Húsvét miatt a rendeléseket kedden, április 2-án, kedden postázzuk.

Húsvét miatt a rendeléseket kedden, április 2-án, kedden postázzuk.

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 300 Ft - ingyenes 17 700 Ft felett-
Kapcsolat

4 kérdés, amit fel kell tenni a csontváz karóra megvásárlása előtt

Akár órákat, akár pedig perceket töltesz annak eldöntésével, hogy neked való-e egy csontváz karóra – a minőségi óraművel és anyagokkal – a kutakodásra fordított időt akár meg is spórolhatnád magadnak. Hogyan csináld? A megfelelő kérdések feltevésével.

Függetlenül attól, hogy az első karórádat tervezed megvenni, hogy a zsebedben maradhasson az okostelefonod, vagy pedig egy olyan srác vagy, akinek teljes gyűjteménye van egy dobozban, egy csontváz karóra megvásárlása igen nagy dolog. Könnyű beleszeretni a dizájnba, így könnyebb megfeledkezni a többi praktikus kiválasztási szempontról: Önfelhúzós? Lehet cserélni a szíját? Le tudom olvasni a mutatókról a pontos időt?

Segíteni akarunk, hogy megfigyelhesd a részleteket, amik olyan nagyszerűvé tesznek egy csontváz karórát, ezért összeszedtünk egy kérdéslistát a vásárlás előtti időhöz.

1 4 kérdés, amit fel kell tenni a csontváz karóra megvásárlása előtt1.1 1. milyen óraművet akarsz?1.2 2. mennyit szeretnél látni az óratárcsából?1.3 3. milyen színű fémet szoktál általában viselni?1.4 4. milyen sztorit akarsz elmondani a csontváz karórával?

1. Milyen óraművet akarsz?

Az óramű olyan egy karóránál, mint a motor egy autónál – ez az, amitől működik.

Ha csontváz karórákról van szó, akkor két fajta óramű jöhet szóba – automatikus (önfelhúzó) és mechanikus (manuális felhúzás). Ezek az óraművek azok, amiktől igazán különlegesek a csontváz karórák – lehetőségünk van megnézni a belső működés tökéletes ritmusát.

Az automatikus karórák önfelhúzással működnek, tehát a csuklód mozgása biztosítja az energiát, nem pedig elemek. Amikor viseled az órát, akkor egy rugóban tárolódik el az energia. Az automatikus karórák a mechanikus karórák közé tartoznak, hiszen manuálisan is fel lehet húzni őket.

Vannak kvarc óraművel ellátott csontváz karórák is (elemmel működő), de ezek nem nyújtják ugyanazt az élményt, mint a mechanikus csontváz karórák. A legtöbb kivágott csontváz tárcsával rendelkezik, és csak azt a látszatot keltik, mintha fogaskerekek lennének benne.

A belsejébe nézhető csontváz karórák és zsebórák általában drágák, a használt óramű típusa miatt. Az automatikus mechanikus csontváz karóra készítése többe kerül, mint egy kvarc óraműves karóra gyártása.

Mi történik, ha megáll az automatikus karóra? Nem hordhatod örökké a karórád. Tehát mi történik, ha az automatikus karóra megáll? Az automatikus karóráknak önfelhúzásra van szükségük (a mozgásod által) vagy manuális felhúzásra, hogy feltölthessék az energiatartalékukat. Ez a tartalék egyszer csak kifogy és megáll az óra – valahol 36 és 48 óra között.

Egyáltalán nem jelent semmilyen veszélyt, ha hagyjuk, hogy kikapcsoljon az automatikus csontváz karóra. A tartalék elhasználása nem károsítja az óraművet. Ha fontos neked a pontosság, akkor tartsd felhúzva az órádat. Használj egy automatikus órafelhúzót, ami minden nap felhúzza az órát, amikor nem hordod.

Amikor újra felveszed az automatikus karórát, akkor húzd fel manuálisan, hogy aztán ismét működjön.

Mutasd Fekete csiszolt fa óratartó doboz automata karórához - 5 órának, Asmund Dante karóra V1, Jacob Dante karóra - limitált kiadás!, Shaun Ambitio fekete karóra, Kristian Mariner karóra & Julian Troika karóra

Szükséged van egy órafelhúzóra? A felhúzó előnye, hogy mindig a pontos időben tartja az automatikus karórád, így anélkül viselheted, hogy folyamatosan fel kelljen húzni és beállítani a pontos időt.

2. Mennyit szeretnél látni az óratárcsából?

Miután eldöntötted, hogy mechanikus vagy automatikus karórát vásárolsz, a következő dolog annak a kitalálása, hogy mekkora részt szeretnél látni az óratárcsából. A csontváz karórának az adja a szépségét, hogy a tárcsa teljesen vagy részlegesen kivágásra kerül, így megmutatva a karóra belsejét.

  1. Óratárcsa
    Az óratárcsa az a rész, ami kivágásra kerül egy csontváz karóránál. Az óralapnak is nevezett tárcsa mutatja meg a pontos időt az óramutatók és jelölők segítségével.

    Nehéz lehet leolvasni az időt egy teljesen kivágott tárcsán, mert a mutatók nagyon egybeolvadhatnak az óra belsejével. Ha ez a probléma fennáll, akkor inkább olyan csontváz karórát válassz, aminek
    részlegesen van kivágva a tárcsája – ahol a számok ugyanúgy látszódnak, és egy pillantással leolvasható a pontos idő.
  2. Mutatók
    A mutatók mutatják meg az időt az órajelölőkre mutatva.
  3. Óratok
    Gondolj az egész karórára... a tok az a rész, ami összetartja. Az óratok bármiből lehet a műanyagtól egészen az aranyig. Az áruk és tartósságuk miatt a rozsdamentes acél tokok tökéletes választásnak bizonyulnak. Az óra hátlapja lehet fémből, vagy akár üvegből is, ha olyan órád van, amibe mindkét irányból be lehet látni.
  4. Kristály
    Az átlátszó része az órának az, amit kristálynak hívunk. Készülhet üvegből, műanyagból, vagy akár zafírból is. A zafírkristály (zafírüveg) a legkarcállóbb anyag, így hatással lehet az óra árára is.
  5. Fülek
    A fülek általában fémből készülnek, és az óratokot kapcsolják össze a szíjjal. Ha szeretnéd cserélgetni az
    óraszíjakat, akkor figyelj oda, hogy gyorsan kioldó tűket tartalmazzon a szíj a könnyű csere érdekében.
  6. Funkciógyűrű
    A funkciógyűrű a karóra számlapja körül helyezkedik el. Ez tartja a helyén a kristályt. Néhány
    karóra komplikáció a funkciógyűrű segítségével állítható be.
  7. Korona
    A korona az a része az órának, amivel beállítható az idő, megváltoztatható a dátum, vagy felhúzható a főrugó egy csontváz karóra esetében. Gondolj rá úgy, mint a karóra irányítóközpontjára.
  8. Órajelölők
    Az órajelölők számos formában megjelenhetnek – hagyományos számok, római számok vagy akár csak pontok – 1-12 óra között jelölik az időt.

Mi a különbség a nyitott működésű karórák, a csontváz karórák és a nyitott szívű karórák között? A karórarajongók számára az igazi csontváz karóra az, amit bonyolult mintázatok díszítenek a kivágásnál. Ezek a minták különböztetik meg a nyitott működésű karóráktól.

A nyitott működésű karóráknál ugyanúgy látszik az óramű, de hiányoznak azok a részletek, amik egy igazi csontváz karórára jellemzők. Fontos megjegyezni, hogy a csontváziasított karórákat gyakran összekeverik a csontváz karórákkal.

Ha attól tartasz, hogy túl sok rész van eltávolítva az óratárcsából, és ezért nem látod majd rendesen az időt, akkor válassz egy nyitott szívű karórát. Ezek olyan mechanikus karórák, amiknél kis lyukak vannak az óralapon, így megteremtve az egyensúlyt a belső működés láthatóságával. A nyitott szívű karórák láthatóvá teszik a karóra szívét, de nem áldozzák fel a mintázatot és a dizájnt, ami a tárcsára kerülhet.

3. Milyen színű fémet szoktál általában viselni?

Már van olyan gyűrűd vagy karkötőd, amit együtt szeretnél viselni a csontváz karóráddal? Ebben az esetben ügyelj a fémek színének az egyezőségére. Ha olyan csontváz karórát keresel, ami illik az arany gyűrűdhöz, akkor azt javasoljuk, hogy vegyél egy arany tónusú karórát, aminek fém szíja van. Ha pedig ezüst, acél vagy platina gyűrűd vagy karkötőd van, akkor nem nyúlhatsz mellé egy ezüst tónusú csontváz karórával, hozzáillő szíjjal.

Mennyi pénzed van rá? A csontváz karóra árát nem csak az óramű, hanem az óratok és az óraszíj anyaga is nagyban befolyásolhatja.

A lista tetején a fehér és ezüstszínű platina órák vannak. Ez egy nehéz, strapabíró fém, ami az árán is megmutatkozik. Az ezüst nem túl népszerű választás, mert hamar elszíneződik, illetve a legtöbb rozsdamentes acélból készült példánynak kedvezőbb az ára, viszont ugyanolyan jól néznek ki.

A sárga és aranyszínű karórák tartalmazhatnak valódi aranyat. Ha nem akarod igazi aranyra költeni a pénzed, akkor az arany tónusú rozsdamentes acél lesz a tökéletes választás. Így alacsonyabb árért is megkaphatod ugyanazt a hatást.

Mennyire kell strapabírónak lennie a férfi csontváz karórádnak? Kétkezi munkát végzel vagy mindennap viselni szeretnéd a csontváz karórád? Ebben az esetben megfelelő választás lesz az igazán tartós rozsdamentes acélból készült karóra.

A rozsdamentes acél nem csak különböző készülékeknél és evőeszközöknél népszerű anyag, de ugyanúgy remek választás a karóráknál is. A rozsdamentes acél leggyakrabban ezüstszínű, fényesre vagy akár mattra is csiszolható anyag. Kapható sokféle színben, és remekül helyettesíti az arany vagy rózsaarany ékszereket és karórákat is. A rozsdamentes acélt könnyű tisztítani, tartós, karcálló és ellenáll a korróziónak. Ráadásul még olcsóbb is, mint a többi fém.

Bármilyen fémet is válassz, figyelj rá, hogy hipoallergén legyen, így csökkentve az allergiás reakció esélyét. A Trendhimnél minden fém nikkelmentes és biztonságosan viselhető.

4. Milyen sztorit akarsz elmondani a csontváz karórával?

Mielőtt André Charles Caron megalkotta az első csontváz karórát, a belső szerkezetet elrejtették, hogy megvédjék a környezeti behatásoktól. Mr. Caronnak azonban más terve volt. Tudta, hogy a belül lévő titkot érdemes megosztani másokkal... tudta, hogy van egy sztori, ami arra vár belül, hogy elmeséljék (vagy legalábbis megnézzék).

Ez az alapja annak az utolsó kérdésnek, amit fel kell tenned magadnak: Milyen sztorit akarok elmesélni? Hiszünk benne, hogy a kiegészítők és az apró részletek teszik emlékezetessé a pillanatot. Az általad viselt óra egy igazán jó módja annak, hogy szavak nélkül mutasd meg a világnak, hogy ki is vagy valójában.

Steampunk órát vagy valami olyat szeretnél viselni, ami illik az üzleti megjelenéshez? A férfi csontváz karórák magukra vonzzák a tekintetet, így biztosan elindítják a beszélgetéseket, de egy karóra mérete és dizájnja nagyban befolyásolja a viselés módját.

Az általános szabály szerint a karórának arányosnak kell lennie az alkatoddal – nem lehet sem túl vaskos, sem pedig túl finomkodó. Kattints ide, és tudj meg többet az óratokok méreteiről, és arról, hogy hogyan passzoljon hozzád.

Vedd figyelembe a csontváz karóra gyakorlati hasznát is – a mechanikus órának nincs szüksége elemre, azonban fel kell húzni. Az automatikus karórák a mozgásodat használják, hogy fel tudják húzni önmagukat. A felhúzás rituáléja egy olyan dolog, amiről szeretnek beszélgetni azok, akik gyűjtik az órákat. Így minden reggel a csontváz karórával történő fizikai kapcsolattal kezdődik. Ez olyan dolog, ami neked való?

Valami olyat keresel, ami jó a különleges alkalmakra vagy ajándéknak? Akkor valószínűleg egy limitált kiadású csontváz karóra lesz a megfelelő számodra. Egy ilyen időmérő nem csak a személyiségedhez illik, de valóban egyedi is. Ráadásul te lehetsz az egyetlen férfi, akinek ez az órája van. Vagy valami olyat keresel, amit mindennap viselhetsz?

Nem számít, hogy mi a sztorid, amit el fogsz mondani. Ha valami olyan egyedit viselsz, mint egy férfi csontváz karóra, akkor biztosan meghallgatnak téged.

CSATLAKOZZ ÉS NYERJ 150000 FT-OT

Iratkozz fel a stílustippek, különleges ajánlatok és az új termékek bevezetéséről szóló információk folyamatos áramlására. Automatikusan részt vehetsz egy havi sorsoláson, amelyen 150000 Ft értékű ajándékkártyát nyerhetsz.

Tisztában vagyok a Trendhim Adatvédelmi irányelveivel. Bármikor leiratkozhatsz..