Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
365 napos visszatérítési politika indok nélkül
Szállítási költség 1 900 Ft - 11 999 Ft felett ingyenes
i
06-21-200-7871 - (munkanapokon 09-17 óráig)
Minden kiegészítő
Kiegészítők öltönyhöz
Ékszerek
Táskák & Pénztárcák
Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
Trendhim EU shipping Minden megrendelést Dániából szállítunk az EU-n belül. Az összes X_VALUE vámot és adót tartalmazza.Nézd meg a szállítási opciókat.
Mi továbbra is dolgozunk és a szállításban sincs változás!
Szállítási költség 1 900 Ft - 11 999 Ft felett ingyenes
i
Trendhim
×
Trendhim
Nyelv:
Borotválkozás
Csokornyakkendők
Díszzsebkendők
Fülbevalók
Gyűrűk
Hajtókatűk
Kalapok
Karkötők
Kesztyűk
Mandzsettagombok
Nadrágtartók
Napszemüvegek
Nyakkendők
Nyakkendőtűk
Nyakláncok
Pénztárcák
Szakállápolás
Sálak
Táskák
Órák
Övek
06-21-200-7871
Munkanapokon 09-17 óráig
Összes megtekintése

Utazol valahova? Hogyan pakolj be egy üzleti útra

Ahhoz, hogy igazán hasznos tanácsokat adjunk nektek, hogy hogyan pakoljatok be a következő üzleti utatokra, kerestünk 3 igazi utazót, akik mögött rengeteg megtett kilométer van. Így ebben az útmutatóban az ő tapasztalataikat osztjuk meg veletek. Olvasd el a tanácsaikat, és mostantól tölts kevesebb időt pakolással!

Üzleti útra pakolni nem könnyű. Túl sok mindent is pakolhatsz, mint egy kezdő vagy pont fordítva, vagyis ott lebeghet majd a gondolataidban a 'Jajj, vajon mit felejtettem otthon?' kérdés.

Könnyen elfelejthetjük bepakolni még a legfontosabb dolgokat is, amikor azon is izgulunk, hogy dolgozni megyünk valahova. Amikor azon agyalsz, hogy megvan-e a laptopod és a portfóliód, kész van-e az ütős prezentációd... könnyen kimaradhat a csomagodból a tiszta fehérnemű vagy a telefontöltő.

Szóval megalkottuk ezt az útmutatót, hogy többé ne okozzon fejtörést a csomagod összekészítése. Mindegy, hogy ez lesz-e az első utad és a turistaosztályra kaptál jegyet vagy már a kilométereket gyűjtöd az első osztályon, mindenkinek hasznos lehet ez a cikk, aki szeretne hatékonyabban csomagolni.

A 4-3-2-2 kombó

A szoftverfejlesztőből lett marketingspecialista Nicklas Mortensen szerint érdemes mindenféle ruhadarabot bepakolni, hogy legyen laza és igazán hivatalos szetted is az üzleti útra.

“A 4-3-2-2 kombó a pakolási technikám – 4 ing, 3 nadrág, 2 zakó és 2 pár cipő. Ez nem túl sok ruha, és ha még össze is tudod kombinálni őket, akkor sosem lesz gondod azzal, hogy mit vegyél fel.”

Kétségkívül a nadrágok a legunalmasabbak ebben a történetben, ezért Nicklas azt mondja, hogy "2 fekete nadrág és 1 khaki elegendő lesz. A fekete megy mindenhez, ezért azt fogod érezni, hogy rengeteg lehetőséged van, még ha nem is pakoltál túl sokat. A khakira pedig azért van szükség, mert remekül mutat egy kék inggel, és feldobja a stílusodat egy feketében töltött nap után.

Az ingekből mindig pakolok 2 fehéret, 1 kéket és 1 mintásat. A fehér mindig jól jön, a mintásnál pedig mindig megbizonyosodok róla, hogy menjen a nadrágjaimhoz és a zakóimhoz (1 szürke és 1 sötétkék). Nagy rajongója vagyok a kétsoros és a kétgombos zakóknak."

Nem lehet teljes az összkép a megfelelő cipők nélkül, így Nicklas változatosan pakol. “1 pár barna és 1 pár fekete cipő. Az övnek, amit pakolni szoktam pedig van egy fekete és egy barna oldala is. Ez így sokkal egyszerűbb, mint két külön övet rakni a csomagomba.”

A lényeges dolgok mellett – bőr laptoptáska, töltő, fülhallgatók és napszemüvegek – vannak egyéb kiegészítők is, amik beférnek a táskádban lévő apróbb hézagokba. “A legjobb módja, hogy mindig frissnek érezd magad egy úton, az a változatosság. Viszek magammal 4-5 díszzsebkendőt , 2 pár mandzsettagombot és 4-5 nyakkendőt . A nyakkendőtűből is kettőt pakolok (1 aranyat és 1 ezüstöt) a fémek egyezősége miatt. Szabadabbnak érzed majd magad az úton, hogyha van egy kis szabadságod az öltözködésben. Csak egy jó lista kell.”

Ami nélkül soha nem utazok: “Az egyetlen dolog, amit nem hagyhatok ki az a ruhagőzölőm. Soha nem tudhatod, hogy milyen állapotú a hotel vasalója, és nem létezik az a pakolási technika, ami teljesen megakadályozná az ingek gyűrődését.”

Göngyölve vagy hajtogatva pakolok: “Én mindig hajtogatva pakolok, mivel kényelmesebb, illetve azért, mert a táskámnak nincsen túl nagy mérete. A cipőimet mindig zacskóban pakolom el, úgyhogy nem koszolják össze a ruháimat.”

Egy jó tanács a kezdő üzleti utazóknak: “Pakolj be előző este és a repülőn viselj valami kényelmeset. Számos szabó készít olyan öltönyöket, amik elasztánt is tartalmaznak (szuper rugalmas és utazóöltönyként is ismertek). Ez egy nagyszerű módja, hogy ugyanolyan elegáns legyél megérkezéskor, mint amikor felszálltál a repülőre. ….és még a ruhád sem fog összegyűrődni a hosszú időn keresztüli üléstől.

Ha sokat utazol, akkor igényelj a bankodtól egy olyan Mastercard bankkártyát, amivel beléphetsz a repterek prémium váróiba. Ezeken a helyeken gyorsabban telik majd a várakozási idő.”

Göngyölj & indulj

Brett Snyder, repülőgépipari elemző és a Cranky Flier , valamint a Cranky Concierge igazgatója abban hisz, hogy a legjobban egy düftin táskába lehet bepakolni az utazáskor. “Mindig düftin táskát viszek a gurulós bőrönd helyett, mert sokkal könnyebb berakni az ülések fölötti tárolóba, vagy az ülés alá, hogyha szükséges. Az egyetlen hátránya, hogy a vállamon kell cipelnem. Viszont, ha nincsen feladós poggyászom, azzal nagyon sok időt spórolhatok meg a leszállás után. Tehát megéri cipelni.

Mindig legalább 2 nadrágot és 1 inget pakolok, amiknél még egyszer leellenőrzöm, hogy tényleg passzoljanak egymáshoz, mielőtt berakom őket a táskámba. Egy övet és egy pár cipőt is viszek magammal.

A laptoptáskámban tartom a telefontöltőmet, a laptoptöltőmet, a tollaimat és a gyógyszereimet. Így mindig tudod, hogy hol vannak, és ha esetleg szükségem van valamelyikre a repülőn vagy a repülőtéren, akkor könnyen elérem őket.”

Ami nélkül soha nem utazok: “Amikor utazok, akkor mindig hosszúnadrágot, cipőt, övet és zakót viselek. Ha olyan ruhát viselek, ami elegánsabb és üzletiesebb, azzal megúszom, hogy többet kelljen pakolnom, így a táskám könnyű és kicsi marad.

A vasalásmentes ingek igazi áldások az üzleti utakhoz. De az első dolog, amit tenned kell, amikor megérkezel a hotelbe, hogy fellógatod a ruháidat, és kivasalod azokat a dolgokat, amiket vasalni kell. Nem akarhatsz 7:30-kor nekiállni a vasalásnak, amikor 8-tól már meetinged van.”

Göngyölve vagy hajtogatva pakolok: “Általában, amikor egy rövid üzleti útra megyek, akkor hajtogatva pakolok. Ha hamar kifogyok a helyből, akkor göngyölök, hogy jobban elférjek. A táska aljára rakom a nadrágokat, aztán jönnek a cipők és minden más.”

Egy jó tanács a kezdő üzleti utazóknak: “Az idő a barátod, úgyhogy kezeld megfelelően. Nagyon nagy fejfájást okozhat egy váratlan járattörlés vagy egy késés. Ha lehetséges, akkor érkezz a meeting előtti éjszakán, mert így kipihent leszel és fel tudsz készülni a következő reggelre. Minél több időt adsz magadnak, annál kevésbé lesz stresszes az utad.”

Öltözz fel helytakarékosan

Casper Felskov , egy férfi divatmárka asszisztens menedzsere mindig egy teljes üzleti szettet visel, hogy helyet takarítson meg. “Amikor utazok, akkor mindig egy szürke öltöny van rajtam. A légiutaskísérő mindig felakassza nekem a repülőn, így nem kell félnem attól, hogy összegyűrődik. Mivel rajtam van, ezért nem kell bepakolnom.

A táskámban 3 ing és 2 nadrág van. A nadrágok feketék és khaki színűek, az ingek pedig fehérek és kékek. Ezek mind illenek a szürke zakóhoz.

Csak olyat pakolok, amiről tudom, hogy viselni is fogom majd. Néhány üzleti utazó szeret úgy pakolni, hogy legyen miből válogatni, én viszont az előre tervezés híve vagyok. Ennek megfelelően 2 nyakkendőt (1 szolid színűt és 1 mintásat), egy pár fekete bőrcipőt és egy fekete bőrövet pakolok magamnak.

Az egyik karórám rajtam van, és viszek magammal egy másikat is a táskámban. Nagy változást jelent, ha lecserélhetem az órámat egy meeting vagy egy egész napos városnézés előtt.”

Casper jobban szeret egyenesen a hotelbe menni a leszállás után, minthogy sorban állni a csomagkiadónál. “Meg kell tanulni, hogy hogyan pakolj be egy düftin táskába. Ezzel elkerülhető az elveszett táska dilemmája, és abban is segít, hogy megfelelően pakolj, ahelyett, hogy elvinnéd magaddal a teljes ruhatáradat egy kétnapos üzleti útra.

A táskának illenie kell a kinézetedhez. Gondolj rá az öltözeted kiteljesítőjeként, ne pedig úgy, hogy csak egy táska, amiben a cuccaidat tartod. A bőr mindig hivatalosabb érzetet kell, ráadásul jót tesz neki az idő is.”

Ami nélkül soha nem utazok: “Mindig van nálam egy power bank a telefonomhoz. Ha valami rossz történik, akkor szükségem van a telefonra, mert csak így tudom értesíteni a munkahelyemet, illetve így van lehetőségem a szállásfoglalásom módosítására is.”

Göngyölve vagy hajtogatva pakolok: “Számomra a hajtogatva pakolás több helyet jelent. A cipőim (cipőtáskában) kerülnek alulra, majd a kiegészítők, nadrágok, ingek, laptoptöltő, laptop, telefontöltő és végül a piperetáskám. A legutolsó dolgok, amik a táskámba kerülnek a jegyem és az útlevelem. Felül vannak, így könnyű elérni őket.”

Egy jó tanács a kezdő üzleti utazóknak: “Lehet, hogy ez pesszimistának tűnik, de mindig feltételezzük azt, hogy valami csődöt mond. Például késik a vonat vagy bedugul a repülőtér felé vezető út.

Menj ki korán a repülőtérre. Én mindig a járat indulása előtt 2 órával érkezem. Ez nem lesz elvesztegetett idő. Használd munkára vagy akár pihenésre, mielőtt elkezdődik az üzleti része az utadnak.”

Hogyan hajtogass és pakolj el egy zakót

 1. Kezdésnek terítsd ki a zakót
 2. A laposság a kulcsa annak, hogy gyűrődésmentes maradjon a ruhád. Használhatsz egy tűt arra, hogy biztosan együtt maradjon a zakó eleje és hátulja (illetve laposan). Ez nem kötelező és nem ajánlott az érzékeny anyagoknál.
 3. Fordítsd meg a zakót és hajtsd be az egyik oldalát. Legyen egy vonalban a középső illesztéssel.
 4. Lapítsd le és hajts rá az ujját. Vigyázz rá, hogy sima és lapos legyen. Ismételd meg a másik oldalon is.
 5. A zakót most valahogy így néz ki. Most hajtsd félbe (az aljánál kezdve).
 6. Ehhez hasonlónak kell lennie az összehajtogatott zakódnak.
 7. Most már készen áll rá, hogy bepakold. Ne felejtsd el fellógatni, amikor megérkeztél a célállomásodra.

Hogyan hajtsd össze az ingedet az utazáshoz

 1. Először teríts ki az ingedet lefelé fordítva.
 2. Hajtsd be az egyik oldalát. Legyen egy vonalban az ing közepével.
 3. Hajtsd rá az ujjat a behajtott részre. Ügyelj rá, hogy sima és lapos legyen.
 4. Ismételd meg a másik oldalon is.
 5. Hajtsd rá az ujjat a másikra, ahogyan az a képen is látszik.
 6. Hajtsd félbe az inget az aljánál kezdve.
 7. Az összehajtott inged így fog kinézni. Készen áll a bepakolásra! Ne felejtsd el fellógatni, amikor megérkezel a hotelbe.

Hogyan göngyöld fel az ingedet az utazáshoz

 1. Kezdésként teríts ki az ingedet lefelé fordítva.
 2. Hajtsd teljesen félbe az inget úgy, hogy egymáson legyen a két ujja.
 3. Hajtsd le az ujjakat a képen látható módon.
 4. Óvatosan göngyöld fel az inget az aljánál kezdve.
 5. A felgöngyölt ingednek így kell kinéznie. Mehet is a poggyászba. Ne felejtsd el felakasztani, amikor megérkezel. Ha szükséges, akkor vasald is ki.

10 utazási tipp profi utazóktól

 1. Kerüld el a feladós poggyászt az összes költségével együtt. Vegyél egy olyan táskát, amit felvihetsz a fedélzetre.
 2. Ha rövid útra mész, akkor pakolj egy öltönyt és miden napra tiszta inget.
 3. Mindig pakolj kényelmes ruhát és cipőt is. Valami olyat, amiben elszaladhatsz akár hajlani kettőkor is a McDonaldsba, ha megéheztél. Ráadásul az, hogy átöltözhetsz valami kényelmesbe egy hosszú nap után, az maximálisan megéri a helyet a táskádban.
 4. Lógasd fel és vasald ki a ruháidat, amint megérkeztél a hotelbe. Ellenőrizd le a hotel vasalóját egy törölközőn, hogy kiderüljön, hogy rozsdás vagy törött-e.
 5. Ha sokat utazol, akkor mindenképpen szükséged lesz egy teljesen megpakolt piperetáskára . Olyan méretű folyadékokat pakolj bele, amiket felvihetsz a repülőre. Csak dobd be a táskába, és már indulhatsz is.
 6. Pakolj be egy szennyeszsákot, hogy elszeparálva tartsd a koszos ruháidat. Így egyszerűbb lesz majd bepakolni hazafele.
 7. Mindig legyen digitális másolatod az útleveledről és a dokumentumaidról a telefonodon.
 8. Keress olyan öltönyt és inget, amiben van elasztán , mert ezeket utazásra tervezték. Számos olyan termék van, ami nem gyűrődik, és gyorsan megszárad, ha ráömlött valami.
 9. Ha egyenesen a reptérről mész egy meetingre, akkor használd a repülőtér mosdóját. Egy frissítő mosakodás csodákra képes.
 10. Soha ne indulj el otthonról arckrém ás ajakbalzsam nélkül. A levegő nagyon szárít odafenn.

Vásárolj az utazáshoz

Új kollekciók

Puha, viszketésmentes sálak és beanie sapkák

A lélegző és hőmegtartó anyagnak köszönhetően a Montagna kollekció minden sálja és sapkája tökéletesen alkalmas a tél le...

Karórák, amiknek látod a szívverését

A Dante karóráknak a karod mozgása adja az energiát. Amíg mozogsz, addig jár az óra is. Ne hagyd abba a mozgást!

Összehajtható, utazásra kész táskák városi felfedezőknek

A Dániában tervezett Lazy Bear összehajtható táskákat könnyen megpakolhatod egy utazáskor, és bármilyen kalandra alkalma...

Az Olasz Bőröv Kollekció

A kollekció minden egyes darabjánál az olasz szakértelem és a dán dizájn egyesül harmónikusan. Egy igazi frigye a hossza...

A Kite Kollekció

A Kite Kollekció könnyed beanie sapkák változatos összeállítása! A kollekció minden egyes darabja 100%-ban természetes p...

A Lincoln táska- és tárcakollekció

A megannyi színben érkező rugalmas, valódi bőrt egy-egy funkcionális dizájn kelti valósággal életre! A Lincoln Kollekció...

A Moda Kollekció

A Moda kollekciónál letisztult dán dizájnok találkoznak az olasz kézműves alapossággal. A kollekció kalapjai és sapkái a...

A Vista Napszemüveg-Kollekció

A Vista kollekció polarizált lencséi 100%-os védelmet kínálnak az UV-sugarakkal szemben, hogy tágra nyitott szemmel tapa...

Az Aviator karóra-kollekció

A Fawler Aviator kollekciójának karórái az egyszerűséget és a célratörő funkcionalitást egyesítik a pontossággal. Az oly...

Az összes kollekció

Új cikkek

Mit viselj egy zenei fesztiválon – Nyári fesztivál stíluskalauz

Ha egy fesztiválon vagy, akkor minden a kiegészítőkről szól (és a szórakozásról). Összeállítottuk a legjobb tippjeinket,...

Apák napi ajándék ötletek

Mutasd meg édesapádnak, hogy szereted, azokkal az ajándék ötletekkel, amiket apák napjára válogattunk össze.

4 stílustipp a férfi gyűrűk viseléséhez

Tanuld meg, hogyan kell hordani a férfi gyűrűket, és nézd meg a legnépszerűbb termékünket az inspirációhoz.

Válassz megfelelően már az elején! Gravírozás tippek & ötletek

Ez egy útmutató a nálunk is elérhető ajándékgravírozáshoz, hogy telitalálat legyen a választásod!

Mit vegyek fel az állásinterjúra? - Egy öltözködési útmutató férfiaknak!

Ebben az útmutatóban összegyűjtöttük neked, hogy mit és hogyan viselj egy állásinterjún

Minden, amit a borotvapamacsokról tudni kell - Az egyetlen útmutató, amire szükséged lesz!

Borzsörte, vaddisznósörte, lószőr és szintetikus szálas pamacsok - ezek finom különbségeiről is szó lesz ebben az útmuta...

Vizes borotválkozás – A tökéletes útmutató

Egy férfi sem érdelmi meg, hogy borotválkozás után kipirosodjon az arcbőre! Ebből, a minden részletre kitérő útmutatóból...

Öt tuti szakállápolási tipp – Egyenest a borbélytól!

Ha nem tudsz mindig profi borbélyhoz eljutni, otthon is nagyon sokat tehetsz a szakállad ápolásáért! Legyen szó nyírásró...

Lapos sapkák férfiaknak - a tökéletes útmutató

Ez az életed első igazi, 'melós' stílusú lapos sapkája? Ebben az útmutatóban ennek a kékgalléros kiegészítőnek a történe...

Az összes cikk
Vissza
A jelszavam törlése

Küldtünk neked egy e-mailt! Hamarosan bejelentkezhetsz!

Hoppá! Az e-mail címedre is szükségünk lenneÉrvénytelen e-mail címet adtál meg