52 módja a díszzsebkendő hajtás

Lépésről-lépésre útmutatók 52 fajta díszzsebkendő hajtáshoz. A pöttyök a hajtások nehézségét mutatják meg.

A díszzsebkendő hajtás szabályai

A díszzsebkendők viselésének nincsen sok szabálya, a hajtások is opcionálisak, nyugodtan leengedheted a fantáziád. Akár a saját díszzsebkendő hajtásod is kitalálhatod. Arra érdemes odafigyelni, hogy ne használd ugyanazt az anyagot a nyakkendődön/a csokornyakkendődön, mint a a díszzsebkendődön. Az túlzottan rendesnek tűnik. Ehelyett inkább kísérletezz különböző színekkel, amik jól mennek egymáshoz. Nézz bele a díszzsebkendő útmutatónkba, ha szeretnél többet megtudni a színelméletről.

Ha olyan díszzsebkendő hajtást keresel, ami jó kezdőknek is, akkor az elnöki hajtást vagy az egycsúcsos hajtást ajánlunk. Ha valami hétköznapibbra vágysz, de mégis másodpercek alatt szeretnéd meghajtani a díszzsebkendőd, akkor válaszd a vitorla hajtást. Vagy valami teljesen mást keresel? Akkor próbáld ki a rózsa vagy a négyágú korona hajtásokat!

Mikor kezdtük el díszzsebkendőket hajtani?

A papírzsebkendők előtt az emberek szövetdarabokat használtak a verejték letörlésére, ételmaradékok eltávolítására és orrfújásra is. Ezek a szövet kendők sokáig szolgáltak hiégiai kiegészítőként, amit főként a mellzsebben tartottak a férfiak.

A díszzsebkendők tulajdonképpen ugyanilyen szövetdarabok, de csak dekorációs célra használjuk őket. Általában a szövet kicsit vékonyabb és legtöbbször színes, dekoratív megjelenésük van. A díszzsebkendők mellzsebbe hajtása az 1920-as években jött divatba, majd a '60-as években kicsit visszaesett a népszerűségük. Csak az 1990-es években kezdtek el újra népszerűvé válni, amikor tv műsorokban a színészek újra elkezdtek díszzsebkendőket használni.

Ugrás az oldal tetejére