365 napos visszaküldés
Szállítási költség 1 900 Ft - 19 990 Ft felett ingyenes
06-21-200-7871 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Szállítási költség 1 900 Ft - 19 990 Ft felett ingyenes
Trendhim
×
Trendhim
Nyelv:
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Áttetsző lencsés szemüvegek
Órák
Övek
06-21-200-7871
Munkanapokon 09-17 óráig
Összes megtekintése

Hogyan terveztük
az Orisun kollekciót

Az "orisun" jelentése "eredet" vagy "forrás" a joruba nyelvben.

Az inspiráció

Ha valamit elvesznek tőlünk, csak még jobban vágyunk rá. Az elmúlt két év kiéheztetett minket az utazásra, a kalandra és az új élményekre. Elszigeteltségünkben, sokan fordultak a spiritualitás felé, megtanultak meditálni és a filozófiával foglalkoztak - természetesen a kovászos kenyér sütés és a Zoom meetingek mellett.

Ez a természetes drágakövek iránti tudatossághoz vezetett, amelyekről sokan úgy vélik, hogy képesek energiánkat hasznosítani és jótékony irányba terelni minket. Bár nincs tudományos bizonyíték ezekre a misztikus tulajdonságokra, a világjárvány idején a természetes kövek és a természetes kövekből készült ékszerek népszerűsége az egekbe szökött.

Tervezés közben, motivált és lenyűgözött minket a természetes kövek nem szabványos ereje. A meglepetés ereje, ahol a formák, a minták, sőt a színek is változnak kőről kőre. Egyes kőfajtáknál a változás enyhe, másoknál viszont hatalmas lehet.

Minden kő valódi és egyedi. Sosem kapod pontosan ugyanazt, amit a képen látsz. Ez a miénk. A tiéd lehet, hogy jobb lesz. Lehet, hogy élénkebb, élesebb kontrasztú mintázattal vagy folyékonyabb vonalakkal. Lehet, hogy egyszerűbb vagy kevésbé hangsúlyos. Ki tudja!

A kihívás

A természetes drágakövekkel való munka érdekes kihívást jelent. Ismered a kő színskáláját és az adott típusra jellemző vonásokat, de az ékszerekhez tartozó egyes drágakövek mindig rejtélyesek, egyediségükből kifolyólag.

Az olyan egységes kövek esetében, mint a cirkon, a rubin vagy a hematit, egyszerű olyan ékszereket tervezni, amik kiegészítik színeiket. Más kézből az olyan kövek, mint a jáspis, a lápisz lazuli és a tigrisszem, különböző árnyalatokkal, formákkal és vonásokkal rendelkeznek, amelyek befolyásolják a kő általános esztétikáját és ezáltal a termék egészét. Az ékszer dizájnjának tehát ki kell egészítenie a követ, függetlenül attól, hogyan néz ki. A legjobb amit tehetünk, ha hagyjuk a követ ragyogni és háttérbe szorítjuk a tervezés egyéb részeit a természetes szépséggel szemben.

Gondolj erre úgy, mint egy festmény képkeretére. Ha a keret túl díszes, elvonja a figyelmet a képről, ha pedig a színe üti a festményét, a műalkotás egésze elszenvedi. Ha nem tudod hogyan fog kinézni a festmény, az a legjobb ha olyan egyszerű keretet választasz, amennyire csak lehet.

A kövek

Számos tényező befolyásolja, hogy milyen köveket választanak az ékszerkészítéshez. Kollekciónk alapját az ezüst és arany színek képezték, a köveket pedig úgy választottuk ki, hogy ezekhez passzoljanak. Keménységük határozza meg, hogy mennyire törékenyek és mennyire nehéz őket ékszerré formálni. Egyes kövek félig átlátszók, ha ezeket színezett fémre, például aranyra helyezzük, sárga árnyalatot kölcsönöz a kő megjelenésének. Némelyik egyszerűen megfizethetetlenül drága, némelyik pedig túlságosan változatos ahhoz, hogy garantálni lehessen az esztétikus eredményt.

A köveket megjelenésük, minőségük és a kollekciónkba való illeszkedésük alapján választjuk. Nem a kövek feltételezett misztikus tulajdonságainak nézünk utána elsősorban, hogy különleges metafizikai tulajdonságokkal ruházzuk fel termékeinket. Ennek pedig, egyszerű oka van. Tudjuk mi néz ki jól és mi nem, de azt nem, hogy egy kő gazdaggá tesz-e vagy segít koncentrálni. Talán segítenek ezekben, talán nem, de mi mindig a biztos megjelenést választjuk az esetleges aurális átrendeződéssel szemben.

Az ékszerek

Miután kiválasztottuk a köveket, elkezdünk kísérletezni azzal, hogy milyen formák és fémek illenek hozzájuk. Egyik tervezésünk, egy dögcédula, kicsi természetes köves berakással. Itt az a probléma, hogy a kvarc családba tartozó kövek sok esetben részben átlátszók. Bármilyen félig átlátszó zöld kő, amelyet például arany tónusú felületre helyezünk, világos mohaszínű lesz. Ez pedig egy olyan dolog, amire már csak akkor jössz rá, amikor megkapod a mintákat a gyártóktól.

A kész termékekből hiányozhatnak olyan háromdimenziós vonások is, amik a számítógépes tervezésnél még megvoltak, ezen a fémdarab kialakításának kismértékű megváltoztatása javíthat. Fontolóra vettünk egy hegyes fogakkal kialakított dizájnt is. Remekül nézett ki, de valóságos gyilkos fegyver lett volna belőle.

A különböző gyártóknak különböző drágakő beszállítóik vannak, ezek mindegyike másképp kezeli a köveket. Ezért rendeltük meg ugyanazokat a mintákat és köveket több beszállítótól, hogy lássuk, honnan kapjuk a legjobbat.

Nem csak kinézet alapján választottunk, az ékszereket stressz-teszteltük is, hogy lássuk, mennyire bírják a mindennapi igénybevételt. Néhány megbukott ezeken a teszteken, mi pedig javításokat követeltünk a beszállítótól. Egyes tervek azonnal ki lettek zárva, mivel lehetetlen lett volna a méretarányos megvalósítás. Mások akkor lettek igazítva, amikor a valóság nem felelt meg elvárásainknak. A matt kő például remekül mutat számítógépes ábrázolásokon, de a valóságban tompa és élettelen. Szerettünk volna egy zöld fém medált készíteni, de a rendelkezésre álló bevonási módszer nem csak drágább lett volna, de kevésbé tartós is, ami miatt a szín idővel fakult és karcolódott volna - ami arany tónusú és fekete termékeinknél nem fordul elő. Ez mindig egy iteratív folyamat, mi pedig sosem kezdjük el a gyártást, amíg nem vagyunk elégedettek és büszkék arra, amit készítettünk.

Amikor elégedettek vagyunk a minőséggel, a dizájnnal és a megjelenéssel, rendelünk egy-egy szettet, hogy képeket készítsünk a weboldalhoz. Az első jóváhagyott mintákról felvételeket készítünk, majd megrendeljük a gyártást. Tehát nem a legszebbeket választjuk ki a képekhez, akkor még ezek az egyetlen mintáink, amit lefotózhatunk! Sajátod valamennyivel máshogy fog kinézni, ez a természetes kövek szerencsejátéka.

A piac

Fontos volt számunkra, hogy minden érme, dögcédula és lapos medál hátoldala gravírozható legyen. Mivel minden egyes kő egyedi, és ez az egyediség a tiéd, nincs jobb módja ennek megerősítésére, mint a személyre szabott gravírozás.

Az utolsó lépés az értékesítés előtt, az összes természetes kő ellenőrzése. Az első szállítmánynak egy véletlenszerűen kiválasztott termékét egy laboratóriumba küldjük, ahol spektroszkópia segítségével igazolják a drágakövek azonosítását. A múltban és a jövőben is megtagadjuk az olyan szállítmány átvételét, ahol kiderül, hogy a kövek nem olyanok, mint a gyártó állította.

Az Orisun kollekció mostanra átesett a minőségellenőrzésen és a tervek véglegesítésén. Már csak arra várunk, hogy megérkezzen az első szállítmány, hogy elérhető legyen online, te pedig a kezedben tarthasd. Iratkozz fel Trendhim Tribe hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kollekció megjelenéséről.

Új kollekciók

Az egyszerűség sokoldalúságot eredményez

Egy visszafogott ékszer, egy karkötőszett része vagy karórád társa. A Collins kollekcióval a lehetőségek tárháza végtele...

Természetes drágaköves nyakláncok

Az anyatermészet kreativitása nem ismer határokat. Az Orisun kollekció a kövek egyedülálló szépségét tárja elénk.

Viseld az élet kulcsát

Az ókori egyiptomi istenek, halhatatlanságukat szimbolizálva tartották. Számodra mit fog jelenteni?

Tagadhatatlan előny - a Rico kollekció

A halál emlékeztet rá, hogy élj. Koponyák, természetes kövek és sebészeti minőségű rozsdamentes acél adja a Rico kollekc...

A Sanatio karkötő kollekció

Misztikus erővel vagy anélkül, a Sanatio kollekció természetes drágakövekkel van kiegészítve. Minden gyöngy egyedi, mind...

Húzd el a függönyt

A csontváz karórák felfedik a mutatókat mozgató óraművet, mi pedig azt kérdezzük: "miért rejtegették valaha is ezt a gyö...

Az Amager kollekció

Egy nyaklánc sokat elmondhat rólad. De általában egyetlen üzenetet hordoz. Ezek a sokoldalú karkötők és nyakláncok többe...

Védd napszemüveggel szemeid - Tedd színessé az életed

Védd szemeid ezen a nyáron minőségi napszemüvegekkel. A Waykins Thea kollekció - 39 új férfi napszemüveg stílus.

Vízálló karórák zafírüveggel

A sztorid soha nem áll le, akkor miért tenne így a karórád? A 100-méteres vízállósággal, 316L rozsdamentes acéllal és za...

Az összes kollekció

Új cikkek

Hogyan terveztük meg az utazók kollekcióját

Mindannyian szenvedünk a világ felfedezésének vágyától. Ez a fájdalom inspirálta a kalandokhoz készült kiegészítők sorát...

Férfi jegygyűrűk – A tökéletes útmutató

A megfelelő gyűrűméret kiválasztásától a nem tradicionális gyűrűk vásárlásáig, fedezd fel hogyan válaszd ki jegygyűrűdet...

Gyógyító karkötők férfiaknak – Mit jelentenek a drágakövek

Tudd meg, mitől olyan különlegesek a férfi gyógyító drágakő karkötők és hogyan válaszd ki a számodra megfelelőt.

Valentin-napi ajándékok Neki

A dán tervezésű óráktól a gyűrűkig, nyakláncoktól a karkötőkig, találd meg számára a legmegfelelőbb ajándékot idén Valen...

Mi a 24-órás egymutatós karóra és miért van rá szükséged

Fedezd fel hogyan tudod leolvasni az időt és szerelkezz fel egy 24-órás egymutatós karórával és tapasztald meg miért is...

Mi az a holdfázis kijelzős karóra és hogyan kell beállítani

Tanuld meg, hogyan kell leolvasni és beállítani a világ legrégebbi karóra komplikációját – a holdfázist.

Hogyan tisztítsd & ápold férfi karkötődet

Megválaszoljuk minden kérdésed férfi karkötőd tisztítását és ápolását illetően, a gyöngyökkel való úszástól a rozsdament...

4 kérdés, amit fel kell tenni a csontváz karóra megvásárlása előtt

Ha felteszed magadnak ezt a négy kérdést, az segíteni fog, hogy kiválaszthasd a megfelelő férfi csontváz karórát, illetv...

Hogyan viselj stílusosan egy zsebórát

A zsebóra láncának kiválasztásától annak megtanulásáig, hogy melyik gomblyukat használd, itt megtudhatod, hogy mi a zseb...

Az összes cikk
Vissza
Elfelejtettem a jelszavam

Köszönjük! Ha már van fiókod nálunk, akkor egy e-mailt fogsz tőlünk kapni. Ha nem kaptál e-mailt tőlünk, akkor az azért van, mert nem vagy beregisztálva. Ezt a "Bejelentkezés" menüpontban tudod megtenni a "Fiók létrehozása"-ra kattintva.

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg