Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 000 Ft - ingyenes 11 700 Ft felett-
Kapcsolat

Napszemüvegek – milyen forma illik legjobban arcodhoz?

Találd meg a neked tökéletes darabot az arcformádnak megfelelően.

Cianne Denize koppenhágai profi sminkest és stylistot kértük meg , hogy adjon tippeket a megfelelő napszemüveg kiválasztásához bármely férfi arcformához – legyen az négyszögletes, téglalap alakú, hosszúkás, ovális, kerek, gyémánt, szív vagy bármilyen típusú háromszög alakú – anélkül, hogy fel kellene próbálni.

1 Napszemüvegek – milyen forma illik legjobban arcodhoz?1.1 Az ovális arcforma1.2 Négyszögletes, téglalap vagy háromszög alakú arcforma1.3 Kerek vagy hosszúkás arcforma1.4 Szív, gyémánt vagy fordított háromszög alakú arcforma1.5 Mi van, ha az arcom nem tökéletes?

AZ OVÁLIS ARCFORMA

Mi az ovális arcforma?

„Az ovális arc esetében nagyobb a hossz, mint az arccsont szélessége. Ennek a srácnak a homloka is szélesebb, mint az állkapcsa.”

Napszemüvegek ovális arcformához

„Ez egy jól egyensúlyozott arcforma, ami jól mutat a legtöbb típusú napszemüveggel.

A legjobb darab kiemeli az arc erős vonásait és háttérbe szorítja a gyengéket. Ez azt jelenti, hogy az ovális arcú srácoknak szögletesebbé kell tenniük lágy íveiket.

Válassz olyan napszemüvegeket, amik geometrikusak, téglalap alakúak vagy enyhén négyszögletesek, mint egy pilóta-napszemüveg.”

NÉGYSZÖGLETES, TÉGLALAP VAGY HÁROMSZÖG ALAKÚ ARCFORMA

Mi a négyszögletes arcforma?

„A négyszögletes arcformát erős állkapocsvonal és határozott arccsont jellemzi.”

Napszemüvegek négyszögletes arcformához

 „Ha szögletes arcformához vásárolsz napszemüveget, válassz kerek keretet, hogy lágyíts az erős vonásaidon. Válassz csepp alakú vagy kerek lencséket.

A vékonyabb keretű napszemüvegek, mint a fémkeretesek, lágyítják az arcot anélkül, hogy elveszítenéd a formájából adódó férfiasságot.

Kerüld a szögletes vagy a téglalap alakú formát, mert ettől rövidnek tűnhet a fejed, ahogy kiemeli az arcod vonásait. És senki sem akar rövid fejet.”

KEREK VAGY HOSSZÚKÁS ARCFORMA

Mi a kerek arcforma?

„A kerek arcú férfiaknak rengeteg közös vonásuk van az ovális arcúakkal. Lágy vonások és enyhén ívelt állkapocsvonal és szemöldökvonal jellemzi őket.

Az arccsont általában nagyobb, az apró homlok pedig szinte szimmetrikus az állkapocsvonallal.

Napszemüvegek kerek arcformához

„Fontosak a szögek! A kerek arcú férfiak napszemüvegéhez a kulcs, hogy az arc hosszabbnak tűnjön.

Ha kerek arcformád van, a téglalap alakú és négyszögletű keretek ellensúlyozzák az arc lágyságát, karcsúsítják, és vékonyabbnak és hosszabbnak is láttatják.

A szögletes és a geometrikus napszemüvegek élesebb vonalakat eredményeznek, egyensúlyt teremtve az arc kerek ívei és a keret tiszta vonalai között. Férfiak esetében a vastagabb keret szintén szélesít.

A színátmenetes lencsékkel ellátott napszemüvegek csak tovább nyújtják az arcot.

Kerüld a kerek napszemüvegeket és azokat, amik kiemelik az arc kerekségét és domborulatait.

SZÍV, GYÉMÁNT VAGY FORDÍTOTT HÁROMSZÖG ALAKÚ ARCFORMA

Mi a szív alakú arcforma?

„A szív alakú arccal megáldott férfiaknak széles homlokuk és szemöldökük van az arccsontjukhoz és hegyes állukhoz viszonyítva.

Egyes stylistok szerint ez a legsokoldalúbb arcforma, de szerintem az ovális archoz is ugyanolyan könnyű napszemüveget találni.”

Napszemüvegek a szív alakú arcformához

„A szív alakú arccal rendelkező férfiaknak a legjobban a közepes méretű napszemüvegek állnak, amelyek kiegyensúlyozzák a kis állat és a nagy homlokot és szemöldököt.

A pilóta-napszemüvegek jól néznek ki, és szélesebb alsó felük egyensúlyozza az áll szélességét.

Javaslom, hogy kerüljék a sötét színeket, mert túlságosan szétvágják az arc vonalát. Ehelyett válasszanak keret nélkülit vagy világos keretűt. Ha nem tetszik a keret nélküli, jó ötlet a vékony fémvázas.

És ne kerek napszemüvegre essen a választás, mert a homlokra tereli a figyelmet, ami így nagyobbnak tűnik.”

MI VAN, HA AZ ARCOM NEM TÖKÉLETES?

Mi van akkor, ha az arcformádnak van egy olyan vonása, amivel elégedetlen vagy?

Senki sem tökéletes (ami tulajdonképpen azt is jelentheti, hogy mindenki az). Mindannyiunkon van valami, amit elrejtenénk, vagy ha ez nem lehetséges, elterelnénk róla a figyelmet. Megkérdeztük Cianne Denize-t, hogy milyen stílustippeket használt már a Netflix-sorozatoktól kezdve a magazincikkekig.

  • Nagy orr – „A nagy orrú férfiak viseljenek browline napszemüveget. Ez a szemedre és a füledre irányítja a figyelmet, és elvonja az orrodról.”
  • Nagy homlok – „Ha attól félsz, hogy homlokodra terelődik a figyelem, válassz pilóta-napszemüveget. Ez a fazon a legtöbb arcformán jól mutat, és elvonja a figyelmet a nagy homlokról.”
  • Keskeny szemek – „Ha szemeid közel ülnek egymáshoz, viselj átlátszó keretű napszemüveget. Kerüld a túl széleset, mert a végén még kancsalnak fogsz tűnni.”
  • Kicsi arc – „Ha hosszabbra szeretnéd varázsolni az arcodat, válassz keret nélküli napszemüveget vagy olyat, aminek magas orrnyerge van. Ezek minden irányból az arcod szélére irányítják a figyelmet.”

A sikeres online vásárlás titka, hogy tudd, mit keresel. Ez, illetve a kérdések nélküli visszaküldés lehetősége. Nálunk az utóbbi megvan, és ha férfi napszemüveg vásárlásáról van szó, ez a cikk segít az előbbiben.