RENDELD MEG FEBRUÁR 4. (CSÜTÖRTÖK) 16:00 ELŐTT – KAPD MEG VALENTIN-NAPIG
365 napos visszaküldés
Szállítási költség 1 900 Ft - 19 990 Ft felett ingyenes
06-21-200-7871 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
RENDELD MEG FEBRUÁR 4. (CSÜTÖRTÖK) 16:00 ELŐTT – KAPD MEG VALENTIN-NAPIG
Szállítási költség 1 900 Ft - 19 990 Ft felett ingyenes
Trendhim
×
Trendhim
Nyelv:
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Áttetsző lencsés szemüvegek
Órák
Övek
06-21-200-7871
Munkanapokon 09-17 óráig
Összes megtekintése

Hogyan viselj stílusosan egy zsebórát

Az egyensúly megteremtése a klasszikus elegancia és a steampunk cosplay között nem is olyan bonyolult, mint gondolnád. Ha megérted, hogy hogyan viseld a férfi zsebórát, akkor már kezdheted is az új kollekciód bővítését.

Képzeld el, hogy végre nem kell a templom harangjára fülelned ahhoz, hogy tudd a pontos időt. Nagyon izgalmas lehetett az az érzés, amikor az első zsebóra ki lett húzva egy zsebből. Az egész falu némán ámult... majd őrülten rohantak egyért a helyi boltba.

A zsebórát – vagyis az első viselhető technikai újítást – Peter Henlein találta fel először 1510-ben, Németországban. Az a zsebóra forma, amit a mai napig imádunk és ismerünk a 17. században jelent meg a mellények bevezetésével együtt (Köszönjük, II. Károly). Ez a kerek és lapos forma könnyen becsúsztatható a zsebbe, és mivel nincsenek éles részei, így a ruha anyagában sem tesz kárt.

Ekkor született meg a fob óra kifejezés is. A fob a német 'fuppe' szóból származik, ami apró zsebet jelent. Ma a fob szót az óratartó zsebre használjuk inkább vagy arra a láncra, illetve szalagra, amihez rögzítve van az óra.

A legtöbb zsebóraszakértő azt a láncot vagy szalagot hívja fobnak, aminek rövidebbnek kell lennie, mint egy hagyományos óraláncnak.

Akár fob órának, akár pedig zsebórának hívod, a sztori ugyanaz. Amikor az I. világháború elkezdődött, a karórák átvették a helyet a zsebóráktól, amik így a történelem zsebében maradtak. Egészen addig... amíg az olyan elegáns úriemberek, mint te úgy nem döntöttek, hogy újra divatba hozzák őket.

Zsebóraláncok fajtái

Akár egy klasszikus felhúzós zsebórát, akár pedig egy olyat szeretnél, ami elemmel és kvarc óraművel működik, mindig a lánc lesz az, ami magára vonzza a féltékeny kollégák és barátok tekintetét. Ez menti meg az órát is a halálos zuhanástól.

1. Albert T-rúd zsebóralánc

Az Albert T-rúd vagy Albert-lánc Albert hercegről kapta a nevét, hiszen ő az egyike azoknak, akik népszerűvé tették a zsebóraláncot. Ha egy egyszerű Albert-láncot viselsz T-rúddal, akkor ezt a T-alakú rudat helyezd a mellényed egyik gomblyukába.

Nem tudod biztosan, hogy melyik gomblyukat használd? Válaszd azt, ami közvetlenül a zsebed felett van, vagy valahol középen – kb. a harmadig gomblyuk a mellényeden. Az óra a domináns kezeddel ellentétes oldali zsebedbe kerül. Ha jobbkezes vagy, akkor a baloldali zsebben van a helye. Így a domináns kezed szabad lesz, miközben megnézed az időt.

A dupla Albert-lánc ugyanúgy működik, mint a szimpla, azonban ennél található egy extra lánc is, amin egy medál található (amit gyakran fobként is emlegetnek). Ez a tárgy az óráddal ellentétes zsebbe kerül.

2. Övre csúsztatható zsebóralánc – Övhurokra csúsztatós lánc

Legyünk őszinték, nem mindennap öltözöl úgy, mint a brit elegáns bűnözők. A hétköznapi ruháidhoz is nálad lehet a zsebórád, egy övre csúsztatható lánccal. Az övre csúsztatós láncok (vagyis övtűvel ellátott láncok) egy olyan elemmel lettek ellátva, amit rá tudsz csúsztatni az övedre (hátulról), vagy a nadrágod, farmerod tetejére is akár.

A láncnak a nadrág külső oldalán kell lógnia. A zsebórát a domináns kezeddel ellentétes oldali zsebedbe csúsztasd.

Ha farmert viselsz, akkor használd azt az apró zsebet, amit cowboyoknak és dolgozó férfiaknak terveztek. Tudod… az a kicsi, amiről soha nem tudtad, hogy mire való. Ezt Mr. Levi alkotta meg a zsebórák számára. Nyűgözd le a barátaidat ezzel az extra tudással.

Ha övhurkot használsz, akkor vigyázz arra, hogy a lánc elég hosszú legyen a zsebóra megtartására, és arra, hogy megfelelően látszódjon. Ha túl rövid... akkor túl közel kell majd hajolnod a pontos idő megtekintéséhez.

3. Reteszgyűrűs zsebóralánc

A reteszgyűrűs zsebóralánc ugyanolyan, mint a pénztárcaláncok, mert a rugós gyűrűzár segítségével közvetlenül az övhurokhoz kapcsolódik. Hozzákapcsolhatod a mellényed gomblyukához is, így hasonlóan fog kinézni, mint a T-rúd lánc.

Öltönykabáttal vagy blézerrel akarod viselni a zsebórádat? Csatlakoztasd a gyűrűt a hajtókád gomblyukához, az órát pedig csúsztasd be a hajtókád melletti zsebbe. Nincs szükség mellényre.

Hogyan viselj zsebórát mellénnyel

Ha mellénnyel szeretnéd viselni a zsebórát, akkor csak helyezd el az egyik zsebébe, a láncot pedig csúsztasd a felette lévő gomblyukba.

A kiválasztott gombtól függ az óralánc hosszúsága. A választott zseb mindig a domináns kezeddel ellentétes oldalon legyen. Így szabad lesz a kezed, ha fontos dokumentumokat írsz alá, kezet fogsz másokkal vagy dolgokra mutogatsz.

Nem csak elegáns kiegészítők, de a gravírozott zsebórák remek ajándékok a vőlegény legjobb barátai részére is, illetve csodásan mutatnak egy esküvőn. Nem tudod, hogy mit írass a sajátodra? Nézd meg itt a személyre szabással kapcsolatos tanácsainkat.

A legjobb zsebóralánc mellényekhez: T-rúd és reteszgyűrűs óraláncok

Hogyan viselj zsebórát öltönykabáttal vagy blézerrel

Ha öltönykabáttal akarod hordani a zsebórát, akkor akaszd a lánc végét a hajtóka gomblyukába, a zsebórát pedig tedd a mellzsebedbe. Ez egy okos módja annak, hogy felhívd a figyelmet az öltönyödre, anélkül, hogy mindent bevetnél a hajtókatűktől a díszzsebkendőkig. Ráadásul jól néz ki bármilyen esküvőn vagy hivatalos eseményen.

A másik módja a zsebóra blézerrel való viselésének, ha a T-rudat átdugod az elöl lévő gomblyukon, majd az órát az első zsebedbe rakod. Azt javasoljuk, hogy a domináns kezeddel ellentétes oldalon található zsebet használd.

A legjobb zsebóralánc blézerekhez és öltönykabátokhoz: T-rúd és reteszgyűrűs óraláncok

Hogyan viselj zsebórát farmerral

Van egy jó hírünk azoknak a srácoknak, akik szeretnének zsebórát hordani, de cseppet sem vágynak arra, hogy mindennap kiöltözzenek, mellényt és zakót húzva magukra. Ha farmerral vagy nadrággal szeretnél zsebórát hordani, akkor nincs más dolgot, mint a zsebórát elhelyezni az első zsebedbe, a láncot pedig az övedhez kialakított hurkok egyikébe. Használj reteszgyűrűt és csatlakoztass egy rövidebb láncot vagy fobot a hurokba.

A lánc az öv vagy hurok külső oldalán kell, hogy lógjon, az öv alatt. Azt javasoljuk, hogy a domináns kezeddel ellentétes oldalon lévő zsebed használd, hogy könnyebben megnézhesd az időt, amikor szükséged van rá.

Ha inget viselsz a farmerodhoz, akkor az óraláncot az egyik alsó gombodhoz is csatlakoztathatod. Ha pedig elég kicsi a zsebórád, akkor a zsebedben lévő kisebb zsebbe helyezd el. Ezt a zsebet eredetileg zsebórákhoz találták ki, szóval valószínűleg tökéletesen passzolni fog.

A legjobb zsebóralánc farmerokhoz és nadrágokhoz: Övre csúsztatható és reteszgyűrűs óraláncok

Hogyan viselj zsebórát nyakláncként

A zsebórák eredeti helyét nem nehéz kitalálni a nevük alapján – igen, a zsebben viseljük őket általában. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne megtörni ezt a tradíciót, hogy a nyakunkban hordjuk a kedvenc időmérőnket.

Ahhoz, hogy nyakadban hordhasd a zsebórát, távolítsd el az óraláncot, és tegyél a helyére egy acél nyakláncot vagy egy bőrláncot.

Tartsd szem előtt a lánc szélességét – az a cél, hogy elég erős legyen, hogy megtartsa az órát, de mégis ugyanolyan színű, mint maga az időmérő. A legtöbb férfi zsebórához találhatsz megfelelő láncot az acél nyakláncok között a 4-8 milliméteres választékban. A rozsdamentes acél tökéletes választás, mert nem színezi meg a nyakad, de kapható ezüst- és arany tónusban is.

Új kollekciók

Vízálló karórák zafírüveggel

A sztorid soha nem áll le, akkor miért tenne így a karórád? A 100-méteres vízállósággal, 316L rozsdamentes acéllal és za...

14 kiegészítő, ami minden férfi gardróbjába kell

Befejező részletek olyan erővel, amik minden kinézetet magasabb szintre emelnek. Minden évszakban.

Személyre szabott ajándékok csak Neki

Szerezz inspirációt a személyre szabott ajándékaink széles választákából, amik bármilyen stílushoz illenek.

Rozsdamentes sebészeti acél kronográf karórák zafírüveggel

A precíz időméréssel és a legjobb minőségű anyagokkal a Ray kollekció segít, hogy stílusosan mérd az időt.

Waykins összecsukható napszemüvegek + 31 új stílus

Az összecsukható napszemüvegektől a karcálló lencsékig a legújabb napszemüvegeink arra készültek, hogy a mindent tisztán...

Puha, viszketésmentes sálak és beanie sapkák

A lélegző és hőmegtartó anyagnak köszönhetően a Montagna kollekció minden sálja és sapkája tökéletesen alkalmas a tél le...

Karórák, amiknek látod a szívverését

A Dante karóráknak a karod mozgása adja az energiát. Amíg mozogsz, addig jár az óra is. Ne hagyd abba a mozgást!

Összehajtható, utazásra kész táskák városi felfedezőknek

A Dániában tervezett Lazy Bear összehajtható táskákat könnyen megpakolhatod egy utazáskor, és bármilyen kalandra alkalma...

Az Olasz Bőröv Kollekció

A kollekció minden egyes darabjánál az olasz szakértelem és a dán dizájn egyesül harmónikusan. Egy igazi frigye a hossza...

Az összes kollekció
Vissza
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg