Napszemüvegek | Vásárolj 2 és spórolj 20%

Napszemüvegek | Vásárolj 2 és spórolj 20%

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 000 Ft - ingyenes 17 700 Ft felett-
Kapcsolat

Férfi gyűrűk - a tökéletes útmutató

Ebben a bejegyzésben mindent megtudhatsz a férfiaknak való gyűrűkről, legyen az a megfelelő méret kiválasztása, az anyagok, a színek, és így tovább. Csak 20 perc az egész!

Férfiak már az ősidők óta viselnek gyűrűket, hogy kifejezzék vele a vagyoni és társadalmi helyzetüket, a családi állapotukat. Ma is léteznek egyetemi emlékgyűrűk, társasági gyűrűk, klubgyűrűk, amik egy csoporthoz tartozást fejeznek ki, és ezeknek elég komoly személyes értékük lehet.

1 Férfi gyűrűk - a tökéletes útmutató1.1 Egy gyűrű viselésének az előnyei1.2 Melyik ujjunkon viselhetünk gyűrűt?1.3 A férfi gyűrűk típusai1.4 A férfi gyűrűk anyagai1.5 Szorongás gyűrűk férfiaknak1.6 Ékkövek a gyűrűkben1.7 A bőrkímélő gyűrűviselésről1.8 A gyűrű tisztítása1.9 A gyűrűk viselésének rövid története1.10 Kérdések & válaszok

Egy gyűrű viselésének az előnyei

  • Egy aranyszínű sáv a gyűrűsujjadon egyértelműen azt jelzi, hogy foglalt vagy, tehát remélhetőleg nem kell majd nem kívánt közeledésekkel megbirkóznod.
  • A családi állapot mellett természetesen számos egyéb tulajdonságunkat is kifejezheted a különféle gyűrűkkel, csak legyen elég ujjad hozzá!
  • Egy gyűrű kiválasztásánál ugyanúgy figyelembe kell venni a többi viselt kiegészítőt és ruhadarabot is. Egy
    drágakő gyűrű például különösen képes arra, hogy kiemelje az öltözeted színeit.
  • Egy gyűrű kiválasztásánál gondolj arra, hogy mi az, ami különösen közel áll a szívedhez. Ez lehet akár egy focicsapat, egy régi kollégium, egy politikai párt, minden, minden rajta lehet egy
    pecsétgyűrűn!
  • Az arany bizony drága, és még mindig a gazdagság kifejezésére szolgál. Ha ez a célod, akkor bizony a zsebedbe kell nyúlnod, de a hatás sem marad el!

Melyik ujjunkon viselhetünk gyűrűt?

Erre nincsen megkötés, annyi gyűrűt viselhetsz azon az ujjadon, amennyit és ahol csak akarod!

Fennmaradt néhány régi hagyomány és norma, amit érdemes betartani, ha jól benyomást akarsz kelteni.

1: Gyűrűk a hüvelykujjra

A hüvelykujjra való gyűrűk még ritkaságszámba mennek, de azért itt-ott már lehet látni őket. A hüvelykujj akkor kerül általában szóba, ha azon a kezeden, két másik ujjadon már viselsz másik gyűrűt és nem akarod, hogy további ékszerekkel a túlzsúfoltság hibájába ess.

2: Gyűrűk mutatóujjra

A mutatóujjal, nos, meg akarunk mutatni valamit. Régi hagyomány, hogy egyes magas státuszú férfiak pecsétgyűrűket viselnek rajta a családi jelvényeikkel. Manapság ez inkább a kisujjon divat. Ám ha te úgy döntesz, hogy a mutatóujjadon viselnél ilyesmit, és elég gyakran mutogatsz, akkor biztos eléred azt a feltűnést, amit szeretnél!

3: Gyűrűk a középső ujjra

A gyűrűviseletnek a középső ujjon nincs ilyen hagyománya, szóval itt eléggé szabad a pálya. Arra azért érdemes figyelni, hogy a legnagyobb ujjunkon mégse viseljünk nagydarab gyűrűket, mert azok kellemetlenül összeakadhatnak a mutató- és gyűrűsujjon hordott darabokkal.

4: Gyűrűk a gyűrűsujjra

Ez a legkötöttebb az összes ujj közül. A jegy- vagy karikagyűrűt a jobb kézen illik viselni. De azért megjegyzendő, hogy ez a szabály sincsen kőbe vésve; ilyen gyűrűt hordhatsz máshol is, vagy úgy is dönthetsz, hogy nem viseled egyáltalán. Arra viszont számítani kell, hogy egy ilyen gyűrű léte vagy nemléte, helye mindig üzenetértékkel bír majd mások előtt.

5. Gyűrűk kisujjra

Ez az ujjunk hagyományosan a pecsétgyűrűknek van fenntartva, amikkel a régi időkben az erre jogosultak jogi és más hivatalos dokumentumokat hitelesítettek úgy, hogy forró viaszt csepegtettek a papírra, amibe belenyomták a címeres pecsétgyűrűjüket. A golyóstoll és az önzáró borítékok elterjedésével ez a gyakorlat eltűnt. Az elmúlt száz évben a pecsétgyűrűk formája, ha nem is a funkciója, de megmaradt az egyetemi emlék- és klubtagságokat kifejező gyűrűknél. A felszínen ezért gyakran látható rajtuk egy díszes címer vagy jelvény.

A férfi gyűrűk típusai

Pecsétgyűrűk

A férfi pecsétgyűrűk régimódi eleganciát fejeznek ki. Ahogy a nevük is jelzi, a pecsétgyűrűkön általában van valamilyen jelvény vagy címer, ami státuszt vagy valahova tartozást fejez ki. De nincsen szükséged exkluzív tagságokra egy pecsétgyűrű viseléséhez. Nyugodtan bele is gravíroztathatod egy gyűrűbe pl. a kedvenc focicsapatod logóját vagy tervezhetsz magadnak is egy saját címert!

A pecsétgyűrűk anyaga általában arany. Mindkét kezünkön viselhetjük a kisujjon vagy - de ez a ritkább - a mutatóujjon.

Esküvői gyűrűk, karikagyűrűk

Egy karika- vagy jegygyűrűt általában a jobb kéz gyűrűsujján viselik. A férfi gyűrűk anyaga általában arany vagy ezüst egy egyszerű, általában díszítetlen dizájnnal.

Az olyan más fémek, mint a platina, a tanzanit, vagy akár a volfrám is egyre népszerűbb karikagyűrű-alapanyagok manapság. De az sem megy ritkaságszámba, ha valaki gyémántot visel karikagyűrűnek.

Gyűrűk a kisujjon

A kisujj (a kifelé eső, legkisebb ujj mindkét kézen) a pecsétgyűrűknek van fenntartva, de azért mást is viselhetsz rajtuk.

Egy kisujjon viselt gyűrűnek nem szabad túl nagynak vagy vaskosnak lennie, különben előbb-utóbb útban lesz. Az anyaguk bármilyen lehet a műanyagtól a bőrön át az aranyig.

Gyűrűk hüvelykujjra

Ahogy már fentebb említettük, a hüvelykujjat akkor érdemes használatba venni, ha nem akarod, hogy a kezeid túlzsúfolt hatást keltsenek.

Mivel itt azért van hely, egy hüvelykujjon viselt gyűrű lehet nagy és látványos. Manapság egyre divatosabbak az itt viselt koponyás gyűrűk. Az anyaguk lehet éppúgy rozsdamentes acél, mint tanzanit. A lényeg, hogy egy hüvelykujjon viselt ékszer mindig feltűnő és garantáltan fel is tűnik!

A férfi gyűrűk anyagai

A gyűrűd anyagának megválasztása legalább annyira fontos, mint annak az eldöntése, melyik ujjadon is akarod viselni. Mivel a gyűrű érintkezni fog a bőröddel, ezért fontos, hogy a viselete kényelmes, reakciómentes legyen. Az sem utolsó szempont, hogy a gyűrű anyaga ne sérüljön-deformálódjon könnyen, ha nekiütődik valami kemény felszínnek.

Aranygyűrűk

A tiszta aranyat könnyű megismerni a narancsszínű árnyalatáról. Az arany a karikagyűrűk hagyományos anyaga, egyben az egyik legkönnyebben megmunkálható és ékszerkészítéshez alighanem a legelőször használt fém.

Ha gyűrűt vásárolsz, elég valószínűtlen, hogy egy tiszta aranyból készültet (24 karátosat) szeretnél. A tiszta arany ugyanis túl puha, könnyen deformálódik, na meg drága is. A legtöbb minőségi aranygyűrű 18 karátos, vagyis az ötvözet 18/24-ed része az, ami arany.

  • Pro: egy időtlen klasszikus.
  • Pro: azonnal feltűnik.
  • Pro: nem kopik és veszít a fényéből.
  • Kontra: a tiszta arany puha és sérülékeny.
  • Kontra: az aranyötvözetek tartalmazhatnak olyan fémet, ami allergiás reakciót vált ki a bőrön.
  • Kontra: drága.

Férfi fehérarany gyűrűk

A fehérarany egy ötvözet, vagyis a tiszta aranyat folyékony állapotban összeolvasztották egy másik fémmel, hogy egy másik anyagot hozzanak létre. A fehéraranyak nincs ipari definíciója, de a legvalószínűbb, hogy ha ilyet vásárolsz, egy ezüsttel, vörösrézzel, platinával vagy nikkellel ötvözött darabot kapsz kézhez. Számos fehérarany gyűrűt ródiummal vontak be, hogy fényesebben csillogjanak.

A szín tetszetősségét leszámítva a fehérarany gyűrűket azért készítenek, hogy a tiszta aranynál jobban megmunkálható alapanyaghoz jussanak, ugyanis az utóbbi aránylag egy lágy és könnyen deformálódó fém. A nikkellel ötvözött arany viszont egyszerre kemény és erős.

  • Pro: bármilyen kő mellett jól mutat.
  • Pro: nem kopik és veszít fényéből.
  • Pro: ellenáll a karcolásoknak.
  • Kontra: a fehérarany valószínűleg tartalmaz nikkelt, ami allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyekből.
  • Kontra: a ródiumbevonat idővel lekophat.

Férfi platinagyűrűk

Az aranynál értékesebb platina egy ritka és sűrű fém, amit Dél-Afrikában bányásznak, és évente mindössze 160 tonnát hoznak belőle a felszínre. A ritkasága mellett a platina ideális alapanyaga a férfi gyűrűknek, mert szívósabb és tartósabb az aranynál.

Ha ékkő foglalatot szeretnél a gyűrűdbe, a platina jobban tartja magát és ellenállóbb a törésekkel szemben, mint az arany.

  • Pro: erős, szívós és tartós fém.
  • Pro: remek alapja egy drágakőfoglalatnak.
  • Pro: hipoallergén fém, nem vált ki allergiás reakciókat.
  • Kontra: drága.
  • Kontra: sűrű és nehéz.

Férfi titángyűrűk

A luxushatást keltő, ezüstös megjelenése mellett a titán előnye a súlyához képesti erőssége. Olyan erős, mint az acél, miközben a súlya egész jelentéktelen.

Egy titángyűrű körülbelül ötödannyit fog nyomni, mint egy hasonló méretű platinagyűrű és negyedannyit, mint egy aranygyűrű. Ha egy tetszetős, ám könnyű viseletet szeretnél, akkor a titán lesz a te anyagod.

  • Pro: könnyű.
  • Pro: erős.
  • Pro: újrafelhasználható.
  • Kontra: drága.
  • Kontra: annyira könnyű súlya van, hogy könnyű róla elfeledkezni.

  • Aesop Keith fekete és ezüst tónusú titángyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Aesop Keith fekete és ezüst tónusú titángyűrű
    Gravírozás
  • Aesop Hayes titángyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Aesop Hayes titángyűrű
    Gravírozás
  • Aesop Cade ezüst tónusú titángyűrű
    Lucleon
    11090 Ft
    Aesop Cade ezüst tónusú titángyűrű
    Gravírozás
  • Aesop Keith ezüst tónusú és fekete titángyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Aesop Keith ezüst tónusú és fekete titángyűrű
    Gravírozás
  • Aesop ezüst tónusú hullámos titángyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Aesop ezüst tónusú hullámos titángyűrű
    Gravírozás
  • Aesop Kash fekete titángyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Aesop Kash fekete titángyűrű
    Gravírozás
  • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, kelta csomós mintázattal - 8 mm
    Lucleon
    17790 Ft
    Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, kelta csomós mintázattal - 8 mm
    Gravírozás
  • Kelta sárkányos fluoreszkáló gyűrű
    Fort Tempus
    10700 Ft
    Kelta sárkányos fluoreszkáló gyűrű
    Gravírozás
  • Aesop Louis ezüst tónusú titángyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Aesop Louis ezüst tónusú titángyűrű
    Gravírozás
  • Aesop Cade fekete titángyűrű
    Lucleon
    11090 Ft
    Aesop Cade fekete titángyűrű
    Gravírozás
  • Aesop Kash ezüst tónusú titángyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Aesop Kash ezüst tónusú titángyűrű
    Gravírozás
  • Aesop Reed ezüst tónusú titángyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Aesop Reed ezüst tónusú titángyűrű
    Gravírozás
  • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, kék cirkóniumkövekkel - 8 mm
    Lucleon
    17790 Ft
    Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, kék cirkóniumkövekkel - 8 mm
    Gravírozás
  • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete cirkóniumkövekkel - 8 mm
    Lucleon
    17790 Ft
    Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete cirkóniumkövekkel - 8 mm
    Gravírozás
  • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete gyémánt mintázattal - 8 mm
    Lucleon
    13590 Ft
    Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete gyémánt mintázattal - 8 mm
    Gravírozás
  • Hyperan | Fekete titángyűrű, gumiabroncs mintázattal - 8 mm
    Lucleon
    13590 Ft
    Hyperan | Fekete titángyűrű, gumiabroncs mintázattal - 8 mm
    Gravírozás
  • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, ovális mintázattal - 8 mm
    Lucleon
    10700 Ft
    Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, ovális mintázattal - 8 mm
    Gravírozás
  • Hyperan | Fekete titángyűrű, szénszálas berakással - 8 mm
    Lucleon
    16490 Ft
    Hyperan | Fekete titángyűrű, szénszálas berakással - 8 mm
    Gravírozás
  • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, szénszálas berakással - 8 mm
    Lucleon
    16490 Ft
    Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, szénszálas berakással - 8 mm
    Gravírozás
  • Aesop Kash arany tónusú titángyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Aesop Kash arany tónusú titángyűrű
    Gravírozás
  • Férfi ezüstgyűrűk

    Az ezüst egy klasszikus és időtlen viselet. Az ezüstöt legalább 4500 éve használják gyűrűk készítésére. Az ókori Egyiptomban az ezüstöt többre tartották, mint az aranyat. Egy szép ezüstgyűrű ma is egyszerűen elegáns viselet, miközben az ára sem magas a többivel összehasonlítva.

    Gyűrűknél leggyakrabban a 925 sterling ezüst vagy sterling ezüstből készült darabokkal lehet találkozni. Ez annyit tesz, hogy a gyűrű anyagának 92,5% az, ami ezüst, a többi vörösréz. A viszonylag lágy tiszta ezüsthöz képest a réz hozzáadásával egy erős és szívós ötvözetet kapunk.Ez viszont hajlamos a kopásra.

    • Pro: erős.
    • Pro: nagyságrenddel olcsóbb, mint az arany.
    • Pro: gyönyörű szín és fény.
    • Kontra: kopásra hajlamos.
    • Kontra: az ötvözésnél használt fémek, mint a vörösréz, allergiás reakciót válthatnak ki az arra hajlamosaknál.

    Markazitgyűrűk

    A markazitgyűrűk valójában nem ásványi markazitból, hanem annak közeli rokonából, vaspiritből vagy népies nevén a bolondok aranyából készülnek, ezüsttel párosítva.

    A markazitgyűrűk az arany visszafogottabb alternatívájaként igen népszerűek voltak a 18. század második felében, és gyakran viselték őket együtt olyan fekete ékkövekkel, mint az ónix.

    • Pro: rendkívül olcsóak.
    • Pro: a piritdarabkák nagyon tudnak szikrázni.
    • Kontra: nagyon törékenyek és nehéz a javításuk.
    • Kontra: elég nehéz kimagyarázni, miért a "bolondok aranyát" viseled.

    Volfrám- és volfrám-karbid gyűrűk

    A volfrám a Földön található legkeményebb és legerősebb fém.

    Ha kemény és törhetetlen benyomást akarsz kelteni, akkor számodra a volfrám a tökéletes gyűrű. Azt viszont tudni kell, hogy a volfrámot meg lehet karcolni, és a volfrámgyűrűk idővel a fényükből is veszítenek.

    A volfrám-karbid vagy tungszten még keményebb is lehet, mint a tiszta volfrám. Ez az ötvözet már nem karcolódik.

    Fontos megjegyezni, hogy a rendkívüli keménység és erő ára, hogy egy tungsztengyűrűt nem lehet újraméretezni, ezért egyből a tökéletes méretet kell kiválasztanod, és figyelj arra is, hogy ne legyen az ékszer viselése túl nehéz.

    • Pro: a volfrám és a volfrám-karbid is hipoallergén.
    • Pro: gyakorlatilag elpusztíthatatlan.
    • Pro: a volfrám-karbid nem veszít a fényéből.
    • Pro: nem drága.
    • Kontra: nem lehet átméretezni.
    • Kontra: nehéz levágni, ha esetleg arra van szükség.
    • Kontra: a volfrám-karbid inkább törik, mint meghajlik, ha más kemény felülethez csapódik.

    Kerámiagyűrűk

    A kerámiagyűrűk készülhetnek égetett agyagból, de még gyakrabban állítják őket elő olyan korszerű kerámiákból, mint a volfrám-karbid vagy a titánium-karbid. Az ilyen ékszerek rendkívül hőállóak és kemények, és nem is törnek olyan könnyen, mint a vázáknál, edényeknél használt agyagok.

    Allergiás reakciót esetleg kiváltó anyagot egyáltalán nem tartalmaznak. Férfi kerámiagyűrűk számtalan színben, mintázattal és felülettel elérhetőek. Ezen felül aránylag olcsók is.

    • Pro: gyönyörű, összetett mintázattal is elkészíthetők.
    • Pro:olcsóak.
    • Pro: hipoallergén anyag.
    • Pro: kopás- és karcolásálló.
    • Pro: könnyű.
    • Kontra: nem újraméretezhető.
    • Kontra: inkább törik, mint hajlik, ha esetleg egy másik kemény felülethez csapódik.

    Fagyűrűk

    Ha szereted, ha körbevesz a természet, akkor miért ne hordhatnál mindig egy kis darabot belőle magaddal? Egy fából készült gyűrűt általában méretre készítenek keményfából vagy olyan újrahasznosított tárgyakból, mint vasúti síneket tartó deszkák.

    Egy fából készült gyűrű mindig hipoallergén, vagyis egyáltalán nem kell tartani bőrirritációtól vagy más allergiás reakciótól. Emellett a súlyuk is igen könnyű, az anyaguk természetesen biolebomló.

    • Pro: környezettudatos megoldás.
    • Pro: hipoallergén.
    • Pro: könnyű súly.
    • Pro: kedvező ár.
    • Kontra: víz vagy más vegyi anyag rongálhatja.
    • Kontra: különleges figyelmet igényel.

    Szilikongyűrűk

    Egy szilikongyűrű könnyű, fényes, és bármilyen színben, formában,vagy textúrával készülhet. Szívósak, akár -50 és +500 °C hőmérsékletet is elviselnek anélkül, hogy bármit veszítenének a kedvező tulajdonságaikból (noha ez nem mondható el ilyen körülmények között a tulajdonosukról).

    A szilikon egy rugalmas anyag, ezért az esetükben nem kell deformálódástól vagy töréstől tartani. A szilikongyűrűk egyik hátránya, hogy foglalat nem megy rájuk.

    • Pro: ellenálló anyag.
    • Pro: sokoldalú.
    • Pro: kedvező ár.
    • Kontra: foglalat kialakítására egy szilikongyűrű nem alkalmas.
    • Kontra: nem ékszernek való.

    Zamakgyűrűk

    Ez most talán úgy hangzott, mint egy másik világból származó fém vagy más anyag, pedig a zamak valójában csak galvanizált cinkötvözet, ami alumíniumot, magnéziumot és vörösrezet tartalmaz. Spiáterként is ismert. Az idegennek ható elnevezés mozaikszó az összetevők német nevei után. Először az USA-ban hoztak létre zamakot még az 1920-as években.

    A zamak egy nikkelmentes, hipoallergén ötvözet, amiből nagyon szép rusztikus hatású ékszerek készíthetők.

    • Pro: hipoallergén ötvözet.
    • Pro: olcsóság.
    • Pro: régies megjelenés.
    • Pro: könnyú súly.
    • Kontra: nem sugároz kifinomultságot.
    • Kontra: könnyen rongálják az elemek.

    Szorongás gyűrűk férfiaknak

    Néhányan szüntelenül rágózunk. Mások kopogtatják ujjaikat az asztalon vagy lábukat a padlón. Megint mások, mint valaki a Trendhimnél, aki éppen saját magáról ír, az őrületbe kergeti kollégáit azzal, hogy folyamatosan kattogtatja a tollát. Nem tehetünk róla. Elmént elkalandozik és olyan dolgokat teszünk, amiket fel sem fogunk, hogy csináljuk. Tudatalattink ezzel győzi meg magát róla, hogy minden rendben van. Ez normális. Nem egy rossz dolog.

    A férfi fidget gyűrűk, vagy ismertebb nevükön szorongás gyűrűk, olyan elemekkel vannak kiegészítve, amik miatt szinte lehetetlen nem babrálni őket. Néhányat kifejezetten erre a célra terveztek, de szinte bármelyik gyűrű lehet szorongás gyűrű, amennyiben megnyugtatja kalandozó elméd.

    Az alábbi lánc mintázatú acélgyűrű egyike azoknak, amit babrálásra terveztek. A benne lévő lánc laza, ami azt jelenti, hogy szabadon csavargathatod, miközben azon gondolkodsz, hogyan oldhatnád meg a globális felmelegedést.

    A második gyűrű egyszerre kényelmes textúrájú és rugalmas. Az érzés, ahogy a textúrát különböző szögekből a bőrödhöz nyomod, egyenesen hipnotikus lehet. Akárcsak annak az érzése, ahogy csúszik az ujjadon, miközben csavargatod.

    A harmadik egy férfi gyűrű hármas, amit lehetetlen itt hagyni. Ahogy felveszed, felidézi gyerekkorod, amikor bakugrást játszottál. A gyűrűk egymásba csavarodnak, amíg helyükre nem csúsznak, valamint sosem akadnak be. Folyamatosan fel-le fogod húzgálni ujjadon.

    Néhány gyűrű nem alkalmas a babrálásra, de olyan textúrával rendelkeznek, amit kellemes megérinteni. Az alábbi, utolsó gyűrű egyike ezeknek. Bordázott hüvelykujjcsavar textúrával rendelkezik, ami minden férfi számára azt az érzést kelti, hogy meg kell húzni. Jobbra meghúzom, balra lazítom.

  • Sentio | Ezüst rozsdamentes acél pancer láncos gyűrű
    Lucleon
    6950 Ft
    Sentio | Ezüst rozsdamentes acél pancer láncos gyűrű
    Népszerű ajándék
    Gravírozás
  • Sentio | Ezüst tónusú rugalmas rozsdamentes acél gyűrű
    Lucleon
    6190 Ft
    Sentio | Ezüst tónusú rugalmas rozsdamentes acél gyűrű
  • Enthumema | Szálcsiszolt, ezüst tónusú rozsdamentes acél Fidget gyűrű - 8 mm
    Seizmont
    10700 Ft
    Enthumema | Szálcsiszolt, ezüst tónusú rozsdamentes acél Fidget gyűrű - 8 mm
    Gravírozás
  • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, ovális mintázattal - 8 mm
    Lucleon
    10700 Ft
    Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, ovális mintázattal - 8 mm
    Gravírozás
  • Pearce Pyramis vintage és arany tónusú gyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Pearce Pyramis vintage és arany tónusú gyűrű
    Gravírozás
  • Enthumema | Fekete rozsdamentes acél Fidget gyűrű, braille-írásos "kilégzés" dizájnnal - 8 mm
    Seizmont
    16490 Ft
    Enthumema | Fekete rozsdamentes acél Fidget gyűrű, braille-írásos "kilégzés" dizájnnal - 8 mm
    Gravírozás
  • Enthumema | Ezüst tónusú rozsdamentes acél Fidget gyűrű, braille-írásos "kilégzés" dizájnnal - 8 mm
    Seizmont
    13590 Ft
    Enthumema | Ezüst tónusú rozsdamentes acél Fidget gyűrű, braille-írásos "kilégzés" dizájnnal - 8 mm
    Gravírozás
  • Enthumema | Szálcsiszolt, arany tónusú Fidget gyűrű - 8 mm
    Seizmont
    10700 Ft
    Enthumema | Szálcsiszolt, arany tónusú Fidget gyűrű - 8 mm
    Gravírozás
  • Enthumema | Méhsejt alakú, ezüst tónusú rozsdamentes acél Fidget gyűrű - 8 mm
    Seizmont
    10700 Ft
    Enthumema | Méhsejt alakú, ezüst tónusú rozsdamentes acél Fidget gyűrű - 8 mm
    Gravírozás
  • Hyperan | Fekete titángyűrű, ezüst tónusú gyémánt mintázattal - 8 mm
    Lucleon
    13590 Ft
    Hyperan | Fekete titángyűrű, ezüst tónusú gyémánt mintázattal - 8 mm
    Gravírozás
  • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete ovális mintázattal - 8 mm
    Lucleon
    13590 Ft
    Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete ovális mintázattal - 8 mm
    Gravírozás
  • Tigris | Ezüst tónusú gyöngyös fekete forgó gyűrű - 8 mm
    Seizmont
    10700 Ft
    Tigris | Ezüst tónusú gyöngyös fekete forgó gyűrű - 8 mm
    Gravírozás
  • Tigris | Ezüst tónusú gyöngyös forgó gyűrű - 8 mm
    Seizmont
    11090 Ft
    Tigris | Ezüst tónusú gyöngyös forgó gyűrű - 8 mm
    Gravírozás
  • Tigris | Ezüst tónusú és fekete forgó gyűrű - 9 mm
    Seizmont
    13590 Ft
    Tigris | Ezüst tónusú és fekete forgó gyűrű - 9 mm
    Gravírozás
  • Pearce Pyramis acélgyűrű
    Lucleon
    10700 Ft
    Pearce Pyramis acélgyűrű
    Gravírozás
  • Evan Thiago matt acél három gyűrűs kombináció
    Lucleon
    10700 Ft
    Evan Thiago matt acél három gyűrűs kombináció
  • Ezüstszínű római számos acélgyűrű láncos berakással
    Lucleon
    7790 Ft
    Ezüstszínű római számos acélgyűrű láncos berakással
    Gravírozás
  • Szükséged van valamire, amit babrálhatsz, hogy levezesd a feszültséget vagy segítsen koncentrálni? Egy fidget gyűrű lehet a tökéletes kiegészítő, hogy eleget tegyen ennek az igénynek.

    Ékkövek a gyűrűkben

    Egy drágakőfoglalatos gyűrű mindig karakteres és első osztályú viselet! Számos szín közül lehet választani, amit aztán harmonizálni kell az öltözet többi elemével, a bőr és a szem színével. Alább a leggyakoribb, férfi gyűrűkben található ékkövek.

    A gyémánt a férfi legjobb barátja

    A gyémánt tiszta, színtelen, és képes úgy törni a fényt, hogy az beragyogjon egy egész szobát! A gyémánt egy rendkívül kemény anyag, egyes darabjai pedig a világ legértékesebb drágakövei. A legtöbb gyémántban vannak zárványok és más kisebb természetes hibák. A hibátlan darabok érik a legtöbbet.

    Az elbűvölő rubin

    A rózsaszínes vörös rubin egy elképesztően gyönyörű drágakő! Már a bibliai időkben sokra tartották ezt a drágakövet, ami majdnem olyan kemény, mint a gyémánt. A rubin valójában kristályos alumínium-oxid vagy korund. Minél sötétebb és vérszínűbb egy rubin, annál értékesebb. Egy rubin akkor mutat a legjobban, ha egy pazar sárga aranygyűrű foglalatában található.

    A lenyűgöző zafír

    Szerkezetileg a zafír pontosan olyan korund, mint a rubin azzal a különbséggel, hogy nem lehet vörös. Egy zafír általában kék, de lehet zöld, narancssárga, lila vagy akár fekete is, ugyanis a szín a természetes szennyeződések függvénye. Egy nagyon ritka változat a fényforrástól függően színváltó! Egy zafír lenyűgöző látványt tud nyújtani egy világos ezüstszínű gyűrű foglalatában!

    A smaragd

    A smaragd egy zöld színű drágakő, amit legalább 3500 éve bányásznak. Ahogy a gyémántnak, a smaragdnak is lehetnek zárványai, olyan természetes hibái, amik szabad szemmel is láthatóak. A zárvány nélküli példányok rendkívül ritkák. A színe terjedhet a tompa mentazöldtől kezdve a sötéten ragyogó méregzöldig - ez utóbbi árnyalat a legértékesebb. A smaragd nem különösebben kemény, szöveget is lehet bele vésetni, ha még jobban személyre akarod szabni az ékszered.

    Az ametiszt

    Az ametiszt egy lila vagy ibolyaszínű változata a kvarcnak. Ezt az ásványt az ókori görögök nagyra tartották abban a hitben, hogy megelőzi a lerészegedést vagy a másnaposságot. Az ametiszt szó is a görög "nem részeg" kifejezésből ered. Az ametiszt egy aránylag olcsó és nagyon mutatós drágakő. Egy ametisztberakásos gyűrű tökéletes kelléke lehet egy átpartizott éjszakának!

    Gyűrűk akvamarinnal

    Az akvamarin a tengervíz színe, pontosabban a Földközi-tenger világoskéké, nem a La Manche zavaros és hideg vizeire kell asszociálni. Ha kékek a szemeid, egy tökéletesen csiszolt akvamarinberakás a gyűrűdön gyönyörűen kiemelik majd azokat!

    Férfi gyűrűk tanzanittal

    A tanzanit egy nemrég felfedezett ritka kék vagy ibolyaszínű drágakő, aminek a fénytörési tulajdonságai a fényforrás típusától és a nézőponttól függően változnak. A gyémánttal szemben - ahol még a legdrágább daraboknak is megvannak a maga hibái - szinte az összes tanzanit tökéletes. Ha egy fehérarany, titán vagy platinagyűrű berakásában viseljük, akkor kedvünkre gyönyörködhetünk abban, ahogy az ujjainkat mozgatva más-más árnyalatot vesz fel a kő a szemeink előtt.

    Gyűrűk fekete gyémánttal

    A fekete gyémánt rendes gyémánt (és nem a kőszén, mint a Jókai regényben), amiben túl sok a zárvány és/vagy amin túl sok a tökéletlenség. A természetes fekete gyémántokban ezek a zárványok gyakran grafitcsomók, innen származik a neve és a színe. A megmunkált fekete gyémánt ezzel szemben normál "fehér gyémánt", amit olyan besugárzásnak vagy hőkezelésnek tettek ki, aminek a következménye egy ritka feketés árnyalat.

    Ónix

    Az ónixot ékszerként leginkább fekete színben látjuk viszont. Ez egy kvarcféleség váltakozó színű sávokkal. Nem különösebben ritka vagy drága. A vörös változatok gyakoribbak, habár savval és cukoroldattal feketére színezett hamisítványokat már az ókori Rómában is készítettek. Az ónix mesésen tud kinézni egy ezüst- vagy markazitgyűrű foglalatában.

    Türkiz

    Na most a türkiz színe kék vagy zöld? Egyik sem, a türkiz türkizszínű. Más drágakövekkel szemben a türkiz teljesen átlátszó és a fényt egyáltalán nem töri meg. A színárnyalatok a kékeszöldtől a zöldeskékig terjednek. Türkizt világszerte bányásznak, és már az ókor óta nagy értéket tulajdonítanak neki.

    Moissanit

    A moissanit a gyémánthoz hasonló, szinte azzal egyező keménységű anyag. A természetes moissanit rendkívül ritka, csakis meteorbecsapódások közelében lehet rálelni. Szintetikus, laborban előállított moissanitok a 20. század végén kezdtek megjelenni az ékkőpiacon, mint a gyémánt tetszetős és olcsóbb alternatívái. A gyémánttal szemben a moissanit a hőre változtatja a színét.

    Peridot

    A peridotot vagy krizolitot gyakran összekeverik a smaragddal. Ezt a szilikátásványt már az ókori Egyiptomban is használták díszítésre. Csak a Vörös-tenger egy apró szigetén bányászták. A kémiai instabilitása miatt a peridot általában tele van hibákkal, ami miatt a legtöbb ilyen drágakő elég apró.

    Borostyánkő

    A borostyánkő technikailag nem egy drágakő, hiszen nincs rögzített kémiai formulája. Ennek ellenére egyike az elérhető leglátványosabb díszítőelemeknek. A borostyánkő nem más, mint a fenyőfa fosszilis gyantája. Más drágakövekkel szemben a borostyánkövet éppen a szabálytalanságai teszik értékessé különösen akkor, ha egy kihalt rovarfajt is magába zárt. A legtöbb borostyánkő színe a világossárgától a narancsvörösig terjed, azonban a Karib-térségben bányásznak kék és zöld borostyánt is.

    Tigrisszem

    A tigrisszem a kvarc ásvány egy drágakőként használt változata. Ránézésre olyan, akár a fosszilis fa, ezért nagyon jó választás egy kevésbé hivalkodónak szánt gyűrűhöz. A színe általában áttetsző tompabarna, amit világosabb vagy sötétebb csíkok szelnek kereszt-kasul. Innen jön a neve is.

    A bőrkímélő gyűrűviselésről

    Megeshet, hogy a máskülönben normálisan működő tested váratlanul erősen reagál idegen, önmagukban ártalmatlan anyagok jelenlétére.

    Ezeknek az allergiás reakcióknak a hátterében állhatnak az olyan ötvözőanyagok, mint a kobalt, a nikkel vagy a króm. Ha allergiás vagy ezek közül valamelyikre, a gyűrűt viselő ujjad először viszketni kezd. Érdemes az ilyen ékszert azonnal levenni és többet nem is érinteni.

    Mit tehetsz akkor, ha ugyan odavagy a gyűrűkért, de allergiában vagy dermatitisben szenvedsz?

    Allergiateszt a gyűrűben található fémekre

    Allergiatesztért fordulhatsz a körzeti orvoshoz is. Ha nem tudod a gyűrűd anyagának az összetételét, akkor jobb, ha az az összes lehetséges problémás ötvözőanyagra külön tesztet kérsz. Ezek a tesztek gyorsak és aránylag fájdalommentesek, az eredmények pedig egyből elérhetőek. Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt előre tudd, hogy a bőröd melyik fém jelenlétére mutat allergiás reakciót, hogy elkerülhesd azokat.

    A legtöbb allergiás reakciós a nikkel váltja ki, és sajnos ez az az ötvözőanyag, amit a legtöbbet felhasználnak nemesfémek mellé a gyűrűkben. Ha megengedheted magadnak, akkor inkább tiszta, ötvözetlen ezüstékszert, 24 karátos aranyból vagy tungsztenből készült darabokat vásárolj.

    Alternatív gyűrűanyagok érzékeny bőrűeknek

    Még olyan is lehet, hogy a bőröd semmilyen fém tartós jelenlétét nem bírja. Ennek a hátterében lehetnek allergiák, vagy csak rosszul viseled, ha egy kemény tárgy folyamatosan a bőrödnek dörzsölődik. Vannak, akiknél ez az irritáció bőrkeményedések formájában jelentkezik, másoknak soha nem lesznek ilyen problémáik. Ha érzékeny a bőröd, akkor érdemes megfontolni az alábbi anyagokból készült gyűrűket: -Szilikon -Fa -Kerámia -Volfrám-karbid (tungszten)

    A gyűrű tisztítása

    Egy gyűrűnek, ha egy életen keresztül akarod viselni, meg kell oldani a tisztítását és a tárolását is. A legegyszerűbb, ha az előbbivel egy ékszerészt bízol meg. Ha te magad akarod csinálni, akkor a tisztán fémből készült ékszerekhez elég a víz, egy enyhe mosószer, egy puha sörtéjű fogkefe és szárításhoz egy darab pamutszövet.

    Érdemes beruházni egy puha ékszertisztító kendőre, amivel hatékonyan el lehet távolítani a kopásokat. Ha a gyűrűd foglalatos, akkor ügyelni kell a nedvesség alacsony szinten tartására, és ne használj dörzsfelületű tárgyakat sem, így elkerülheted a karcolásokat. Egy hidrogén-peroxidba mártott törlőrongy már elég ahhoz, hogy az ékszereid visszanyerjék a régi fényüket! A fát óvni kell a nedvességtől. Általános szabály, hogy az ékszereknek nem szabad klóros vízhez vagy más agresszív vegyi anyagokhoz érniük, ugyanis azok nem csak komoly károkat, elszíneződéseket okozhatnak a fémben, hanem kilazíthatják a foglalatokat is.

    A gyűrűk viselésének rövid története

    • Az ókori egyiptomiak úgy tartották, hogy a gyűrűsujjat egy ér köti össze közvetlen a szívvel.
    • A Pápa pecsétgyűrűje a 13. században készült, a neve pedig Szent Péter után a "A Halász Gyűrűje". Hivatalos iratok lepecsételésére 1842. óta használják.
    • Az ókori Rómában csakis a tehetős patríciusok viselhettek aranygyűrűket. A plebejusoknak meg kellett elégedniük a vassal.
    • A világ legdrágább gyűrűje a "Rózsaszín Csillag", aminek a foglalatában egy lenyűgöző 59.60 karátos gyémánt ül. 2017-ben 57,3 millió fontért cserélt gazdát.
    • A több gyűrű viselése egy kézen csak a késő középkor óta vált divatossá Európában.
    • A reneszánsz alatt léteztek olyan gyűrűk, amiknek a titkos rekeszeiben fontos dokumentumokat rejtettek el.
    • Az angol uralkodók hagyományosan egy különleges koronázási gyűrűt viseltek jelezve, hogy spirituálisan az országgal keltek egybe.
    • Az is lehetséges, hogy a hamvakat gyémántba foglalják, hogy azt egy gyűrű foglalatába helyezzék. Ez is egy módja az elhunyt szeretteidre való emlékezésnek.
    • A világ legnehezebb gyűrűje a Najmat Taiba. A súlya meghaladja a 60 kg-ot, és nem kevesebb, mint 5 kg drágakő borítja.
    • Az Egy Gyűrű viselője képes kedvére láthatatlanná válni, azonban a Gyűrű idővel a hatalmába kerítheti.

    Kérdések & Válaszok

    Én egy villanyszerelő vagyok, és csak nemvezető gyűrűt viselhetek. Miből választhatok?

    Ez esetben távol kell tartanod magad az olyan vezető fémektől, mint az arany vagy az ezüst. Egy fából, szilikonból vagy kerámiából készült gyűrű is nagyon jól mutathat, miközben az áramot sem fogják vezetni.

    Mik a legtartósabb fémek a gyűrűknél?

    Gyűrűknél a legkeményebb és legszívósabb anyag a tungszten (volfrám-karbid), a karcolásoknak is ez áll ellen a leginkább.

    Meddig kell viselni egy ígéretgyűrűt?

    Egy ígéretgyűrű nem jegygyűrű, csak egy emlékeztető arra, hogy valakinek/magadnak egyszer tettél egy ígéretet, legyen az mindhalálig tartó szerelem vagy a szüzességed megőrzése a nászéjszakáig. A viselésük csak rajtad áll.

    Legfeljebb mennyi gyűrűt viselhet egy férfi?

    Az összes testrészed beleszámítva?;) Nincs ilyen korlát, csakis a stílusod és az elérni kívánt hatás dolga az egész. Viszont ha a kiváló anyagi helyzeted akarod demonstrálni, akkor sem ízléses túlzásokba esni, kezenként három fénylő gyűrű bőven megteszi.

    Miért kell az karikagyűrűt a gyűrűsujjon viselni?

    Az ókori egyiptomiak hittek abban, hogy a gyűrűsujjat és a szívet közvetlen köti össze egy ér. Ezt a hiedelmet átvették a rómaiak, akik ezt Vena Amoris-ként (a szerelem ere) néven ismerték.

    Viselhetnek a férfiak jegygyűrűt?

    Ha akarsz. Ha még nem keltetek egybe, de jelezni akarod, hogy foglalt vagy, akkor is jó szolgálatot tehet egy jegygyűrű.

    Igaz-e az, hogy a gyűrűd mérete ugyanaz, mint a cipődé?

    Ugyan már!

    Miért olyan olcsók a volfrámgyűrűk?

    Nem azok, legalábbis nem kellene azoknak lenniük. Ahogy annyi más dolognál, itt is azt kapod, amiért fizetsz. Ha egy volfrámgyűrű gyanúsan olcsó, nagy az esélye, hogy gyenge anyagból készült, minőségellenőrzés nélkül, a megszokottnál több ötvözővel.

    Mennyire legyen szoros egy gyűrű?

    A gyűrű viselése legyen kényelmes. A lényeg, hogy akadály nélkül körbe tudd forgatni az ujjadon. Annyira viszont ne legyen soha laza, hogy magától mozogjon vagy leessen.

    Inkább kisebb vagy nagyobb méretű gyűrűt vegyek?

    Inkább nagyobbat. Egy ékszerésznek lényegesen könnyebb egy gyűrűt kisebb méretre vennie, mint nagyobbra.

    Mit lehet belegravíroztatni egy férfi gyűrűbe?

    A saját gyűrűdre olyan és annyi szöveget gravíroztatsz, amilyet csak akarsz; a szeretteid nevét, a kedvenc idézeted. A gyakorlatban körülbelül 200 karakternyi szöveg fér el egy gyűrűn.

    Azoknak is vannak jó gyűrűk, akik amúgy nem szeretnek ékszert viselni?

    Ez esetben érdemes valami könnyűvel és vékonnyal próbálkozni, hogy se a méretet, se a súlyt ne lehessen a viselés közben érzékelni. A titán jó választás lehet.

    Illik egy régi karikagyűrűt pecsétgyűrűként viselni a másik kézen?

    Hát ez a körülményektől függ. Ha netán megözvegyültél, ezzel szépen kifejezheted azt, hogy kötődsz az elhunyt szeretted emlékéhez. De ha te magad fektetted ki a nejed, akkor ez inkább ijesztő szokás. Ha válás után még mindig pecsétgyűrűként hordod a karikagyűrűdet, akkor az alighanem azt jelenti, hogy még nem tudtál továbblépni.

    A valahova tartozást, testvériséget kifejező gyűrűket melyik ujjon illik viselni?

    A testvériséget kifejező gyűrűket hagyományosan a kisujjon, ritkábban a mutatóujjon viselik a mindenféle titkos és titkolt szervezetek tagjai. Éljen a Hydra!

    Mennyit illik költeni egy karikagyűrűre?

    Ha saját magad részére lesz, akkor költs annyit, amennyit csak jónak látsz. Olyan gyűrűt vegyél, amit szívesen hordasz majd, mert alighanem jó sokáig kell majd azt viselned.