Kapd meg karácsony előtt - rendelj december 18-ig, hétfőn 16:00 óráig.

Kapd meg karácsony előtt - rendelj december 18-ig, hétfőn 16:00 óráig.

365 napos visszaküldés - kérdés nélkül!
Szállítási költség 1 300 Ft - ingyenes 17 700 Ft felett-
Kapcsolat

A VILÁG MEGMENTÉSE

rengeteg apró lépésből áll

A Recapture karóra nem a hogyanról, de még csak nem is a miről szól. Ez a miértről szól. Hogy miért terveztünk egy egyszerű műanyag karórát PET-szálas óraszíjjal, különböző sportos színekben, amikor már így is annyi van a piacon?

Hogy megmentsük a bolygót.
Ez az ok.

Jó, ez lehet, hogy kissé túlzás, de a Recapture karórát a kezdetektől fogva úgy terveztük, hogy újrahasznosított műanyag és polietilén anyagokból álljon. Az óratok újrahasznosított műanyagból készült, ami egy tartós és könnyű konstrukcióvá van alakítva. Az óraszíj polietilén-tereftalát szálakból készült, rugalmas és kényelmes szíjjá szőve. A szíj műbőr béléssel van ellátva, ami újrahasznosított almahéjból és egyéb organikus termékekből készült, biztosítva a valódi bőr külsejét, tapintását és tartósságát.

„A műanyag önmagában nem egy rossz anyag. Az a rossz, ahogy bánunk vele. A műanyagnak rengeteg jó tulajdonsága van, de alaposan meg kell néznünk, mire használjuk és hogyan.”

– Daniel Sano Mirecki, az Omhu: társalapítója

A Recapture karórát illetően együttműködtünk az Omhu: dán tengerparttisztító szervezettel, aminek nemcsak a műanyag környezetből való eltávolítása a célja, hanem az újrahasznosítás is.

1 A világ megmentése1.1 Trendhim x omhu:1.2 A hulladék megelőzése1.3 Ne maradj le

Trendhim x Omhu:

Az Omhu: azt jelenti „törődni”. Törődni a környezettel, a jövővel, a fenntarthatósággal, de az Omhu társalapítója, Daniel Sano Mirecki szerint ez azt is jelenti, hogy bármit is csinálsz, gondosan tedd.

„Talán olyan fordulóponthoz érkeztünk, ahol felismerjük, hogy többet és eredményesebben kell újrahasznosítanunk, és kritikusan kell megvizsgálnunk, hogy mire használjuk a műanyagot, ez pedig reményt ad a jövőre nézve.”

– Daniel

Minden szeptember 1-je előtt eladott Recapture karórán elért haszon egy részével az Omhu: környezettisztítási törekvéseit segítjük. Minden eladott karóránkkal segítünk visszagyűjteni 100 műanyag palacknak megfelelő mennyiséget a természetből.

További bónuszként augusztus 1-jéig egy speciális kihívás keretein belül kaphatsz ajándékba egy limitált kiadású Recapture karórát. De erről majd később.

A HULLADÉK MEGELŐZÉSE

A Recapture számára a japán Miyota 2035-ös óraművet választottuk. Ez a kvarc óramű rendkívül pontos, megbízható, tartós, javítható és egyszerű. Talán nem bír akkora hatással, mint a „beépített kronográf”, az „ütéselnyelő nanoszkeletális graféncső” (oké, ezt csak kitaláltuk) és más szuperszexi divatszavak, de mindenképp nagyon hasznos.

„Fontos szem előtt tartani, hogy minden tett és erőfeszítés, legyen kicsi vagy nagy, valóban változást hoz.”

– Daniel

Az egész karóra filozófiája a hulladékcsökkentésről és arról szól, hogy amit csak tudunk, hasznosítsunk újra, hogy ne kerüljön a természetbe. Minél kevesebb funkcióval bír egy karóra, annál kevesebb energiát használ fel. Minél kevesebb energiát használ, annál kevesebb elemre lesz szükséged hozzá. Ha nincs szükséged dátumablakra, egy különálló 24-órás altárcsára vagy kronográfra, akkor ezek a funkciók csak pazarolják az elemed. A Miyota 2035 már jó ideje a piacon van, éppen emiatt a legújabb verzió könnyen javítható, az alkatrészek pedig könnyen beszerezhetők és olcsók.

Mindez egy olyan karórát eredményez, ami (reméljük) nettó áldás a környezetnek. A csuklódra szíjazva távolíthatod el a műanyaghulladékot és egyéb anyagokat a környezetből. Energiatakarékos és tartós, így nem kell egyhamar lecserélned. És még abban az igen valószínűtlen esetben is, ha évekig tartó szolgálat után elromlana, olcsón és könnyen javítható, így kevés okod lenne kidobni.

„A legjobb része, hogy a már rendelkezésre álló erőforrásokat és nyersanyagokat használjuk.”

– Daniel

NE MARADJ LE

Ha elsőként szeretnél értesülni a limitált kiadás nyereményjátékának részleteiről és információkhoz jutni az összes újdonságunkról, és ha szeretnéd kiélvezni a Trendhim Tribe exkluzív kedvezményeit, tippjeit és útmutatásait az egyéb előnyök mellett, iratkozz fel az alábbiakban.

Tisztában vagyok a Trendhim Adatvédelmi irányelveivel. Bármikor leiratkozhatsz..