365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 300 Ft - ingyenes 17 500 Ft felett-
Kapcsolat

Férfi gyűrűk jelentése ujjanként

Melyik ujjukon viseljék gyűrűiket a férfiak?

Tele van az internet "ősi" bölcsességekkel arról, hogy hol kéne a férfiaknak viselniük gyűrűiket és, hogy melyik kéz melyik ujjához illik az adott típus. Egy része valós... egy része viszont badarság. Mielőtt még adnánk néhány szolid tippet, amikkel finomra hangolt üzenetet építhetsz ujjaidra, tisztázzunk valamit: ez a te stílusod, a te sztorid és senki nem állíthatja, hogy rosszul meséled el. Viselj pecsétgyűrűt a kislábujjadon, ha úgy tartja kedved. Nincs olyan, hogy “rossz módja” a kiegészítők viselésének.*

*Egyes csoportoknak és szervezeteknek vannak erre vonatkozó szabályaik, hogy viseljük a márkáikat hordozó darabokat.

A gyűrűk üzenetet közvetítenek. Jelzik, ha már kiszálltál a játszmából, hogy melyik egyetemen végeztél, hogy melyik klubhoz tartozol vagy akár szexuális preferenciád is (vagy annak hiányát). Az már mellékes, hogy az emberek értik-e az üzenetet. A lényeg, hogy te értsd.

1 Férfi gyűrűk jelentése ujjanként1.1 Melyik kezükön viseljék gyűrűiket a férfiak?1.2 Mit jelentenek az ujjak?1.3 Mit jelentenek a gyűrűk ujjaidon1.4 Általános szabályok a férfi gyűrűk viseléséről1.5 Ti kérdeztétek – mi válaszoltunk

Melyik kezükön viseljék gyűrűiket a férfiak?

Egyes kultúrákban van férfias és nőies kéz. Nem ér meglepetés, de a jobb kezed a férfias, amivel a legtöbb dolgot csinálod – a bal marad a passzív, gyengédebb feladatokhoz. Van benne némi bölcsesség, még akkor is, ha nemek szerint osztja fel kezeid és figyelmen kívül hagyja a balkezesség lehetőségét.

Még a kétkezes férfiaknak is van domináns keze. A kétkezűség egy tanult képesség, a színtiszta kétkezűség pedig rendkívül ritka. Nagy többségünknek van egy domináns keze és ahogy beszélünk, mozgatjuk, gesztikulálunk vele és mutogatunk dolgokra. Domináns kezünk hívja fel magára a figyelmet. Éppen ezért tökéletes a színtiszta kifejezésre. Ez azért nagyszerű, mert a nem domináns kezünkön hordjuk legtöbben a karóránkat, így a domináns kezünk díszítése egyensúlyt teremt.

Remek kis aranyszabály lehet, hogy a nem domináns kezedre hosszútávú, a domináns kezedre pedig rövidtávú eszközként tekints. Magyarországon bevett szokás a jobb kezünkön viselni a jegygyűrűt, de általában érdemes a nem domináns kezeden viselned a számodra különleges gyűrűid, hogy hosszú ideig veled lehessenek. Bármit teszel jobb kezedre, megsérülhet, miközben férfiasan töltöd a napod. Örököltél egy családi pecsétgyűrűt? Helyezd a nem domináns kezed mutató- vagy kisujjára.

Nem domináns kéz
Személyazonosság
Maradandó
Kifejezi, aki vagy

Domináns kéz
Megnyilvánulás
Időszakos
Kifejezi, ahogy érzel

Mit jelentenek az ujjak?

Rövid változat

 • Kisujj – kifejezés – intelligenciát és kommunikációs képességet jelképez.
 • Gyűrűsujj – kapcsolati státusz – ide kerül a jegygyűrűd.
 • Középső ujj – egyediség – rendet és célt sugároz.
 • Mutatóujj – hűség – vezetői képesség és ambíció – főként tagsági gyűrűkhöz használják.
 • Hüvelykujj – karaktererősség – akaraterőről és szabad gondolkodásról árulkodik.

 • Steel Mason gyűrű
  Lucleon
  11650 Ft9320 Ft
  Steel Mason gyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Acél Ryker Gyűrű
  Lucleon
  9950 Ft7960 Ft
  Acél Ryker Gyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Liam fekete acélgyűrű
  Lucleon
  11650 Ft9320 Ft
  Liam fekete acélgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Titus acél pecsétgyűrű
  Lucleon
  9950 Ft7960 Ft
  Titus acél pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Ryker aranyszínű acélgyűrű
  Lucleon
  12550 Ft10040 Ft
  Ryker aranyszínű acélgyűrű
  -20%
  Népszerű ajándék
 • Atlantis | Lápisz lazuli pecsétgyűrű
  Waykins
  16050 Ft12840 Ft
  Atlantis | Lápisz lazuli pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Orisun | Arany tónusú afrikai jáde pecsétgyűrű
  Arkai
  12550 Ft10040 Ft
  Orisun | Arany tónusú afrikai jáde pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Orisun | Ezüst tónusú rozsdamentes acélból készült fekete ónix pecsétgyűrű
  Arkai
  11650 Ft9320 Ft
  Orisun | Ezüst tónusú rozsdamentes acélból készült fekete ónix pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Atlantis | Ónixköves rozsdamentes acél pecsétgyűrű
  Waykins
  16050 Ft12840 Ft
  Atlantis | Ónixköves rozsdamentes acél pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Ace | Ezüst tónusú pikk ász pecsétgyűrű
  Seizmont
  11290 Ft9032 Ft
  Ace | Ezüst tónusú pikk ász pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Len ónixköves fegyverszürke Gravel pecsétgyűrű
  Lucleon
  11650 Ft9320 Ft
  Len ónixköves fegyverszürke Gravel pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Gravel Leon ezüst-tónusú pecsétgyűrű cirkóniával
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Gravel Leon ezüst-tónusú pecsétgyűrű cirkóniával
  -20%
 • Atlas | Rozsdamentes acél iránytűs pecsétgyűrű
  Arkai
  11290 Ft9032 Ft
  Atlas | Rozsdamentes acél iránytűs pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Obelius | Vintage arany tónusú Medúza pecsétgyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Obelius | Vintage arany tónusú Medúza pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Ezüst tónusú oroszlán pecsétgyűrű
  Moody Mason
  11290 Ft9032 Ft
  Ezüst tónusú oroszlán pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Lanty aranyszínű pecsétgyűrű
  Lucleon
  11650 Ft9320 Ft
  Lanty aranyszínű pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Larse ezüst tónusú pecsétgyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Larse ezüst tónusú pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Shem fekete ónixköves pecsétgyűrű
  Sidegren
  11290 Ft9032 Ft
  Shem fekete ónixköves pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Len fehér howlitköves Gravel pecsétgyűrű
  Lucleon
  11650 Ft9320 Ft
  Len fehér howlitköves Gravel pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Gravel Law ónixköves, arany-tónusú pecsétgyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Gravel Law ónixköves, arany-tónusú pecsétgyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Mit jelentenek a gyűrűk ujjaidon

  Hosszú változat

  Kisujj

  Az indiai filozófia egyes gyakorlói, a kisujjat a dzsálával, a víz elemével hozzák összefüggésbe. A nyugati tradíció a kisujjat a Merkúrral köti össze, a kereskedelem, a pénzszerzés, a kommunikáció és az ékesszólás római istenével. A kisujjon viselt gyűrűt, az intelligencia és a ravaszság jelképeként tartják. A nagyhatalmú üzletemberek, politikusok és egyéb befolyásos emberek gyakran viselnek a kisujjokon gyűrűt.

  A kisujjon viselt gyűrű figyelemfelkeltő. Elhelyezkedése miatt jobban látható a gyűrű felülete, mintha középső ujjadon viselnéd, és ha csak egy gyűrűt viselsz, elég szembetűnő, hogy egyedül is tegye a dolgát. Egy klasszikus kialakítás is remekül mutat kisujjadon, de semmi sem adhat akkora "férfias vonzerőt", mint egy pecsétgyűrű. Mivel kisujjad használod a legkevésbé, az összetettebb kialakítás és felületek nem fognak annyira zavarni mindennapjaidban.

  Gyűrűsujj

  A gyűrűsujj, az indiai filozófia szerint a prithivivel, a föld elemmel van összeköttetésben, míg nyugaton többek között Apollóhoz, a zene, az igazság, a gyógyítás és a költészet istenéhez kapcsolják. Leginkább arról ismert, hogy erre az ujjadra húzód eljegyzési vagy jegygyűrűd, amikor megállapodásra hajtod a fejed. Ez lehet az oka, hogy manapság az odaadással társítják.

  A házaspárok rajta hordják jegygyűrűiket, sok jegyben járó férfi az eljegyzési gyűrűjét, komoly kapcsolatban élő párok ígéret gyűrűiket, mielőtt tényleg komolyra fordulnának a dolgok és pár hívő a tisztasággyűrűt.

  Az, hogy milyen típusú gyűrűt viselsz gyűrűsujjadon, a státuszodtól függ. Lesd meg tökéletes útmutatónkat férfi eljegyzési gyűrűkhöz, hogy mélyebben is megismerhesd a témát. Emellett olvashatsz a jegygyűrűkről is.

  Ha szeretnéd kifejezni, hogy kiszálltál a játszmából, egy klasszikus dizájn egyértelmű üzenetet közvetít. Általában nem látni méretes pecsétgyűrűket vagy komplex, díszes gyűrűket kapcsolati státusz feltüntetésére, így megzavarhatná az üzenetet, hogy nem a megszokott látvány fogad. Bár lehet neked éppen ez a célod... a "bonyolult kapcsolatod" kifejezése a gyűrűkkel.

  Középső ujj

  Nincs a középső ujjhoz kapcsolható kulturális hagyománya a gyűrűviselésnek, így tökéletes a színtiszta önkifejezésre. Nincs semmilyen elvásár, amit figyelembe kéne venned, ha a középső ujjadon tervezel gyűrűt viselni. Az indiai filozófia, a középső ujjat az ákása, az űr vagy éter eleméhez társítja, míg nyugaton a Szaturnuszé a megtiszteltetés.

  Az, hogy nem rendelkezik hagyományos jelentéssel, nem akadályozta meg az embereket, hogy jelentést tulajdonítsanak neki az elmúlt években. Elhelyezkedése miatt, sokan úgy tarják egyensúlyt, rangot és célt jelképez, míg mások szerint mérete és kiemelkedése adja a jelentését, így az egyéniséggel, szándékkal, személyes identitással és önelemzéssel kapcsolják össze.

  A legtöbb férfi, aki visel eljegyzési vagy jegygyűrűt, nem visel az azonos kezén a középső ujján gyűrűt, mivel károsodhatnak, ahogy egymáshoz dörzsölődnek. Arról se feledkezz meg, hogy mivel mutatóujjad a legaktívabb, egy nagyméretű gyűrű közvetlenül mellette, hosszútávon felsértheti.

  Ne feledd, hogy a fekete gyűrű viselése a jobb kéz középső ujján, az aszexuális közösséghez való tartozást jelképezi. Arra szolgál, hogy azonosíthassák társaikat.

  Mutatóujj

  Hagyományosan a családi címerrel ellátott pecsétgyűrűknek van fenntartva. Egyes Európai monarchiákban tilos volt a parasztoknak gyűrűt viselniük mutatóujjukon, mivel a végén még összetévesztették volna őket a befolyásos emberekkel. A mutatóujjon viselt gyűrű vezetői készséget, tekintélyt, ambíciót, önbecsülést és önbizalmat jelképez.

  Az indiai filozófiában a vayuval, a levegő elemével, nyugaton pedig Jupiterrel, az ég és a mennydörgés római istenével - az istenek királyával - hozzák kapcsolatba. Ha mutatóujjadon viseled gyűrűdet, az hűséget jelképez. A valamilyen hovatartozást jelképező gyűrűket, mint az osztálygyűrűk, diákszövetségek gyűrűit vagy egyéb pecsétgyűrűket is mutatóujjunkon viseljük általában.

  Egy mutatóujjon hordott gyűrűnek rengeteg helye van a csillogásra. A mutatóujjad és hüvelykujjad közötti rész a kezed legaktívabb része, nyitottsága pedig lehetővé teszi, hogy majdnem teljes kerülete látható legyen gyűrűdnek. A tökéletes hely a komplex dizájnok és méretes gyűrűk számára, szóval hajrá!

  Hüvelykujj

  Bár technikailag nem ujj, most a stílus érdekében tekintsük annak. Az indiai filozófia a tejashoz, a tűz elemhez társítja. Nyugaton a háború római istenéhez, a Marshoz kötik. Ha hüvelykujjadon viselsz gyűrűt, az akaraterőt karaktererősséget, szabad gondolkodást és magabiztosságot jelképez. Rendkívül találónak gondoljuk ezt, mivel hüvelykujjukon viselnek legritkábban gyűrűt az emberek, így nagy stílust hordoznak.

  Egyes kultúrákban a férfiak a gazdagság és a befolyásosság jelképeként viselnek gyűrűt hüvelykujjukon. Minél feltűnőbb, annál nagyobb a vagyon. A hüvelykujj vastagsága és magányos elhelyezkedése miatt, otthont biztosít a nagy, vaskos és bonyolult mintázatú gyűrűknek. Nem érződnek zsúfoltnak. De óvatosan a pecsétgyűrűkkel, mert lehet nagyon kiállnának az alapból kiálló hüvelykujjadon.

 • Aesop Keith fekete és ezüst tónusú titángyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Aesop Keith fekete és ezüst tónusú titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop Hayes titángyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Aesop Hayes titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop Cade ezüst tónusú titángyűrű
  Lucleon
  11650 Ft9320 Ft
  Aesop Cade ezüst tónusú titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop Keith ezüst tónusú és fekete titángyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Aesop Keith ezüst tónusú és fekete titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop ezüst tónusú hullámos titángyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Aesop ezüst tónusú hullámos titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop Kash fekete titángyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Aesop Kash fekete titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, kelta csomós mintázattal - 8 mm
  Lucleon
  18650 Ft14920 Ft
  Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, kelta csomós mintázattal - 8 mm
  -20%
  Gravírozás
 • Kelta sárkányos fluoreszkáló gyűrű
  Fort Tempus
  11290 Ft9032 Ft
  Kelta sárkányos fluoreszkáló gyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop Louis ezüst tónusú titángyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Aesop Louis ezüst tónusú titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop Cade fekete titángyűrű
  Lucleon
  11650 Ft9320 Ft
  Aesop Cade fekete titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop Kash ezüst tónusú titángyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Aesop Kash ezüst tónusú titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop Reed ezüst tónusú titángyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Aesop Reed ezüst tónusú titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, kék cirkóniumkövekkel - 8 mm
  Lucleon
  18650 Ft14920 Ft
  Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, kék cirkóniumkövekkel - 8 mm
  -20%
  Gravírozás
 • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete cirkóniumkövekkel - 8 mm
  Lucleon
  18650 Ft14920 Ft
  Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete cirkóniumkövekkel - 8 mm
  -20%
  Gravírozás
 • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete gyémánt mintázattal - 8 mm
  Lucleon
  14250 Ft11400 Ft
  Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, fekete gyémánt mintázattal - 8 mm
  -20%
  Gravírozás
 • Hyperan | Fekete titángyűrű, gumiabroncs mintázattal - 8 mm
  Lucleon
  14250 Ft11400 Ft
  Hyperan | Fekete titángyűrű, gumiabroncs mintázattal - 8 mm
  -20%
  Gravírozás
 • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, ovális mintázattal - 8 mm
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, ovális mintázattal - 8 mm
  -20%
  Gravírozás
 • Hyperan | Fekete titángyűrű, szénszálas berakással - 8 mm
  Lucleon
  17390 Ft13912 Ft
  Hyperan | Fekete titángyűrű, szénszálas berakással - 8 mm
  -20%
  Gravírozás
 • Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, szénszálas berakással - 8 mm
  Lucleon
  17390 Ft13912 Ft
  Hyperan | Ezüst tónusú titángyűrű, szénszálas berakással - 8 mm
  -20%
  Gravírozás
 • Aesop Kash arany tónusú titángyűrű
  Lucleon
  11290 Ft9032 Ft
  Aesop Kash arany tónusú titángyűrű
  -20%
  Gravírozás
 • Általános szabályok a férfi gyűrűk viseléséről

  A szabályok arra vannak, hogy megszegjék, de nem árt, ha ismered őket, hogy tudatosan tehesd ezt. Nem akarsz az a pasas lenni, aki feltartott kezekkel mondja, hogy: "Sajnálom biztos úr, nem tudtam."

  Passzoljon hozzád

  Ha egy magas, vékony alkatú úriember vagy, egy vaskos, méretes gyűrű furcsán nézne ki rajtad. Elnyomná és zavarossá tenné megjelenésed. Ha egy alacsonyabb, zömökebb úr vagy, a visszafogott gyűrűk elvesznek rajtad. Gyűrűk esetében, ne a testalkatod ellenkezőjének megfelelőt válaszd.

  Egyensúly a titka mindennek

  Próbáld ne tele rakni egyik kezed gyűrűkkel, a másikat meg üresen hagyni. Ha egyenletesen osztod el gyűrűid a két kezeden, az sokkal egységesebb megjelenést eredményez.

  Illeszd a fémeket

  Mint minden kiegészítő esetében, a fémeknek passzolniuk kell egymáshoz. Egy ezüst tónusú karóra, egy acél karkötővel és egy acélgyűrűvel sokkal jobban mutat, mint egy ezüst tónusú karóra, egy vörös karkötővel és a szivárvány összes színű gyűrűjével plusz még egy barnával és babakékkel is.

  Ha keverni szeretnéd, a hideg színeket a hideg fémekkel illeszd. Az ezüst és a kék jól néznek ki együtt, ahogy az arany és a vörös is. Ha az alapok már mennek, belemélyülhetsz a bonyolultabb színkoordinációba és keverésbe, de ha egy ezüst gyűrű kerül az arany színek tengerébe, úgy fog tűnni, hogy valamit benéztél. Ha együtt szeretnéd viselni az aranyat az ezüsttel, tartsd meg az egyensúlyt. Így szándékosnak fog tűnni és szépen eloszlanak a hideg és meleg tónusok.

  Ha ismered ezeket a praktikákat – ezeket a "szabályokat" – lehetőséged van eltérni tőlük, vagy akár meg is szegni őket. Hatalmas a különbség a véletlenszerű megszegés és a szándékos ellenszegülés között. A különbség a sztoriban rejlik, amit mesélsz róla, ha kérdezik. Mert a kiegészítők az egyik legjobb beszélgetésindítók. Mondd el sztorid saját stílusodban.

  Több információért és segítségért gyűrűválasztáshoz, olvasd el tökéletes útmutatónkat férfi gyűrűkhöz.

  Ti kérdeztétek – mi válaszoltunk