Napszemüvegek | Vásárolj 2 és spórolj 20%

Napszemüvegek | Vásárolj 2 és spórolj 20%

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 000 Ft - ingyenes 17 700 Ft felett-
Kapcsolat
Csatlakozz a Trendhim Tribe-hoz

Csatlakozz a Tribe tagjaihoz az exkluzív kedvezményekért, stílusinspirációkért és még ennél is többért!

Az e-mail címed megadásával elfogadod az Adatvédelmi irányelveinket és engedélyt adsz, hogy ajánlatokat és a termékeinkkel kapcsolatos újdonságokat küldjünk neked. Bármikor leiratkozhatsz, és elhagyhatod a Tribe csapatát.

PANAMAKALAPOK

Olyan kalapot keresel, amivel kompromisszumok nélkül belevághatsz a nyaralásba, legyen szó kirándulásoktól vagy akár strandolásról? Minden panamakalapunk kézzel készült Olaszországban, 100% ecuadori szalmából és bélés nélkül a maximális légáteresztés érdekében. Pontosan ez az a nyári kalap, ami nem csak hűvösen tart, de menő is leszel benne.

7 termék
7 termék

GYŐZD LE A FORRÓSÁGOT EGY PANAMAKALAPPAL

A panamakalap hagyományosan ecuadori toquilla szalmából készül. A legtöbb panamakalap hasonlít a fedora kalapokra a széles karimájával, ami megvédi az arcod a nap sugaraitól

Mivel a toquilla szalma természetesen könnyű és lélegző anyag, ezért nem kell attól tartanod, hogy az izzadság a kalapod alatt marad. Ezek a világos színű szalmakalapok ideálisak a hűsöléshez, akár a szabadban, akár egy nyári grillpartin, akár pedig egy tengerparti bárban vagy, ahol a koktélodat szürcsölöd. Ráadásul egy ilyen szalmakalap remekül passzol majd a nyári szetted többi részéhez is – a laza vászontól a rövidnadrágig és szandálig mindennel remekül fest egy panamakalap, ráadásul legyőzi a nyári forróságot is.

VÁSÁROLJ EGY KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ PANAMAKALAPOT

Az ózonréteg vékonyodásával és a globális felmelegedéssel az eddigieknél sokkal fontosabbak lettek a férfiak kalapjai, amelyek a napsütéstől védik őket! A legjobb panamakalap keresésekor nézd meg azokat a darabokat, amik valódi ecuadori szalmából készültek. Csakis ezeket a szalmakalapokat lehet panamakalapnak nevezni. A szalmakalapok között olyanokat is találunk, amik a leginkább a nemezkalapra hasonlítanak, azonban a hagyományos panamakalapoknak széles karimája van, körülötte szalaggal – akárcsak egy fedora kalapnál.

A PANAMAKALAPOK PANAMÁBÓL SZÁRMAZNAK?

A panamakalapok Ecuadorból származnak, nem Panamából. Az 1850-es években kapták a 'panamakalap' elnevezést, amikor az ecuadori kalapkészítők Panamába költöztek, hogy eladják a kézzel készített kalapjaikat. A kaliforniai aranyláz idejében férfiaknak adták el ezeket a szalmakalapokat. Azt feltételezzük, hogy a 'panamakalap' elnevezést könnyebb volt megjegyezni, mint a 'jipijapa' vagy 'toquilla-kalap' neveket, ahogyan Dél- és Közép-Amerikában hívták ezeket a fejfedőket.

ECUADORTÓL OLASZORSZÁGIG

Habár a tradicionális ecuadori toquilla-kalap szövésének művészete 2015-ben felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájára, a mi összes férfi panamakalapunk kézzel készül Olaszországban. A hagyományos olasz kézműves munkának köszönhetően minden kalap tökéletes formában készül el, maximális szellőzőképességgel és kényelemmel – így megalkotva a tökéletes férfi nyári kalapot.

PANAMAKALAPOK A FEDORA KALAPOK ELLEN

Habár a dizájnjuk ugyanolyan, mégis van egy lényeges különbség a panamakalapok és a fedora kalapok között, mégpedig az anyag, amiből készültek. A panamakalapok toquilla szalmából készülnek, míg a fedora kalapok filcből, pamutból vagy akár poliészterből is készülhetnek. A panamakalapok szinte kizárólag forró időre lettek tervezve, hogy világszerte ideális nyári fejfedők legyenek a férfiak számára. Nem tudod eldönteni, hogy panamakalapot vagy fedora kalapot vásárolj magadnak? Vásárolj a férfi kalapjaink egyre bővülő kínálatából, majd nézd meg, hogy melyik a legjobb számodra.

HOGYAN VÁLASSZAM KI A MEGFELELŐ MÉRETŰ PANAMAKALAPOT?

Amikor klasszikus fedora- vagy panamakalapot választasz, ne felejtsd el, hogy a karimának arányosnak kell lennie a vállaiddal. Keskeny karima a vékonyabb alkathoz, vastag pedig a széles vállakhoz.

Hogyan mérd meg a fejed a megfelelő méretű panamakalaphoz

1. Tekerj egy mérőszalagot a fejed köré oda, ahol a panamakalap belső része lesz.

2. A végei a homlokodon találkozzanak.

3. Figyelj arra, hogy a mérőszalag ne legyen túl szűk.

4. Olvasd le a méretet a szalagról.

Ha inkább egy kicsit megdöntve hordanád a kalapot, akkor helyezd e-szerint a fejedre oda, ahol a kalap belső része elhelyezkedik majd – általában 1 cm-rel a fülek felett. Ha a fejméreted egy méret alsó szakaszába esik, akkor egy pár kalapszűkítő nagy segítségedre lehet.

További férfi kalapok és sapkák elérhetők itt.