365 napos visszaküldés
Szállítási költség 1 900 Ft - 19 990 Ft felett ingyenes
06-21-200-7871 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Szállítási költség 1 900 Ft - 19 990 Ft felett ingyenes
Trendhim
×
Trendhim
Nyelv:
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Áttetsző lencsés szemüvegek
Órák
Övek
06-21-200-7871
Munkanapokon 09-17 óráig
Összes megtekintése
Soha ne csússz le a második helyre

A tökéletesen időzített ajánlatok és kedvezmények minden héten pontosan érkeznek, és ezek a levelek nem olyanok, mint a többi, ami csak úgy teletömi a postaládádat. Csatlakozz, és légy te az első, aki tudomást szerez az új kollekciókról, a legújabb stíluscikkekről és minden egyébről, ami számít.

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg

Tisztában vagyok a Trendhim Adatvédelmi irányelveivel. Bármikor leiratkozhatsz..

Köszönjük

Ígérjük, hogy csak klassz dolgokat fogunk küldeni!

Bezárás
Még nem jött el az idő?

Férfi karórák – A tökéletes útmutató

Egy karóra kiválasztása kis gondolkodást és rengeteg kutatást igényel. A jó hír... hogy ezt mind megcsináltuk már. Ebben az útmutatóban mindent megtalálsz, ami a számodra megfelelő férfi karóra kiválasztásához kell.

A rugóktól és fogaskerekektől az elemekig és kijelzőkig, a bőrszíjaktól a másodpercekre osztott időmérőkig elég sok minden lehet egy karórában, amiről lehet, hogy eddig nem is tudtál.

Szóval itt az ideje a karórák szakértőivé válni, uraim.

Miért hordjunk karórát?

Oké, a telefonod valóban jól működik időmérőként is. Viszont az okostelefonnal ellentétben egy karóra nem zaklat Facebook értesítésekkel vagy esetleges Tinder találatokkal.

Egy karóra több, mint egy eszköz, ami a perceket és órákat méri. Az a férfi, aki órát visel, nem csak azért tesz erőfeszítést, hogy időben érkezzen mindenhova, de arra is figyel, hogy stílusos legyen .

Azonban... ha jön az a bizonyos 'bling', akkor a férfiak nem játszadoznak túl sokáig.

A megfelelő karóra kiválasztása olyan tényezőktől függ, mint az ára, a stílus és a funkcionalitás. Mit kell tudnia az órádnak? Merre mész, majd vele? Mihez veszed fel? Kezdj el gondolkodni!

A professzionális óráktól a szuper stílusos darabokig biztosan létezik olyan, ami a te epikus történeted része lehet.

Óramű fajtái

A karórák óraműve szó szerint az, aminek hangzik. Ez a 'motorja' a karórának, vagyis az a része, ami a mutatókat mozgatja az óralapon. Ez a szerkezet végzi el a bonyolult munkát.

Persze nem megbocsáthatatlan, ha te csak a kinézet alapján választod ki az órád, hiszen mások is így tesznek. Azonban vannak olyanok, akiket érdekel a működés, és ezért fontosnak is tartják azt.

A karórák óraműi három kategóriába sorolhatók:

 • Mechanikus – Az eredeti felhúzós karóra, amit apró fogaskerekek működtetnek.
 • Automatikus – A automatikus verziója a fentinek, ami saját magát húzza fel.
 • Kvarc – A modern karóra. Nincs szükség felhúzásra, mert elem működteti.

A mechanikus karóra

A tradíciókat kedvelő férfiak számára készült. A mechanikus karóra eredeti, régimódi és kézzel felhúzható típus. Az elemmel működő kvarcórákkal szemben a mechanikus karórát az órásmesterek által létrehozott bonyolult szerkezet működteti, nem pedig elem.

Akár a 17. század rugómeghajtású óráinál, a mechanikus karóráknál is a fűrugó manuális tekerése a lényeg. A rugó egy teljes sor fogaskereket hoz működésbe, amik aktiválják a súlyozott kereket, vagyis a billegőt.

A billegő állandó mértékben leng előre-hátra. Amikor a gátszerkezet mechanizmusa kiold, a fogaskerekek igen kis mértékben előre haladnak a billegő minden egyes kilengésekor. Ez a "ketyegés", ami a mutatókat hajtja előre.

Természetesen ez a fantasztikus tervezés azt is eredményezi, hogy a mechanikus karórát minden egyes nap fel kell húzni. A felhúzáshoz addig kell tekerni a koronát az óramutató járásával megegyezően, amíg ellenállást nem érzel.

A tekerőnek, vagyis neked kell figyelned, hogy mikor éred el az ellenállást, ami a főrugó teljes felhúzásának a jele. Ha túlhúzod az órát, akkor el is törheted, tehát ne akkor csináld, amikor belefeledkezel egy izgalmas sorozatba.

A pontos idő beállítását szintén a koronával tudod elvégezni, olyan módon, hogy kihúzod azt, és addig tekered, amíg a megfelelő helyre nem kerülnek a mutatók. Ilyenkor a szerkezet megáll, így teljesen pontos beállítást tudsz végrehajtani.

A mechanikus óra motorja körülbelül 200 apró mozgóalkatrészt tartalmaz, aminek az a hátránya, hogy ezzel a sok alkatrésszel és folyamatos használattal egy mechanikus karóra nem jár 100% pontossággal. Bizonyos tűréshatáron belül működnek: Meg van adva egy napi maximum másodperc, ameddig eltérhet mind a két irányba az óra.

Ahhoz, hogy megkapja egy karóra a COSC kronométer tanúsítványt , az óraműnek -4 és +6 másodperc eltérés között kell üzemelnie.

Széles körben ismert, hogy a legjobb mechanikus óraművek Svájcban készülnek, amiket szorosan követnek a Japánban előállított darabok.

A mechanikus karóra előnyei

 • Exkluzív. A krémek krémje a karórák között. Ha ilyened van, azzal azt mutatod, hogy értékeled a fogaskerekek és rugók hatékony együttműködését.
 • Hatékony. Nincs szükség elemre.
 • Egyedi. A vintage nagyon nagy divat lett, a legtöbb gyűjthető karóra pedig mechanikus.
 • Megnyerő. Néhány mechanikus karórának üvegből van a hátulja, ami azt eredményezi, hogy láthatod a kifinomult működést.

A mechanikus karóra hátrányai

 • Nehéz karbantartás. Fel kell húznod. Legkésőbb ötévente el kell végezni a szervizelést is, ami igen költséges lehet.
 • Nem teljesen pontos. Még akkor is veszíthet néhány másodpercet, ha naponta felhúzod.
 • Érzékeny. Az apró fogaskerekek igen érzékenyek a természeti hatásokra. Tehát, nem ebben az órában fogsz szörfözni járni.
 • Drága. A mechanikus órák árcéduláján jelentősen magasabb összeg szerepel, mint a kvarcórákén.

Az automatikus karóra

Akár a mechanikus karórát, az automatikus karórát is egy főrugó működteti. Habár ebben az esetben ez a főrugó automatikusan kerül felhúzásra, amihez a viselője kinetikus energiáját használja fel – vagyis a kezed természetes mozgásának az energiáját. Ezért szokták kinetikus karórának is nevezni néha.

Ez technikailag az "önfelhúzás". Egy apró elforduló súly, amit rotornak nevezünk, ide-oda leng, miközben mozgatod a karod, ezzel felhúzva a főrugót, amíg viseled az órát.

Miután leveszed a csuklódról az automatikus karórát, utána még körülbelül 48 órán keresztül tud önmagában működni, majd "energiatartalék" üzemmódba kapcsol. Ezután be kell állítani az időt, majd kézzel felhúzni az órát, hogy ismét normálisan működjön. Akárcsak a mechanikus karóra esetében, itt is a koronát kell megtekerni párszor az óramutató járásának megfelelően a felhúzáshoz, a pontos idő beállításához pedig ki kell húzni a koronát egy picit.

Azoknak is van egy jó hírünk, akik attól tartanak a mechanikus karóráknál, hogy túlhúzzák őket, ugyanis az automatikus óráknak van egy nagyon praktikus funkciója is. Található bennük egy úgynevezett "csúszó tengelykapcsoló", ami megakadályozza a túlhúzást. Nem számít, hogy hányszor tekered meg, mert nem tudod majd túlhúzni. A mechanikus karórákban azonban nem mindig található meg ez a szerkezet.

Ha túl sok ideig kell tárolnod az automatikus karórádat, akkor érdemes megfontolni egy mozgó óratartó beszerzését, ami gondoskodik a karórád felhúzásáról, amíg nem viseled.

Az automatikus karóra előnyei

 • Mindenből a legjobb. Az automatikus karórák ugyanolyan jók, mint a mechanikus elődeik, de még arra is képesek, hogy felhúzzák önmagukat.
 • Hatékony. Se elem, se felhúzás.
 • (Nagyrészt) Könnyű karbantartás. Ideális, ha mindennap viseled.

Az automatikus karóra hátrányai

 • Néha fel kell húzni. Ha nem hordod, akkor nem tudja felhúzni magát, és megáll. Ilyenkor manuálisan kell felhúznod a koronával.
 • Némi karbantartás. A szervizelés ötévente ajánlott.

A kvarcóra

Itt a karóra, ami megváltoztatta a történelmet. A kvarcórák az 1960-as években jelentek meg Japánban. A 80-as évekre háttérbe szorította a tradicionális mechanikus karórákat. Az elemmel működő kvarcóra tulajdonképpen egy apró számítógép, ami elektromos impulzusok segítségével tartja meg a pontos időt. Éppen ezért nincs szükség manuális felhúzásra.

Az elektronikus motorban található kvarckristályról kapta a nevét. Ez a kristály egy olyan vezető, ami az elem és az elektromos áramkör között szabályozza az áramot.

A mechanikus karórákkal ellentétben a kvarcóra lehet analóg vagy digitális is akár. A digitális kvarcóra egy LCD-kijelzőn jeleníti meg a számokat írott formában, amíg az analóg óra ugyanolyan mutatókat használ, mint egy mechanikus karóra.

Mivel a kvarcórát elem működteti, ezért a másodpercmutató önmagában "ketyeg", ami különbözik a sima, fogaskerekek által hajtott mechanikus karórák működésétől.

A kvarcóra előnyei

 • Megfizethető. A kvarcórák készítése és fenntartása is olcsóbb, mint a mechanikus vagy automatikus karóráknak.
 • Könnyű használni. Nem kell felhúzni vagy szervizelni. Csak az elemet kell cserélni, ha lemerül.
 • Precíz. A kvarcóra elektronikájának köszönhetően a legpontosabb az összes közül. A legjobb minőségű kvarcórák mindössze 1-2 másodpercet veszítenek havonta.
 • Tartós és könnyű a karbantartása. Mivel a sok apró alkatrész helyett egy elem működteti, így a kvarcóra nem igényel túl sok szervizelést, és könnyebben karbantartható.

A kvarcóra hátrányai

 • Kevésbé izgalmas. A kvarcórákban nincsen meg a mechanikus órák bonyolultsága.
 • Cserélendő részek. Az elemek nem tartanak örökké.

A lényeg
A mechanikus és automatikus karórákat az órák szakértői és a gyűjtők értékelik igazán az egyediségük és a kifinomult belső működésük miatt.

A kvarcórákat pedig azok szeretik, akik a pontosságot és a megbízhatóságot keresik.

Óratokok: Mi számít?

Egy márkás és stílusos karóránál igencsak számít, hogy milyen anyagból készült. A luxuskarórák olyan kiváló minőségű fémekből is készülhetnek, mint az arany, a fehérarany vagy a rozéarany, illetve az ezüst. A többi fém, vagyis a rozsdamentes acél, a volfrám és a titán is helyet kaptak már a luxuskarórák piacán.

A búvár és sport karóráknak korrózióállónak kell lenniük, ezért általában rozsdamentes acélból vagy titánból készülnek.

Arany karórák

Gyönyörű, tradicionális és biztosan észrevehető egy arany férfi karóra, ami több, mint egy átlagos időmérő. Ezek kifejező darabok. Azonban az arany nem olcsó. Szép és értékes, de hajlamos az elszíneződésre és a karcosodásra. Nem ebben fogsz síelni járni.

Ezüst karórák

Az ezüst férfi karórák igazi ritkaságnak számítanak. Talán azért, mert az ezüst könnyen elszíneződik és a legtöbb fém ugyanolyan jól tud kinézni, csak olcsóbban. Az ezüst puhább és könnyedén karcosodik. Az ezüstözött réteggel ellátott órák gyakoribbak és tartósabbak is.

Rozsdamentes acél karórák

Könnyű, ellenáll a korróziónak, és igen tartós. A rozsdamentes acél a legkevésbé drága az elérhető fémek közül. Habár gyakran használják sportórákhoz és "olcsóbb" modellekhez, a rozsdamentes acél ma már a luxuskarórák piacán is megtalálható. Találsz arany és ezüst tónusú rozsdamentes acél karórákat is a Trendhim kínálatában.

Titán karórák

Fele akkora a súlya, mint az acélnak, de kétszer tartósabb. A titán fő hátránya a magas ára.

Kerámia karórák

A kerámia gyakorlatilag bármilyen szilárd és szervetlen anyag, amiből a nem fém karórák készülnek. A cirkónium-oxidból készült kerámia karórák tartósak és stílusosak. A kerámia nem csak hipoallergén, de ellenáll a karcoknak is, így hosszú évekig viselheted. A napsütés sem fakítja ki.

Watch Glass

The crystal – the glass that covers and protects the watch dial or face – is just as important as the case material. From plastic to sapphire crystal glass, each comes with its own unique properties and price tag. Check out the pros and cons of each watch glass type below.

1. The watch crystal protects the dial.

What is mineral glass, acrylic and sapphire glass in watches? Is one more durable and scratch resistant?

Mineral Watch Crystal
Mineral glass is one of the most common types of glass used for watch crystals. It’s more scratch-resistant than acrylic and more affordable than sapphire. There’s nothing wrong with mineral glass, and you’ll find it on a variety of watches – so don’t let the fact that it’s the ‘typical watch glass’ fool you into thinking that it is subpar.

 • Offers more scratch resistance than acrylic
 • Less reflective than sapphire crystal
 • Less scratch-resistant than sapphire
 • Difficult to polish and can chip or break under impact

Acrylic Watch Crystal
Acrylic watch glass isn’t really glass at all. It’s plastic and also known under the name plexiglass. It’s not a very strong material, but it’s widely used because of its affordability and the fact that it can be easily contoured for design. Acrylic can be polished to remove light scratches, and it won’t shatter like sapphire glass… but watch out for deep scratches.

 • Very affordable
 • Highly susceptible to scratches
 • Strong impact resistance due to its flexibility
 • You may feel the dial looks cloudy through acrylic

Sapphire Crystal Glass
When we talk about a watch with a sapphire crystal, we’re talking about a quality timepiece. With the exception of materials such as diamonds or tungsten carbide, sapphire glass is one of the hardest materials on earth. This material is ultra scratch-resistant but can shatter under extremely heavy impact. The biggest advantage of watches with sapphire glass is that they are very difficult to scratch.

 • Hardest watch crystal available
 • Extremely difficult to scratch
 • Clear view of the dial – not cloudy like acrylic
 • Without anti-reflective coating it can be too reflective for some people
 • Can shatter under very heavy impact

Double domed or single domed sapphire glass – Which is better?

Once you’ve decided on a watch with sapphire glass, the next step is choosing between single or double domed.

A crystal with a single dome is flat on the bottom and domed on the top. You may find that a single dome distorts the view of the watch face because it creates a lens by which you have to see through to tell the time.

A double dome is round on the outside and round on the inside (hence the name ‘double dome’). With a double-domed sapphire crystal, you’ll experience very little to no distortion on the dial.

Other Watch Glass Options:

 • Sapphire Mineral Watch Glass – This type of watch crystal is made by coating mineral glass with a thin layer of sapphire glass. There are huge differences between this and actual sapphire glass. Always check the product description to know the exact material and check with customer support if you’re in doubt.
 • Resin Watch Glass – Some watches are advertised as having resin glass. This type of watch crystal has properties similar to acrylic and is an affordable option for watch crystals.

Óraszíjak

Az óraszíjak stílusa, anyag és dizájnja is rengeteg féle lehet, így sokkal többet jelentenek, mint egy "jó karóra másik fele".

Amikor döntened kell egy bőr vagy fém óraszíj között, akkor gondolj arra, hogy hova fogsz menni vele, és milyen öltözékkel fogod viselni . Az öltönyöddel fogod hordani, amit csak az irodában és színházba veszel fel? A kertben lesz rajtad? A sípályán? Olyan dologra lesz szükséged, ami nem csak az órádat tartja, de ellenáll az időjárási viszontagságoknak is.

A csuklód mérete is számít. A kisebb csuklókat lehúzhatja egy fémszíj, amíg egy azonos méretű bőr meg sem kottyan nekik.

Fém óraszíjak

Az óratokhoz hasonlóan a szíj is készülhet aranyból, acélból, titánból és egyéb fémekből, és általában egy fémkapcsot is tartalmaz. A fémszíjak készülhetnek hálóból vagy fémszemekből is. Ahogy az óratokoknál, úgy a szíjaknál is tartósak, de könnyen karcolódnak a fémszíjak. A fém típusától függően igen drága lehet a cserélésük.

Bőr óraszíjak

A férfi óráknál a bőrszíj a leggyakoribb... de ez nem jelenti azt, hogy unalmas is lenne. A bőrszíjak bármilyen állati bőrből készülhetnek a tehéntől a krokodilig. Ráadásul a legtöbb óratokhoz passzolnak.

A bőr klasszikus, kényelmes és biztonságos is, ha valaki allergiás a fémekre. A bőrszíjak igazán tartósak, könnyűek és stílusosak. A másik jótékony velejárója a bőrnek, hogy ad egy vintage érintést a kinézetedhez. A bőrszíjak igen sokféleképpen nézhetnek ki. Lehetnek simák, hasítottak, dombornyomottak, merevek vagy színezettek.

Szövet óraszíjak

A szintetikus anyagok általában megfizethetőek, kevés törődést igényelnek és kényelmesek. A nejlon tökéletes anyag az aktív mozgás közben viselt ruhákhoz. Igazán strapabíró, vízálló és az UV-sugárzást is kibírja. Ha pedig a színekről beszélünk, nincs olyan, amit ne találnál meg a szövet óraszíjak között!

A legjellemzőbb szövet óraszíj a NATO szíj. Ezt a 70-es években tervezték a katonák számára. A NATO óraszíjat könnyen le lehet venni és cserélni a két rugós apró rudacska eltávolításával.

A Perlon egy másik népszerű óraszíj típus. Ezek a szőtt nejlonszíjak meglepően jól lélegeznek a vastagságuk ellenére.

Mindent egybevetve
A férfi sportórák általában gumiból vagy fémből készült óraszíjjal rendelkeznek. Mindkét anyag vízálló és tartós karórákhoz használatos.

A fémszíjakat az igazán feltűnő kiegészítőkhöz használják.

A bőr egyszerűen nem alkalmas azokhoz az órákhoz, amik nedvesek lehetnek az úszástól vagy egyéb sportoktól. Azonban remek választás a kiöltözősebb eseményekhez.

Mindenképpen cserélhető óraszíjas karórát válassz, ha erre van lehetőséged. Ezek gyorsan kioldó tűket tartalmaznak, így pillanatok alatt kicserélheted a fekete bőrszíjadat egy barnára.

Karóra komplikációk

Komplikációknak nevezzük a karóra azon tulajdonságait, amikkel többet is tud nyújtani, mint a pontos idő megmutatása. Ilyen komplikáció lehet a dátum megjelenítése, a stopperóra, más időzónák egyidejű mutatása, hőmérséklet megjelenítése, ébresztőóra, átlagsebesség mérése, a holdciklusok figyelése és a naptár.

Dátummegjelenítési komplikációk

 • Dátumablak – Egy kis ablak, ami a dátumot mutatja (általában a 3 óra után).
 • Nagy dátum – Könnyen olvasható dátum, nagy számmal jelölve.
 • Dátumkerék – Egy középső mutató, ami a pontos dátumra mutat az óratárcsán kívül jelölve.

A részletesebb dátumkomplikációk megmutathatják a hét napját, a hónapot, az éves naptárat vagy akár a napóra és a pontos idő eltérését is.

Kronográf komplikációk

A kronográf egy apró stopperóra, ami az óraműbe van beépítve.

 • Egy- vagy kétgombos konográf – Start, illetve stop és törlés gombokkal.
 • Flyback kronográf – Ez egy kissé eltér a hagyományos kronográftól, ugyanis itt a törlés gombot úgy is használhatod, hogy nem kell előtte leállítani a stopperórát.
 • Split-Second konográf – A split-second kronográf lehetővé teszi, hogy egyszerre két időperiódust is mérj vele. Amíg az egyik mutató mozog, a másikat megállíthatod, elindíthatod vagy visszaállíthatod 0 értékre.
 • Tachymeter – Általában a peremen található ez a komplikáció az analóg óráknál. A sebesség kiszámolására szolgál az utazási idő használatával. Olyan módon teszi ezt, hogy az eltelt időt (másodpercegységek) átkonvertálja sebességé (óraegységek). A távolság kiszámítására is alkalmas a sebességérték használatával.

Travel Watch Complications

Whether you’re a jet-setter, a frequent flier or just a guy with a time zone fascination, 2 important complications could make travelling a lot easier.

Dual-Time Watch & GMT Watch

 • Dual Time Watch Complication – Dual time watches allow you to tell the time in 2 different time zones. That’s where the name ‘dual time’ comes from. Super clever, right? This complication is powered by the same movement and features a main dial and a subdial. Most dual time watches utilise a 24-hour clock on the smaller dial and a 12-hour dial on the larger, main dial. This complication is great when travelling between time zones and will always let you know the time at home… or the time here at Trendhim, if you want to know.
 • GMT Watch Complication – Watches with a GMT complication perform the same function as a dual time watch (tells the time in 2 different time zones) with the bonus of tracking a 3rd time.
  Most watches use a 12-hour interval on the dial. This means that the hour hand goes around the dial twice each day (24 hours). With the GMT complication, the watch will have another hour hand that travels once around the dial and references the 24-hour indicators located on the bezel.
  To tell a 3rd time with the GMT complication, rotate the bezel according to the difference between GMT (Greenwich Mean Time) and the time you want to know. For most travellers, a dual time watch with its 2 time zones is enough. If you’re a math expert, have 3 times to track, or just want a challenge, opt for the GMT complication.

Egyéb komplikációk

 • Holdfázisok – Megmutatja a teljes, fél-, negyed- vagy újholdat.
 • Energiatartalék-jelző – Megmutatja a mechanikus vagy automatikus órában lévő energiamennyiséget (a főrugó feszítettsége szerint).
 • Ébresztő
 • Percismétlő – Hangjelzésekkel mutatja a pontos időt, miután a felhasználó bekapcsolja az oldalsó gombbal.
 • Tourbillon – Általában a régebbi mechanikus órákra jellemző funkció, ugyanis a tourbillon feladata a gravitáció hatásainak a kiküszöbölése, ha egy óra túl sokáig marad ugyanabban a helyzetben.

What Does ATM on a Watch Mean?

If you’ve ever looked at the back of your watch, you’ve probably seen the letters ATM and the term ‘water-resistant’ engraved on it.

ATM is an abbreviation for ‘Atmospheres’ and means water resistance – not to be confused with Automated Teller Machine. No matter how many buttons you push… your watch won’t spit out cash.

Water-resistant does not mean waterproof. Before you dive into the deep end, check out the sketch below and see exactly what your timepiece can handle.

 • 3 ATM / 3 bar / 30m / 100ft – Your watch can withstand rain, accidental splashes, handwashing and washing your car (as long as you're not drowning it).
 • 5 ATM / 5 bar / 50m / 165ft – Your watch can withstand the same stuff as a 3 ATM watch + it’s suitable for a short swim and showering. Do not take a 5 ATM watch diving or wear it for water sports. The sketch above says no swimming... that's just to keep you extra safe and avoid damaging your timepiece.
 • 10 ATM / 10 bar / 100m / 330ft – Along with the benefits of the 3ATM and 5ATM watches, a 10 ATM watch is suitable for most water sports, swimming, surfing, and snorkelling. It’s not water-resistant for deep diving or scuba.
 • 20 ATM / 20 bar / 200m / 660ft – Your watch is suitable for swimming, scuba diving and high-impact water sports. And any long, relaxing bath you’re planning.

*Bar indicates water pressure.

When a watch reads that it’s water-resistant to 100 meters, that doesn’t mean it can go 100 meters deep. That number tells you that the watch can withstand pressure equal to that at 100 meters deep. In other words, don’t take your 3ATM (30 meter) water-resistant watch on your next scuba trip to Tahiti.

As a general rule, do not go swimming with your watch on unless it says 10ATM or more on the back.

Hogyan tudom megnézni a karóra méretem

Igen, a méret számít. Nem szeretnél olyan órát, ami fel-le csúszkál a csuklódon… de olyat sem, ami annyira nagy, hogy kidudorodik tőle az ingujjad.

Szíjméret

A legtöbb sportóra és elegáns óra esetében a szíj két darabból áll, az egyiken egy bújtató és egy nyelv a másikon pedig lyukak vannak. Itt igen könnyű a méretre állítás, hiszen ugyanaz a rendszer, mint az öveknél. Néhány fémszíj szemekből áll, amikből lehet kivenni, vagy akár további darabokat is hozzáadni .

Az óraszíj szélessége a fülek közti távolságot mutatja, ahol az óratok találkozik a szíjjal.

A szíj hossza a csuklómérettől függ, és két dologgal jelöljük – a hosszabb fél hossza, illetve a rövidebb fél hossza a csat kivételével.

A hosszúságot milliméterben jelöljük, például: – 120/70 mm.

Itt egy általános útmutató a csuklóméretedhez illő szíjhossz megválasztásához:

 • 6.0 - 6.5” csukló (150 - 164 mm) = 120/70 mm szíj
 • 6.6 - 7.0” csukló (165 - 178 mm) = 125/75 mm szíj
 • 7.1 - 7.5” csukló (179 - 190 mm) = 130/80 mm szíj
 • 7.6 - 8.0” csukló (191 - 203 mm) = 135/80 mm szíj
 • 8.1 - 8.5” csukló (204 - 216 mm) = 140/85 mm szíj
 • 8.6 - 9.0” csukló (217 - 229 mm) = 145/90 mm szíj

Óratok mérete

Nos, már beszéltünk róla, hogy az ingujjad alól kilátszó túlméretes óratok furcsa és nem néz ki valami jól. Az igazság az. hogy az olyan kicsi számlap sem praktikus, amiről nehéz leolvasni az időt. (ráadásul hatalmasnak látszik tőle a csuklód)

Az óratoknak a termeteddel arányosnak kell lennie – ne legyen se túl nagy, sem pedig túl apró.

A legtöbb srácnál az általános szabály, hogy az óratok mérete legyen 34 és 50 mm átmérő között (az óra számlapjának egyik oldalától a másikig mérve). Ha vékony és egyenes csuklód van, akkor olyat kell keresned, ami nem kisebb, mint 40 mm. Az 50 mm-nél nagyobb darabok már igazán merésznek számítanak.

Óratok vastagsága

Az általános szabály szerint az óratok annál vastagabb, minél nagyobb az átmérője. Ha szélesebb az átmérő, akkor vastagabb a tok is.

Az óratok vastagsága függ a dizájntól is – illetve az óramű típusától. A mechanikus karórák esetében több helyre van szükség, hogy elférjenek a fogaskerekek. A komplikációk száma is hatással van a vastagságra... illetve az óra teljes stílusára.

Érdemes olyan óratokot választani, ami illik az alakodhoz és a méretedhez.

Vedd figyelembe a karod méretét is, illetve azt, hogy mivel fogod viselni. Az öltönyhöz olyan óra kell, ami elég vékony, hogy be tudd csúsztatni az ingujjad alá .

A stílushoz és igényekhez megfelelő karóra kiválasztása egyénenként változik. Minden férfi más és más. Néhányan csak valami olyat akartok, amin látjátok a pontos időt az edzőteremben, néhányan pedig valami olyat, ami megmutatja, hogy merre van az otthon, amikor kirándultok. Vannak olyanok is, akik egy mesterien megmunkált mechanikus karórára vágynak. Van aki pedig valami szolid kiegészítőre vágyik (néha egy-egy feltűnő dísszel), ami illik a következő fekete öltönyéhez.

Egy jól kinéző karóra könnyen olyan dologgá válhat, ami nélkül nem akarsz kilépni az otthonodból. Amikor pedig meg kell mondani az időt valakinek, akkor biztosan nem nyúlsz majd többet a telefonodért.

Kérdések és válaszok

Mechanikus órát vegyek?

A számodra megfelelő karóra fajtája olyan dolgoktól függ, mint... hogy hol fogod hordani, milyen gyakran viseled majd, illetve a személyes igényeidtől és ízlésedtől.

A mechanikus karóra egy klasszikus darab, amit manuálisan működtetnek az apró fogaskerekek. A kvarcóra ezzel ellentétben elemről működik. Az automatikus karóra pedig valahol a kettő között van.

A mechanikus karórák leginkább az órák szakértői és gyűjtői körében népszerűek a bonyolult szerkezetének köszönhetően. Az egyes óratípusok előnyeinek és hátrányainak megismeréséhez csak görgess feljebb.


Hogyan vásároljunk férfi karórát az internetről?

Már a Trendhim oldalán vagy, úgyhogy egyszerűen csak kattints ide, és vásárolj a karóráink közül!

Segít majd a választásban, ha az óraszíj anyaga és az óramű típusa szerint szűröd a keresést.


Melyek a legjobb szabadtéri karórák?

A legjobb szabadidős karóra, amelyik a leginkább illik ahhoz az aktív tevékenységhez, amit odakint csinálsz.

Ha a víz közelébe, vagy egyenesen a vízbe mész, akkor egy vízálló karórára van szükséged. Ha a kirándulás vagy a kertészkedés a hobbid, akkor egy katonai karóra vagy egy átlagos sportóra lesz a nyerő választás.


Milyen vastag legyen az órám szíja?

Az óraszíj vastagsága attól függ, hogy mekkora a csuklód. Amikor először próbálsz fel egy karórát, akkor figyelni kell az óratok méretére, valamint a fülek elhelyezkedésére és méretére is.

Ha az óratok kicsi, illetve a fülek kicsit, akkor egy nagy szíj aránytalanul fog kinézni vele. Ez fordítva is igaz a nagy fülek és nagy óratok esetében.

Általános szabály – Az óraszíj vastagsága megegyezik a fülekével, és nem vastagabb, mint az óratok.


Milyen karórák illenek a kis csuklóhoz?

Ha vékonyabb a csuklód, mint az átlagé, akkor sem kell félned – számodra is létezik tökéletes karóra.

A "kis" csukló az, aminek a körbetekerve mért mérete kisebb, mint 17 cm. Ehhez a csuklómérethez olyan karóra illik, aminek az óratokja kisebb, mint 44 mm átmérőjű, valamilyen vékony szíjjal. Hagyd meg a nagy koronákat, gombokat és a többi extra dolgot azoknak a srácoknak, akiknek vastagabb a csuklója.


Új kollekciók

Vízálló karórák zafírüveggel

A sztorid soha nem áll le, akkor miért tenne így a karórád? A 100-méteres vízállósággal, 316L rozsdamentes acéllal és za...

Rozsdamentes sebészeti acél kronográf karórák zafírüveggel

A precíz időméréssel és a legjobb minőségű anyagokkal a Ray kollekció segít, hogy stílusosan mérd az időt.

Waykins összecsukható napszemüvegek + 31 új stílus

Az összecsukható napszemüvegektől a karcálló lencsékig a legújabb napszemüvegeink arra készültek, hogy a mindent tisztán...

Puha, viszketésmentes sálak és beanie sapkák

A lélegző és hőmegtartó anyagnak köszönhetően a Montagna kollekció minden sálja és sapkája tökéletesen alkalmas a tél le...

Karórák, amiknek látod a szívverését

A Dante karóráknak a karod mozgása adja az energiát. Amíg mozogsz, addig jár az óra is. Ne hagyd abba a mozgást!

Összehajtható, utazásra kész táskák városi felfedezőknek

A Dániában tervezett Lazy Bear összehajtható táskákat könnyen megpakolhatod egy utazáskor, és bármilyen kalandra alkalma...

Az Olasz Bőröv Kollekció

A kollekció minden egyes darabjánál az olasz szakértelem és a dán dizájn egyesül harmónikusan. Egy igazi frigye a hossza...

A Kite Kollekció

A Kite Kollekció könnyed beanie sapkák változatos összeállítása! A kollekció minden egyes darabja 100%-ban természetes p...

A Lincoln táska- és tárcakollekció

A megannyi színben érkező rugalmas, valódi bőrt egy-egy funkcionális dizájn kelti valósággal életre! A Lincoln Kollekció...

Az összes kollekció

Új cikkek

Valentin-napi ajándékok Neki

A dán tervezésű óráktól a gyűrűkig, nyakláncoktól a karkötőkig, találd meg számára a legmegfelelőbb ajándékot idén Valen...

Mi az a holdfázis kijelzős karóra és hogyan kell beállítani

Tanuld meg, hogyan kell leolvasni és beállítani a világ legrégebbi karóra komplikációját – a holdfázist.

Hogyan tisztítsd & ápold férfi karkötődet

Megválaszoljuk minden kérdésed férfi karkötőd tisztítását és ápolását illetően, a gyöngyökkel való úszástól a rozsdament...

4 kérdés, amit fel kell tenni a csontváz karóra megvásárlása előtt

Ha felteszed magadnak ezt a négy kérdést, az segíteni fog, hogy kiválaszthasd a megfelelő férfi csontváz karórát, illetv...

Hogyan viselj stílusosan egy zsebórát

A zsebóra láncának kiválasztásától annak megtanulásáig, hogy melyik gomblyukat használd, itt megtudhatod, hogy mi a zseb...

Hogyan mosd a beanie sapkád

Tanuld meg a beanie sapka kézi mosását ezzel a könnyen követhető útmutatóval és képekkel.

Hogyan viselj beanie sapkát: Tökéletes útmutató férfiaknak

Ez az útmutató megismertet a beanie sapkák stílusaival és anyagaival, valamint vásárlási tippeket is ad, hogy tudd, mely...

Férfi nyakláncok – A tökéletes útmutató

A megfelelő nyaklánchosszon át a keresztes vagy dögcédulás nyakláncokig itt mindent megtalálsz, tanuld meg, hogy hogyan...

Tell Your Story (Meséld el a sztorid) Podcast

Minden férfinak van egy jó sztorija

Az összes cikk
Vissza
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg