Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
365 napos visszatérítési politika indok nélkül
Szállítási költség 1 900 Ft - 11 999 Ft felett ingyenes
i
06-21-200-7871 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
Szállítási költség 1 900 Ft - 11 999 Ft felett ingyenes
i
Trendhim
×
Trendhim
Nyelv:
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Órák
Övek
06-21-200-7871
Munkanapokon 09-17 óráig
Összes megtekintése

Személyre szabott kiegészítők az esküvői öltönyödhöz

Szeretnél valami személyes dolgot hozzáadni a nagy naphoz? A személyre szabott mandzsettagomboktól a vőlegény legjobb barátainak az ajándék ötletéig mindent megkérdeztünk Emily Burton, népszerű esküvőszervezőtől, aki elmondta a tippjeit, amikkel igazán emlékezetessé lehet tenni az esküvőt.

Most lehet, hogy azt gondolod, hogy a vőlegény öltözéke csak egy választásból áll – szmoking vagy öltöny – valójában sokkal több olyan részlet van, amivel személyesebbé és kreatívabbá teheted az öltözéked. Amikor pedig személyre szabott részleteket alkalmazol, akkor olyan egyedi lesz a megjelenésed, mint a kapcsolatotok a jövendőbeliddel.

Legyen szó egy pasztell nyakkendőről a vőlegény kezdőbetűivel vagy egy pár acél mandzsettagombról az esküvő dátumával gravírozva, ezek az apró részletek adják meg a történet egyediségét, ami azzal kezdődik, hogy kimondod az 'Igent'.

Megkértük az esküvőszervező Emily Burtont , hogy adjon tanácsokat, amikkel az átlagos esküvőből egyedit lehet varázsolni egyszerűen csak az öltönyhöz viselt kiegészítőkkel.

Gravírozás, debossing és hőpréselés

Amikor az esküvői öltönyöd kiegészítőiről van szó, akkor 3 fajta személyre szabási folyamat működik a legjobban: a lézeres gravírozás, a debossing és a hőpréselés.

Mi az a lézeres gravírozás?

A lézergravírozás egy lézersugarat használ, ami elporlasztja a fémet azon a terméken, amit személyre szeretnénk szabni. Ez egy kifejezetten gyors módszer, ami nagyon jól olvasható szövegeket eredményez, nagyon pontosan megrajzolva.

A lézeres gravírozás biztonságosabb a fémeknél, mint az egyéb módszerek, mert az eszköz nem ér hozzá ténylegesen az ékszer felületéhez.

Mit gravíroztassak az öltönyöm kiegészítőire?

“A határ a csillagos ég, amikor arról van szó, hogy mit gravíroztassunk az esküvői kiegészítőinkre. Az esküvő dátumának gravírozása egy nyakkendőtűre vagy a pár neveinek kezdőbetűi a vőlegény óráján, olyan dolgok, amik igazán különlegessé teszik az apró részleteket.

Ne feledkezz meg a vőlegény legjobb barátairól sem! Az egyedi mandzsettagombok a kezdőbetűikkel vagy személyes szöveget tartalmazó nadrágtartók, valami különleges szöveggel, igazán tökéletes ajándékok lehetnek a számukra.”

Nem tudod, hogy mit írj? Nézd meg itt a gravírozási tippjeinket és ötleteinket.

Mi az a debossing?

Ez egy olyan technológia, amit a bőrből készült öveknél és pénztárcáknál használnak az egyedivé tételhez.

A folyamat abból áll, hogy a kiválasztott mintát a bőrbe nyomják, amitől lenyomatot hagy maga után. A debossing nem bántja a bőr hátulját, és ugyanolyan biztonságos, mint a kiváló minőségű bőrből készült termékek dombornyomása.

Mi a különbség a dombornyomás és a debossing között?
A dombornyomás és a debossing is kiválóan alkalmas a bőrből készült termékek személyre szabásához, és mind a két folyamat egy fémdarabot használ, amit felhevítenek majd az anyagba nyomnak.

A fő különbség, hogy a dombornyomással alulról nyomják a mintát, a debossing esetében pedig ez felülről történik.

A dombornyomás egy kicsit több részletet tartalmazhat, mint a debossing, de megváltoztathatja az elejét és a hátulját a terméknek.

Hogyan használhatod a debossing technológiát az esküvődön?

“A debossing sokkal több dologra használható, nem csak a meghívóknál ás dekorációknál.

Ez egy könnyű módja, hogy személyre szabhasd a vőlegény legjobb barátainak szánt ajándékokat. Az egyes barátoknak ajándékba adott személyre szabott öv vagy pénztárca egy szép módja a köszönetnyilvánításnak. Így ráadásul az övük is egyforma lesz!

Ha pedig egy elegáns ajándékot keresel a vőlegénynek... egy bőr pénztárca monogrammal megfelelő emléktárgy lesz.”

Mi az a hőpréselés?

A hőprés egy olyan gép, ami egyedi dizájnt tud nyomtatni egy darab anyagra – mint a nyakkendő, kravátli, csokornyakkendő vagy díszzsebkendő – a hő és a préselés kombinációját használva egy bizonyos ideig.

2 típusa van a hőpréselésnek: a vinil hőátadás és a digitális nyomtatásos hőátadás.

Vinil hőátadás folyamata – Itt a gép betűket vág ki egy színezett vinil darabból, amit egyenként nyom bele az anyagba.

Digitális hőátadás folyamata – Ennél az eljárásnál digitálisan nyomtatják rá a betűket egy speciális festékkel az átadó papírra. A hőprés használatával a stílusos betűk átkerülnek a nyomtatandó anyagra a papírról.

Az átvitel típusától függetlenül a hőprés biztosítja a hőt és a nyomást, ami átviszi az anyagra az egyedi üzenetet. És még biztonságosan mosható is… bár a selyem kravátlid már nem biztos.

Lehet hőpréselni a selymet?
Sok esküvői kiegészítő készül selyemből. A megfelelő hőmérsékleten pedig még a selyem díszzsebkendőd vagy kravátlid is személyre szabható.

Hogyan tegyük egyedivé az esküvői kiegészítőket

“Csak a hely szab határokat. Nem akarhatod a kedvenc slágered teljes dalszövegét ráíratni a nyakkendődre. Helyette add hozzá a lánykérés dátumát vagy az esküvő koordinátáit a gondosan összehajtogatott díszzsebkendődhöz.

A legjobb mód a nyakkendő egyedivé tételéhez, ha rányomtattatod a kezdőbetűidet vagy a közös monogramotokat.

Bármit is válassz, legyen valami olyan dolog, ami mindkettőtöket emlékezteti majd a nagy napra az évek múlásával.”

Mi az a monogram?

A római és görög történelemben kialakult monogramokkal ellentétben a modern monogramok 2 vagy több kezdőbetűből állnak. A tipikus sorrend a keresztnév, második név, végül pedig a vezetéknév kezdőbetűje, amiket nem választanak el pontok vagy szóközök.

Habár már nem használják őket érméken, a díszzsebkendőn, nyakkendőn vagy kravátlin, illetve belegravírozva a mandzsettagombokba a legtökéletesebb ajándékokat lehet létrehozni egy esküvőre a monogrammal. Így a vőlegény öltönyének kiegészítői is sokkal személyesebbek lesznek a nagy napon.

Monogram típusai

*Egybetűs monogramok
Az egybetűs monogramoknál a vezetéknév kezdőbetűjét, vagy ritkábban a keresztnév kezdőbetűjét használják.

 • Henrik Allen Jensen a J betűt használná a vezetéknév monogramhoz vagy a H betűt a keresztnévhez.

Hárombetűs monogramok
A hárombetűs monogramok a leggyakoribbak az esküvői ajándékoknál és a vőlegény öltönyének kiegészítőinél. A kezdőbetűk sorrendje a betűk méretétől és a viselő családi állapotától függ.

Az egyedülálló nőknél és férfiaknál 2 féle monogramot használnak általában:

 • Egyforma méretű betűk – Ha azonos méretűek a betűk, akkor használd a keresztnév, második név és vezetéknév sorrendet.
 • Nagy vezetéknév kezdőbetű középen – Ebben az esetben más sorrendet használunk, tehát a keresztneved kerül előre, amit a nagybetűs vezetékneved követ, majd jöhet a második neved.

Esküvői monogramok

A legtöbb esküvőnél a monogram tartalmazza a menyasszony és a vőlegény kezdőbetűit is.

“Nagyon sok ügyfelem készít a közös monogramból egy családi címert, amit egy életen át használnak... törölközőkön, ágyneműkön, vagy akár üvegből készült tárgyakon. Az esküvőn mindenütt meg lehet találni a monogramokat a meghívótól egészen a dekorációkig”

Kinek a kezdőbetűje kerül előre az esküvői monogramon?
Hagyományosan, amennyiben a menyasszony felveszi a vőlegény családnevét, akkor a menyasszony kezdőbetűje kerül előre, majd a vőlegényé, végül pedig a közös vezetéknevüké.

Emma Marie Andersen és Lars Michael Hansen az EHL sorrendet használná a közös monogramon. E a menyasszony neve, H a közös vezetéknév, végül pedig az L, ami a vőlegény nevének kezdőbetűje..

Hárombetűs monogramok esküvőkre
Akár az egyedülálló srácok monogramjainál, 2 típusa van a hárombetűs monogramoknak az esküvőkre és a házaspárok számára is:

 • Egyforma méretű betűk – A vőlegénynek és a legjobb barátainak a legideálisabb az egyforma méretű betűk kiválasztása. A kezdőbetűk sorrendje pedig a keresztnév, második név és vezetéknév lesznek. Ha nincs második neve valakinek, akkor a 2 betű is ugyanolyan jól fog mutatni.
 • Nagy vezetéknév kezdőbetű középen – A legtöbb házaspárnál a középső betű a közös vezetéknevet jelöli, az első betű a feleség, a második pedig a férj keresztnevének a kezdőbetűje.

Mire tegyünk monogramot

Emily javaslata szerint: “Bármihez lehet monogramot adni a vőlegény öltönyének kiegészítőitől egészen a recepción lévő szalvétáig. Azonban nem feltétlen kell ezt megtenned csak azért, mert megteheted.

Ne feledd, hogy a kis személyre szabott kiegészítőket is el lehet túlozni. Vegyük például az öltöny kiegészítőket. Igen, tehetsz monogramot a nyakkendődre, díszzsebkendődre, mandzsettagombjaidra vagy a nyakkendőtűdre is... De tényleg azt szeretnéd, hogy minden egyes dolog felhívja magára a figyelmet?

Használj 1 vagy 2 személyre szabott darabot – például az esküvői mandzsettagombok és a díszzsebkendő. Mindkettő elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen túlzottan figyelemfelkeltő, de mindkettő elég különleges is lesz egyben a vőlegény számára.”

Személyre szabott esküvői ajándékok

Akár a vőlegénynek vásárolsz vagy akár a vőlegény barátainak ajándékot, annál semmi sem lehet különlegesebb, mint egy egyedi kiegészítő.

“Készíts valami olyan különlegeset, amit imádni fog, és egy életen át hordani fogja. Ez lehet egy kis pár mandzsettagomb a boldog pár közös monogramjával vagy egy nyakkendő a pár közös vezetéknevével.

Az egyedi ajándék a vőlegény barátainak nem is olyan nehéz, mint gondolnád.

 • Bizonyosodj meg róla, hogy szívből jön, amit adsz.
 • Ne siess, ne vedd meg az első dolgot, amit meglátsz.
 • Szánd rá az időt, hogy megtaláld azt, amit tényleg szeretne a férfi, akit megajándékozol.

Nagyon sok olyan párral dolgoztam, akik 'hétvégi gondoskodó csomagot' adtak a vőlegény barátainak ajándékba. Ezek olyan termékeket tartalmaznak, mint a borotválkozó készlet egy gravírozott borotvával, egy pakli kártya és a monogrammal ellátott sörnyitó vagy dugóhúzó.

Nem kell azonban mindenkinek ugyanazt az ajándékot adni az esküvődön.

Ha az egyik legjobb barátod a díszzsebkendők nagy rajongója, akkor csináltass neki egy egyedi díszzsebkendőt az ő kezdőbetűivel. Ha a tanúd a pénztárcák megszállottja, akkor kaphat egy egyedi pénztárcát a saját nevével ellátva.

Ha pedig a menyasszony vásárol ajándékot a leendő férjének, akkor ne felejtsük el, hogy több lehetősége is van a személyre szabásnak, mint egy monogram. Itt gondolhatunk például az első találkozás helyszínére, arra a helyre, ahol az első csók történt vagy arra, ahol az eljegyzés. Ezek mind csodálatos emlékek, és valószínűleg beleférnek majd a karakterlimitbe is az egyéni ajándéknál.”

4 dolog, amit minden vőlegénynek tudnia kell a személyre szabott ajándékokról

 • A kevesebb több – “Válassz 1 vagy 2 kiegészítőt, amit személyre szabsz. Ez nem az óvoda... nem kell mindenre ráírni a neved.”
 • Legyen egyértelmű – “Akármilyen üzenet mellett is döntesz, biztosnak kell lenned abban, hogy a menyasszony érti a jelentését. Egy belsős vicc nem vicces, ha csak te nevetsz rajta.”
 • Illjen az esküvő színeihez – “Bizonyosodj meg róla, hogy az összes kiegészítő színe illeszkedik az esküvő színeihez.” Nézd meg kétszer is, mielőtt megrendeled, mert a személyre szabott termékeket nem lehet visszaküldeni. Az megfelelő egyezőséghez olvasd el Emily tanácsát itt.
 • Legyen a menyasszony a sztár – “Igen, ez a te nagy napod… de még inkább az ő nagy napja. Bármilyen kiegészítőt és mintát válassz, mindenképpen biztosnak kell lenned benne, hogy ő a sztár. Ezt addig kell folytatni, amíg a halál el nem választ.”

Ti kérdeztétek – Mi válaszolunk

Milyen trendek vannak az egyénre szabott öltöny kiegészítőknél egy esküvőre?

“Amerikában, ahol én élek, nagyon népszerű a karórák hátuljára gravírozott esküvői dátum és kezdőbetűk. Dolgoztam egy csomó olyan vőlegénnyel is, akiknek a zakó belső zsebébe lett hímezve egy személyes üzenet.”


Mennyit költsek a legjobb barátok ajándékaira?

Ha ajándékot veszel a legjobb barátaidnak, akkor az alábbi kérdésekre kell megkeresned a választ:

 • Hány ilyen barát lesz az esküvőn?
 • Milyen messziről utaznak?
 • Kell venniük valamilyen különleges öltönyt a ceremóniára? Ha igen, akkor mennyit költenek rá?
 • Milyen egyéb kiadásaik lesznek az esküvő kapcsán?

“Habár nincs általános szabály a vőlegény legjobb barátainak az ajándékához, általában 20-30%-a szokott lenni az ára annak, amit ők költenek az esküvődre.

Vásárolj valami olyat, amiből tudni fogják, hogy milyen sokat jelent neked, hogy az életed részei, illetve az, hogy részt vettek veled az ünneplésben.”


Hogyan vásároljak monogrammal ellátott esküvői ajándékokat?

Az esküvői ajándékoknak ugyanolyan emlékezetesnek kell lenniük, mint magának az eseménynek. Egy monogrammal ellátott esküvői ajándék tökéletes módja annak, hogy a vőlegény számára még különlegesebb legyen a nagy nap.

“Mielőtt rendelnél, előtte kérdezd meg a menyasszonyt vagy egy családtagot, hogy a menyasszony megtartja-e a vezetéknevét. Ez majd segít, hogy eldöntsd azt, hogy milyen monogramot válassz.”

Emlékezz rá, hogy ha egyszer már személyre lett szabva valami, akkor azt már nem lehet visszaküldeni.


Adhatok máskor is monogramos ajándékot egy férfinak?

Igen. Monogram nem csak egy esküvői ajándékon lehet… még az egyedülálló srácok is örülnek neki, ha a kezdőbetűjük helyet kap a mandzsettagombjaikon vagy a nyakkendőjükön.

A férfi ajándékokhoz azt javasoljuk, hogy használd a keresztnevüket, második nevüket és vezetéknevüket, ebben a sorrendben. Ez egy olyan formátum, amit könnyű felismerni, és mindenen jól néz ki, a karóráktól egészen a nyakkendőkig.


Mik a Trendhim karakterlimitjei a gravírozásnál, hőpréselésnél és debossing eljárásnál?

A karakterlimitjeink az alábbiak:

 • Gravírozás – 20 karakter
 • Hőpréselés – 7-20 karakter (a terméktől függ)
 • Debossing – 5 karakter

Új kollekciók

Waykins összecsukható napszemüvegek + 31 új stílus

Az összecsukható napszemüvegektől a karcálló lencsékig a legújabb napszemüvegeink arra készültek, hogy a mindent tisztán...

Puha, viszketésmentes sálak és beanie sapkák

A lélegző és hőmegtartó anyagnak köszönhetően a Montagna kollekció minden sálja és sapkája tökéletesen alkalmas a tél le...

Karórák, amiknek látod a szívverését

A Dante karóráknak a karod mozgása adja az energiát. Amíg mozogsz, addig jár az óra is. Ne hagyd abba a mozgást!

Összehajtható, utazásra kész táskák városi felfedezőknek

A Dániában tervezett Lazy Bear összehajtható táskákat könnyen megpakolhatod egy utazáskor, és bármilyen kalandra alkalma...

Az Olasz Bőröv Kollekció

A kollekció minden egyes darabjánál az olasz szakértelem és a dán dizájn egyesül harmónikusan. Egy igazi frigye a hossza...

A Kite Kollekció

A Kite Kollekció könnyed beanie sapkák változatos összeállítása! A kollekció minden egyes darabja 100%-ban természetes p...

A Lincoln táska- és tárcakollekció

A megannyi színben érkező rugalmas, valódi bőrt egy-egy funkcionális dizájn kelti valósággal életre! A Lincoln Kollekció...

A Moda Kollekció

A Moda kollekciónál letisztult dán dizájnok találkoznak az olasz kézműves alapossággal. A kollekció kalapjai és sapkái a...

A Vista Napszemüveg-Kollekció

A Vista kollekció polarizált lencséi 100%-os védelmet kínálnak az UV-sugarakkal szemben, hogy tágra nyitott szemmel tapa...

Az összes kollekció

Új cikkek

Egy kalandra kész karóra tervezése

Nézd meg, ahogyan a vásárlói vélemények összeállnak egy Seizmont kalandra kész időmérővé.

A Mateo karóra-kollekció készítése

Az ötlettől a csuklódig. Nézd meg, hogy hogyan készül el a következő időmérőnk.

Napszemüveg – Védd a szemeid a naptól

Minden, amit tudnod kell a szemeid védelméhez a káros UV-sugarak és a vakító fény ellen. Továbbá az, hogy hogyan válaszd...

Mit viselj egy zenei fesztiválon – Nyári fesztivál stíluskalauz

Ha egy fesztiválon vagy, akkor minden a kiegészítőkről szól (és a szórakozásról). Összeállítottuk a legjobb tippjeinket,...

Apák napi ajándék ötletek

Mutasd meg édesapádnak, hogy szereted, azokkal az ajándék ötletekkel, amiket apák napjára válogattunk össze.

4 stílustipp a férfi gyűrűk viseléséhez

Tanuld meg, hogyan kell hordani a férfi gyűrűket, és nézd meg a legnépszerűbb termékünket az inspirációhoz.

Utazol valahova? Hogyan pakolj be egy üzleti útra

Tanuld meg, hogy hogyan pakolj be a következő üzleti utadra. Tudd meg, hogy mit tegyél a táskádba, mit hagyj otthon, ill...

Válassz megfelelően már az elején! Gravírozás tippek & ötletek

Ez egy útmutató a nálunk is elérhető ajándékgravírozáshoz, hogy telitalálat legyen a választásod!

Mit vegyek fel az állásinterjúra? - Egy öltözködési útmutató férfiaknak!

Ebben az útmutatóban összegyűjtöttük neked, hogy mit és hogyan viselj egy állásinterjún

Az összes cikk
Vissza
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg