Húsvét miatt a rendeléseket kedden, április 2-án, kedden postázzuk.

Húsvét miatt a rendeléseket kedden, április 2-án, kedden postázzuk.

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 300 Ft - ingyenes 11 700 Ft felett-
Kapcsolat

Eljegyzési gyűrűk férfiaknak

Egy egyre növekvő divat

Ha egy cisznemű heteroszexuális férfi vagy, aki Dél-Amerikán és Észak-Európán kívülről származik, felteheted magadnak a kérdést: "Eljegyzési gyűrűk férfiaknak? Ilyen létezik?"

Igen. Létezik. A világ számos részén viselnek a férfiak és nők egyaránt az eljegyzésüket szimbolizáló gyűrűt a gyűrűsujjukon. Izlandon az eljegyzési gyűrűket kizárólag két darabos szettben árulják. Az azonos neműek házasságának és a nemek közötti egyenlőség egyre szélesebb körű elismerésének köszönhetően, ez a hagyomány a világ más részein is terjed.

De honnan ered az eljegyzési gyűrűk hagyománya, és miért csak most kezdenek teret nyerni a férfiak számára?

1 Eljegyzési gyűrűk férfiaknak1.1 Az eljegyzési gyűrűk rövid története1.2 Eljegyzési hagyományok manapság1.3 Hogyan viseljünk férfi eljegyzési gyűrűt1.4 Különböző típusú eljegyzési gyűrűk a számára1.5 Jegygyűrűk vs. eljegyzési gyűrűk1.6 Röviden...

Az eljegyzési gyűrűk rövid története

A birtoklás jele az odaadás jelévé változott

A rómaiak úgy hitték, hogy a bal kéz negyedik ujja (tévesen a hüvelykujjat is számolták) tartalmazza a Vena Amoris-t, vagyis a "szerelmi vénát". A romantikus elnevezés ellenére, az eljegyzési gyűrűk akkoriban a tulajdonjog jelének számítottak. A legtöbb eljegyzési gyűrű kenderből, bőrből vagy csontból készült és csak a leggazdagabb férfiak adtak leendő feleségüknek arany- vagy ezüstgyűrűt, ezt is csak azért, hogy megmutassák gazdagságukat.

Az eljegyzési gyűrűk használata a középkorban terjedt el egész Európában, az eljegyzés és a házasságkötés közötti hosszú várakozási idő miatt. Ekkor is csak nők viselték és inkább jelezték a tulajdonjogot, mint a partnerséget.

Valójában, csak a 20. században kezdték a házasságot egyenrangú partnerkapcsolatnak tekinteni, és ennek következtében az eljegyzéssel és a házassággal kapcsolatos hagyományok állandó változáson mentek át. Minden kultúrának kissé eltérő szokásai vannak, ami az eljegyzést illeti, a globális közösségben, amelyben élünk pedig, te döntheted el, hogyan ünnepled párkapcsolatod.

Eljegyzési hagyományok manapság

Lehetőségek tárháza

Az azonos nemű párok mellett, sok férfi visel eljegyzési gyűrűt leendő felesége tiszteletére. Miért kéne csak a nőnek jelet viselnie arról, hogy foglalt? Talán te teszed fel a kérdést, de a válaszával mindketten kiszálltok a játszmából. Az is egyre gyakoribb, hogy a nők kérik meg a férfiak kezét, nem pedig fordítva.

A tisztasággyűrűket és ígéret gyűrűket néha egyenrangúnak tekintik az eljegyzési gyűrűkkel, mivel a hűség egy bizonyos formáját jelzik és stílusukat tekintve nagyon kevés különbség van köztük.

Az eljegyzési gyűrű egy ígéret. Egy ígéret, hogy hűséges leszel a partneredhez, még akkor is, ha a törvény egyelőre nem kötelez rá. Ebben az értelemben egy eljegyzési gyűrű lenyűgözőbb, mint egy jegygyűrű. Egy eljegyzési gyűrű azt jelenti, hogy önszántadból vagy partneredhez hűséges. Egy jegygyűrű esetében az adó miatt teszed. Néhány pár úgy dönt, hogy inkább örökre jegyben jár.

Hogyan viseljünk férfi eljegyzési gyűrűt

Nincsenek szabályok... csak útmutatások

Az eljegyzési gyűrűt a gyűrűsujjadon viseled - hogy melyiken, az csak rajtad múlik. Változó helyi szokásoknak megfelelően. Egyes kultúrákban az eljegyzési gyűrűket a bal gyűrűsujjon viselik, majd jegygyűrűként használják tovább. Másoknál a jobb kézen viselik, a jegygyűrű pedig a balra kerül. Mások a balon viselik, majd áthelyezik a jobb kezükre, hogy helyet adjanak a jegygyűrűnek, vagy akár a nyakukba akasztják egy láncra, esetleg teljesen abbahagyják viselését. A brit úriemberek a jegygyűrűjüket a családi pecsétgyűrűjük alatt viselték.

Röviden, a választás ténylegesen a tiéd. Ha a helyi szokásokat szeretnéd követni, kérdezd meg a helyi ékszerészt, de ne feledd, hogy ez a te párkapcsolatod, a te sztorid és a te döntésed.

különböző típusú eljegyzési gyűrűk a számára

Kényelem vagy biztonság? Feltűnés vagy hosszú élettartam?

Anyagok

A jegygyűrűkhöz hasonlóan az eljegyzési gyűrűk is hagyományosan aranyból, platinából vagy ezüstből készülnek, de mint a legtöbb hagyomány, ez is változik. Valószínűleg ismersz egy idősebb úriembert, aki évtizedek óta arany jegygyűrűt visel. Nézd csak meg közelebbről és látni fogod, hogy tele van dudorokkal és karcolásokkal, és el fogja mondani, hogy milyen gyakran kellett elvinnie simíttatni és fényesíteni. Ennek oka, hogy az arany, a platina és az ezüst amellett, hogy drágák, puhák is.

Az olyan modern anyagok, mint a titán, a kerámia, a szénszál, a sebészeti minőségű rozsdamentes acél, a volfrám és még a szilikon is erősebb, kényelmesebb, megfizethetőbb és hosszabb élettartamú alternatívákat kínálnak.

A titán erős, könnyű és hipoallergén, a kerámia nem nem konduktív, a sebészeti minőségű rozsdamentes acél megfizethető, erős és könnyen formálható, a szilikon pedig rugalmas, kényelmes és könnyedén újrahasznosítható. Az anyagválasztást már nem korlátozza a hagyomány. Válaszd a neked és életmódodnak legmegfelelőbb alternatívát.

Felületkezelési eljárások

Lássuk be: a tiszta arany és platina gyűrűk egy karba és mindkét vesénkbe kerülnek. Ezért választanak sokan bevonatos eljegyzési gyűrűt. Leggyakoribbak a kémiailag aranyozott sterling ezüst gyűrűk, amelyek felületére egy aranyréteg kerül. Ez a fajta bevonat egy vékony réteget eredményez, amely idővel veszít a színéből és mivel ez egy fémréteg a másikon, sérülés esetén lepattog. Bármilyen karcolás felfedi az alatta rejtőző alap fémet és mivel mind az ezüst, mind az arany puha, nagyon alaposan kell vigyáznod rá, ha azt akarod, hogy tartós legyen.

A felületkezelés viszonylag új típusa a PVD-bevonat. A titán-nitridet plazmává hevítik és egy vákuumkamrában a termékre lövik, ez molekuláris szinten olvad a felületre. Mivel egy vákuumkamra belsejében és igen magas hőfokon történik, az eljárás környezetbarát. Nagyon kevés hulladék képződik és nem szabadulnak fel mérgező vegyi anyagok. Az így létrejött kemény kerámiaréteg karcálló, nem kopik és mivel molekuláris szinten kötődik a fém felületéhez, nem fakul vagy pattog le.

Méret és forma

A jegygyűrűk bizonyos okból egyszerűek. Úgy készültek, hogy egy életén át viselje egy férfi, így minden férfihoz és minden stílushoz illeniük kell. Mindannyian átmegyünk életünk szakaszain és ennek megfelelően változtatjuk stílusunkat, de a jegygyűrűk állandók.

Az eljegyzési gyűrűk esetében, nem ez a helyzet. Ha nem szándékozol ugyanazt a gyűrűt használni később jegygyűrűként, vagy nem akarod áthelyezni egy másik ujjadra, az eljegyzési gyűrű arra az időszakra szól, ami aközött telik el, hogy elhangzott a kezdeti "igen", majd valamivel később az "akarom", tehát légy olyan vad, amennyire csak szeretnéd. Amíg gyűrűsujjadon viseled, azt fogja elmondani, amit te akarsz. Lesd meg a férfi gyűrűkről szóló tökéletes útmutatónkat több információért a gyűrű típusokról és formákról.

Ha jegygyűrűként (vagy jegygyűrűvel) kívánod viselni, válassz valami egyszerűt, ami nem üt semmi mást, amit viselsz. Ha a bőrtónusod meleg, az arany tónus a biztos tipp, ha pedig hideg, akkor az ezüst tónus vagy az acélszín illik hozzád. És mint mindig, a fekete mindenhez illik, de eljegyzési gyűrűként talán nem túl ünnepélyes.

A férfi eljegyzési gyűrűnek észrevehetőnek és férfiasnak kell lennie, de nem lehet komikusan túlméretezett vagy túl kecses. Válassz egy 6-10 mm vastagságú gyűrűt és a férfias stílus biztos zónájában találod magad. Ha kézimunkát végzel, a csiszolt acél vagy szatén felület, elrejti a hordás elkerülhetetlenül megjelenő nyomait, ami a textúrának és mintának köszönhetően is kevésbé észrevehető. Nem számít, hogy egy anyag mennyire strapabíró vagy karcálló, idővel megjelennek rajta a nyomok. A különbség az, hogy mennyi és milyen feltűnő.

Profil

Ez valószínűleg az eljegyzési gyűrűk leginkább figyelmen kívül hagyott vonása. A gyűrűknek számos profilja létezik, ahogy az alábbi vázlaton is látható, a legtöbb férfi eljegyzési gyűrű a klasszikus vagy lapos kategóriába tartozik.

Egy lapos gyűrű erős élekkel rendelkezik és durva esztétikát hordoz. Ezek a gyűrűk stabil viseletet biztosítanak, mivel teljes vastagságuk hozzáér bőrödhöz, a felületi feszültség pedig pontosan ott tartja őket, ahol te akarod, hogy legyenek. Ha azonban vastag gyűrűt viselsz, bőrirritációd lehet, ha nem veszed le időnként, hogy lélegezzen bőröd. Valamint a peremük miatt a fel- és levételük nem olyan kényelmes, mint a klasszikus gyűrűk esetében.

A klasszikus gyűrűk belülről íveltek, így rendkívül kényelmes viselni, fel- és levenni őket. Íveltségüknek köszönhetően, kevesebb nedvesség tapad meg a gyűrű alatt, így kisebb az esélye a bőrirritációnak. Azonban, mivel belső felületük kevésbé érintkezik a bőrrel, lazábbnak érződnek, minta lapos gyűrűk.

A titok, hogy mindketten elégedettek legyetek a gyűrű kiválasztásakor, a stílusotok és az életviteletek figyelembevételével.

Jegygyűrűk vs. eljegyzési gyűrűk

Mi a különbség?

Őszintén, nem sok minden. Egyes kultúrák ugyanazt a gyűrűt használják mindkét célra, mások pedig egyszerre viselik mindkettőt, ami azt jelenti, hogy mindkettőnek időtálló, egyszerű dizájnnal kell rendelkeznie. Lesd meg a tökéletes útmutatónkat férfi jegygyűrűkhöz.

De, ha egy nap le akarod majd cserélni sajátod egy jegygyűrűre, itt egy jó módja, hogyan gondolhatsz rá: az eljegyzési gyűrűd a jelennek szól, a jegygyűrűd örökre. Szerezz olyan eljegyzési gyűrűt, ami megünnepli kapcsolatotokat és kifejezi, hogyan éreztek ebben a pillanatban.

Röviden...

Légy önmagad

Az eljegyzési gyűrűknek hosszú történelme van, de mint minden hagyomány, ezek is folyamatosan fejlődnek. Ugyanez vonatkozik a modern párkapcsolatokra is. Az eljegyzés egy ígéret arra, hogy életed hátralévő részében egy embernek szenteled magad, de az már csak kettőtökön múlik, hogy meghatározzátok ennek az ígéretnek a paramétereit - és akkor még nem is beszéltünk a poliamor kapcsolatokról és a családszerkezet egyéb alternatív formáiról. Ahogyan senki más nem határozhatja meg, hogyan éljétek a közös életeteket, úgy senki más nem mondhatja meg nektek, hogyan ünnepeljétek az egymás iránti szerelmeteket.

Eljegyzésed az egyik legfontosabb fejezet a sztoridban. Hogy hogyan meséled el, csak rajtad múlik.

CSATLAKOZZ ÉS NYERJ 150000 FT-OT

Iratkozz fel a stílustippek, különleges ajánlatok és az új termékek bevezetéséről szóló információk folyamatos áramlására. Automatikusan részt vehetsz egy havi sorsoláson, amelyen 150000 Ft értékű ajándékkártyát nyerhetsz.

Tisztában vagyok a Trendhim Adatvédelmi irányelveivel. Bármikor leiratkozhatsz..