365 napos visszaküldés
Szállítási költség 1 900 Ft - 19 990 Ft felett ingyenes
06-21-200-7871 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Szállítási költség 1 900 Ft - 19 990 Ft felett ingyenes
Trendhim
×
Trendhim
Nyelv:
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Áttetsző lencsés szemüvegek
Órák
Övek
06-21-200-7871
Munkanapokon 09-17 óráig
Összes megtekintése

Gyógyító karkötők férfiaknak – Mit jelentenek a drágakövek

A fókuszálástól és a bátorságtól az intellektualitásig és szeretetig mindent ígérő drágakövek megfelelő kiválasztásához türelem és tudás szükséges. Átfogó útmutatónk szemlélteti, mi teszi a gyógyító drágakő karkötőket olyan különlegessé, és megmutatja, hogyan válaszd ki a megfelelőt.

Könnyű azt gondolni, hogy a drágakövek csak az új korszak gyakorlóinak és azoknak a srácoknak szólnak, akik ismerik a különbséget a lefele néző kutya és az ászanák-csónak pozíció között. De a kövek ereje egyike azoknak a dolgoknak, amik díszítik a világ történelmét.

A vikingek (természetesen visszatérünk őseinkhez) karneolt, szurokszenet, gránitot és borostyánt kaptak fizetségül szépségükért és misztikus képességeikért amikkel rendelkeztek. Manapság az emberek még mindig úgy gondolják, hogy bizonyos drágakövek segíthetnek mindenben az intellektualitástól az önbizalomig.

Akár mágikus tulajdonságai miatt keresel drágakő karkötőt, akár azért, mert jól néz ki, megfejtjük a rejtélyt ezek mögött a legendás féldrágakövek mögött, és segítünk megtalálni azt, amelyik a legjobban elmeséli a sztorid.

Mielőtt még belekezdenénk, fontos megjegyezni, hogy a kövekről és azok gyógyító tulajdonságairól csak anekdotikus információkat írunk. Ha valódi fizikai, mentális vagy érzelmi segítségre van szükséged, kérjük, fordulj orvosodhoz vagy hivatásos terapeutához.

Mi a különbség a drágakövek és a féldrágakövek között?

Amikor gyógyító karkötőt vásárolsz vagy bármilyen kőgyöngyös karkötőt, találkozni fogsz „igaz drágakövekkel”, „féldrágakövekkel” és behatárolhatatlan „drágakövekkel”.

Ha tudod, hogy ez a 3 mit jelent – és mi (már ha van) a közös bennük – az segíteni fog kiválasztani a megfelelő darabot a kollekciódba.

Mik azok az igaz drágakövek?

A kövek drága és féldrága kategóriákra osztása nem jelenti azt, hogy az egyik fontosabb lenne, mint a másik. Ez azt jelenti, hogy a drágakövek értékesebbek, mint a féldrágakövek. Fontosságuk a szemlélőn múlik.

Az igaz drágakőnek titulált 4 kő típus: rubintok, zafírok, smaragdok és gyémántok. Ezek mindig drágábbak, ebből következően értékesebbek, mint a féldrágakövek.

Mik azok a féldrágakövek?

Bármely kő, ami nem „drága”, féldrága kategóriába tartozik. Ezek általában könnyebben elérhetőek, és gyakran használatosak ékszerek készítéséhez.

A féldrágakövek közé tartozik az ametiszt, aventurin, kalcedon, chrysocolla, citrin, gránit, vörösvasérc, jade, jáspis, lazurit, malachit, obszidián, ónix, mangánérc, tigrisszem, topáz, türkiz és még sorolhatnánk.

Mik azok a drágakövek?

Most, hogy az igaz drágakövek és féldrágakövek meg vannak határozva ... mi az a drágakő?

Drágakőnek nevezzük azokat a köveket, amelyeket vágtak, csiszoltak és díszekként használnak. Ezek az ékszerként vagy önmagukban használatos drágakövek készülhetnek ásványokból, kövekből vagy akár borostyánból is.

Minden igaz drágakő vagy féldrágakő, amelyet vágnak, csiszolnak és ékszerként viselnek, szintén drágakő. Tulajdonképpen, minden ásvány ami a szépségéért lett kiválasztva és nyaklánc, gyűrű vagy karkötőként van viselve, drágakő. Néhány drágakő szerves, mint például egy gyöngy vagy a borostyán. Mi dánok tudunk néhány dolgot a borostyánról, mivel a kőkorszaki fa gyanta még mindig megtalálható partjaink mentén.

Mi a különbség a kristályok és a kövek között?

Hacsak nem vagy geológus, valószínűleg inkább a kő tulajdonságai érdekelnek – az állítólag „varázslatos” tulajdonságai – mint a tudományos osztályozása. De azok számára, akiket érdekel, az elsődleges különbség a kövek és a kristályok között, az az, hogy a kristály egyetlen kristályként (egyetlen anyagként) azonosítható.
A kristályok sima felületűek és általában elég világosak ahhoz, hogy átláss rajtuk.

A kövek általában egymással összekapcsolódó mikroszkopikus kristályokból állnak. Vegyük például a gránitot. Ez a kő számtalan kristályból - köztük kvarcból - áll, amelyek összekapcsolódnak egymással.

Ennek ellenére a „kő” szót a gyógyító kristályok megnevezésére is használják. Összezavarodtál? Ne tedd. A legfontosabb dolog, amikor követ vagy kristályt keresel, hogy melyik tetszik vagy éppen melyik nem. El tudod képzelni, mint a sztorid egy darabja? Ha erre igen a válaszod… akkor nem számít, hogy ez egy igaz drágakő, egy drágakő vagy csak egy kavics amit a kedvenc túrádon találtál.

Miért viselj gyógyító karkötőket?

Akár hiszel a drágakövek gyógyító erejében, akár nem, lehetetlen visszautasítani a stílust, amit a megfelelő karkötő csuklódnak adhat.

A Trendhimnél hiszünk benne, hogy kiegészítőinknek meg van a képessége, hogy segítsenek elmesélni a sztorid – segítsenek meghatározni egy pillanatot és kifejezni önmagad. Ha ez nem lenne elég, egy egész világnyi ember van itt, akik úgy gondolják, hogy a kövek az egyensúlytól a gyógyulásig mindenben szerepet játszhatnak.

Sokak számára, a féldrágakövekkel ellátott gyógyító karkötők viselése egy módja annak, hogy védelmezze, megtisztítsa és megszabadítsa őket a negatív energiáktól, melyeknek csapdájába eshetnek. Vegyünk például hematit követ. Ennek a kőnek állítólag erős földelő energiája van, ami fejleszti a fókuszáló és koncentrációs képességét viselőjének. Ha egy hermatit köves karkötőt tekersz csuklód köré, állandó kapcsolatba kerülhetsz ezekkel a kövekkel, és erejükkel (akár igazi akár nem) segítenek, hogy összpontosult maradj.

Nagyon sok gyógyító karkötőről gondolják, hogy kapcsolódik a csakrához. Ez 7 energiakör, ami a gerinceden fut végig a hindu hagyomány szerint. Mint a legtöbb dolog az életben, ezeknek a pontoknak is felborulhat az egyensúlya. A kövek és kristályok viselése állítólag helyreállítja ezt az egyensúlyt, és megakadályozza, hogy az energiaáramlás megrekedjen. Egy csakra karkötőn, gyakran 7 különböző színű kőgyöngyöt láthatsz, amiből mindegyik különböző csakra ponttal áll összeköttetésben.

Működnek a gyógyítókövek?

Ez volt az első kérdés, amit feltettünk, amikor belemerültünk ebbe a témába… és, hogy őszinték legyünk, nincs tudományos kutatás ami azt mondaná, hogy működnek. De mint minden olyan dolognál, ami kívül esik a fekete-fehér hatókörön, az erejük abban rejlik, hogy elhiszed-e, hogy működnek vagy sem.

Nem őrültség azt gondolni, hogy a kövek és a kristályok energiával rendelkeznek és ezért képesek hozzájárulni az élet egyensúlyához. Vedd a karórádat például. Ha egy elemmel működő terméket viselsz kvarc óraművel, az valószínűleg kristályokat használ fel az idő mérésére.

Az elem elektromosságot juttat a kvarchoz egy áramkörön keresztül, ami pontos frekvenciájú rezgéseket okoz (32,768 percenként). Az áramkör számolja a rezgéseket, és másodpercenként egy elektromos impulzust hoz létre. Az impulzusok hajtják az óra motorját, ami a mutatókat mozgatja – Ez pontos időmérést biztosít (az elem lemerüléséig)

Ezért sem lehetetlen az elképzelés, hogy ha a drágaköveket vagy kristályokat karkötőként viseled is meghozzák ezt a hatást. Az az energia, amit mindennap kibocsájtasz, lehet, hogy kölcsönhatásba lép a kövekkel oly módon, hogy késztesse őket saját energiájuk visszaáramoltatására. Ez a párbeszéd a tested és a karkötő között, olyan, ami végleg megváltoztathatja a sztorid.

Hogyan találd meg a megfelelő gyógyító karkötőt magadnak

Energiája vagy gyógyító hatásai alapján választani egy drágakövet megterhelő lehet. Mielőtt megvásárolnád a következő karkötődet, tölts el egy kis időt a kövek belső tulajdonságainak felfedezésével. Döntsd el miért akarod és mit vársz el tőle, hogy az életedbe hozzon.

Ne felejtsd, amikor kiegészítőkről van szó, nincs hierarchiája a drágaköveknek és kristályoknak. Válassz olyan karkötőt, ami beszél a szándékaidról és végső soron illik a sztoriba, amit el akarsz mesélni. Ha jól is néz ki az külön bónusz.

Vess egy pillantást a férfi gyógyító karkötőkhöz használt legnépszerűbb drágakövekre alább. Találd meg azt, amelyik megadja azt ami hiányzik (vagy még többre van rá szükséged) az életedből.

Az alábbi információk csak anekdotikus adatokat tartalmaznak. Ha valódi fizikai, mentális vagy érzelmi segítségre van szükséged, kérjük, fordulj orvosodhoz vagy hivatásos terapeutához.

Kövek és az ő jelentéseik

 • Vörösvasérc - Fókusz – Ezeket a köveket a földdel való kapcsolat megerősítésére és a bátorság növelésére használják. Arról is beszámoltak, hogy hatékony kő a fókuszálás és koncentrációs készségek serkentésére.
 • Achát - Magabiztosság – Az achátot védőkőnek használják, ami állítólag fokozza a bölcsességet, a bátorságot és a koncentrációt.
 • Ametiszt – Megalapozottság – Az ametiszt kövek a földhöz kötik viselőjüket javítva a kreativitást és a szenvedélyt. Úgy hiszik erősítheti a megérzéseket és segít a gondolatok megvalósításában.
 • Tigrisszem – Bátorság – Ennek a kőnek még a neve is vad. A tigrisszem kőről úgy tartják építi az önbizalmat, szerencsét hoz és fokozza a bátorságot, ha nehézségekkel állsz szemben.
 • Lávakő – Erő – Akár csak a tüzes folyadék ami alkotja, a lávakő az erő és eltökéltség szimbóluma. Érdemes néhány csepp illóolajat adnod a lávakő gyöngyökhöz. Porózus természetüknél fogva megtartják az olajat, és egész nap bocsájtják ki az illatot az aromaterápia további jótékony hatásainak kedvezve.
 • Jáspis – Stabilizáció – A jáspis kövekről úgy tartják nyugalmat hoznak és elnyelik a negatív energiákat. Állítólag ezek a féldrágakövek az őszinteséget és a szervezettséget is ösztönzik… nem rossz egy karkötőtől.
 • Ónix - Erő – Az ónix az egyik legismertebb drágakő. Erejéért viselik. Úgy tartják ez a kő önbizalmat ad és növeli a bátorságot, az önuralmat és a bölcsességet.
 • Unakit – Önszeretet – Az unakitről úgy hiszik elősegíti az önelfogadást és a gyógyulást, úgy gondolják ez a féldrágakő eltávolítja a negatív energiákat.
 • Lazurit – Stressz ellen – A lazurit oldja a stresszt és ösztönzi az együttérzés, igazság és bizalom érzetet.


Még több gyógyítókő és jelentéseik

 • Apatit - Intellektualitás – Az apatit állítólag egy olyan gyógyítókő, ami elmélyíti az önkifejezést, növeli a motiváltságot és kitisztítja a bizonytalanságot, utat adva a kreativitás és intellektualitás felvirágzásának.

 • Obszidián - Világosság – Az obszidián kövekről azt mondják, a felfedezés és a belső erő stimulálására használatosak. A legenda szerint ez a kő segít felfedezni valódi énedet.

 • Szodalit – Nyugalom – A szodalit arról ismert, hogy állítólag képes helyreállítani a rendet a káoszban és egyensúlyt hozni az életbe.

 • Rózsakvarc – Szeretet – A rózsakvarc a szeretet köveként ismert. Állítólag helyreállítja a harmóniát és támogatja a belső béke érzetét.

 • Turmalin – Megértés – A turmalin drágakövekről úgy tartják, ösztönzik az önbizalmat, a toleranciát és az együttérzést.

 • Tiszta kvarc – Megtisztulás – A tiszta kvarcot az abszolút gyógyítónak tartják, mivel feljegyzett képessége az energia elnyelése, felszabadítása és megváltoztatása. Feltehetően kiegyensúlyozza és megfiatalítja a fizikai, érzelmi és mentális állapotot.

 • Aventurin – Szerencse – Az aventurin a jólét drágaköve. Elősegítheti a kitartást is… amiből valószínűleg a jólét is származik.

 • Citrin – Kreativitás – A citrin kövek feltehetően tisztítják a csakrákat, növelik a kreativitást és vonzzák a gazdagságot.

 • Karneol – Motiváció – A karneol állítólag bátorságot ad és növeli a sikerességre való motiváltságot.

 • Amazonit – Megnyugtatás – Az amazonit drágaköveket nyugtató tulajdonságaik miatt viselik. Ez a kő feltehetően segít meglátni a probléma mindkét oldalát és kiegyensúlyozott megoldást találni.

 • Akvamarin - Felhatalmazás – Az akvamarin a tudás és a bátorság drágaköve. Úgy hiszik ez a kő megnyugtatja az elmét, élesíti az intellektualitást és segít átlátni a zavaros döntéseket.

 • Azurit - Tisztítás – Az azurit köveket azért viselik, hogy feltehetően segítsenek megtisztítani a testet a negatív energiától és enyhíteni a stresszt.

 • Howlite - Inspiráció & Kreativitás – A howlite kőről azt mondják, hogy erősíti a memóriát, növeli a tudás iránti vágyat és fellendíti kreatív oldalad.

 • Fluorit – Világosság – A fluoritról úgy tartják, hogy a koncentráció és az önbizalom növelésére szolgál.

 • Gránit – Energizálás – A gránit egy olyan drágakő, amiről úgy hiszik megtisztítja energiáidat és visszahozza az egyensúlyt csakráidba. Bátorság és bizalomnövelő képességéről is ismert.

 • Mangán - Együttérzés – A mangán feltehetően gyógyítja és kiegyensúlyozza az energiát, miközben stimulálja a szeretetérzetet önmagunk és mások iránt.

 • Lepidolit - Tudatosság – A lepidolit köveket gyakran használják a változás időszakában. Azt mondják, ez a féldrágakő érzelmi gyógyulást hoz és csökkenti a stresszt.

 • Smaragd - Egységesítés – A smaragd nem csak Óz Smaragdvárosáról ismert.
  Ezeket a drágaköveket a hűség, a feltétel nélküli szeretet és a barátságok ösztönzése céljából viselik.

Hogyan tisztítsd & töltsd gyógyítókő karkötőidet

Nem számít milyen mágikusnak és erővel felruházottnak hiszed karkötődet, nem lehet elkerülni a tényt, hogy koszolódik. Ahhoz, hogy megtisztíts egy gyöngyös karkötőt, gyengéden töröld át egy puha textillel, amit enyhe szappanos vízbe mártottál.

A különbség a gyógyítókövekkel ellátott karkötők és a „hétköznapi” kőgyöngyös darabok viselése között, a mögöttük lévő szándék. Ha csak amiatt hordod, ahogyan kinéz, ha tisztán tartod és követed az itt látható tippeket, az elegendő lesz, hogy még hosszú ideig élvezhesd a karkötődet. De ha amiatt hordod, amit szeretnél, hogy a kő elhozzon az életedbe… érdemes megfontolni, hogy feltöltsd.

Ha már a gyógyítókövek és karkötők jelentését illetően is szkeptikus vagy, az elkövetkező töltési tippek valószínűleg semmi extrát nem jelentenek majd neked, de nem is ártanak.

A karkötőben lévő kövek feltöltése divatos módja annak, hogy azt mondhasd, segítesz helyreállítani a kövek mágikus tulajdonságait, amivel esetleg bírhatnak. 2 egyszerű módja van, hogy tölthesd drágaköveidet: Hold vagy zsálya.

A legegyszerűbb módja egy gyógyító drágakő töltésének a telihold fényével történik. Mindössze annyit kell tenned, hogy kihelyezed a holdfénybe a karkötőd és vársz 6-12 órát. Lehet, hogy több, mint 1 éjszakára lesz ehhez szükséged… a dán nyarakon is rövidek az éjszakák például.

A másik módja a gyógyítókövek töltésének, ha bekenek őket zsályával. Először gyújts meg egy szár zsályát és fújd el, hogy parázsoljon. Tarts a karkötőt a füstbe és forgasd úgy, hogy mindenhonnan érje.

Előnye mindkét módszernek, hogy nem károsítják a karkötőt és nem színezik el a gyöngyöket.

3 dolog, amire érdemes odafigyelni, ha gyógyító drágakő karkötőt vásárolsz

 1. Ár – Ha csak nem gyémántok ékesítik a csuklód, egy drágakő sem adósít el. A legtöbbje ezeknek a köveknek nem ritka (állítólagos erejük ellenére), így az ár nem akadályozhat meg abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes karkötőt.

 2. Illeszkedés & zár – Nem számít mennyi erővel bírnak a kövek vagy mennyi reményt fűzöl működésükhöz, ha a karkötő nem illeszkedik jól vagy marad fenn csuklódon, nem éri meg. Amikor online vásárolsz férfi drágaköves vagy gyógyítóköves karkötőket, feltétlenül olvasd el a termék visszajelzéseket vagy vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, hogy több információt kapj róla, hogyan találd meg a megfelelő méretet és mennyire biztonságos a zár.

 3. Hitelesség – Ez az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni amikor gyöngyös karkötőt vásárolsz gyógyító drágakövekkel vagy kristályokkal. A természetes kövek hitelessége az, ami megkülönbözteti karkötődet azoktól, amik nem természetesek. Nagyon sok követ amit a piacon találsz hevítettek és festettek, hogy színesebbek legyenek. Bár nem ritka ez a jelenség, jobb ha tudatában vagy.

Gyógyító karkötők és a sztorid

A középkortól az őslakos amerikaiakig, drágaköveket és féldrágaköveket használtak a gyógyítás és a hatalom tárgyaiként. Bár nincsenek tudományos vizsgálatok a kristályok és kövek gyógyító célú felhasználásának tényleges hatásairól, vannak tanulmányok, amik rámutatnak a placebo effektre, ami akkor következik be, amikor valaki hisz ezeknek az ékszereknek a hatásában.

Talán erről szól igazából egy gyógyító drágakő karkötő viselése – a sztoriról, amit el akarsz mesélni magadról.

A karkötő amit választasz és a kövek amik képezik, a kalandod részévé válnak. Ha magabiztosság vagy összpontosítás céljából viseled, ez a te dolgod. A legfontosabb, hogy magadért tedd… mágikus erővel vagy anélkül.

Új kollekciók

A Sanatio karkötő kollekció

Misztikus erővel vagy anélkül, a Sanatio kollekció természetes drágakövekkel van kiegészítve. Minden gyöngy egyedi, mind...

Húzd el a függönyt

A csontváz karórák felfedik a mutatókat mozgató óraművet, mi pedig azt kérdezzük: "miért rejtegették valaha is ezt a gyö...

Az Amager kollekció

Egy nyaklánc sokat elmondhat rólad. De általában egyetlen üzenetet hordoz. Ezek a sokoldalú karkötők és nyakláncok többe...

Védd napszemüveggel szemeid - Tedd színessé az életed

Védd szemeid ezen a nyáron minőségi napszemüvegekkel. A Waykins Thea kollekció - 39 új férfi napszemüveg stílus.

Vízálló karórák zafírüveggel

A sztorid soha nem áll le, akkor miért tenne így a karórád? A 100-méteres vízállósággal, 316L rozsdamentes acéllal és za...

Rozsdamentes sebészeti acél kronográf karórák zafírüveggel

A precíz időméréssel és a legjobb minőségű anyagokkal a Ray kollekció segít, hogy stílusosan mérd az időt.

Waykins összecsukható napszemüvegek + 31 új stílus

Az összecsukható napszemüvegektől a karcálló lencsékig a legújabb napszemüvegeink arra készültek, hogy a mindent tisztán...

Puha, viszketésmentes sálak és beanie sapkák

A lélegző és hőmegtartó anyagnak köszönhetően a Montagna kollekció minden sálja és sapkája tökéletesen alkalmas a tél le...

Karórák, amiknek látod a szívverését

A Dante karóráknak a karod mozgása adja az energiát. Amíg mozogsz, addig jár az óra is. Ne hagyd abba a mozgást!

Az összes kollekció

Új cikkek

Hogyan terveztük meg az utazók kollekcióját

Mindannyian szenvedünk a világ felfedezésének vágyától. Ez a fájdalom inspirálta a kalandokhoz készült kiegészítők sorát...

Férfi jegygyűrűk – A tökéletes útmutató

A megfelelő gyűrűméret kiválasztásától a nem tradicionális gyűrűk vásárlásáig, fedezd fel hogyan válaszd ki jegygyűrűdet...

Valentin-napi ajándékok Neki

A dán tervezésű óráktól a gyűrűkig, nyakláncoktól a karkötőkig, találd meg számára a legmegfelelőbb ajándékot idén Valen...

Mi a 24-órás egymutatós karóra és miért van rá szükséged

Fedezd fel hogyan tudod leolvasni az időt és szerelkezz fel egy 24-órás egymutatós karórával és tapasztald meg miért is...

Mi az a holdfázis kijelzős karóra és hogyan kell beállítani

Tanuld meg, hogyan kell leolvasni és beállítani a világ legrégebbi karóra komplikációját – a holdfázist.

Hogyan tisztítsd & ápold férfi karkötődet

Megválaszoljuk minden kérdésed férfi karkötőd tisztítását és ápolását illetően, a gyöngyökkel való úszástól a rozsdament...

4 kérdés, amit fel kell tenni a csontváz karóra megvásárlása előtt

Ha felteszed magadnak ezt a négy kérdést, az segíteni fog, hogy kiválaszthasd a megfelelő férfi csontváz karórát, illetv...

Hogyan viselj stílusosan egy zsebórát

A zsebóra láncának kiválasztásától annak megtanulásáig, hogy melyik gomblyukat használd, itt megtudhatod, hogy mi a zseb...

Hogyan mosd a beanie sapkád

Tanuld meg a beanie sapka kézi mosását ezzel a könnyen követhető útmutatóval és képekkel.

Az összes cikk
Vissza
Elfelejtettem a jelszavam

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg