Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 000 Ft - ingyenes 17 700 Ft felett-
Kapcsolat

2022 divatos férfi kiegészítői

A legújabb férfi stílusok

Azt mondják a divat csak jön és megy, de a stílus örök. Igaz… de rengeteg a mai klasszikus stílusok közül, sokkoló trendnek indult.

  1. január 15-én egy John Hetherington nevű férfit a londoni polgármester elé állítottak "rendbontás és lázadásra való felbujtás" vádjával. A hatóságok azt állították, hogy viselete "a félénk emberek ijesztgetésére szolgált". Amíg a férfi tevékenykedett, "több nő is elájult, a gyerekek sikoltoztak, ugattak a kutyák", és egy kisfiú eltörte a karját a zsúfolt tömegben.

Mégis mi a fenét viselhetett a férfi?

John Heatherington volt az első selyem cilinder feltalálója - egy olyan klasszikus kiegészítőé, amely egy egész évszázadon át meghatározta a férfiak stílusát.

Szerencsénkre, a legtöbb kiegészítő és ruhadarab szabadon viselhető önkifejezés céljából (a helyi törvények ezt befolyásolhatják), és nem valószínű, hogy a választott fejfedőd miatt kerülj bíró elé.

Mivel közelítünk a 2022-es nyári időszakhoz, szeretnénk egy rövid áttekintést adni neked az év 6 legdivatosabb kiegészítőjéről és stílusáról, a számokra és kutatásokra alapozva.

1 2022 divatos férfi kiegészítői1.1 1 - függős fülbevalók1.2 2 - igazgyöngy és lánc kombinációja1.3 3 - ékszerek rétegezése1.4 4 - street style - otsu1.5 5 - színek1.6 6 - környezettudatos anyagok

1 - Függős fülbevalók

A férfi fülbevalók rengeteg fázison mentek keresztül. Az ókori egyiptomiaktól a vagyonos perzsa férfiak státuszszimbólumaiig, a 17. századi kalózoktól a meleg büszkeség szimbólumaiig és így tovább. Valójában, az egyetlen időszak a történelemben, amikor a férfiak nem viseltek fülbevalókat, a sötét korszakban volt. És nem véletlenül hívták így.

A "street style" a kulturális korszellemnek megfelelően fejlődik, és 2022 átfogó témája a nemek szerinti divat teljes elutasítása. Ez nem olyan, mintha azt mondanánk, hogy "a férfiak viseljenek nőies ékszereket". Ez a tökéletes ellenkezője. Ez a komplett elutasítása a "férfi/női kiegészítő" címkéknek. Az, hogy egy fülbevalón függő van… miért kéne, hogy nőies dolog legyen? Mi van, ha a függő egy koponya? Az férfiassá teszi? Miért?

A modern stílus azt mondja: "Fenébe a címkékkel - viseld azt, ami téged képvisel".

Egy fülbevaló sokat elmondhat – legyen az karika, bedugós vagy fültágító – de egy lógós fülbevalóval, főleg ha az cserélhető függőkkel rendelkezik, nagyobb kifejezőerővel rendelkezel.

2 - Igazgyöngy és lánc kombinációja

Régen az igazgyöngyök voltak az abszolút státuszszimbólumok. A kínai császári családok már i. e. 2300-ban viselték, Rómában pedig olyan értékesnek számított, hogy Julius Cesar törvényben tiltotta meg, hogy az uralkodó osztályon kívül bárki más viselhesse. Az ókori világban végig nagy becsben tartották és áhították, valamint csak a leggazdagabb királyok és üzletemberek engedhették meg maguknak viselését.

Tehát mikor váltak kizárólag a női nem ékszerévé?

1921-ben kerültek az első mesterségesen tenyésztett igazgyöngyök a piacra, áruk elérhetőbbé vált, és hirtelen ez a mélyen áhított anyag elérhetővé vált a középosztály számára is. A marketingesek erre rárepültek, és meggyőzték a férfiakat róla, hogy titokban minden nő igazgyöngyre vágyik, így ők kötelességüknek érezték kielégíteni ezt a vágyat.

A férfiak több, mint 4000 éven át viseltek igazgyöngyöt, és csak majdnem 100 éve nem.

Most visszatértek - és jobbak, mint valaha.

3 - Ékszerek rétegezése

A kevesebb, néha több. Egy nyilatkozattevő terméknek nincs szüksége maga körül sok segítségre, de időnként, több visszafogott és egymást kiegészítő termék, sokkal nagyobb nyilatkozatot tud tenni.

Ahogyan a kabát, a blézer, a mellény és az ing rétegezése is tagadhatatlan eleganciát kölcsönöz az öltözéknek, úgy a nyakláncok rétegezése, a karkötőké, egy karkötő és egy karóra kombó vagy akár a gyűrűk is masszívan feldobhatják stílusod. Ez könnyedén kivitelezhető és még egy külön cikket is írtunk a nyakláncok rétegezéséről, amit megleshetsz további részletekért.

Kellemes rétegezést!

4 - Street Style - Otsu

Legújabb márkánkat, az Otsut a kortárs városi street style ihlette és inspirálta. 2022-ben, a street style az egyéni kifejezésmód lehetővé tételéről szól. Az erős, szembetűnő ikonok és szimbólumok segítségével, eltávolíthatod a visszafogottságot és a találgatásokat stílusodból. Légy merész, harsány és hangos.

5 - Színek

A felismerhető szimbolizmus az egyik módja, hogy 2022-ben kifejezd magad. Egy másik módja az erős, merész és bizonyos esetekben szokatlan színek viselése.

Egy élénkvörös öv, egy kék fülbevaló vagy egy szivárványszínű nyaklánc, mind meghatározó nyilatkozattevő darabok. Dobd fel monokróm vagy pasztell ruháid egy élénk színnel.

6 - Környezettudatos anyagok

A Föld egyre csak melegszik és a múltbeli tetteink helyrehozhatatlan károkat okoztak ökoszisztémánkban. Nincs más választásunk, mint változtatni a dolgokon, annak reményében, hogy megelőzzük a további károkat.

Az egyik módja, ahogy igyekszünk ennek eleget tenni, hogy több újrahasznosított és újrahasznosítható anyagot használunk. Fém ékszereink túlnyomó többsége sebészeti minőségű rozsdamentes acélból készül, amely 100%-ban újrahasznosítható, néhány vegán műbőr óraszíjunk pedig, G-Pomme C-ből, egy olasz gyártmányú bőralternatívából, amely úgy néz ki és olyan érzetet nyújt, mint a bőr, de kidobott almahéjból, parafából és más biológiailag lebomló anyagokból készül. De ne aggódj – nem fog atomjaira hullani csuklódon. Meg van benne a bőr tartóssága és rugalmassága is.

A mechanikus karórák szintén környezetbarát megoldást jelentenek, mivel nem elemmel, hanem a jó öreg, rugós óraművel rendelkeznek. A legtöbb mechanikus karóránk automatikus is, ami azt jelenti, hogy automatikusan felhúzzák magukat, ahogy mozogsz. Mi lehetne ennél természetesebb?

Ez csak néhány példa fenntartható termékeinkre, és a közeljövőben még sok innovatív, környezetbarát termékkel tervezünk előrukkolni.