Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 000 Ft - ingyenes 11 700 Ft felett-
Kapcsolat

Férfi nyakláncok – A tökéletes útmutató

Mindegy, hogy egy egyszerű nyakláncot keresel vagy valami olyat, amit még a holdról is ki lehet szúrni, itt megtalálsz mindent, amire csak szükséged lehet! Tanuld meg, hogyan kell kiválasztani a megfelelő nyaklánchosszt és, hogy hogyan hordj dögcédulát anélkül, hogy a rendőrőrsön köss ki.

A neandervölgyi saskarmokból készült nyakláncoktól Jay Z $200.000 dolláros kubai láncán át a férfi nyakláncok itt vannak közöttünk! Bármilyen nyakláncra is vágysz, válassz olyat, ami segít elmondani a sztorid. Egy kiegészítő többet tud annál, hogy jól néz ki – megmutatja, hogy milyen utat jártál be, milyen kalandokban vettél részt vagy egy kedves emlékre, esetleg helyre emlékeztet majd. A te nyakláncod milyen sztorit mesél el?

1 Férfi nyakláncok – a tökéletes útmutató1.1 Hogyan viselj férfi nyakláncot1.2 A legjobb nyaklánc méret & hossz1.3 6 nyakláncfajta férfiaknak1.4 Hogyan tisztíts & ápolj nyakláncokat 1.5 Te kérdezted – mi válaszolunk

Hogyan viselj férfi nyakláncot

  1. Találd ki, hogy milyen sztorit mesélnél el vele
    Gondolkozz rajta, hogy mennyire feltűnő nyakláncot szeretnél. Egy vaskos aranyláncra vágysz vagy inkább egy egyszerű
    acél nyaklánc és keresztes medál kombinációra?
  2. Találd ki, hogy mivel párosítod majd a nyakláncod
    A pólód alatt vagy felett viseled majd? Ha ezt tudod, könnyebben tudsz majd nyaklánchosszt és méretet választani. Egy Thor kalapácsa medálos nyaklánc egy egyszerű pólót is remekül feldob, de egy sima 2 mm széles arany színű acéllánc is jól néz ki, amikor kikukucskál az inged alól.
    Ha valami könnyed láncra vágysz idén nyáron, akkor válassz egy kord nyakláncot, ami jól néz ki napközben a medence partján és este a bárban is.
  3. Találd ki, hogy milyen szín illik majd a fém kiegészítőkhöz
    A színes gyöngyös láncokon át az ezüst színű acélláncokon át, minden nyakláncnak illenie kell a
    a ruha-összeállításod színeihez és a fémekhez, amiket viselsz. Ha van rajtad karkötő,
    gyűrű és karóra – és miért is ne lenne? – próbálj meg olyanokat választani, amik koherensek lesznek egymással. Mivel a nyakláncok közvetlenül érintkeznek a bőröddel, érdemes nikkel-tesztelt terméket választani, hogy biztosan ne lépjen fel nálad allergiás reakció.
  4. Találd ki mire vágsz igazán
    Térjünk vissza a #2. ponthoz. Néhány nyakláncot lehetetlen úgy viselni a pólód alatt, hogy ne látszódjon át a kiegészítő körvonala a felsőd alatt. Inkább a pólón kívül hordd a merészebb darabokat.
    Ha több nyakláncot vennél fel egyszerre, válassz 2-3 különböző textúrájú és hosszúságú darabot. Három vaskos aranylánc együtt nem fog olyan jól mutatni, mint egy vékonyabb és egy vastagabb párosítva egy gyöngyös nyaklánccal!

A legjobb nyaklánc méret & hossz

A legtöbb férfi nyaklánc átlagos hossza 50 cm. Ez a szegycsont és az ing felső két gombja közé esik, így csak egy picit látszódik az inged alatt a nyaklánc. Ha medálos láncot szeretnél, akkor válassz legalább egy 55-63 cm hosszú nyakláncot, így a medál a mellkasod közepén fog lógni.

  • 35-45 cm – Ez a típus kicsit szorosabb és az inged felett is látszódni fog.
  • 50-55 cm – Nagyjából a szegycsontig ér, ez a legátlagosabb nyaklánchossz. A pólódon kívül és belül is viselheted.
  • 55-61 cm – A mellkas közepéig ér és tökéletesen néz ki egy medállal vagy dögcédulával. A pólódon kívül vagy belül is hordhatod.
  • 61-76 cm – Tökéletes arra, hogy a pólódon kívül hordd. A legjobb, ha vastagabb lánccal vagy nagyobb medállal viseled. Garantáltan figyelemfelhívó!

Ha csak egy láncos nyakláncot viselsz (és nem akarsz valami kihívót felvenni), akkor próbálj meg egy 2-6 mm széles nyakláncot választani. Amikor medált választasz, figyel arra, hogy a lánc maga ne legyen feltűnőbb a medálnál. Ha egy vaskos aranyláncra vágysz, ami tényleg feltűnő, akkor válassz egy 12 mm-es vagy még ennél is szélesebb láncot. A lánc hossz és szélesség kéz a kézben járnak – más szóval ez azt jelenti, hogy nincsen 35 mm hosszú, 12 mm széles nyaklánc.

  • 1-6 mm – Diszkréten vékonytól az átlagos férfi nyaklánc szélességig. Tökéletes a póló alatt.
  • 6-10 mm –Tökéletes medálokkal vagy csak szimplán medál nélkül a póló felett.
  • 10-X mm – Beléptél a 'lenyűgöző' kategóriába. Nyakláncok, amik több, mint 10 mm szélesek (kb. ilyen vastag a legújabb iPhone) biztosan magára vonzza a tekintetet.

6 nyakláncfajta férfiaknak

Felejtsd el az ékszerkészíttetést és a nagyid szokásos gyöngysorát. Masapság annyira széles a választék férfi ékszerek között, hogy biztosan találsz valamit, amivel elmesélheted a sztorid.

1. Dögcédula

A dögcédulák története az amerikai polgárháborúhoz és az első világháborúhoz nyúlik vissza. Halál utáni azonosításra szolgáltak a háború idején. A második világháború idején az amerikaiak a vallási hovatartozást is elkezdték feltüntetni a medálokon, amik limitáltak voltak a következőkre: P, mint Protestáns; K, mint Katolikus; Zs, mint Zsidó. Később, a koreai háborúban (1950-53), Hozzáadták egy X-et, azoknál akinél nem volt ismert a vallási hovatartozás, és Y-t a nem vallásos katonák dögcédulájához. Bocs Jedik, nektek is az X-et kellett volna választani!

A katonák hagyományosan két dögcédulát viseltek – egyet, ami a holttesttel marad, egyet pedig az azonosításhoz és adattároláshoz. Az egyik dögcédula a főláncon van, a másik pedig egy vékonyabbon, hogy könnyedén el lehessen távolítani.

Dögcédulák & Gravírozás Mára már divatosak a dögcédulák és a háború a múlté! Szerencsére már nem a halottak azonosítására használjuk ezt a kiegészítőt, de mégis segít az önkifejezésben. Ma belegravíroztathatsz a dögcéduládba egy fontos dátumot vagy akár csak azt, hogy 'Believe' (Köszi, Bieber!).

Ha a dögcéduládon valami személyes felirat van, akkor talán jobb, ha a pólód alatt tartod... Főleg, ha az irodában vagy valami fontos eseményen jelensz meg. Más, hétköznapi esetekben hordd a dögcédulát a pólódon kívül, segít beindítani a beszélgetést is. Nem tudod, hogy hogyan szabd személyre a dögcédulád? Kattints ide ötletekért és inspirációért.

2. Láncos nyakláncok

A legtöbb férfi ezt a nyakláncot választja. A lánc lemezekből, gyöngyökből, gyűrűkből és egy csatból áll. Míg ez elég egyszerűnek hangzik, rengeteg stílusból választhatsz... nem is beszélve a számtalan csatból. Csatból mindenképpen olyat válassz, ami illik a láncod méretéhez és könnyedén ki-be kapcsolható (főleg, ha egyedül öltözködsz).

LÁNCOS NYAKLÁNCOK FÉRFIAKNAK

  1. Fűzött lánc – A cable chain a legnépszerűbb férfi nyaklánc fajta. Ovális láncszemekből áll, amik a láncot alkotják. Önmagukban ezek a láncok nem túl figyelemfelhívóak, de tökéletesek arra, hogy egy keresztes medált vagy érmét ráfűzz.
  2. Curb lánc – A Curb chain nyaklánc zárakból áll, amik össze vannak fűzve míg a nyaklánc lapos marad. Gyakran láthatod a curb láncokat hétköznapi, utcai stílussal párosítva. A kubai lánc is a curb nyaklácok egyik variációja.
  3. Tengerész lánc/Anker lánc – Ezt a láncot a hajókon is használt lánc inspirálta. Minden ovális láncszemen van keresztve egy horizontális csík és ez is pont úgy fűződik össze, mint a cable lánc.
  4. Figaro lánc – Olasz eredetű nyaklánc és a Sevillai borbély című olasz operáról kapta a nevét. Ez a típus elég jellegzetes a lapos láncszemek miatt. Általában egy nagyobb láncszemer követ 2-3 kisebb. A figaro lánc a curb láncok egyik variációja.
  5. Kötél lánc – A rope láncnál a láncszemek meg vannak tekerve, pont mint egy kötél. Ez a típus jellegzetesen erős és gyakran használják medállal.
  6. Wheat lánc – A wheat láncoknál az ovális láncszemek össze vannak fonódva és hasonlítanak a búzakalászra. Ezt a típust is gyakran hordják medállal.
  7. Gömb lánc – A gömb láncot általában a dögcédulákhoz használják vagy kulcstartóként.Ez a lánc apró golyókból áll, amik között néha van, néha nincs szünet.
  8. Halszálka lánc – A herringbone lánc lapos és jellemzője a V alakú láncszemek ellentétes irányban. Gyakran összekeverik az Omega lánccal, de ez a lánc lapos és gömbölyű szélei vannak. A herringbone lánc nem olyan erős, mint az omega és gyakran elcsavarodnak. Mindkettőre jellemző, hogy beakadnak a láncszemek közé apróbb szőrszálak, hajszálak – jó motiváció arra, hogy gyakran borotválkozz.
  9. Box lánc – Négyszetalakú láncszemeiről kapta a nevét a box lánc. A box láncokat megtalálod különböző szélességgel és remekül néznek ki egy medállal!
  10. Kígyó lánc – A halszálka és az omega láncok egyik variációja. Szorosan összefűzött láncszemekből áll és szinte a kígyóbőrre emlékeztet. A végeredmény egy formás cikkcakk minta. Ez egy finomabb lánctípus és remekül néz ki medállal.

NYAKLÁNC ZÁR FAJTÁK

  1. Körkapocs – A körkapocs rugós mechanizmussal nyílik. Ahhoz, hogy kinyisd húzd hátra az apró pöcköt az oldalán, majd bújtasd bele a nyaklánc másik végét. Majd engedd el a pöcköt.
  2. Delfinkapocs – A delfinkapocsban is rugós mechanizmus van. Könnyen ki tudod őket nyitni akár egy kézzel is. A nyitáshoz csak nyomd le a hüvelyujjaddal az oldalán található pöcköt és, ha kész vagy engedd el. A neve abból jön, hogy hasonlít a kinézete egy delfin formájához.
  3. Hordó – A hordó zár két fém részből áll, amik össze vannak csavarozva. A név onnan jön, hogy a kinézete hasonlít egy hordóra.
  4. Horog kapocs – A horog kapocs egy fém kapóból áll, amit a nyaklánc másik oldalán levő láncszembe tudsz beakasztani.
  5. Mágneses zár – A mágneszáras láncoknál mágnes található a lánc két végén. Szuperkönnyű használni, de nem olyan biztonságos, mint a delfin- vagy a körkapocs.

  • Essentials | Ezüst tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 3 mm
    Lucleon
    16069 Ft
    Essentials | Ezüst tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 3 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Ezüst tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 5 mm
    Lucleon
    17681 Ft
    Essentials | Ezüst tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 5 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Ezüst tónusú kötél lánc nyaklánc 2 mm
    Lucleon
    13381 Ft
    Essentials | Ezüst tónusú kötél lánc nyaklánc 2 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Fegyverszürke fekete szögletes kockalánc nyaklánc 3 mm
    Lucleon
    16069 Ft
    Essentials | Fegyverszürke fekete szögletes kockalánc nyaklánc 3 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Arany tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 3 mm
    Lucleon
    16069 Ft
    Essentials | Arany tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 3 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Fegyverszürke fekete szögletes kockalánc nyaklánc 2 mm
    Lucleon
    14456 Ft
    Essentials | Fegyverszürke fekete szögletes kockalánc nyaklánc 2 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Arany tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 2 mm
    Lucleon
    14456 Ft
    Essentials | Arany tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 2 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Ezüst tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 2 mm
    Lucleon
    14456 Ft
    Essentials | Ezüst tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 2 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Fegyverszürke fekete szögletes kockalánc nyaklánc 1 mm
    Lucleon
    13381 Ft
    Essentials | Fegyverszürke fekete szögletes kockalánc nyaklánc 1 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Arany tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 1 mm
    Lucleon
    13381 Ft
    Essentials | Arany tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 1 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Ezüst tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 1 mm
    Lucleon
    13381 Ft
    Essentials | Ezüst tónusú szögletes kockalánc nyaklánc 1 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Fegyverszürke fekete ívelt kockalánc nyaklánc 5 mm
    Lucleon
    17681 Ft
    Essentials | Fegyverszürke fekete ívelt kockalánc nyaklánc 5 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Arany tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 5 mm
    Lucleon
    17681 Ft
    Essentials | Arany tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 5 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Fegyverszürke fekete ívelt kockalánc nyaklánc 3 mm
    Lucleon
    16069 Ft
    Essentials | Fegyverszürke fekete ívelt kockalánc nyaklánc 3 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Arany tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 3 mm
    Lucleon
    16069 Ft
    Essentials | Arany tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 3 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Ezüst tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 3 mm
    Lucleon
    16069 Ft
    Essentials | Ezüst tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 3 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Fegyverszürke fekete ívelt kockalánc nyaklánc 2 mm
    Lucleon
    14456 Ft
    Essentials | Fegyverszürke fekete ívelt kockalánc nyaklánc 2 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Arany tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 2 mm
    Lucleon
    14456 Ft
    Essentials | Arany tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 2 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Ezüst tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 2 mm
    Lucleon
    14456 Ft
    Essentials | Ezüst tónusú ívelt kockalánc nyaklánc 2 mm
    Gravírozás
  • Essentials | Fegyverszürke fekete ívelt kockalánc nyaklánc 1 mm
    Lucleon
    13381 Ft
    Essentials | Fegyverszürke fekete ívelt kockalánc nyaklánc 1 mm
    Gravírozás
  • 3. Medálos nyakláncok

    Minden nyaklánchoz tartozhat egy medál. Igen, még a dögcédulák is medálnak számítanak.

    Stylist és MUA, Cianne Denize szerint olyan medált kell választani, amivel rezonálunk. ”A nyakadban fogod viselni, szóval próbáld meg olyat választani, ami tényleg te vagy, ne kapd le az első láncot a polcról! Az inged és öltönyöd alatt fogod viselni? Vagy a pólód felett? Ha ezt tudod, ez alapján könnyen választhatsz medál méretet és szélességet. Ne feledd, a nyakláncod szuper beszélgetés indító téma lesz majd. Ha egy Thor kalapács lóg a nyakadban... garantáltan rákérdeznek majd a körülötted levők, hogy mizu.”

    Minden medálnak más története van és más-más kalandokon át fognak elkísérni és segítenek alakítani a sztorid.

    • A tollas nyaklánc a szabadságot szimbolizálja.
    • A horgonyos nyaklánc stabilitást, biztonságot és reményt reprezentál.
    • A hamsa nyaklánc Isten kezét reprezentálja a Közel-Keleten.
    • Az Ankh necklaces az élet lélegzetét szimbolizálta az Ókori Egyiptomban.
    • Akeresztes nyaklánc a keresztény hithez kötődik.
    • Az érmés nyaklánc a hagyomány szerint szerencsét hoz a viselőjének.
    • A karom nyaklánc és ékszerek az amerikai indiánoknál az erőt és védelmezést jelképezte.
    • A Buddha nyaklánc a béke és jó szerencse szimbóluma.
    • Viking ékszerek, mint a Thor kalapácsa nyaklánc divatos maradt a történelem során és úgy tartják, hogy a medál védelmezi a viselőjét. Nem mellesleg Mjölnir még hegyeket is megmozgatott vele. Nem tudjuk, hogy a Te Thor kalapácsa nyakláncod tud-e ilyet... de biztos jó sztori születne belőle.

  • Klasszikus ezüstszínű keresztes nyaklánc
    Trendhim
    9490 Ft
    Klasszikus ezüstszínű keresztes nyaklánc
    Népszerű ajándék
    Gravírozás
  • Atlas | ezüst tónusú iránytűs és azúr-malachit medálos nyaklánc
    Arkai
    18800 Ft
    Atlas | ezüst tónusú iránytűs és azúr-malachit medálos nyaklánc
    Gravírozás
  • Fekete bőr nyaklánc kétoldalas viking kalapácsmedállal
    Fort Tempus
    10700 Ft
    Fekete bőr nyaklánc kétoldalas viking kalapácsmedállal
    Gravírozás
  • Ezüst-tónusú, dupla dögcédulás nyaklánc
    Lucleon
    10700 Ft
    Ezüst-tónusú, dupla dögcédulás nyaklánc
    Népszerű ajándék
    Gravírozás
  • Fekete bőr nyaklánc kétoldalas ezüstszínű viking kalapácsmedállal
    Fort Tempus
    10700 Ft
    Fekete bőr nyaklánc kétoldalas ezüstszínű viking kalapácsmedállal
    Gravírozás
  • Klasszikus fekete keresztes nyaklánc
    Trendhim
    9090 Ft
    Klasszikus fekete keresztes nyaklánc
    Gravírozás
  • Panther | Fekete szénszálas dögcédulás nyaklánc
    Seizmont
    10700 Ft
    Panther | Fekete szénszálas dögcédulás nyaklánc
    Gravírozás
  • Orisun | Ezüst tónusú rozsdamentes acél lápisz lazuli kerek medál nyaklánc
    Arkai
    26817 Ft
    Orisun | Ezüst tónusú rozsdamentes acél lápisz lazuli kerek medál nyaklánc
    Gravírozás
  • Rico | Fekete rozsdamentes acél és kék homokkő töltényes nyaklánc
    Arkai
    15000 Ft
    Rico | Fekete rozsdamentes acél és kék homokkő töltényes nyaklánc
  • Unity | Ezüst tónusú Dávid-csillag rozsdamentes acél nyaklánc
    Arkai
    12390 Ft
    Unity | Ezüst tónusú Dávid-csillag rozsdamentes acél nyaklánc
  • Jaygee | Ezüst tónusú rozsdamentes acél "FML" (b*ssza meg) nyaklánc
    Otsu
    10700 Ft
    Jaygee | Ezüst tónusú rozsdamentes acél "FML" (b*ssza meg) nyaklánc
  • Orisun Asher ónixköves nyaklánc
    Arkai
    18800 Ft
    Orisun Asher ónixköves nyaklánc
    Gravírozás
  • Fekete dögcédulás nyaklánc vonalkóddal
    Lucleon
    8600 Ft
    Fekete dögcédulás nyaklánc vonalkóddal
    Gravírozás
  • Stílusos keresztes és dögcédula fekete acél nyaklánc
    Lucleon
    10700 Ft
    Stílusos keresztes és dögcédula fekete acél nyaklánc
    Gravírozás
  • Caleb Amager szivárványszínű zablánc és kábel lánc nyaklánc mosolygós medállal
    Lucleon
    10700 Ft
    Caleb Amager szivárványszínű zablánc és kábel lánc nyaklánc mosolygós medállal
    Gravírozás
  • Mérleg csillagjegyes ezüst tónusú acél nyaklánc
    Lucleon
    10700 Ft
    Mérleg csillagjegyes ezüst tónusú acél nyaklánc
    Gravírozás
  • Szűz csillagjegyes ezüst tónusú acél nyaklánc
    Lucleon
    10700 Ft
    Szűz csillagjegyes ezüst tónusú acél nyaklánc
    Gravírozás
  • Les ezüstszínű nyaklánc
    Lucleon
    10700 Ft
    Les ezüstszínű nyaklánc
    Gravírozás
  • Acél nyaklánc kereszttel
    Lucleon
    10700 Ft
    Acél nyaklánc kereszttel
    Gravírozás
  • Fekete gravírozható dögcédulás nyaklánc
    Lucleon
    10700 Ft
    Fekete gravírozható dögcédulás nyaklánc
    Gravírozás
  • 4. Vallásos nyakláncok

    A férfi vallásos nyakláncokon medált találsz. Mivel ez a típus elég speciális, ezt elkülönítettük. A zsidó kultúrában a Dávid-csillag, a hamsa vagy az evil eye is hordható medálként. A muszlim kultúrákban a Koránból és Allahtól származó medálok a legnépszerűbbek. A kereszténységnél találsz férfi keresztes nyakláncokat, szent medálokat és rózsafüzéreket. Míg a rózsafüzérek tradicionálisan imádkozásra szolgálnak, ma már a nem hívők is használják kiegészítőnek.

    MEDÁLOS NYAKLÁNC FAJTÁK

    1. Latin kereszt – Ez a legátlagosabb, legpopulárisabb medál. A keresztre feszítést reprezentálja.
    2. Görög kereszt – Még egy népszerű medál, itt minden oldalán egyforma a kereszt.
    3. Szent feszület kereszt – Ne keverd össze a latin kereszttel, ezen a kereszten Jézus keresztre feszített teste is megjelenik.
    4. Keresztes vitéz kereszt – Másképp jeruzsálemi keresztnek nevezhetjük. Itt apróbb keresztek találhatóak a kereszt végein.
    5. Bizánci kereszt – Orosz ortodox keresztnek is nevezhetjük ezt a típust. A VI. bizánci birodalomból származik ez a jel, amin három horizontális díszítés található.
    6. Kelta kereszt – A halhatatlanságot jelképezi ez a kereszt, ez az ír kereszt hasonló a latinhoz és a közepe körül található.
    7. St. Thomas kereszt – Perzsa keresztnek is nevezhetjük és a legrégebbi keresztény kommunákhoz vezethető vissza – a St. Thomas keresztény társadalomhoz Indiában.
    8. Gótikus kereszt – Ez a gótikus kereszt a gótikus kultúrához vezethető vissza.
    9. Ankh kereszt – Az ókori Egyiptomra utal ez a kereszt és az észak-afrikai kultúrában terjedt el.
    10. Oldalas kereszt – A latin kereszt, ami reprezentálja Jézus feltámadását és halálát.

    5. Gyöngyös nyakláncok

    A gyöngyös karkötők története 110 000 évre nyúlik vissza és a Skhul barlangban találtak rá maradványokra, Izraelben. Az első ilyen ékszerek kagylóból, a mostaniak pedig inkább fából, kőből, fémből vagy műanyagból készülnek. De kagylóból készült ékszereket a mai napig kapsz tengerparti városok piacain.

    Van valami a gyöngyös ékszerekkel, ami miatt nyugalmat sugároznak. Lehet, hogy a nyugis, jógás hangulatuk miatt vagy azért, mert hosszabbak ezek a nyakláncok és újfent bohém a stílusuk. Mindegy miért ezt az ékszert választod, a gyöngyös nyakláncok magukra vonzzák a tekintetet és segítenek abban, hogy elmondd a sztorid!

    6. Bőr nyakláncok

    A bőr nyakláncok kulcsa, hogy a többi rajtad levő bőrhöz illő ékszert válassz. Bár ez nem egy kőbe vésett szabály, ha a nyakláncod illik az óraszíjadhoz, vagy bőrövedhez, akkor az outfited egységes lesz.

    A legtöbb kord nyaklánc arra való, hogy medált is hordj vele vagy akár egy kulcsot! Ha nem szeretnél állati eredetű ékszert hordani, akkor válassz pamut vagy vegán ékszert. Mindegy mit választasz, ennek a típusnak nyugodt és kellemes hangulata lesz. Arra emlékezz, hogyha állásinterjúra, esküvőre vagy valamilyen elegáns eseményre mész, akkor inkább válts acél ékszerekre a bőrről.

    Nem úgy, mint az acél nyakláncokat, a bőr nyakláncokat zuhanyzás előtt le kell venni. A bőr elveszíti a természetes olajokat, összemehet és kiszáradhat. A mások nagyon fontos indok, hogy miért vedd le a bőrláncod zuhanyzás előtt az, hogy elszíneződhet a nyakláncod vagy karkötőd a víztől. Mindegy, hogy színezett vagy festett, a hosszan tartó víz elszínezheti a karkötőt, akár a szín le is válhat róla.

    Hogyan tisztíts & ápolj nyakláncokat

    Túl sok a kosz a nyakláncodon és elvesztette a fényét? A medálok jobban néznek ki ujjlenyomatok, izzadtság és olajos foltok nélkül. Vedd figyelembe tisztításkor a nyakláncod anyagát és kövesd az alábbi utasításainkat.

    Hogyan tisztíts meg rozsdamentes acél nyakláncot & ékszert

    1. Adj egy pár csepp mosogatószert langyos vízhez.
    2. Márts egy puha anyagot a vízbe és töröld át az ékszert medál nélkül.
    3. Töröld át és távolítsd el a vizet az ékszerről.
    4. Szárítsd meg és használj egy polírozó kendőt a tökéletes eredményhez.

    Az előző utasítások tökéletesek acél gyűrűk, karkötők és medálok esetén is. Az irodánkban páran esküsznek a fogkrém és régi fogkefe kombóra az ékszertisztításnál. Bizonyosodj meg róla, hogy nem fehérítő fogkrémet használsz az ékszereiden és öblítsd le teljesen a kiegészítőről a fogkrémet.

    Hogyan tisztíts bőrből készült nyakláncot & karkötőt

    Ne használj vizes törlőkendőt a bőr kiegészítőiden, inkább használj egy picit nedves kendőt szappannal, így biztosan nem fogja elveszíteni a bőr a színét. Legyél az ékszereddel gyengéd, törölgesd át finoman. Ha végeztél, töröld át egy száraz ronggyal a nyakláncot és hagyd a bőrt megszáradni a levegőn.

    Hogyan tisztíts gyöngyös & kő nyakláncokat

    A gyöngyös nyakláncod mindig maradjon olyan, mintha új lenne egy puha kefével (pl. egy régi fogkefével) és egy kis meleg vízzel. Adj a vízhez egy-két csepp mosogatószert és gyengéden dörzsöld át a gyöngyöket a nedves fogkefével. Majd gyengéden töröld át az ékszert egy törlőkendővel, hogy lejöjjön róla a maradék szappan. Utána hagyd a láncot megszáradni.

    Te kérdezted – Mi válaszolunk

    Mi az a kubai nyaklánc?

    A kubai lánc (aka Cadena de Eslavon Cubano) a fűzött láncok egyik variációja. Miami kubai részeiről terjedt el ez az ékszer, ahol a 70-es, 80-as években terjedt el. De határozottan swag a tengeren túl és amerikában is jelenleg.

    A férfiak viselhetnek chokkert?

    A férfiak is viselhetnek chokkert… ennek a neve nyakkendő. Mixeld csokornyakkendővel, a chokkert pedig hagyd meg a 19. századi nőknek.

    Illegálisak a dögcédulák?

    Nem illegális civileknek a dögcédula viselése. Amerikában tilos olyan ékszerek vagy díjak viselése, ami hamisan azt mutathatja, hogy háborúban vettél részt. Amíg ezt nem teszed, nem kerülhetsz bajba.

    Milyen nyaklánc nem fogja a hajad húzni?

    A férfiaknak általában sűrűbb a haja és a nyakukon is borotválják a hajat, könnyedén találhatsz olyan nyakláncot, ami nek fogja húzni a hajad. Ha ez mégis aggaszt, akkor válassz egy halszálkás vagy omega láncot. Válassz gömb, figaro, anker, curb láncokat a biztonság kedvéért.

    Mi a megfelelő nyaklánchossz férfiaknak?

    A legtöbb férfi 50 cm hosszú láncot választ és 2-6 mm széleset. Ha medált is szeretnél akor válassz 55-60 cm hosszű lácot 4-6 mm stélességgel.

    Milyen vastag lehet egy férfi nyaklánc?

    A nyaklánc szélessége attól függ, hogy mire szeretnéd használni. Szeretnél egy láncot a kedvenc medálodhoz? Akkor válssz valami olyat, ami illik a medálodhoz – egy icipici kereszt nem függhet egy vastag láncon.

    Ha egy vaskos láncra vágysz, amit még a Run-DMC is megirigyel... akkor válaszd a legvastagabb nyakláncot, amit csak találsz!

    A nyakláncok unisexek?

    Az a nyaklánctól függ. A legtöbb férfi nyakláncnak karakteres szélessége és hossza van, a női láncok inkább finomabbak és kecsesebbek.

    Menőn néznek ki a férfi nyakláncok?

    Nem most írtunk erről egy egész cikket? Persze, a nyakláncok jól mutatnak a férfiakon. Ha izgulsz, hogy jót választasz-e, akkor csak írj nekünk egy üzenetet és segítünk választani.

    Férfiak is felvehetnek egyszerre két nyakláncot?

    Férfiak felvehetnek egynél több nyakláncot. A kulcs a párosításhoz, hogy különböző méretű nyakláncokat kell választani és ne vegyél fel 2-3 típusnál többet.

    Férfiak is viselhetnek ezüst vagy arany színű nyakláncot?

    A nyaklánc, amit választasz, muszáj, hogy illjen a többi fémhez, amit viselsz. Arany színű karóra = arany színű nyaklánc. Az egyetlen kivétel ezalól a szabály alól, ha a nyakláncnak valamilyen szentimentális jelentése van és kedves neked. Ha így vagy a nyaklácoddal... ne foglalkozz a szabályokkal!

    Férfiak felvehetnek arany színű láncot?

    Mi hiszünk a ‘Mondd el a sztorid’ mottónkban. Viselj arany színű láncot, ha azt szeretnél. Ha izgulsz, hogy ez túl sok lesz és folyton az új rap albumodról kérdezgetnek majd az utcán, akkor válassz egy vékonyabb verziót és bizonyosodj meg róla, hogy a többi kiegészítődnek is arany színe van.

    Melyik nyaklánc típus a legerősebb?

    A legerősebbek a fűzött nyakláncok. 4 szálból álló összefonódó és egymással összekapcsolt ovális láncszemből áll.

    Hipoallergén a rozsdamentes acél?

    Igen. Ékszereink túlnyomó többsége kiváló minőségű rozsdamentes acélból (316L rozsdamentes acél) készült, amely a szinte nemlétező nikkel-tartalmáról ismert. A benne lévő minimális mennyiségű nikkel és más fém allergének az acélba vannak kötve, így nem juthatnak a bőrbe. Ezért tekinthető hipoallergénnek - nem vált ki reakciót a bőrödön.

    Ettől függetlenül, ha súlyos fém allergiában szenvedsz, fennáll a reakció kockázata. Ezért tanácsolják az egészségügyi szakemberek, hogy ne használj fém ékszereket, ha volt korábban súlyos allergiás reakciód.

    Hogyan hívjuk a hosszú férfi nyakláncokat?

    A hosszú nyakláncokat hosszú nyaklácokat hívják férfiak esetében is. Néhánynak rózsafüzér, néhánynap pedig mala lánc a neve (ezeket jógához és meditációhoz használják főleg) és hosszabb láncokból állnak. Az egyik előnye a hosszabb nyakláncoknak, hogy többször is a nyakad köré tudod tekerni őket.

    Úszhatok a rozsdamentes acél nyakláncommal?

    Nem jó ötlet tengerben fürdeni a rozsdamentes acél kiegészítőiddel. Nem csak elveszítheted a vízben a kedvenc nyakláncod és megeheti egy tonhal a kedvenc kiegészítőd. Még az is lehet, hogy este a sushidban találod meg a nyakláncod! De tudod mi a legrosszabb? Lehet, hogy a kiegészítőd el is színeződik a sós víztől! A legtöbb elszíneződést könnyen el tudod tüntetni, de a csatlakozásnál vagy a zárnál, esetleg apróbb részletnél az elszíneződés megmarad.

    Ugyanez igaz a medencével is – inkább vedd le a nyakláncod csobbanás előtt. Persze nem mindegy, hogy gyorsan megmártózol vagy az olimpiára készülsz. A klór nem tesz jót az acélnak.

    Általában OKÉ rozsdamentes acél ékszerekkel zuhanyozni. De, ha kádban szeretnéd áztatni magad órákig, akkor inkább vedd le előtte a nyakláncod.