Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 000 Ft - ingyenes 11 700 Ft felett-
Kapcsolat

Napszemüveg – Védd a szemeid a naptól

Akár a tengerparton vagy, akár kirándulsz vagy ingázol a munkahelyedre, a szemeid védelme legalább olyan fontos, mint a bőröd védelme a káros napsütéssel szemben.

Gyerekkorod nyarait te is 50 faktoros naptejjel töltötted? Egy réteg, amit anyukád mindig újra felkent rád, akárhányszor kijöttél a vízből.

Ez nem lesz nagy meglepetés... de igaza volt.

A bőröd megvédése a nap ártalmas UV-sugarai ellen egy igazán hatásos módszer a bőrrák és a bőr korai elöregedésének elkerülésére. A nap elleni védelem azonban nem csak a kenegetésből áll.

Nem csak jól néz ki... egy napszemüveg, ha viseled, de az egyik legfontosabb dolog is egyben, ha az UV-védelemről van szó. Az online vásárlás egy kicsit trükkös lehet. Viszont, ha pontosan megérted, hogy mit is kell keresned, akkor biztosan tisztábban látod majd a világot.

Mielőtt eldöntenéd, hogy pilóta, browline vagy szemüvegre csíptethető lencséket veszel, muszáj foglalkozni a legfontosabb dologgal – a nap elleni védelemmel.

A biztonság az első. Az anyukád nagyon büszke lesz rád.

1 Napszemüveg – védd a szemeid a naptól1.1 Napszemüvegek uv-védelemmel1.2 Polarizált napszemüvegek1.3 Férfi napszemüvegek & stílus1.4 Hogyan tisztítsd a napszemüveged1.5 Kérdések és válaszok

Napszemüvegek UV-védelemmel

A nap többféle módon bocsát ki energiát magából, de amire a leginkább figyelnünk kell, az az ultraibolya sugárzás, vagyis az UV-A és az UV-B sugarak.

Az ózonréteg lassú elvékonyodásával (köszönhetően az éghajlatváltozásnak) egyre több UV-A és UV-B sugár éri el a földet. Ezek a sugarak olyan hatást gyakorolnak a szemekre, amik fokozzák a szürkehályog és olyan egyéb szemkárosító állapotok kockázatát, mint a szemrák és a fotokeratitisz (mint a napégés, csak a szemeden).

Ugyanúgy, ahogyan a műanyag és a papír is megsárgul, ha túl sok napfény éri, a hosszú távú napsugárzás hatással van az érzékeny bőrre is a szemek körül, sőt magára a szemgolyóra is.

És még azt hitted, hogy elég lesz, ha kensz egy kis naptejet az orrodra.

Mikor kell UV-védelemmel ellátott napszemüveget viselni?

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a nyári nap 9:00 és 15:00 óra között a legintenzívebb, amikor a napi UV-sugárzás 75%-a eléri a föld felszínét. Ha ehhez hozzáadjuk a víz vagy az autók fényvisszaverő tulajdonságát, akkor ez a sugárzás valójában akár kétszeres is lehet.

Védd a szemeidet napszemüveggel az úgynevezett csúcsidőben, vagyis 9:00 és 15:00 óra között.

Ne felejtsd el, hogy a nap káros hatásai tavasszal, ősszel és még télen is előfordulnak. Viselj UV-védelemmel ellátott napszemüveget és karimás sapkát minden alkalommal, ha a napon vagy. Az egyszerű mód az emlékezésre, ha megjegyzed azt, hogy minél kisebb az árnyékod, annál károsabb a napsugárzás.

De ne hagyd, hogy a felhős napok becsapjanak. Az UV-sugarak képesek áthatolni a felhőkön is.

Tippek az UV-védelemmel ellátott férfi napszemüvegek vásárlásához

Mindig olvasd el a leírást, mielőtt megveszel egy UV-védelemmel ellátott napszemüveget. Arra kell figyelni, hogy a szemüveg kiszűrje az UV-A és UV-B sugarak 99-100%-át. A polarizált napszemüvegekről később írunk majd.

Mit jelent az UV400 védelem? Azt jelenti, hogy a 400 nanométeres vagy annál kisebb UV-hullámokat blokkolja a szemüveg. Az összes UV-sugár (UV-A, UV-b és UV-C) kisebb vagy egyenlő, mint 400 nm, ezért megfelelő ellenük a védelem.

Gondolj úgy az UV400 védelemre, mint ami a nap összes UV-sugara ellen véd.

A 100% UV-A/UV-B védelemmel ellátott napszemüvegek jobbak, mint az UV400 megjelölésűek? Nem, mindkettőnél megfelelő a védelem. Mindkettő megvédi a szemeid az UV-A és UV-B sugaraktól.

Az UV-sugarak minden irányból elérik a szemeid... nem csak elölről. Gondolj erre is, mielőtt választasz egy szemedet teljesen befedő napszemüveg és egy apró kerek közül.

Az alábbi dolgoknak nincsen szerepe az UV-védelemben, még a hirdetésekben elhangzó dolgok ellenére sem:

  • Ár – Még az olcsó napszemüvegek is nyújthatnak 100%-os védelmet a káros UV-sugarakkal szemben.
  • Lencsék színe és sötétsége – A napszemüvegek lencséit UV-elnyelő vegyi anyagokkal kezelik az UV-védelem érdekében. Mivel ezek a vegyi anyagok színtelenek, így az
    átlátszó lencsés napszemüvegek is ugyanúgy védenek az UV-sugárzás ellen, mint a sötétebb árnyalatok.
  • Polarizáltság – A polarizált napszemüvegek arra lettek tervezve, hogy csökkentsék a visszaverődő fény vakító hatásait, nem arra, hogy megvédjenek az UV-sugárzástől. Szerencsére a Trendhim legtöbb napszemüvege 100% UV-védelemmel ellátott és polarizált lencséket tartalmaz.

Polarizált napszemüvegek

Mi dánok mind várjuk a rövid nyarunk hosszú napjait... aztán végig hunyorgunk, ha megfeledkezünk róla, hogy mennyire vakító lehet az erős napfény.

Habár a polarizált lencsék megvédenek a hunyorgástól minket, az UV-sugaraktól nem védenek. A vakító fény elleni védelem és az UV-védelem két különböző dolgot jelent a napszemüvegeknél. Olvasd el a leírást, és bizonyosodj meg róla, hogy a következő napszemüveged mind a kettőt tudja.

Mik azok a polarizált napszemüvegek?

A polarizált napszemüvegeknek polarizált lencséik vannak, de ezt már valószínűleg sejtetted. Ezek újabb szintet adnak a szemed védelmének, mert csökkentik a vízszintes felületekről visszaverődő fény vakító hatását.

A polarizált napszemüvegek akkor igazán hasznosak, ha víz vagy hó közelében vagy a szabadtéren vagy havas, illetve nagyon napos időben vezetsz.

Hogyan működnek a polarizált napszemüvegek?

Nem vagyunk fizikusok, de tudjuk azt, hogy a fény általában különböző szögekben tükröződik vissza az egyes felületekről. Ez akkor történik, ha a felület egyenetlen.

Ha a felület sima – mint az autópálya előtted, a strand vize egy nyugodt napon vagy a szélvédő üvege – akkor a fény egyetlen szögben verődik vissza... egyenesen a szemeidbe.

Ez a vakító fény. Óra vége.

A polarizált napszemüvegek lencséi lehetővé teszik, hogy a vertikális fény elérje a szemeid, miközben blokkolják a horizontális fényt.

A polarizált napszemüvegek lencséin olyan speciális kémiai bevonat található, aminek köszönhetően csak az a vertikális fény juthat el a szemeidbe, ami átfér a bevonat által létrehozott szűrőn.

Gondolj erre a kémiai anyagra úgy, mint egy reluxára. A reluxa lécei csak azt a fényt engedik bejutni, amit látsz a lécek között. A többi fény azonban blokkolva van.

A polarizált lencsék ugyanezt teszik... csak vertikálisan. A függőleges fény eléri a szemed, amíg a vízszintes fényhullámok – vakító fény – blokkolva vannak. Ennek eredménye, hogy a polarizált napszemüvegekkel egy kicsit sötétebben látsz az átlagosnál, de a részleteket könnyebben látod, és élesebbek is lesznek.

Mikor kell polarizált napszemüveget hordani?

Ugyanúgy, ahogyan a nap szemkárosító hatása is erősebb bizonyos időszakokban, a vakító fény veszélyénél is ez a helyzet.

A víz, a hó és az autók vissza tudják tükrözni a fényt a szemedbe, és mivel a visszatükröződő UV-fény jobban is károsíthatja a bőröd és a szemeid, mint a direkt UV-sugárzás, így akár dupla adagot is kaphatsz a káros sugarakból. Az Európai Rákellenes Kódex arra figyelmeztet, hogy a hó vissza tudja tükrözni az UV-sugarak 85%-át, míg a víz kb. 5-10%-át.

Előfordulhat azonban, hogy nehezebben fogod látni az LCD-kijelzőket, mint például a telefonod képernyőjét, az autó műszerfalát vagy a bankautomatát. Ez nem olyan nagy probléma, hacsak nem pilóta vagy, akinek tisztán kell látnia egész úton a monitorokat. Ha igen, akkor kérlek vedd le a szemüveget, az összes többi utas kedvéért.

Hogyan válasszuk ki a legjobb polarizált napszemüveget?

Ugyanúgy, mint az UV-védelemmel ellátott napszemüvegeknél, itt is fontos, hogy elolvasd a leírást a vásárlás előtt.

  1. Hajts a 100-ra – A legfontosabb dolog a polarizált napszemüveg vásárlásánál, hogy a napszemüveg 100%-os védelmet nyújtson az UV-sugarak ellen is.
  2. Gondolkozz nagyban – Ha tényleg biztonságban akarsz lenni, akkor válassz nagyobb méretű napszemüveget, ami minden irányból megvéd az UV-sugárzástól.
  3. Ne foglalkozz a színnel – A sötét lencsék vagy a tükröződő bevonattal ellátott darabok nagyon stílusosak, de ez egymagában nem elég a vakító fény elleni védelemhez.
  4. Felejtsd el az árcédulát – A férfi napszemüvegeknek nem kell drágának lenniük, hogy ellássák a feladatukat. Válassz egy olyat, ami 100% UV-védelemmel és polarizált lencsékkel lett ellátva... ne az árcédula alapján.

  • Dandy fekete keretes, polarizált lencsés napszemüveg
    Paul Riley
    6950 Ft5560 Ft
    Dandy fekete keretes, polarizált lencsés napszemüveg
    -20%
  • Westley kék tükrözött lencsés napszemüveg
    Waykins
    10700 Ft8560 Ft
    Westley kék tükrözött lencsés napszemüveg
    -20%
    Népszerű ajándék
  • Maurice Verge fekete-szürke napszemüveg polarizált lencsékkel
    Moody Mason
    6950 Ft5560 Ft
    Maurice Verge fekete-szürke napszemüveg polarizált lencsékkel
    -20%
  • Occasus | Polarizált, szögletes fekete pilóta napszemüveg
    Lucleon
    18800 Ft15040 Ft
    Occasus | Polarizált, szögletes fekete pilóta napszemüveg
    -20%
    Gravírozás
  • Occasus | Polarizált, két tónusú fekete szarukeretes napszemüveg
    Arkai
    22500 Ft9000 Ft
    Occasus | Polarizált, két tónusú fekete szarukeretes napszemüveg
    Outlet -60%
  • Klasszikus átlátszó polarizált füstös napszemüveg
    Sidegren
    18800 Ft15040 Ft
    Klasszikus átlátszó polarizált füstös napszemüveg
    -20%
  • Mick Verge fekete-szürke napszemüveg polarizált lencsékkel - 3.5 kategóriás
    Moody Mason
    6950 Ft5560 Ft
    Mick Verge fekete-szürke napszemüveg polarizált lencsékkel - 3.5 kategóriás
    -20%
  • Macon Verge fekete-szürke napszemüveg polarizált lencsékkel
    Moody Mason
    6950 Ft5560 Ft
    Macon Verge fekete-szürke napszemüveg polarizált lencsékkel
    -20%
  • Wille fekete napszemüveg
    Waykins
    10700 Ft4280 Ft
    Wille fekete napszemüveg
    Outlet -60%
  • Occasus | Polarizált, szögletes kék pilóta napszemüveg
    Lucleon
    18800 Ft15040 Ft
    Occasus | Polarizált, szögletes kék pilóta napszemüveg
    -20%
    Gravírozás
  • Occasus | Világos polarizált lencsés, fekete és átmenetes napszemüveg, dupla orr híddal
    Arkai
    15000 Ft12000 Ft
    Occasus | Világos polarizált lencsés, fekete és átmenetes napszemüveg, dupla orr híddal
    -20%
    Gravírozás
  • Fekete füstös polarizált pilóta napszemüveg
    Lucleon
    22500 Ft18000 Ft
    Fekete füstös polarizált pilóta napszemüveg
    -20%
    Gravírozás
  • Polarizált ezüst tónusú és fekete színátmenetes szögletes pilóta napszemüveg
    Seizmont
    18800 Ft15040 Ft
    Polarizált ezüst tónusú és fekete színátmenetes szögletes pilóta napszemüveg
    -20%
    Gravírozás
  • Fekete polarizált browline napszemüveg
    Fawler
    18800 Ft15040 Ft
    Fekete polarizált browline napszemüveg
    -20%
  • Fekete polarizált alumínium napszemüveg
    Seizmont
    15000 Ft12000 Ft
    Fekete polarizált alumínium napszemüveg
    -20%
  • Metálbarna polarizált alumínium napszemüveg
    Seizmont
    15000 Ft6000 Ft
    Metálbarna polarizált alumínium napszemüveg
    Outlet -60%
  • Moses Verge fekete-szürke napszemüveg polarizált lencsékkel - 3.5 kategóriás
    Moody Mason
    6950 Ft5560 Ft
    Moses Verge fekete-szürke napszemüveg polarizált lencsékkel - 3.5 kategóriás
    -20%
  • TR90 prémium kék napszemüveg
    Waykins
    10700 Ft4280 Ft
    TR90 prémium kék napszemüveg
    Outlet -60%
  • Warren arany tónusú keretes, zöld lencsés pilóta napszemüveg
    Waykins
    10700 Ft8560 Ft
    Warren arany tónusú keretes, zöld lencsés pilóta napszemüveg
    -20%
  • Warren fekete színű pilóta napszemüveg
    Waykins
    10700 Ft8560 Ft
    Warren fekete színű pilóta napszemüveg
    -20%
  • Férfi napszemüvegek & stílus

    Ha még nem lenne teljesen tiszta... azok a legjobb férfi napszemüvegek, amik teljes védelmet nyújtanak az UV-sugarakkal szemben, és a polarizált lencsékkel csökkentik a vakító fény hatását.

    Most, hogy már tudod azt, hogy mit kell keresned, már csak az a kérdés maradt, hogy milyen stílus állna a legjobban neked.

    Napszemüvegek & arcforma

    A napszemüvegek online vásárlása nem olyan egyszerű, mint a strandon sétálni, és felpróbálni egyzillió darabot.

    Megkértük Cianne Denize-t, aki profi sminkes és stylist, hogy mondja el a tippjeit a megfelelő napszemüvegekkel kapcsolatban a 4 fő arcformát illetően (szögletes, ovális, kerek és szív alakú). Elárulta azt is, hogy melyik arcformához milyen szemüvegek illenek a legjobban, amiket fel sem kell előtte próbálni.

    Ovális arcforma

    Milyen az ovális arcforma? “Az ovális arcformánál az arccsontok hosszabbak, mint amilyen szélesek. Ennek a fickónak szélesebb a homloka is, mint az állkapcsa.”

    Napszemüvegek ovális archoz “Ez egy kiegyensúlyozott arcforma, így a legtöbb stílusú napszemüveg jól áll neki.

    A legjobb választás egy olyan napszemüveg, ami kiemeli az erős pontjait az arcodnak, és gyengíti a gyenge pontokat. Ez azt jelenti, hogy az ovális arcformával rendelkező srácoknak szögeket kell adniuk a lágy görbékhez.

    Vásárolj olyan napszemüvegeket, amit geometriai, téglalap vagy kissé négyzet alakúak, mint a pilóta napszemüvegek.”

    Szögletes arcforma

    Milyen a szögletes arcforma? “A szögletes arcformát az erős állkapocs és a határozott arccsontok jellemzik.”

    Napszemüvegek szögletes archoz “Ha szögletes arcformához vásárolsz napszemüveget, akkor válassz kerekebb szemüvegeket, amik lágyítják az erős vonásokat. Válassz könnycsepp vagy kerek lencséket.

    A vékonyabb keretes napszemüvegek, mint azok, amiknek fémből van a keretük, lágyabbá teszik az arcot, de nem veszik el a férfias vonásokat sem, amik a szögletes arcnak köszönhetők.

    Kerüld el a négyzetes vagy téglalap alakú napszemüveget, mert ezek kiemelik az erős vonalakat és rövidebbnek láttatják a szögletes fejet. Senki nem akarja, hogy rövidebb legyen a feje.”

    Kerek arcforma

    Milyen a kerek arcforma? “A kerek arcú férfiaknak sok közös vonásuk van az ovális arcúakkal. Lágy részletek és enyhén ívelt állkapocs, illetve homlokvonal jellemző rájuk.

    Az arccsontok általában nagyobbak, a kis homlok pedig szinte teljesen szimmetrikus az állkapoccsal.”

    Napszemüvegek kerek archoz “Válaszd a szögeket! A kerek arcú férfiak napszemüvegének kulcsa, hogy hosszabbnak mutassa az arcot.

    Ha kerek arcformád van, akkor a szögletes és téglalap alakú keretek megtörik a lágyságot, vékonyítják az arccsontot, és segítenek, hogy az arcod vékonyabb és hosszabb legyen.

    A szögletes és geometria formájú napszemüvegek élesebb vonalat adnak, és megteremtik az egyensúlyt a kerek arcforma és a keret tiszta vonalai között. Ha vastagabb keretet viselsz, akkor az arcod is vastagabbnak fog tűnni.

    Az átmenetes színű lencsékkel ellátott férfi napszemüvegek egy újabb szintet adnak a megnyújtáshoz.

    Kerüld a kerek napszemüvegeket vagy bármilyen egyéb formát, ami kiemeli az arcod kerekségét”

    Szív alakú arcforma

    Milyen a szív alakú arcforma? “A szív alakú arcformával rendelkező férfiaknak szélesebb homlokuk és szemöldökük van, az arccsontjuk és a hegyes állukhoz képest.

    Néhány stylist ezt az arcformát tartja a legsokoldalúbbnak, de szerintem az ovális arcformára könnyebb napszemüveget találni.”

    Napszemüvegek szív alakú archoz “A szív alakú arccal megáldott férfiak a közepes méretű napszemüvegekben néznek ki a legjobban, amik kiegyensúlyozzák a kis állat és a nagy homlokot.

    A pilóta napszemüvegek nem csak remekül néznek ki, de a szélesebb alsó résszel megadják a kellő balanszot a hegyes állhoz.

    Azt tanácsolom, hogy kerüld el a sötétebb színeket, mert ezek megszakítják az arc vonalait. Helyette viselj perem nélküli vagy világosabb színű kereteket. Ha nem szereted a perem nélkülieket, akkor válassz vékonyabb fémkeretes szemüveget.

    Ne vegyél kerek szemüveget, mert felhívja a figyelmet a homlokodra, ami miatt még nagyobbnak tűnik majd.”

    Mit van akkor, ha az arcod nem tökéletes?

    Mi történik akkor, ha az arcodnak van egy olyan részlete, ami igazán egyedi?

    Cianne Deniz olyan stílus tippeket adott, amiket a Netflix sorozatoktól egészen a magazinok borítóiig használt.

    • Nagy orr – “A nagy orrú férfiaknak a browline napszemüvegek az ajánlottak. Ez a típus a szemekre és a fülekre irányítja a figyelmet az orr helyett.”
    • Nagy homlok – “Ha attól tartasz, hogy a homlokodra szegeződik minden figyelem, akkor próbálj ki egy pilóta napszemüveget. Ez a stílus a legtöbb arcformával jól mutat, és elvonja a figyelmet a homlokról.”
    • Keskeny szemek – “Ha közel vannak egymáshoz a szemeid, akkor viselj átlátszó keretes napszemüveget. Kerülj mindent, ami vastag, mert a végén úgy fogsz kinézni, mint akinek keresztbe állnak a szemei.”
    • Kicsi arc – “Ha azt akarod, hogy hosszabb legyen az arcod, akkor egy olyan napszemüveget válassz, aminek nincs pereme vagy magasan van az orrtámasza. Ezek minden irányból az arcod szélére fogják irányítani a figyelmet.”

    Melyik szín a legjobb a napszemüvegek lencséinél?

    Habár a lencsék színe nem olyan fontos, mint az UV-védelem és a polarizáltság, a választott szín befolyásolja majd, hogy mennyire éri el a látható fény a szemeidet, illetve azt is, hogy mennyire látod jól a színeket.

    A sötét színek – szürke és barna – tökéletesek a szabadidős tevékenységekhez. A sötétebb lencsék segítenek, hogy kevésbé erőltesd meg a szemeid a nagy napsütésben.

    • A szürke egy népszerű szín a napszemüvegeknél, ami lehetővé teszi, hogy a legtisztább formájában láthasd a színeket.
    • A borostyán és barna lencsék bizonyos mértékben torzítják a színeket, azonban növelik a kontrasztot is a zöld és kék háttérnél, például a fűnél és az égnél.

    A világos színek – sárga, narancssárga és rózsaszín – a közepes és alacsony szintű fényekhez a legmegfelelőbbek, ezért gyakran használják őket a napszemüvegek mellett a különböző sport szemüvegeknél is.

    • A sárga és narancssárga lencsék növelik a kontrasztot, így élesebben látod majd az egyes tárgyakat.
    • A rózsaszín lencsék, ugyanúgy, mint a sárga és narancssárga társaik, jó mélységérzetet és kontrasztot adnak, így világosabban láthatod a környezeted.

    Hogyan tisztítsd a napszemüveged

    Hányan követtük már el azt a bűnt, hogy rálehelünk a napszemüvegünkre, és letöröljük a pólónkkal?

    Habár ezzel is megszabadulhatsz a szennyeződésektől... a lencse megkarcolásának a veszélye is elég nagy lehet.

    A papírtörlő vagy zsebkendő használata ugyanilyen rossz ötlet. Mivel ezek tulajdonképpen fából készültek, így erősen kopnak, amivel porosabbá teszik a napszemüveged, mint amilyen előtte volt.

    A legjobb módszer a napszemüvegek tisztítására...

    1. Először az orrtámaszt tisztítsd. Valószínűleg azok a részek a legpiszkosabbak, amik ténylegesen hozzáérnek az arcodhoz. Ezek az orrtámaszok, a szárak és a keret egyes részei. Töröld le őket egy nem dörzsölő mikroszálas kendővel.
    2. Öblítsd le vízzel. Engedd tele meleg vízzel a mosogatót, és adj hozzá néhány csepp enyhe, hidratálótól mentes mosogatószert. Helyezd bele a napszemüveget, hogy eltávolítsd a port, a koszt és a homokot. Óvatosan töröld meg az ujjaiddal a lencséket, hogy eltávolítsd az esetlegesen rajta maradt naptejet.
    3. Szárítsd meg. Vedd ki a vízből, töröld szárazra egy tiszta, szöszmentes mikroszálas kendővel.

    Hogyan távolítsuk el a napszemüvegről a karcolásokat

    Na, ez kínos. Sajnos, ha egyszer megkarcolódott a napszemüveged, akkor az karcos is marad.

    A következő szemüvegednél kövesd a fenti tippeket, hogy csökkentsd a karcolások esélyét.

    Kérdések és válaszok

    Az olcsó napszemüvegek rosszak a szemeknek? A drágábbak jobbak?

    A férfi napszemüveg vásárlásánál a legfontosabb tényező az, hogy 100%-os UV-védelmet nyújt-e vagy sem.

    Nézd meg a leírást. Ha teljes védelmet és polarizált lencséket ígérnek, akkor a magasabb vagy alacsonyabb ár a márka, az anyag vagy egyéb dizájn dolgok miatt van.

    A felcsíptethető napszemüvegek ugyanolyan jók, mint a hagyományosak?

    A felcsíptethető napszemüvegek tökéletesek azok számára, akiknek dioptriás szemüveget kell viselniük vagy azoknak, akik ragaszkodnak a kedvenc kékfény szűrős szemüvegükhöz.

    Mindaddig amíg a felcsíptethető napszemüveg 100% UV-védelmet és polarizált lencséket biztosít, addig ugyanolyan tökéletes, mint a többi.

    El kell takarnia a napszemüvegnek a szemöldököt?

    A férfiak esetében a napszemüveg keretének a szemöldököt kell követnie. Ha túl sok látszik ki a szemöldöködből, akkor olyan hatást keltesz majd, mint aki meg van lepődve.

    Mindenképpen polarizált napszemüveget kell venni?

    Ha síelsz, vízisíelsz, golfozol, horgászol vagy szabad téren sportolsz, bicajozol vagy akár vezetsz, akkor fontolóra kell venni a polarizált napszemüveg megvásárlását.

    A látás szempontjából a visszaverődő fény nem csak kellemetlen, de veszélyes is lehet. Ha a vakító fény visszatükröződik a szemedbe az előtted haladó autóról, az nagyon nagy bajt is okozhat.

    Mivel a legtöbb férfi napszemüveg polarizált lencsékkel van ellátva, így nem kell választanod az UV-védelem és a visszaverődő fény elleni védelem között. Mivel megszámlálhatatlan stílusú szemüveg van a kínálatunkban, biztosan megtalálod majd a számodra legmegfelelőbbet.

    Egy régebbi napszemüveg is ugyanúgy megvédi a szemeim?

    Ha már évek óta használod a kedvenc napszemüveged, akkor felmerülhet benned a kérdés, hogy még mindig megvéd-e a káros UV-sugaraktól.

    Az internetes kutakodás nem ad egyértelmű választ a kérdésre. Ha tudod azt, hogy 100% UV-védelemmel vásároltad, akkor az egyetlen mód annak kiderítésére, hogy még mindig véd-e, ha elviszed egy optikushoz és letesztelteted.

    Vagy… spórold meg ezt az utat és vegyél egy új szemüveget a biztonság kedvéért.

    Mikor nem kell napszemüveget hordani?

    Ha még mindig nem egyértelmű a szemeid védelmének a fontossága a káros UV-sugarakkal szemben... akkor meg kellene vizsgáltatnod őket.

    Másrészről a kutatások szerint, azok az emberek, akiket több fény ér reggel, azok jobban alszanak éjszakánként. Ez azért van, mert a napfény segít beállítani a természetes belső órát és az alvás szabályozását.

    A kutatások azt mondják, hogy nem szükséges napszemüvegben lenni 9:00 óra előtt... kivéve, ha a napot bámulod vagy rendkívül fényes környezetben játszol/dolgozol.