

Mutasd meg édesapádnak, hogy szereted, azokkal az ajándék ötletekkel, amiket apák napjára válogattunk össze.

4 stílustipp a férfi gyűrűk viseléséhez

Tanuld meg, hogyan kell hordani a férfi gyűrűket, és nézd meg a legnépszerűbb termékünket az inspirációhoz.

Utazol valahova? Hogyan pakolj be egy üzleti útra

Tanuld meg, hogy hogyan pakolj be a következő üzleti utadra. Tudd meg, hogy mit tegyél a táskádba, mit hagyj otthon, ill...

Válassz megfelelően már az elején! Gravírozás tippek & ötletek

Ez egy útmutató a nálunk is elérhető ajándékgravírozáshoz, hogy telitalálat legyen a választásod!

Az összes cikk
Vissza
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg