365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 300 Ft - ingyenes 15 000 Ft felett-
06-21-200-7871 - (munkanapokon 08-16 óráig)
Kívánságlista
Kosár

Férfi jegygyűrűk – A tökéletes útmutató

A sztorid különbözik a melletted lévő pasasétól, szóval a jegygyűrűdnek is kéne. A megfelelő méret kiválasztásától a tökéletes külső megtalálásáig, megmutatjuk neked hogyan válaszd ki jegygyűrűdet és légy örökké stílusos.

Találkoztál egy személlyel, akivel az egész életed együtt akarod tölteni… és ő azt mondta igen! A könnyű részén hivatalosan is túl vagy.

Innentől kezdve, lesz egy esküvőd, amit szervezhetsz. Amíg épp nyakig ülsz a virágokban, tortákban és ültetőkártyákban, van egy dolog, amiről segíthetünk neked gondoskodni – a jegygyűrűd.

“De mit kezdjek ezzel a rengeteg online megtalálható gyűrűvel, honnan kezdjem?”. Valószínűleg éppen ezt kérdezed magadtól. Először is, fejezd be, hogy a kijelzőhöz beszélsz… elég fura. Másodjára, készítettünk egy útmutatót, hogy segítsünk a döntésben, amivel együtt fogsz élni (és viselni) egészen halálodig.

Végig kísérünk a jegygyűrű vásárlás minden lépésén, a méret megtalálásától a tisztántartásig. Olvass el mindent, amiről nem tudtad, hogy tudnod kéne a férfi jegygyűrűkről és találd meg azt, amelyik elmeséli a sztorid.

Mi a megfelelő szélesség egy férfi jegygyűrűnek?

Amikor férfi jegygyűrűt vásárolsz, a megfelelő szélesség kiválasztása az első lépés. Bár rengeteg fajta szélességgel rendelkeznek a gyűrűk, mi most a legnépszerűbb stílusokra fogunk koncentrálni: 4 mm, 6 mm és 8 mm.

 • Vékony jegygyűrűk – 4 mm
 • Közepes jegygyűrűk – 6 mm
 • Széles jegygyűrűk – 8 mm

Ha nem vagy ismeretlen a gyűrűk terén, valószínűleg már van ötleted, hogy milyen szélességet keresel. Vess egy pillantást a kollekciódra és döntsd el melyik szélességgel tudnád elképzelni magad minden nap – örökké. Mindennapos használatra elég kényelmes szélességre van szükséged, ami nem akadályoz a munkádban.

Ha újonc vagy gyűrűk terén, vagy a partnerednek vásárolsz, azt vettük észre, hogy a legtöbb férfi minimum 8 mm-es jegygyűrűt vásárol. Általános szabály, hogy a hosszabb és nagyobb ujjakkal rendelkező férfiaknak kényelmesebb a 8 mm-es, amíg a rövidebb és vékonyabb ujjakkal megáldottak a 6 mm-es gyűrűt preferálják.

A megfelelő fém kiválasztása egy férfi jegygyűrűhöz

Most, hogy a szélességet letudtuk, itt az idő az izgi részre… a fém kiválasztására. Nyilvánvaló, hogy ez befolyásolja a jegygyűrűd kinézetét, de még inkább befolyásolja az árat és azt, hogyan kell vigyáznod rá.

Mielőtt tovább mennénk, olyan gyűrűt keresel, ami illik a partneredéhez? Ha igen, akkor ez el is döntötte. Választ pontosan azt a típusú fémet és kész is vagy. Ha teljesen ugyanazt mégsem érzed magadénak, meg tudod beszélni partnereddel, hogy passzoljon a szín, a gravírozás vagy a polírozás.

Mivel a jegygyűrű amit választasz az ujjadon lesz, nem akarsz olyat, ami kényelmetlen, allergiás reakciót okoz vagy elveszíti alakját, ha valami kemény dolognak ütközik… véletlenül, természetesen.

Arany férfi jegygyűrűk

A tiszta arany jegygyűrűk puhák, könnyen elveszítik alakjukat és drágák. A legmagasabb minőségű arany gyűrűk 18 karátosak – avagy az ötvözet (a fémek keveréke) 18/24-ed része vagy háromnegyede arany. Az arany kinézetért az árcédula nélkül, lesd meg az aranyozott gyűrűket.

 • Előnyök: Klasszikus és tradicionális esküvőkön, nehezen fakul
 • Hátrányok: Drága, a tiszta arany jegygyűrűk könnyen elveszítik alakjukat

Platina férfi jegygyűrűk

A platina egy ritka, sűrű fém és értékesebb mint az arany. Ritkasága mellett a platina kiváló választás férfi jegygyűrű gyanánt, mert olyan erős és ellenálló, amilyen az arany sosem lehet.

 • Előnyök: Tartós és erős, hipoallergén érzékeny bőrre
 • Hátrányok: Drága, sűrűsége miatt nehéz lehet

Titán férfi jegygyűrűk

A titán egy erős fém, ami meglepően könnyű. A titán jegygyűrű mindössze egyötöde a platina súlyának. Ha újonc vagy gyűrűviselés terén vagy aggódsz miatta, hogy nehéz lehet, amit viselsz, egy titán jegygyűrű biztos pont.

 • Előnyök: Könnyű, nagyon erős, ellenáll a hajlításnak
 • Hátrányok: Drága lehet, nehezen átméretezhető

Sterling ezüst férfi jegygyűrűk

A férfi jegygyűrűkhöz használt leggyakoribb ezüst a 925-ös ezüst vagy sterling ezüst. Ez azt jelenti, hogy 92,5%-a a fémnek ezüst, a fennmaradó rész pedig réz. A tiszta ezüsttel ellentétben, ami puha, a hozzáadott réz keménnyé és ellenállóvá teszi az ezüstöt, remek választás lehet jegygyűrű gyanánt.

 • Előnyök: Klasszikus választás jegygyűrű gyanánt, erős, olcsóbb, mint az arany
 • Hátrányok: Hajlamos a kopásra, deformálódhat és karcolódhat mindennapi viselet mellett

Volfrám férfi jegygyűrűk

A gyémánt mellett a volfrám a legerősebb anyag a Földön. Ha csak nem tudod honnan tudsz venni vibrániumból készült jegygyűrűt, a volfrám elérhető közelségben van és törhetetlen.

A volfrám emellett rendkívül karcálló és megfizethető. A volfrám jegygyűrűk nem veszítik el alakjukat.... így egy baleset során a gyűrű nem deformálódik el és sérti fel az ujjad.

 • Előnyök: Hipoallergén, rendkívül erős és karcálló
 • Hátrányok: Nehéz átméretezni, extrém ütés hatására eltörhet (nem hajlik)

Amíg az arany, platina és ezüst klasszikus jegygyűrű anyagok, hozzájuk illő árcédulával érkeznek.

Számunka, a férfi jegygyűrű a mögötte lévő elkötelezettségről szól. A partnerednek tett ígéretről. Hogy megfeleljen ennek a kötődésnek az erősségének, egy hasonlóan erős és megfizethető jegygyűrűre van szükséged.

Rozsdamentes acél férfi jegygyűrűk

Amikor meghallod, hogy rozsdamentes acél, valószínűleg konyhai eszközök jutnak az eszedbe – nem ékszerek. De mivel csak olyan ellenálló és minőségi, mint amilyen jól néz ki, a rozsdamentes acél a hagyományos platina és arany jegygyűrűk egy olyan alternatívája, amit érdemes figyelembe venned.

Végül is, ha elég erős volt az Empire State Building megépítéséhez, akkor képes ellenállni bárminek, aminek aláveted.

A 2 leggyakrabban használt rozsdamentes acél férfi jegygyűrű gyanánt a:

 • 304-es rozsdamentes acél – a 304-es rozsdamentes acélból készült gyűrűk nagyon magas oxidáció- és korrózióállósággal rendelkeznek, tehát nem rozsdásodnak. Hipoallergének is.
 • 316L rozsdamentes acél – Magasabb minőségű acél gyanánt a 316L rozsdamentes acél használatos. Gyakran sebészeti minőségű acélnak is hívják, mivel sebészeti műszerek gyártására is használják és hipoallergén. Míg a klór és a sós víz károsíthatja a rozsdamentes acélt, a 316L nagyobb korrózióval szembeni ellenállóképességgel rendelkezik, mint más típusok. Jó hír, ha elfelejtetted levenni a gyűrűd mielőtt úszni mentél.

Ne hagyd, hogy a rozsdamentes acélból készült jegygyűrű tartóssága becsapjon. Erőssége ellenére, extrém könnyű fém. Előny egy olyan gyűrű esetében, amit minden nap viselni fogsz.

Bár minden országban meg vannak az esküvői szokások és hagyományok, van egy olyan tulajdonság, amely összeköti a legtöbbjüket – az ár. Az esküvők költségesek. Amellett, hogy a rozsdamentes acél jegygyűrűk ellenállnak a rozsdának és a kopásnak, még megfizethetők is.

Természetes ezüst tónusával, egy ezüst vagy platina jegygyűrű külsejét fogod kapni a hozzá tartozó ár nélkül. Ugyanez a helyzet az arany tónusú vagy aranyozott rozsdamentes acél gyűrűkkel – az acél ereje az arany külsejével, egy vagyon megfizetése nélkül.

De ne hagyd, hogy ez az erő, tartósság és ellenállás túl izgatottá tegyen. A rozsdamentes acélból készült jegygyűrűk továbbra is ékszerek, és óvatosan kell bánni velük. A rozsdamentes acélból készült jegygyűrűk ősellensége a klór. A rozsdamentes acél érzékeny a klórra és le kell venni, mielőtt klórozott vízbe mész, különben elveszítheti fényét.

Ha már a fényességről beszélünk, ha bármilyen fémből készült férfi jegygyűrűről van szó, többféle kivitel közül választhatunk.

 1. Polírozott – A polírozás (vagy magasfényű polírozás) klasszikus választás egy férfi jegygyűrűhöz, ami sima, fényvisszaverő külsőt eredményez. Láthatod a tükörképed a gyűrűn. Hátránya, hogy könnyen meglátszanak rajta a karcolások.
 2. Matt vagy szatén – A matt vagy szatén kivitelezésű jegygyűrűk, olyan sima tapintásúak, viszont nem olyan fényvisszaverők, mint a polírozott darabok. Gondolj úgy rá, mint egy ködös tükörre – inkább csak szórja a fényt, mintsem visszatükrözi. Kevésbé látszanak meg rajta a karcolások.
 3. Csiszolt – Az aktív életet élőknek, a csiszolt férfi jegygyűrű a legjobb választás, mivel ezen látszanak meg legkevésbé a karcolások. Ezt a stílust drótkefe segítségével hozzák létre, finom textúrát adva neki. Olyan enyhe fénye van, mint matt társának.
 4. Kombinált vagy vegyes – A kombinált férfi jegygyűrűk esetében két típus keveredik egy darabban. Ez gyakran egy csiszolt felület keveréke szatén részletekkel. 2 vagy több típusú kivitelezés vegyítése extra textúrát ad jegygyűrűdnek és kiemeli a többi gyűrű közül.
 5. Kovácsolt – Ez a kivitelezés a jegygyűrűn látható apró horpadásokról kapta a nevét. A textúra úgy néz ki, mintha egy kalapáccsal ütögették volna a gyűrűt. Meg van benne a polírozott gyűrű fénye, de az extra textúra megakadályozza, hogy túl ragyogó legyen.
 6. Aprólékos vagy egyedi – Ez nem feltétlenül egy kidolgozási mód – ezek inkább az egyéb kiegészítések, amiket sok férfi jegygyűrűn megtalálsz. Kis kövek, fa hatású vagy gravírozott részletek teszik a jegygyűrűd még egyedibbé és igazibbá a sztoridhoz.

Mik azok a damaszkuszi acél jegygyűrűk?

A damaszkuszi acél jegygyűrűk 2 féle rozsdamentes acél ötvözésével készülnek. Minden damaszkuszi acél gyűrű egyedi mintával rendelkezik, ami emlékeztet a fa textúrájára vagy az áramló vízre.

A legtöbb damaszkuszi acél kézzel készített. Ez befolyásolhatja az árat és nem árt figyelembe venni, ha valóban egyedülálló jegygyűrűt keresünk.

A damaszkuszi acélgyűrűk gyártására alkalmazott technika megegyezik az ókori Japánban és a Közel-Keleten alkalmazott hegesztett kardok gyártásával (ahonnan a damaszkuszi név is származik).

Még a vikingek is használtak damaszkuszi acélt kardok gyártására. (Mi dánok nem bírjuk megállni, hogy szóba ne hozzuk a vikingeket minden alkalommal, amikor lehetőségünk van rá.)

Bár nem fogod úgy forgatni a gyűrűd, mint egy japán szamuráj a katanát, a damaszkuszi acél gyűrűd bírni fogja az élet próbáját rozsdásodás nélkül. Mint minden rozsdamentes acélnak, a damaszkuszi acél gyűrűnek is van egy Achilles-ína – klór és sós víz. Vedd le mielőtt búvárkodni mész és jegygyűrűd olyan királyul fog kinézni, mint amilyen király a sztorid, amit elmondasz.

A damaszkuszi acél gyűrűk előnyei & hátrányai

Előnyök

 • Ereje a vikingek korában gyökerezik
 • Könnyen ápolható és tisztán tartható
 • Egyedi dizájn

Hátrányok

 • Nehezen átméretezhető
 • Kerülni kell a klórt és a sós vizet
 • Drágább, mint a többi rozsdamentes acél típus

Hogyan találd meg a megfelelő jegygyűrű méretet

Akár valami egyszerűt keresel, mint egy csiszolt rozsdamentes acél gyűrű vagy valami extrábbat (de nem túlságosan, mivel minden nap viselni fogod), a legfontosabb tényező az illeszkedés.

A tökéletes méret megtalálása olyan, mint megtalálni a tökéletes partnert. Nem a legegyszerűbb.

Csak azért, mert felcsúszik egy gyűrű az ujjadra, még nem jelenti azt, hogy megfelelő méretű. Ha a jegygyűrű túl nagy, lecsúszhat kézmosásnál. Ha túl kicsi, szinte le kell vágnod vagy károsíthatja a vérkeringést.

Hogy megtaláld a megfelelő méretet jegygyűrűdnek, először töltsd le a lépésről-lépésre útmutatót a gyűrűméreted megállapításához itt vagy rendelj egy gyűrűmérő övet. Ha egyszer megtaláltad a méreted az útmutatókban leírt valamelyik technika szerint, nézd meg a méretezési táblázatot, hogy megtaláld milyen méretű jegygyűrűt vásárolj.

A legnagyobb pontosság érdekében, akkor mérd le az ujjad ha nincs túl hideg vagy meleg. A hő duzzanatot okoz, a hideg pedig vékonyabbá teszi az ujjad, mint amilyen általában.

Szintén ne felejtsd el megmérni ujjad a nap végén, amikor valószínűleg a legnagyobb. Érzékelheted, hogy reggelente a legkisebb az ujjad. Gyerünk, teszteld holnap és majd meglátod!

Ha meglepetésként vagy ajándékként vásárolsz jegygyűrűt és nem vagy biztos a pontos méretében, próbálkozz meg az átlag mérettel.

A leggyakoribb férfi gyűrűméret a T1/2 (Egyesült Királyság méret) vagy 62,33 (Európai méret) vagy 10 (Amerikai méret). Ne felejtsd, hogy egy vastagabb gyűrű általában szorosabb illeszkedést ad. A legtöbb férfinak fél mérettel nagyobbat kell vásárolnia, ha vastagabb gyűrűt vesz.

Férfi jegygyűrű stílusok

Várj… azt hitted már végeztünk? Egy jegygyűrű kiválasztása nem csak a külsőről szól – viselhetőnek is kell lennie. Itt van a 4 legnépszerűbb gyűrű stílus..

 1. Klasszikus vagy comfort fit (kényelmes illeszkedés) gyűrűk – Ez a stílusú férfi jegygyűrű kívül és belül is hajlított. Úgy ismert, mint „comfort fit” (kényelmes illeszkedés), mivel kényelmes viseletet biztosít és viszonylag könnyen fel- és levehető. Mivel a jegygyűrű nem egy olyan dolog amit gyakran levennél, inkább a kényelem része számít. Ez a legelterjedtebb forma és stílus egy jegygyűrűhöz.
 2. D-alakú vagy kupolás gyűrűk – Ez a stílus ugyanannyira népszerű, mint a teljesen kerek gyűrűk. A klasszikus gyűrűkkel ellentétben a D-alakú gyűrű külseje kerekített, a belseje pedig lapos. Az a tetején dómformát képez. A D-alakú gyűrűk azoknak a férfiaknak nyújtanak remek választást, akik klasszikus gyűrűt szeretnének, de a klasszikus illeszkedésű gyűrűk hátrányai nélkül. A D-alakú gyűrűk, a klasszikusokkal egyetemben kevésbé akadnak be a ruhádba vagy valamilyen gépbe.
 3. Lapos gyűrű – A lapos gyűrűk pontosan olyanok, mint amit a nevük sugall... laposak. Mindkét oldaluk laposra lett tervezve, így nagyon kényelmesek, de nagyobb eséllyel akadnak be a ruhába vagy valamilyen gépbe.
 4. Lapos külsejű gyűrűk – A lapos külsejű gyűrűk olyanok, mint a D-alakúak, csak kifordítva.

Mit gravíroztass férfi jegygyűrűdbe

A Twitter bejegyzések és emojik korában a gondolatok gyorsan elhalványulnak. Ezt teszi a gravírozott férfi jegygyűrűt még személyesebbé és maradandóbbá. Gondolj rá úgy, mint még egy módként a szeretet kimutatására, a pillanat megemlékezésére és a gyűrűd még egyedibbé tételére.

Tudod, hogy ki vagy és milyen sztorit akarsz elmesélni. A jegygyűrűdnek is jelképeznie kell ezt és végtelen lehetőségek vannak a személyessé tételére. Gravíroztasd bele az esküvőd napját vagy a menyasszonyod monogramját. Tedd személyessé az első találkozásotok GPS koordinátáival vagy használj egy szót, ami összefoglalja a sztorid.

A Trendhimnél biztosítunk lézeres gravíroztatást a jegygyűrű belsejébe, ezzel téve sokkal különlegesebbé azt.

Nem vagy biztos benne mit írj? Nézz meg több, mint 30 gravírozási ötletet itt.

Nem tradicionális férfi jegygyűrűk

A sztorid különbözik a melletted lévő srácétól és a jegygyűrűdnek is kéne. Ha nem érdekel a hagyományos útvonal, lesd meg a 2 kedvenc egyedi jegygyűrű alternatívánkat.

Szilikon férfi jegygyűrűk

Nem csak kényelmes viseletet biztosítanak a szilikon gyűrűk, de szuper könnyűek, rugalmasak és biztonságos viselni őket az edzőterembe vagy amikor kézzel végzel munkát. Zuhanyzásnál és a medencében sem szükséges levenni, mivel vízálló. Erre varrjatok gombot fémek.

Ráadásul a szilikon jegygyűrűk szigeteltek, így biztonságosak azok számára akik villany és elektromosság közelében dolgoznak. Thor most boldog lenne.

Kerámia férfi jegygyűrűk

Egy kerámia jegygyűrű viselése már önmagában is egy élmény. Olyan könnyűre lettek tervezve, hogy olyan mintha nem is viselnél semmit. Jó hír egy olyan gyűrűnél, amit minden nap viselni fogsz.

Mivel a kerámia nem fém, nem okozhat problémát a bőrallergiában szenvedőknek, mivel hipoallergén. A kerámia gyűrűk szintén nem vezetik az áramot, így nem kell levenned őket, hogy elkerüld a sérüléseket vagy az elektronikai eszközök károsodását.

Hogyan tisztítsd férfi jegygyűrűd házilag

Nem számít milyen típusú jegygyűrűt választasz – a volfrám és titán jegygyűrűktől az arany és rozsdamentes acél darabokig – fontos, hogy tisztán tartsd. A következő módszer biztonságos a legtöbb jegygyűrű számára, vagyis nem károsítja a kiegészítőket vagy köveket (ha a gyűrűdnek vannak) vagy karcolja a fémet.

 1. Önts meleg vizet egy kis tálba, és adj hozzá néhány csepp enyhe mosogatószert.
 2. Márts bele egy puha, szösz mentes textilt a mosószeres vízbe és gyengéden töröld át a gyűrűt, amíg tiszta nem lesz. Használhatsz egy puha fogkefét is erre a célra.
 3. Öblítsd le a jegygyűrűt tiszta meleg vízzel és az ujjaddal dörzsöld le a mosogatószer maradványait.
 4. Egy tiszta törölközővel itasd fel a vizet majd hagyd a levegőn teljesen megszáradni mielőtt újra viselnéd.

Ne használj fehérítőt, klórt vagy acetont a jegygyűrűd tisztítására (vagy bármilyen gyűrűére!). Ezek a durva vegyszerek bonthatják a gyűrűdben lévő fémet… még a rozsdamentes acélt is. Kerülni kell továbbá a csiszoló anyagokat, mint a szódabikarbóna vagy a szemcsés fogkrémek, mert összekarcolhatják a fémet.

Te kérdezted – Mi válaszolunk

Hol tudok online vásárolni férfi jegygyűrűt?

A Trendhimnél széleskörű választéka van a jegygyűrűknek rozsdamentes acélból, kerámiából, szilikonból és titánból.

Miben más egy jegygyűrű a hagyományos gyűrűknél?

A jegygyűrűt a jobb kezed gyűrűsujján szokás viselni, jelezvén, hogy házas vagy és nem vagy már elérhető a piacon.

Ezek a gyűrűk lehetnek simábbak és kevésbé díszesek vagy éppen ellenkezőleg. Funkcionális különbség nincs közöttük.

Melyik ujjadon viseld férfi jegygyűrűdet?

Magyarországon a jobb kéz gyűrűsujján szokás viselni a jegygyűrűt, tehát hagyományosan a negyedik ujjon viselendő.

Milyen egy egyedi férfi jegygyűrű?

Bármi ami ellentmond a hagyományoknak, nevezhető egyedi férfi jegygyűrűnek. Próbáld ki a szilikon, gumi vagy akár kerámia jegygyűrűt valami különlegesért vagy válassz egyet tartós rozsdamentes acélból egyedi mintával vagy gravírozással.

Ugyan ez a helyzet a színnel. Egy igazán egyedi férfi jegygyűrűért, válassz kéket, pirosat vagy akár feketét. Ezek nem a megszokott színek és megadják azt a tradicionálistól eltérő hatást, amit keresel.