Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

Spórolj 20%-ot minden napszemüvegen

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 000 Ft - ingyenes 11 700 Ft felett-
Kapcsolat

Hogyan terveztük az Orisun kollekciót

Az "orisun" jelentése "eredet" vagy "forrás" a joruba nyelvben.

1 Hogyan terveztük az orisun kollekciót1.1 Az inspiráció1.2 A kihívás1.3 A kövek1.4 Az ékszerek1.5 A piac

Az inspiráció

Ha valamit elvesznek tőlünk, csak még jobban vágyunk rá. Az elmúlt két év kiéheztetett minket az utazásra, a kalandra és az új élményekre. Elszigeteltségünkben, sokan fordultak a spiritualitás felé, megtanultak meditálni és a filozófiával foglalkoztak - természetesen a kovászos kenyér sütés és a Zoom meetingek mellett.

Ez a természetes drágakövek iránti tudatossághoz vezetett, amelyekről sokan úgy vélik, hogy képesek energiánkat hasznosítani és jótékony irányba terelni minket. Bár nincs tudományos bizonyíték ezekre a misztikus tulajdonságokra, a világjárvány idején a természetes kövek és a természetes kövekből készült ékszerek népszerűsége az egekbe szökött. Tervezés közben, motivált és lenyűgözött minket a természetes kövek nem szabványos ereje. A meglepetés ereje, ahol a formák, a minták, sőt a színek is változnak kőről kőre. Egyes kőfajtáknál a változás enyhe, másoknál viszont hatalmas lehet.

Minden kő valódi és egyedi. Sosem kapod pontosan ugyanazt, amit a képen látsz. Ez a miénk. A tiéd lehet, hogy jobb lesz. Lehet, hogy élénkebb, élesebb kontrasztú mintázattal vagy folyékonyabb vonalakkal. Lehet, hogy egyszerűbb vagy kevésbé hangsúlyos. Ki tudja!

A kihívás

A természetes drágakövekkel való munka érdekes kihívást jelent. Ismered a kő színskáláját és az adott típusra jellemző vonásokat, de az ékszerekhez tartozó egyes drágakövek mindig rejtélyesek, egyediségükből kifolyólag. Az olyan egységes kövek esetében, mint a cirkon, a rubin vagy a hematit, egyszerű olyan ékszereket tervezni, amik kiegészítik színeiket. Más kézből az olyan kövek, mint a jáspis, a lápisz lazuli és a tigrisszem, különböző árnyalatokkal, formákkal és vonásokkal rendelkeznek, amelyek befolyásolják a kő általános esztétikáját és ezáltal a termék egészét. Az ékszer dizájnjának tehát ki kell egészítenie a követ, függetlenül attól, hogyan néz ki. A legjobb amit tehetünk, ha hagyjuk a követ ragyogni és háttérbe szorítjuk a tervezés egyéb részeit a természetes szépséggel szemben.

Gondolj erre úgy, mint egy festmény képkeretére. Ha a keret túl díszes, elvonja a figyelmet a képről, ha pedig a színe üti a festményét, a műalkotás egésze elszenvedi. Ha nem tudod hogyan fog kinézni a festmény, az a legjobb ha olyan egyszerű keretet választasz, amennyire csak lehet.

A kövek

Számos tényező befolyásolja, hogy milyen köveket választanak az ékszerkészítéshez. Kollekciónk alapját az ezüst és arany színek képezték, a köveket pedig úgy választottuk ki, hogy ezekhez passzoljanak. Keménységük határozza meg, hogy mennyire törékenyek és mennyire nehéz őket ékszerré formálni. Egyes kövek félig átlátszók, ha ezeket színezett fémre, például aranyra helyezzük, sárga árnyalatot kölcsönöz a kő megjelenésének. Némelyik egyszerűen megfizethetetlenül drága, némelyik pedig túlságosan változatos ahhoz, hogy garantálni lehessen az esztétikus eredményt. A köveket megjelenésük, minőségük és a kollekciónkba való illeszkedésük alapján választjuk. Nem a kövek feltételezett misztikus tulajdonságainak nézünk utána elsősorban, hogy különleges metafizikai tulajdonságokkal ruházzuk fel termékeinket. Ennek pedig, egyszerű oka van. Tudjuk mi néz ki jól és mi nem, de azt nem, hogy egy kő gazdaggá tesz-e vagy segít koncentrálni. Talán segítenek ezekben, talán nem, de mi mindig a biztos megjelenést választjuk az esetleges aurális átrendeződéssel szemben.

Az ékszerek

Miután kiválasztottuk a köveket, elkezdünk kísérletezni azzal, hogy milyen formák és fémek illenek hozzájuk. Egyik tervezésünk, egy dögcédula, kicsi természetes köves berakással. Itt az a probléma, hogy a kvarc családba tartozó kövek sok esetben részben átlátszók. Bármilyen félig átlátszó zöld kő, amelyet például arany tónusú felületre helyezünk, világos mohaszínű lesz. Ez pedig egy olyan dolog, amire már csak akkor jössz rá, amikor megkapod a mintákat a gyártóktól. A kész termékekből hiányozhatnak olyan háromdimenziós vonások is, amik a számítógépes tervezésnél még megvoltak, ezen a fémdarab kialakításának kismértékű megváltoztatása javíthat. Fontolóra vettünk egy hegyes fogakkal kialakított dizájnt is. Remekül nézett ki, de valóságos gyilkos fegyver lett volna belőle.

A különböző gyártóknak különböző drágakő beszállítóik vannak, ezek mindegyike másképp kezeli a köveket. Ezért rendeltük meg ugyanazokat a mintákat és köveket több beszállítótól, hogy lássuk, honnan kapjuk a legjobbat. Nem csak kinézet alapján választottunk, az ékszereket stressz-teszteltük is, hogy lássuk, mennyire bírják a mindennapi igénybevételt. Néhány megbukott ezeken a teszteken, mi pedig javításokat követeltünk a beszállítótól. Egyes tervek azonnal ki lettek zárva, mivel lehetetlen lett volna a méretarányos megvalósítás. Mások akkor lettek igazítva, amikor a valóság nem felelt meg elvárásainknak. A matt kő például remekül mutat számítógépes ábrázolásokon, de a valóságban tompa és élettelen. Szerettünk volna egy zöld fém medált készíteni, de a rendelkezésre álló bevonási módszer nem csak drágább lett volna, de kevésbé tartós is, ami miatt a szín idővel fakult és karcolódott volna - ami arany tónusú és fekete termékeinknél nem fordul elő. Ez mindig egy iteratív folyamat, mi pedig sosem kezdjük el a gyártást, amíg nem vagyunk elégedettek és büszkék arra, amit készítettünk.

Amikor elégedettek vagyunk a minőséggel, a dizájnnal és a megjelenéssel, rendelünk egy-egy szettet, hogy képeket készítsünk a weboldalhoz. Az első jóváhagyott mintákról felvételeket készítünk, majd megrendeljük a gyártást. Tehát nem a legszebbeket választjuk ki a képekhez, akkor még ezek az egyetlen mintáink, amit lefotózhatunk! Sajátod valamennyivel máshogy fog kinézni, ez a természetes kövek szerencsejátéka.

A piac

Fontos volt számunkra, hogy minden érme, dögcédula és lapos medál hátoldala gravírozható legyen. Mivel minden egyes kő egyedi, és ez az egyediség a tiéd, nincs jobb módja ennek megerősítésére, mint a személyre szabott gravírozás.

Az utolsó lépés az értékesítés előtt, az összes természetes kő ellenőrzése. Az első szállítmánynak egy véletlenszerűen kiválasztott termékét egy laboratóriumba küldjük, ahol spektroszkópia segítségével igazolják a drágakövek azonosítását. A múltban és a jövőben is megtagadjuk az olyan szállítmány átvételét, ahol kiderül, hogy a kövek nem olyanok, mint a gyártó állította. Az Orisun kollekció mostanra átesett a minőségellenőrzésen és a tervek véglegesítésén. Már csak arra várunk, hogy megérkezzen az első szállítmány, hogy elérhető legyen online, te pedig a kezedben tarthasd. Iratkozz fel Trendhim Tribe hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kollekció megjelenéséről.