Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 300 Ft - ingyenes 11 700 Ft felett-
Kapcsolat

Hogyan méretezd át férfi gyűrűdet.

Szóval megváltozott az ujjad alakja és már nem passzolnak a gyűrűid.

Ebben a cikkben mindent megtalálsz, amit tudnod kell a gyűrű méretének megváltoztatásáról, akár szorosabbra, akár lazábbra van szükséged.

1 Hogyan méretezd át férfi gyűrűdet.1.1 Hogyan méretezzünk kisebbre egy gyűrűt1.2 Hogyan méretezzünk át egy gyűrűt, hogy nagyobb legyen1.3 Melyik gyűrűket lehet és melyeket nem lehet átméretezni?1.4 Át tudod méretezni a gyűrűd magadnak?

Hogyan méretezzünk kisebbre egy gyűrűt

1. Szűkítő gyöngyök

Ezek olyan kis nemesfém gyöngyök, amelyeket az ékszerész a gyűrű belsejébe illeszt, hogy az jól illeszkedjen. Nem teljesen állandóak, könnyen eltávolíthatók, ha később újra át kéne méretezni a gyűrűt.

2. Gyűrű szűkítő spirál

Ez egy olyan fém- vagy szilikonspirál, amit a gyűrű köré tekerhetsz, hogy szorosabbá tedd illeszkedését. Spirálos (innen is ered a neve), így olyan gyakran teheted fel és veheted le, ahogy csak jól esik. Tökéletes, hogy több ujjadon is viselhesd kedvenc gyűrűdet.

3. Gyűrűszűkítő szalag

Ez egy kis fém-, szilikon-, gumi- vagy akár habszalag, amelyet a gyűrű belsejébe helyeznek. Mi ezt az eljárást ajánljuk, mivel láthatatlan és könnyen eltávolítható, ha másik ujjadon szeretnéd viselni. Próbáld ki.

4. Szétvágás és összehúzás

Egy kis darab kivágása a gyűrűből, majd visszaforrasztása végleges megoldás, amelyet szakember végez. Előfordulhat, hogy látható nyoma marad a forrasztásnak a gyűrűn.

5. DIY szilikon berakás

Alaposan tisztítsd és szárítsd meg a gyűrű belsejét, majd vigyél fel egy vékony réteg akváriumi szilikont. Simítsd el és hagyd megszáradni. Ez a módszer visszafordítható, kényelmes és tartós, ideális nem invazív és rugalmas méretváltoztatási lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy gyűrűd tökéletesen alkalmazkodjon az ujjadhoz.

Hogyan méretezzünk át egy gyűrűt, hogy nagyobb legyen

1. Tágítás

Speciális szerszámok segítségével a gyűrűt kissé nagyobbra lehet tágítani. Ez a módszer csak apró módosításokra alkalmas és nem működik titán, rozsdamentes acél, volfrám és más rendkívül kemény fémek esetében.

2. Szétvágás és kitoldás

Ennek folyamán elvágják a gyűrűt és egy extra fémdarabbal toldják ki. Szintén szakember végzi a feladatot és látható nyomot hagyhat.

Melyik gyűrűket lehet és melyeket nem lehet átméretezni?

A legtöbb nemesfémből, például aranyból, ezüstből vagy platinából készült gyűrű átméretezhető. A teljes gyémánt- vagy drágaköves berakással ellátott gyűrűk, például az örökgyűrűk nem méretezhetők át anélkül, hogy befolyásolnák a dizájnt. Ugyanez vonatkozik a volfrámból, rozsdamentes acélból vagy más keményfémekből készült gyűrűkre, valamint a természetes kő- vagy fabetétekkel ellátott gyűrűkre is.

Végül az egymillió dolláros kérdés:

Át tudod méretezni a gyűrűd magadnak?

Bizonyos esetben, igen.

  1. Méretcsökkentés szilikonnal: Kiegészítheted egy szilikonréteggel a gyűrű belsejét, hogy szorosabb legyen.
  2. Kalapács használata: A gyűrűt egy kalapáccsal való óvatos ütögetéssel tudod tágítani, de nagyon óvatosan, nehogy megsérüljön a gyűrű. Nem javasoljuk, hogy értékes gyűrűkkel próbálkozz, mert túl nagy a kockázat. Inkább vidd el ékszerészhez.
  3. Nyújtás fogóval: Ehhez egy speciális gyűrűfeszítő szerszámra és egy nagy adag óvatosságra van szükség. Ha nem vagy óvatos, könnyedén addig nyújthatod a gyűrűt, amíg szétszakad.
  4. Szűkítés fogóval: Kisebbre tudsz varázsolni egy gyűrűt, ha fogóval összenyomod. Nem ajánljuk ezt az eljárást a szívedhez közel álló gyűrűkön, mert a gyűrű könnyedén tartósan eldeformálódhat.

Hát erről lenne szó uraim. Rengeteg nem tartós megoldás létezik a gyűrűk méretének csökkentésére, de a tágításukat a legjobb, ha szakemberekre bízod. A legjobb megoldás: ügyelj rá, hogy olyan gyűrűt válassz, ami illeszkedik az ujjadhoz. Lesd meg ezt a cikket arról, hogyan találd meg gyűrűméreted és nézelődj férfi gyűrűink széles választékában.